Ako ja mogu da dodam na ove gume koje su se ukrutile da ti montizeri vjerovatno nisu bas nekog zdravlja, pa kad proklize malo skakuce dodatno.bitanga_sa_otesa wrote:promijeni te majstore ,jer to su debili koji ne znaju jel slajdra kvacilo ili tockovi,evo ja cu ti iz lezeceg polozaja s kauca reci da ti slajdraju gume na kisi i auto ti poskakuje i to je to trzanje.TDK-90 wrote: Gledali su neki majstori , nisu sigurni, mozda je kvacilo a mozda i nije
Iskreno ne daje mi se 1300,- KM za kvacilo, koje mozda nije
Pitamo Mehanicare ?
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- basicm
#16101 Re: Pitamo Mehanicare ?
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#16102 Re: Pitamo Mehanicare ?
Kad kocim volan trese, na brzinama iznad 60-70 km/h?! to sam danas primijetio kad sam se vracao s moreta,....
-
Me_again
#16103 Re: Pitamo Mehanicare ?
Ti bas nisi "u vinklu", em hoces novo auto za 4500 KM em ti Corsa trosi 14 po gradu.BAN___KAI wrote:uh jbt pa to onda previše troši. Evo moja corsa troši jedno 14l po gradu i ne bih nešto što isto trošiamar1994 wrote:BAN___KAI wrote:
Taj mi se svidja samo što kad upišem RC na pik izbaci mi samo 1 rezultat jedna igracke![]()
![]()
![]()
sto se tice ovoga : ko alfa mora stalno u servis , jedino ako je lesh , imao je drug 2.0 GTi 5 god , jednom zamijenio pumpu , 2x svjecice i zupcasti , trosi 12-13 grada ali i dobro ide
Daj se malo ustimaj.
- Optimist
#16104 Re: Pitamo Mehanicare ?
Diskovi, potrosene prednje plocice?
- Sodom1
#16105 Re: Pitamo Mehanicare ?
U mene zadnja plocica bila potrosena , treslo.
Nisam moga verovati ali tako je
Nisam moga verovati ali tako je
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#16106 Re: Pitamo Mehanicare ?
a pedala?konektovan wrote:Kad kocim volan trese, na brzinama iznad 60-70 km/h?! to sam danas primijetio kad sam se vracao s moreta,....
- Bakir1
#16107 Re: Pitamo Mehanicare ?
Ferid mu sjeo na disk 
- konektovan
#16108 Re: Pitamo Mehanicare ?
Ne, samo volan. Prednji diskovi zamjenjeni prošle godine, ferodo, i pločice valeo. Zadnje duskove nidam mjenjao nikadbitanga_sa_otesa wrote:a pedala?konektovan wrote:Kad kocim volan trese, na brzinama iznad 60-70 km/h?! to sam danas primijetio kad sam se vracao s moreta,....
- bleee_sa
#16109 Re: Pitamo Mehanicare ?
krajnica 
- bitanga_sa_otesa
#16110 Re: Pitamo Mehanicare ?
imas neki luft na trapu prednjemkonektovan wrote: Ne, samo volan. Prednji diskovi zamjenjeni prošle godine, ferodo, i pločice valeo. Zadnje duskove nidam mjenjao nikad, majstori kazu da su dobri, a pločice zamjenjene prije dvije godine, ne znam koje proizvodjac......
-
preludezalude
#16111 Re: Pitamo Mehanicare ?
Koliko su stare gume? Da li je mozda motor cipovan?TDK-90 wrote:Hvala na odgovorupreludezalude wrote: Da li trosi neravnomjerno gume? Da li dere vanjsku saru?![]()
Auto ima ispravnu spuru ne trosi gume po rububovima nego ravnomjerno i gume nemaju izbocenje sa strane.
Jednostavno kada je kisa trza prilikom pustanja kvacila u 1 brzini.
Kada je suho nema trzanja, i kada se doda naglo gas narocito prilikom skretanja onda tockovi kao proklizuju, tresu ne mogu da prenos na tockove ostvare.
Vec 3 - 4 god. tako se ponasa nit bolje nit gore. Normalno bez trzanja se upali i ugasi isto , ali kada je kisa obavezno prilikom kretanja u 1 brzini zatrza/trese malo. Gledali su neki majstori , nisu sigurni, mozda je kvacilo a mozda i nije
Iskreno ne daje mi se 1300,- KM za kvacilo, koje mozda nije
- konektovan
#16112 Re: Pitamo Mehanicare ?
Imao luft, stabilizator stradao lijevi, zamjenjen sa meyle hd na tvoju preporuku prije 10 dana.bitanga_sa_otesa wrote:imas neki luft na trapu prednjemkonektovan wrote: Ne, samo volan. Prednji diskovi zamjenjeni prošle godine, ferodo, i pločice valeo. Zadnje duskove nidam mjenjao nikad, majstori kazu da su dobri, a pločice zamjenjene prije dvije godine, ne znam koje proizvodjac......
- bitanga_sa_otesa
#16113 Re: Pitamo Mehanicare ?
nema veze stabilizator s tim... krajnica,spona,kugla seleni u lafetama...konektovan wrote:
Imao luft, stabilizator stradao lijevi, zamjenjen sa meyle hd na tvoju preporuku prije 10 dana.
- konektovan
#16114 Re: Pitamo Mehanicare ?
E ne znam, fakat ja ne osjetim ništa a i majstori koji su mjenjali stabilizator, pregledali su i ostale dijelove, sve utegnuto, tako se i meni cini.bitanga_sa_otesa wrote:nema veze stabilizator s tim... krajnica,spona,kugla seleni u lafetama...konektovan wrote:
Imao luft, stabilizator stradao lijevi, zamjenjen sa meyle hd na tvoju preporuku prije 10 dana.
- bitanga_sa_otesa
#16115 Re: Pitamo Mehanicare ?
onda samo gas
- konektovan
#16116 Re: Pitamo Mehanicare ?
Tako ce i bitibitanga_sa_otesa wrote:onda samo gas
- basicm
#16117 Re: Pitamo Mehanicare ?
Ma diskovi...iskrivili se.konektovan wrote:Tako ce i bitibitanga_sa_otesa wrote:onda samo gasali ipak cu još jednom otici kod drugih majstora, nek i oni malo zraknu...
![]()
- TDK-90
#16118 Re: Pitamo Mehanicare ?
Gume ljetne 3 god. zimske 4 god.preludezalude wrote: Koliko su stare gume? Da li je mozda motor cipovan?
Obicni pasat sve tvornicko sto se tice motora.
Znaci na malom gasu prilikom kretanja 1 brzina pustanja kvacila trese, vibrira nesto na prednjoj osovini - obavezno ako je kisa.
I kada treba skrenuti u lijevo,zbog suprotnog saobracaja malo jaci gas da se ubacim u ulicu onda ne moze da prenese snagu na tockove vec kao proklizava tockovi grabe cestu ali kao da nemaju kontakt s istom.
Ovo sa naglim gasom se desava i sa ljetnim i sa zimskim gumama bilo suho ili mokar asfalt.
Vec rekoh 3 4 godine tako , ako bi bilo kvacilo valjda bi se do sada potrgalo ili bi bilo jos izrazenije ali isto se ponasa vec godinama.
- bitanga_sa_otesa
#16119 Re: Pitamo Mehanicare ?
¸rekoh ti ja ,prejak je taj motor,treba ga rascipovat ...
-
sarajlija120
#16120 Re: Pitamo Mehanicare ?
Ima li neko iskustva sa tim da mijenjač zapne na putu od lera do prve brzine? Zaglavi na sredini i neće u prvu da ga silom goniš. 
Golf 3 je u pitanju, većinom ubacim u prvu bez problema, ali ponekad nema šanse. Da li uđe u neki međuprostor ili šta već? Stid me vozača iza, pogotovo kad sam prvi na semaforu, reći će vidi ove budale... Primjetio sam da se to dešava češće u brdu nego na ravnom.
Prilikom prebacivanja u treću, dvaput mi se desilo da mi iskoči u ler. Tad je lijek kvačilo do kraja i opet u treću, ali ovo sa prvom ne pomogne ništa. Četiri do pet puta moram vratiti i prodrmati mijenjač pa tek onda u prvu.
Golf 3 je u pitanju, većinom ubacim u prvu bez problema, ali ponekad nema šanse. Da li uđe u neki međuprostor ili šta već? Stid me vozača iza, pogotovo kad sam prvi na semaforu, reći će vidi ove budale... Primjetio sam da se to dešava češće u brdu nego na ravnom.
Prilikom prebacivanja u treću, dvaput mi se desilo da mi iskoči u ler. Tad je lijek kvačilo do kraja i opet u treću, ali ovo sa prvom ne pomogne ništa. Četiri do pet puta moram vratiti i prodrmati mijenjač pa tek onda u prvu.
- kloniran
#16122 Re: Pitamo Mehanicare ?
bitanga ce bolje znati ali ja bih prvo provjerio poluge, one su najjeftinijesarajlija120 wrote:Ima li neko iskustva sa tim da mijenjač zapne na putu od lera do prve brzine? Zaglavi na sredini i neće u prvu da ga silom goniš.
Golf 3 je u pitanju, većinom ubacim u prvu bez problema, ali ponekad nema šanse. Da li uđe u neki međuprostor ili šta već? Stid me vozača iza, pogotovo kad sam prvi na semaforu, reći će vidi ove budale... Primjetio sam da se to dešava češće u brdu nego na ravnom.![]()
meni zbog poluga nije htjelo u prvu i petu da ubacuje, bile istrosene
zamijenio i nikad vise problema
-
sarajlija120
#16123 Re: Pitamo Mehanicare ?
Sačekat ćemo i ostale, pogotovo bitangu. Ma da, poluga sa zamjenom nije više od 30 KM, a može biti da je do nje. Otići ću ja svakako do majstora, ali iskustva i mišljenja na forumu dobro dođu.kloniran wrote:bitanga ce bolje znati ali ja bih prvo provjerio poluge, one su najjeftinijesarajlija120 wrote:Ima li neko iskustva sa tim da mijenjač zapne na putu od lera do prve brzine? Zaglavi na sredini i neće u prvu da ga silom goniš.
Golf 3 je u pitanju, većinom ubacim u prvu bez problema, ali ponekad nema šanse. Da li uđe u neki međuprostor ili šta već? Stid me vozača iza, pogotovo kad sam prvi na semaforu, reći će vidi ove budale... Primjetio sam da se to dešava češće u brdu nego na ravnom.![]()
Prilikom prebacivanja u treću, dvaput mi se desilo da mi iskoči u ler. Tad je lijek kvačilo do kraja i opet u treću, ali ovo sa prvom ne pomogne ništa. Četiri do pet puta moram vratiti i prodrmati mijenjač pa tek onda u prvu.![]()
meni zbog poluga nije htjelo u prvu i petu da ubacuje, bile istrosene
zamijenio i nikad vise problema
- konektovan
#16124 Re: Pitamo Mehanicare ?
I to cemo provjeriti svakako...basicm wrote:Ma diskovi...iskrivili se.konektovan wrote:Tako ce i bitibitanga_sa_otesa wrote:onda samo gasali ipak cu još jednom otici kod drugih majstora, nek i oni malo zraknu...
![]()
- bitanga_sa_otesa
#16125 Re: Pitamo Mehanicare ?
provjeri prvo oko rucice da nije sta upalo i provjeri da ne zapinje negdje poluga ,ako je to sve ok onda je problem u samom mjenjacusarajlija120 wrote:Ima li neko iskustva sa tim da mijenjač zapne na putu od lera do prve brzine? Zaglavi na sredini i neće u prvu da ga silom goniš.