iPhone - All about
Moderator: Benq
-
Chuckie
#16101 Re: iPhone - All about
Ne kupuje mi se kod onih kineza, a ti noname su sigurno slabijeg kvaliteta. Ima li šta brendirano do 15tak USD?
-
gtc
#16102 Re: iPhone - All about
Ozaki O!coat 0.3?Chuckie wrote:Preporuka nekog ultra tankog prozirnog casea za 5S? Nesto poput Pinlo slice 3 ili Desmay sight, a da nije preskupo?
-
iSwagga
#16103 Re: iPhone - All about
Ja se nafuram ta je caseove, kupim ih raznih i na kraju uvijek skinem. Volim da je 'naked' 
- Curve
#16104 Re: iPhone - All about
jel ovo plastika ili je gumeni ?Mr.Sojic wrote:Kolega ja koristim providni i izuzetno tanki cover od Cellular Line i mogu ti reci da sam prezadovoljan.Chuckie wrote:Preporuka nekog ultra tankog prozirnog casea za 5S? Nesto poput Pinlo slice 3 ili Desmay sight, a da nije preskupo?
Evo ti slika kako otprilike izgleda
Ja sam platio oko 10-ak €.
Nisam siguran u cijenu jer sam kupio prilicno davno.
POZDRAV!
- swirl
#16105 Re: iPhone - All about
Nije do telefona i iOSa, nego je do tog centra njihovog, preko kojeg se aktiviraju iMessages i FaceTime. Da, kad mi izbaci da je aktivacija bila neuspjesna, opet restartam telefon, i ispocetka. Na kraju mi je racun za mobitel bio veci, tacno su bile izlistane sms poruke prema tom aktivacijskom centru.Lumber Jack wrote:To na kraju znaci da je ipak do iOSa i telefona, a ne do carriera i same SIM kartice? Ako ti je broj vec bio aktiviran za FaceTime i iMasseges? I sta si radila na kraju, kad istegne 24 sata i izbaci da je neuspjela aktivacija, ti je pustila ponovo, i ponovo dok nije upalilo?swirl wrote: Imala i ja isti problem na BH Telecomu, nakon prelaska na iPhone 6, 7 dana je trebalo da se aktiviraju iMessages i FaceTime. Takodjer, u settings -- general -- date and time provjeri da li ti je upaljeno vrijeme na set automatically. Kao i to je bitno kad se aktiviraju iMessages i FaceTime.
Namjestio sam date and time, i svasta nesto pokusao od savjeta kojekuda, ali do sad nista nije upalilo, nadam se tom roaming pokusaju pocetkom februara iz Zagreba.
-
Chuckie
#16106 Re: iPhone - All about
Ja koristim trenutno Incipio feather case, strahota kako dobar osjećaj u ruci, nema šanse da ti isklizne telefon. A nije nešto debeo. Sad bih nešto providno da probam.iSwagga wrote:Ja se nafuram ta je caseove, kupim ih raznih i na kraju uvijek skinem. Volim da je 'naked'
Btw brat ima probleme sa aktivacijom iMessagea nakon restorea. BHTelekom je kartica. Nema šanse da aktivira.
-
Giovanni
#16107 Re: iPhone - All about
Ima li neko broj Adija iz AT storea da mi da, radi nekih informacija, lijep pozdrav

-
Vertig0
#16108 Re: iPhone - All about
Kakvi ste sa folijama na displyu? Meni se kod ip6 ne svidja zato sto ne pokriva citav display, to je vjerovatno radi zakrivljenih ivica. Zbog toga je folija dosta primjetnija nego na ostalim uredjajima. To me nervira bas pa sam moram skinuti.
-
Chuckie
#16109 Re: iPhone - All about
Ko jos nosi folije na ekranu.Vertig0 wrote:Kakvi ste sa folijama na displyu? Meni se kod ip6 ne svidja zato sto ne pokriva citav display, to je vjerovatno radi zakrivljenih ivica. Zbog toga je folija dosta primjetnija nego na ostalim uredjajima. To me nervira bas pa sam moram skinuti.
-
Vertig0
#16110 Re: iPhone - All about
E ne znam sta bih ti rekao vala.
-
Fauja Singh
#16111 Re: iPhone - All about
Joj ljudi, malo me stid reci zbog raje sa Android teme, ali moram priznati da sam trznuo na iPhone 6
Godinama koristim Android telefone, razne iPhone sam cesto imao priliku da cackam i nisu uopste bili po mom ukusu, ali kad sam sesticu uzeo u ruku rekao sam to je to, ovakav hocu telefon, a i malo sam se zasitio Androida
Samo sranje jbg sto smo u BiH i sto ga nema ni jedan operater u svojoj ponudi
Godinama koristim Android telefone, razne iPhone sam cesto imao priliku da cackam i nisu uopste bili po mom ukusu, ali kad sam sesticu uzeo u ruku rekao sam to je to, ovakav hocu telefon, a i malo sam se zasitio Androida
- dzemaludin007
#16112 Re: iPhone - All about
Kad si se Androida zasitio, balkon ce te zasititi do ljeta 2015 i vec te vidim sa Nexusom 7 krajem godine.Fauja Singh wrote:Joj ljudi, malo me stid reci zbog raje sa Android teme, ali moram priznati da sam trznuo na iPhone 6![]()
Godinama koristim Android telefone, razne iPhone sam cesto imao priliku da cackam i nisu uopste bili po mom ukusu, ali kad sam sesticu uzeo u ruku rekao sam to je to, ovakav hocu telefon, a i malo sam se zasitio Androida![]()
-
Fauja Singh
#16113 Re: iPhone - All about
Hm, moguce druze, ali evo kod androida sam nekako unazad par godina ljubitelj samo cistog androida, trenutno sam na Nexusu 4 i recimo da sam odavno misljenja da se ne isplati svaku generaciju imati nego bar jedan model da preskocim, tako da sam imao pik na Nexusa 6 ali gdje god sam citao o njemu vidim da ima dosta problema, em prevelik, a nije vise Nexus ni jeftin kao sto je nekada bio... ne znam, vidjet cu, sa androidom 5.0 vec imam nekih problema i nekako sam ga pomalo sit, a opet sam daleko od iPhonea 6 s obzirom da je cijena bezobrazno prevelika za moj dzep.
Vidjet cu sta cu, ali da mi je privlacan jeste
-
Lumber Jack
#16114 Re: iPhone - All about
Ima jedan operater:Fauja Singh wrote:Joj ljudi, malo me stid reci zbog raje sa Android teme, ali moram priznati da sam trznuo na iPhone 6![]()
Godinama koristim Android telefone, razne iPhone sam cesto imao priliku da cackam i nisu uopste bili po mom ukusu, ali kad sam sesticu uzeo u ruku rekao sam to je to, ovakav hocu telefon, a i malo sam se zasitio Androida![]()
http://www.blic.net/latn/?page=142
- TheHound
#16115 Re: iPhone - All about
Ja sam imao androide cijeli zivot, i zadnji put kad sam htio mijenjati mobitel hajd reko da probam iPhone 5S. Ni jedan mobitel mi nije trajao ovoliko dugo a da se nisam zasitio. Svi androidi bi mi dosadili nakon max pola godine (najduze mi je trajao Note), a iPhone 5S evo vec godinu i po i jos uvijek ga necu mijenjati. Kad budem mijenjao planiram uzeti Note 4, jer mi se vise svidja nego iPhone 6.Fauja Singh wrote:Hm, moguce druze, ali evo kod androida sam nekako unazad par godina ljubitelj samo cistog androida, trenutno sam na Nexusu 4 i recimo da sam odavno misljenja da se ne isplati svaku generaciju imati nego bar jedan model da preskocim, tako da sam imao pik na Nexusa 6 ali gdje god sam citao o njemu vidim da ima dosta problema, em prevelik, a nije vise Nexus ni jeftin kao sto je nekada bio... ne znam, vidjet cu, sa androidom 5.0 vec imam nekih problema i nekako sam ga pomalo sit, a opet sam daleko od iPhonea 6 s obzirom da je cijena bezobrazno prevelika za moj dzep.
Jedna stvar s kojom ces biti impresioniran tek nakon sto budes koristio odredjeni period je ljepota iOS-a. Te probleme koje spominjes sa Androidom 5.0 (a desavalo se i na radnijim Android verzijama malo kad da nema nekih tako bas banalnih i glupih problema) neces imati na iOS-u NIKAD, a osim toga dizajn je prelijep, aplikacije, ikone, itd. itd.
U nekim situacijama pozelis malo procackat i Android, evo meni nakon godinu i po se ponovo uzima mobitel s Androidom cisto da iscejfim sto bi rekli, tako da je prvi pik Note 4. Pa ako iPhone 6S ili 7 budu puno bolji u odnosu na iPhone 6 mozda ponovo predjem na iOS
Uglavnom ne slusaj ljude koji govore da je iPhone balkon, smece, ogranicen, itd. Bit ces zadovoljan sigurno vise nego i s jednim Android uredjajem, ali ce ti nakon nekog vremena nedostajati otvorenost Androida, tako da je najbolja opcija malo jedno pa malo drugo
-
GaRGa
#16116 Re: iPhone - All about
ili jednostavno jailbreakas ajfon 
ja nebi mjenjao appstore za google play store da mi mjesecnu naknadu placaju...
poslije 5 godina uporedog koristenja oba sistema mogu reci da se android popravio pravo al meni to nije to...
poslije 5 godina uporedog koristenja oba sistema mogu reci da se android popravio pravo al meni to nije to...
-
quarterback
#16117 Re: iPhone - All about
svakakvih ljudi ima pa i onih koji vole da imaju manji izbor jeftinijih i besplatnih aplikacija a vise onih koje se placajuGaRGa wrote:ili jednostavno jailbreakas ajfon
izvinite, promasih grupu, gud baj bivse IOS kolege
- dzemaludin007
#16118 Re: iPhone - All about
Nismo rekli da je iOS smece, daleko od toga, dobar i brz OS, nego da je balkon (u odnosu na Android), kao sto i jest'.
Mozda nije balkon u odnosu na pretpostavljam WP.
Smori covjeka, pogotovo ljubitelja tehnike i entuzijaste nesto sto je balkon. Ja prvi bih se tesko navikao da koristim telefon samo za aplikacije. To je vise za one koji ne vole da se njakaju previse ili nemaju vremena. 'vamo na androidu mijenjanje ROM-ova, kernela, prckanje konstantno, modovi, jaka zajednica, prilagodjeniji prosjecnom balkancu (pirati, izmjena aplikacija), manje komercijalizovaniji itd itd. Apple nije ni planirao da neko sa brdovitog balkana koristi njegov proizvod.
Imam njihov *ebeni iPod i procedura dok pjesmu prebacis (poseban software), a u tu svrhu je i napravljen. I onda s ejavi neko i kaze kako je kod njih sve jednostavno.
Sumnjam da iOS ima ovako jaku zajednicu (korisnika i developera) kao Android koja konstantno radi, razmjenjuje znanje i iskustvo, pa ova zajednica je malo reci blago.
Pa konkretno CyanogenMOD ima mozda preko hiljadu saradnika i developera. 
Smori covjeka, pogotovo ljubitelja tehnike i entuzijaste nesto sto je balkon. Ja prvi bih se tesko navikao da koristim telefon samo za aplikacije. To je vise za one koji ne vole da se njakaju previse ili nemaju vremena. 'vamo na androidu mijenjanje ROM-ova, kernela, prckanje konstantno, modovi, jaka zajednica, prilagodjeniji prosjecnom balkancu (pirati, izmjena aplikacija), manje komercijalizovaniji itd itd. Apple nije ni planirao da neko sa brdovitog balkana koristi njegov proizvod.
Sumnjam da iOS ima ovako jaku zajednicu (korisnika i developera) kao Android koja konstantno radi, razmjenjuje znanje i iskustvo, pa ova zajednica je malo reci blago.
- TheHound
#16119 Re: iPhone - All about
Ja volim tehniku, to mi je profesija i koristim mobitel stvarno puno i za posao (mailovi, editovanje dokumenata, itd.). Ali eto nikad nisam uradio jaibreak iPhonea ili root Androida. Ako mi se svidja neka aplikacija i ako mi bas treba nije mi zao dati par dolara. Jedino sto sam skinuo sa torrenta za Android je bila aplikacija za realtime pracenje Formule1 jer je kostala 30$ a nije mi se davalo toliko para.dzemaludin007 wrote:Nismo rekli da je iOS smece, daleko od toga, dobar i brz OS, nego da je balkon (u odnosu na Android), kao sto i jest'.Mozda nije balkon u odnosu na pretpostavljam WP.
![]()
Smori covjeka, pogotovo ljubitelja tehnike nesto sto je balkon. Ja prvi bih se tesko navikao da koristim telefon samo za aplikacije. To je vise za one koji ne vole da se njakaju previse ili nemaju vremena. 'vamo na androidu mijenjanje ROM-ova, kernela, prckanje konstantno, modovi, jaka zajednica, prilagodjeniji prosjecnom balkancu (pirati, izmjena aplikacija), manje komercijalizovaniji itd itd. Apple nije ni planirao da neko sa brdovitog balkana koristi njegov proizvod.
Sumnjam da iOS ima ovako jaku zajednicu (korisnika i developera) kao Android, pa ova zajednica je malo reci blago.
Ja ne vidim svrhu u mijenjanju ROM-ova, koristio sam neke launchere i to mi brzo dosadi pa sve vratim na fabricke postavke. Ljudi kojima se to svidja i koji to rade ne trebaju uzimati iOS ni u razmatranje prilikom kupovine mobitela jer jednostavno nije za to i jailbreak nije isto sto root koliko sam vidio.
Smartphone je i namijenjen da se koristi samo za aplikacije valjda
Osim toga, vecina aplikacija za iOS je besplatna ili ako nista imaju ogranicenu verziju koja je besplatna. Nisam potrosio ni dolar vise za aplikacije otkad sam na iOSu u odnosu na Android, s tim da dosta aplikacija prvo izadje za iOS pa tek kasnije za Android.
- dzemaludin007
#16120 Re: iPhone - All about
Malo mi cudno, volis tehniku, a nisi ga cak ni rootovao. Bez tog root-a je mnogo osakacen telefon. Svrha mijenjanja ROM-a. Izbrisan sav bloatware, koji se moze skinuti sa Playa bez potrebe da sam brises, konstantan update, dodavanje korisnih stvari. A i sami onaj osjecaj kad iscekujes nesto novo (update) je neprocjenjiv. Ne moze ni uvijek sve aplikacija zamjeniti, a i na sta bi to licilo, kad je i ljepse to integrisati u sam OS. Pa i sto kazes sama izmjena tema, launchera je dobra, kad ti dosadi, sto tesko da moze na iOSu. Dosta njih ne voli da koristi onako kako je proizvodjac zamislio, kad vec moze da bira. Mijenjali bi ROM-ove i na iOSu da mogu, i te kako, svakako je to u prirodi covjeka.TheHound wrote:
Ja volim tehniku, to mi je profesija i koristim mobitel stvarno puno i za posao (mailovi, editovanje dokumenata, itd.). Ali eto nikad nisam uradio jaibreak iPhonea ili root Androida. Ako mi se svidja neka aplikacija i ako mi bas treba nije mi zao dati par dolara. Jedino sto sam skinuo sa torrenta za Android je bila aplikacija za realtime pracenje Formule1 jer je kostala 30$ a nije mi se davalo toliko para.
Ja ne vidim svrhu u mijenjanju ROM-ova, koristio sam neke launchere i to mi brzo dosadi pa sve vratim na fabricke postavke. Ljudi kojima se to svidja i koji to rade ne trebaju uzimati iOS ni u razmatranje prilikom kupovine mobitela jer jednostavno nije za to i jailbreak nije isto sto root koliko sam vidio.
Smartphone je i namijenjen da se koristi samo za aplikacije valjdas tim da imas aplikacije za sta god hoces. Ne vjerujem da je primarni cilj smartphonea rootanje i igranje s ROM-ovima, to je za ljude s viska vremena i one kojima dosadi ono sto dodje na uredjaju i sto se moze instalirati sa storea.
Na Androidu uradis backup kompletnog sistema za 2 minuta. Mozes se igrati sa ROMovima mijenjati ih ko carape ako ti dosadi (mada je manje vise svaki tu negdje), raditi sta god pozelis, pa opet vratis prethodno stanje, za 2 minuta i nastavis gdje si stao. E mnogo vremena treba stvarno.
Nije smartphone samo za instaliranje i koriscenje aplikacija, isto kloc neki, pogotovo za nekog ljubitelja smartphonea. U tome i jeste draz Androida, sto mozes koristiti i aplikacije kao i sve ostalo i to u jednom i uglavnom za DZ.
Ima raznih provala po netu kako je iOS sigurniji system od Androida a bas suprotno. System read only, pogotovo jos sa CMovom opcijom PrivacyGUard u drugom ROMu dobijes apsolutnu kontrolu i aplikacija. Sumnjam da to moze na iOSu, tamo si primoran koristiti aplikaciju sa svim dozvolama koje se traze.
Last edited by dzemaludin007 on 28/01/2015 17:27, edited 2 times in total.
-
GaRGa
#16121 Re: iPhone - All about
quarterback wrote:svakakvih ljudi ima pa i onih koji vole da imaju manji izbor jeftinijih i besplatnih aplikacija a vise onih koje se placajuGaRGa wrote:ili jednostavno jailbreakas ajfon
poslije 5 godina uporedog koristenja oba sistema mogu reci da se android popravio pravo al meni to nije to...![]()
izvinite, promasih grupu, gud baj bivse IOS kolege
koje aplikacije ?
ja nisam nijednu platio a ima sve sto mi ikad moze zatrebat i puno toga sto mi nikad zarrebat nece
najbroj mi sta ti imas dzaba na androidu sto ja nemam na ios-u besplatnu laternativu
ja iz prakse znam da sto imam na ios-u nemam na androidu ili puno kasni
primjer
gt racing 2 puno losije izgleda na androidu nego na ios-u, poredjenje na tabletu galaxy tab 10" vs ipad air prvi
evolution battle for utopia kasni 6 mjeseci svaki update na adroidu
evo ti clanak od android authority valjda su ti oni mjerodavni...
http://www.androidauthority.com/open-th ... id-374946/
games crashing much ?
http://phandroid.com/2013/08/27/asphalt ... -into-one/
a stgo se tice vaseg prckanja ja sam se prije 20 godina naflesho EPROM-a dok ste vi jos u pelenama bili
imam ZX Spectrum stariji nego sto je pola vas...
-
GaRGa
-
Chuckie
#16123 Re: iPhone - All about
Porediti kvalitet iOS aplikacija sa smećem na Play storu je smiješno.
A sad što se dječica vole igrati ikonicama i launcherima njihova stvar.
Za ljude koji nemaju vremena za gubljenje, prioritet je kvalitet i rad same aplikacije, a ne njezina fensi ikonica.
Btw kakvi su vam utisci sa 8.1.3?
A sad što se dječica vole igrati ikonicama i launcherima njihova stvar.
Za ljude koji nemaju vremena za gubljenje, prioritet je kvalitet i rad same aplikacije, a ne njezina fensi ikonica.
Btw kakvi su vam utisci sa 8.1.3?
- HRossi
#16124 Re: iPhone - All about
8.1.3 imam osjecaj malo je utegao sve, fluidniji je. I safari je nekako brzi kod prebacivanja str. Radi se o iph 5. A i ipad 3 mi osjetno ljepse radi bez oniih stucanja sa 812. Update je od 136mb, nije malo. Al zalim za 712 i dan danas, radoznalost me kostala 
- TheHound
#16125 Re: iPhone - All about
Ja stvarno ne vidim smisao u tom rootu i zato nisam nikad to ni uradio. Tad ti se koristenje smartphonea svede na mijenjanje ROMova, ikona, prakticno sve sto radis sa smartphoneom je da mu ustvari mijenjas izgled. Ja sam to radio sa luncherima i dosadi mi, svaki dan nesto mijenjas i ne znas vise ni gdje si ni sta radis ni zasto to radis.dzemaludin007 wrote: Malo mi cudno, volis tehniku, a nisi ga cak ni rootovao. Bez tog root-a je mnogo osakacen telefon. Svrha mijenjanja ROM-a. Izbrisan sav bloatware, koji se moze skinuti sa Playa bez potrebe da sam brises, konstantan update, dodavanje korisnih stvari. A i sami onaj osjecaj kad iscekujes nesto novo (update) je neprocjenjiv. Ne moze ni uvijek sve aplikacija zamjeniti, a i na sta bi to licilo, kad je i ljepse to integrisati u sam OS. Pa i sto kazes sama izmjena tema, launchera je dobra, kad ti dosadi, sto tesko da moze na iOSu. Dosta njih ne voli da koristi onako kako je proizvodjac zamislio, kad vec moze da bira. Mijenjali bi ROM-ove i na iOSu da mogu, i te kako, svakako je to u prirodi covjeka.
Na Androidu uradis backup kompletnog sistema za 2 minuta. Mozes se igrati sa ROMovima mijenjati ih ko carape ako ti dosadi (mada je manje vise svaki tu negdje), raditi sta god pozelis, pa opet vratis prethodno stanje, za 2 minuta i nastavis gdje si stao. E mnogo vremena treba stvarno.
Nije smartphone samo za instaliranje i koriscenje aplikacija, isto kloc neki, pogotovo za nekog ljubitelja smartphonea. U tome i jeste draz Androida, sto mozes koristiti i aplikacije kao i sve ostalo i to u jednom i uglavnom za DZ.![]()
Ima raznih provala po netu kako je iOS sigurniji system od Androida a bas suprotno. System read only, pogotovo jos sa CMovom opcijom PrivacyGUard u drugom ROMu dobijes apsolutnu kontrolu i aplikacija. Sumnjam da to moze na iOSu, tamo si primoran koristiti aplikaciju sa svim dozvolama koje se traze.
Meni vise dosadi to mijenjanje nego sto mi dosadi non-stop isti stock izgled. Takodjer smatram da na mobitelima nisam imao bloatware, ako vi bloatwareom zovete recimo Samsung calendar, Samsung notes, itd. do vas je, meni to nije bloatware i koristio sam vecinu tih aplikacija.
I da, smartphone JESTE za instaliranje i koristenje aplikacija a nije za mijenjanje ROM-ova ondosno nije za sminku i svakodnevno mijenjanje izgleda koji nema kraja niti svrhe, nego je za koristenje za pametnije stvari (posao, mail, editovanje dokumenata, itd, itd). Da je smartphone namijenjen za to za sta ti tvrdis, iPhone ne bi bio najprodavaniji mobitel na svijetu niti bi Google pravio Android koji nije rootan, odma bi ga rootali fabricki.
Nemam nista protiv toga da ljudi svaki dan stavljaju novi ROM, da urade root uredjaja, itd. ali to nije svrha smartphonea niti ce ikada biti. To je mozda svrha ljudima koji ne koriste smartphone za pametnije stvari. Ali kao sto rekoh, ima ljudi koji u tome vide car i to je ok, ali to nije nikakav argument da je nesto bolje od neceg drugog.