"Majstori" parkiranja
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- ala7
#16101 Re: "Majstori" parkiranja
Dođe mi da počnem kačiti redom papire sa natpisom "kretenu vozaš auto od 30K a nemaš za parkinga papak jedan" za ludake koji parkiraju na trotoarima, pješačkim prelazima i slično!
-
zdruzdjo
#16102 Re: "Majstori" parkiranja
Prosle sedmice pred zgradu na ulaz na parking se parkirao baja onako bezobrazno da ostavi 4,5 cm za prolaz. Jos je skinuo tablice. Da je usao na parking bilo je jedno 5-6 mjesta. Ali jok. Ja sam usao onako u knap. Poslije podne se sa druge strane parkirao komsija iz druge zgrade koji je isto tako ispao bezobrazan ali gledajuci realno covjek je stao na dozvoljeno mjesto tu gdje se uvijek parkiraju i niko nikom ne smeta kad si tu.
Zovnem muriju i objasnim i kazem da bi bilo dobro da posalju pauka jer se ne moze ni uci ni izaci. Kaze drot na telefon onako hladno ma kakav pauk u ovo doba ne rade.
Reko nadjite nacin da ga sklonite jer ja ne mogu malo je tezak pa cu se okilaviti ako krenem slucajno autom necu moci nikako izaci.
Kaze drot pa sta jel mi treba da ga sklonimo. Reko ne interesuje me ali posaljite nekoga jer ja sigurno necu jer mi je potezak. Kaze haj poslacemo nekoga.
Dolazi patrola ravno sat i 20 minuta kasnije. Izadjem. Kaze drot mi ga ne mozemo ni skloniti jer pauk ne radi, a ne mozemo identificirati jer nema tablica.
Znam li ko je ovaj drugi? Znam ali covjek stoji gdje treba. I ne pada mi na pamet da ga trazim po zgradi.
Nazva on nekoga vidim nema nista od sklanjanja prije jutra. Sto mi on i potvrdi.
Reko buraz ja ako krenem negdje, taksi sigurno necu zvati a ja cu ga zakaciti sajlom za felgu i zanjeti da izadjem a onda cu izaci i iscupati ga na drugu stranu skroz van parkinga na cestu pa nek se onda pegla ko hoce sa njim. Cesta je pregledna pa nece niko opaliti u njega. Pa kako cete ga onda skloniti mene ne interesuje. Smije se drot kaze ja zavrsavam sad za sat pa nek se onda kolege drugi peglaju. Nisam trebao nigdje tokom noci.
Ujutro se probudim vidim stoji kako stoji sve. Nazovem ponovo policiju i okrenem na snimanje razgovora za avaki slucaj i kazem da sam zvao juce i da nista nisu uradili i da cu ja maknuti auto na ruzan nacin ako oni ne posalju nekoga jer moram ici za sat.
Pristavim kafu, dok sam zakuhao vidim rotacija pred zgradom. Nije proslo 20-ak minuta eto pauka. Zamalo ne opalise tim autom u drugo dok su ga dizali. Bas bih volio da su.
Vjerovatno je slucaj vidjelo puno parking bahatlija iz susjednih zgrada jer je bio neradni dan i cjele sedmice nije bilo ni najmanjeg problema sa parkiranjem na ulaz. A obicno bar jednom u toku dana bude neko ko eto "samo minutu" ili da malo prostora ostavim da mogu otvoriti sirom vrata i izaci.
Tu sam primjetio da prednjace sa takvim kontom oni sa malim autima (polo, punto, a klasa,)
Da li je stvarno moguce da pauk ne radi navece ili su me farbali. I sta ce uraditi ako neko u 18:00 na sred titove ostavi auto i skine tablice i ode.
Mislim nema pauka, sta?
Sent from my HTC_M9ew
Zovnem muriju i objasnim i kazem da bi bilo dobro da posalju pauka jer se ne moze ni uci ni izaci. Kaze drot na telefon onako hladno ma kakav pauk u ovo doba ne rade.
Reko nadjite nacin da ga sklonite jer ja ne mogu malo je tezak pa cu se okilaviti ako krenem slucajno autom necu moci nikako izaci.
Kaze drot pa sta jel mi treba da ga sklonimo. Reko ne interesuje me ali posaljite nekoga jer ja sigurno necu jer mi je potezak. Kaze haj poslacemo nekoga.
Dolazi patrola ravno sat i 20 minuta kasnije. Izadjem. Kaze drot mi ga ne mozemo ni skloniti jer pauk ne radi, a ne mozemo identificirati jer nema tablica.
Znam li ko je ovaj drugi? Znam ali covjek stoji gdje treba. I ne pada mi na pamet da ga trazim po zgradi.
Nazva on nekoga vidim nema nista od sklanjanja prije jutra. Sto mi on i potvrdi.
Reko buraz ja ako krenem negdje, taksi sigurno necu zvati a ja cu ga zakaciti sajlom za felgu i zanjeti da izadjem a onda cu izaci i iscupati ga na drugu stranu skroz van parkinga na cestu pa nek se onda pegla ko hoce sa njim. Cesta je pregledna pa nece niko opaliti u njega. Pa kako cete ga onda skloniti mene ne interesuje. Smije se drot kaze ja zavrsavam sad za sat pa nek se onda kolege drugi peglaju. Nisam trebao nigdje tokom noci.
Ujutro se probudim vidim stoji kako stoji sve. Nazovem ponovo policiju i okrenem na snimanje razgovora za avaki slucaj i kazem da sam zvao juce i da nista nisu uradili i da cu ja maknuti auto na ruzan nacin ako oni ne posalju nekoga jer moram ici za sat.
Pristavim kafu, dok sam zakuhao vidim rotacija pred zgradom. Nije proslo 20-ak minuta eto pauka. Zamalo ne opalise tim autom u drugo dok su ga dizali. Bas bih volio da su.
Vjerovatno je slucaj vidjelo puno parking bahatlija iz susjednih zgrada jer je bio neradni dan i cjele sedmice nije bilo ni najmanjeg problema sa parkiranjem na ulaz. A obicno bar jednom u toku dana bude neko ko eto "samo minutu" ili da malo prostora ostavim da mogu otvoriti sirom vrata i izaci.
Tu sam primjetio da prednjace sa takvim kontom oni sa malim autima (polo, punto, a klasa,)
Da li je stvarno moguce da pauk ne radi navece ili su me farbali. I sta ce uraditi ako neko u 18:00 na sred titove ostavi auto i skine tablice i ode.
Mislim nema pauka, sta?
Sent from my HTC_M9ew
- amar1994
#16103 Re:
zdruzdjo wrote:
Mislim nema pauka, sta?
Sent from my HTC_M9ew
Kako ti se da trositi zivce na budale
- supercali
#16104 Re: "Majstori" parkiranja
Pauk radi do 22 ili 23 cini mi se
-
zdruzdjo
#16105 Re: RE: Re:
Ali nema drugog izaza ni ulaza na parking i fakat sam trebao ici za sat.amar1994 wrote:zdruzdjo wrote:
Mislim nema pauka, sta?
Sent from my HTC_M9ew![]()
![]()
Sent from my HTC_M9ew
-
zdruzdjo
#16106 Re: RE: Re: "Majstori" parkiranja
Ma ovo je bilo oko sest-pola sedam.supercali wrote:Pauk radi do 22 ili 23 cini mi se
Sent from my HTC_M9ew
- amar1994
#16107 Re: RE: Re:
zdruzdjo wrote:Ali nema drugog izaza ni ulaza na parking i fakat sam trebao ici za sat.amar1994 wrote:zdruzdjo wrote:
Mislim nema pauka, sta?
Sent from my HTC_M9ew![]()
![]()
Sent from my HTC_M9ew
debili klasicni
-
tempuser
#16108 Re: "Majstori" parkiranja
Ja sam prije par zima imao slicnu situaciju koju sam vec opisivao.
Jedne subote debil sa Corsom u Grbavickoj zagradio prolaz prema 10 garaza. Dolazimo autom drug i ja i ne mozemo proci. Nazovem policiju, posalju pjesacku patrolu za jedno 10 min. Kazu ne radi pauk nedjeljom, a ne mozemo mu pisati kaznu jer nema znaka (dok je bio oaj glupavi propust u zakonu). Ok, sta cemo sad, ja moram da idem, ne samo ja tu ima jos 10 garaza? Provjeravaju, auto reg. negdje u Novopazarskoj, znaci nije komsijski da zvone po interfonu. Rekoh, vas je posao da obezbjedite neometan saobracaj, ako nemate pauk moracete se snaci. Mozes li nam pomoci da ga zanesemo? Ni govora, da slucajno sta odvalim i da budem kriv. Epilog, dva drota zanose auto dok drug i ja sjedimo u nasem autu i kidamo se od smijeha na tu tragikomicnu situaciju.
Jedne subote debil sa Corsom u Grbavickoj zagradio prolaz prema 10 garaza. Dolazimo autom drug i ja i ne mozemo proci. Nazovem policiju, posalju pjesacku patrolu za jedno 10 min. Kazu ne radi pauk nedjeljom, a ne mozemo mu pisati kaznu jer nema znaka (dok je bio oaj glupavi propust u zakonu). Ok, sta cemo sad, ja moram da idem, ne samo ja tu ima jos 10 garaza? Provjeravaju, auto reg. negdje u Novopazarskoj, znaci nije komsijski da zvone po interfonu. Rekoh, vas je posao da obezbjedite neometan saobracaj, ako nemate pauk moracete se snaci. Mozes li nam pomoci da ga zanesemo? Ni govora, da slucajno sta odvalim i da budem kriv. Epilog, dva drota zanose auto dok drug i ja sjedimo u nasem autu i kidamo se od smijeha na tu tragikomicnu situaciju.
- supercali
#16109 Re: RE: Re:
Samo rekoh do kad pauk radi nisam komentarisao kad je to bilozdruzdjo wrote:Ma ovo je bilo oko sest-pola sedam.supercali wrote:Pauk radi do 22 ili 23 cini mi se
Sent from my HTC_M9ew
-
zdruzdjo
#16110 Re: "Majstori" parkiranja
Ma znam nego eto kontam jel farbanje drotovsko i nekome tamo u pauk sluzbi bilo mrsko dici guzicu ili fakat nisu radili.
Sent from my HTC_M9ew
Sent from my HTC_M9ew
- Sodom1
#16111 Re: "Majstori" parkiranja
To je dobra ideja , zakacis ga sajlom i izvuces , oslobodis sebi prolaz 
- drug_profi
#16112 Re: "Majstori" parkiranja
Pa nazovi pauk sluzbu i provjeri, a usput i da imas broj.
Pauk služba 665 548
Pauk služba 665 548
- Daryl Dixon
#16113 Re: "Majstori" parkiranja
e odavno nista smjesnije ne procitah, fol vas dvojica sjedite u autu dok drotovi pomjeraju auto koje ti smeta u ulaz / prilaz u garazu haha scena iz filma jos vam fali džoja da zalimpačite dok gledate kako drotovi zanose auto hahahah ne vjerujemtempuser wrote:Ja sam prije par zima imao slicnu situaciju koju sam vec opisivao.
-
tempuser
#16114 Re: "Majstori" parkiranja
Hoces vjerovat - neces vjerovat, tvoja stvar. Nije se radilo o prilazu garazi nego o ulici koja vodi prema 10 garaza, a dzox bi se uklopio u tu sliku.
- Daryl Dixon
#16115 Re: "Majstori" parkiranja
vjerujem ti, ne zamjeri nego isto scena iz nekog filma, samo jos aint fali i ugodjaj je potpun 
-
tempuser
#16116 Re: "Majstori" parkiranja
A jest ono scena bila ko iz Felinijevog filma, u 5 m2 vidis sav jad i nemoc drzave!Daryl Dixon wrote:vjerujem ti, ne zamjeri nego isto scena iz nekog filma, samo jos aint fali i ugodjaj je potpun
-
530i
#16117 Re: "Majstori" parkiranja
Član 74. ZOBS-a, a posebno stav 4. sve objašnjava. Kad god se prave policajci pametni treba ih podsjetiti na to.
- supercali
#16118 Re: "Majstori" parkiranja
Dobise kazne dijagnoze
-
zdruzdjo
#16119 Re: "Majstori" parkiranja
jasno je to sve ko dan i bez clana.530i wrote:Član 74. ZOBS-a, a posebno stav 4. sve objašnjava. Kad god se prave policajci pametni treba ih podsjetiti na to.
ali mislim realno sta ces. mislim trablo bi da ima neki pauk dezurni bas za ove slucajeve.
- O'zone
- Globalni moderator
#16120 Re: "Majstori" parkiranja
Na članu 73. i 74. ZOBS-a za heftu u Sarajevu ja ću zaraditi milion
-
530i
#16121 Re: "Majstori" parkiranja
Za pauk ne znam kako je regulisano, kad god sam ja imao problema vlasnik ili korisnik vozila je bio u blizini...pa je ili prolazio sa opomenom ili sa nalogom.zdruzdjo wrote:jasno je to sve ko dan i bez clana.530i wrote:Član 74. ZOBS-a, a posebno stav 4. sve objašnjava. Kad god se prave policajci pametni treba ih podsjetiti na to.
ali mislim realno sta ces. mislim trablo bi da ima neki pauk dezurni bas za ove slucajeve.
-
SHTEVELEC
- Laplace
#16123 Re: RE: Re: "Majstori" parkiranja
Uključi se alarm čim uređaj osjeti pokret.holowey wrote:kod nas kada snijeg padne samo subu prokopaju i voze...za naseg covjeka ovakva zastita nije nikakva prepreka... a moze se i rikvercom voziti...
Sent from my HUAWEI P7-L10 using Tapatalk
- bleee_sa
-
SHTEVELEC