Izrael je opet pocinio zlocin!

Locked
asker

#16101 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by asker »

SmokingMan wrote:Pa eto,očigleno je da su davno mir kupili kod većine arapskih susjeda,osim Sirijaca,pomalo Jordanaca i nenadjebivo-brbljivih iranaca.Ipak,moram pohvaliti njihovo odvažno kritikovanje... :D
Negdje pogledah kratko snimak, bio je neki sastanak ovih dana a ako se ne varam poslije informacije za Golan. Arapski lideri i Federica Mogerini ispred EU. Svi su protiv, Mogerini nesto kao EU nikad nece priznati i podrzati Izraelsku politiku prisvajanja teritorija, pokupila aplauz.

Potrazit cu video.
SmokingMan

#16102 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by SmokingMan »

asker wrote:
SmokingMan wrote:Pa eto,očigleno je da su davno mir kupili kod većine arapskih susjeda,osim Sirijaca,pomalo Jordanaca i nenadjebivo-brbljivih iranaca.Ipak,moram pohvaliti njihovo odvažno kritikovanje... :D
Negdje pogledah kratko snimak, bio je neki sastanak ovih dana a ako se ne varam poslije informacije za Golan. Arapski lideri i Federica Mogerini ispred EU. Svi su protiv, Mogerini nesto kao EU nikad nece priznati i podrzati Izraelsku politiku prisvajanja teritorija, pokupila aplauz.

Potrazit cu video.
:thumbup:
asker

#16103 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by asker »

SmokingMan wrote:
asker wrote:

Potrazit cu video.

Nemogu da nadjem nista osim ovoga. Inace govorili su svi. Znamo da sila boga ne moli. Mnogi ce reci mogu ovi svi kompletno svirat qoorcu, Amerika se pika.
Ali ovo im izbija forumske "argumente".................................znaci cijeli civilizovani svijet je na jedinoj ispravnoj strani.
salik79

#16104 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by salik79 »

Nije to samo "odvazno kritikovanje", nego konkretno (materijalno-tehnicko) pomaganje pokreta otpora.
salik79

#16105 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by salik79 »

asker wrote:
SmokingMan wrote:
asker wrote:

Potrazit cu video.

Nemogu da nadjem nista osim ovoga. Inace govorili su svi. Znamo da sila boga ne moli. Mnogi ce reci mogu ovi svi kompletno svirat qoorcu, Amerika se pika.
Ali ovo im izbija forumske "argumente".................................znaci cijeli civilizovani svijet je na jedinoj ispravnoj strani.
Ovaj cvikeras u samiji je izraelski saveznik i brat (ovo otvoreno govore), a njegovi podanici ga doslovno obozavaju (worship). Da li zbog toga, ne bih znao reci. :skoljka:
insomnia78

#16106 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by insomnia78 »

Lepo im ide
walk_M-A-N

#16107 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by walk_M-A-N »

rade zlo bez prestanka i ljudskosti
https://www.middleeastmonitor.com/20190 ... e-in-gaza/
i moguće da planiraju i gore, rat u Libanu
https://geopoliticsalert.com/civil-war- ... false-flag
insomnia78

#16108 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by insomnia78 »

Prebacili hin ameri helikopterima iz Sirije
vivaldi

#16109 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by vivaldi »

zajebani su jewsi
mirsek

#16110 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by mirsek »

insomnia78 wrote:Lepo im ide
Vidim za koga bi navijao da si zivio u doba hitlera, i njemu je lepo islo.. :oops:
mirsek

#16111 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by mirsek »

vivaldi wrote:

zajebani su jewsi
I SS je bio zajeban u svoje doba. :thumbup:
vivaldi

#16112 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by vivaldi »

zajeban je ss i danas, nego nisam ono postavio ni u kakvom vojnom smislu nego u kontekstu pameti, jer me pametni ljudi oduvijek fasciniraju ko god da su i odakle god da su. forum se vise bavi istorijom i vojnom strategijom, a to me nesto nikad nije zanimalo, cak ni nasa istorija, a kamoli svjetska, a vojna strategija jos i manje pa me nikad i nema u tim diskusijama.

elem, moj ti je moto bolje milion u nauku nego 100 miliona za messija i zato me fasicniraju mali pametni narodi poput izraelaca, svedjana...

a sto se tice dole tog sukoba, niti imam kakav stav niti za nekog navijam. cak stavise, nemam pojma sta je uzrok tolike netrpljeviosti irana i izraela ni od kada to datira. mislim da sam to nekada cak i pitao na forumu, ali se ne sjecam odgovora :sad:
SmokingMan

#16113 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by SmokingMan »

Imali su i arapi vremena da budu zajebani,pa im se osladila vlast i novac.
seln

#16114 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by seln »

vivaldi wrote: a sto se tice dole tog sukoba, niti imam kakav stav niti za nekog navijam. cak stavise, nemam pojma sta je uzrok tolike netrpljeviosti irana i izraela ni od kada to datira. mislim da sam to nekada cak i pitao na forumu, ali se ne sjecam odgovora :sad:
Ne govorimo o Iranu i Izraelu, vec o izraelskim zlocinima nad Palestincima.
rajv0sa

#16115 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by rajv0sa »

"oaza demokratije"
Image
neko_sa_strane

#16116 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by neko_sa_strane »

Zadnjih par mjeseci me više interesovala tema oko Izraela/Palestine tako da sam tražio po youtube-u alternativne izvore informacija i naletim na emisije koje prezentuje bivša novinarka Russia Today, Abby Martin. U emisijama ugošćuje često borce za ljudska prava iz samog Izraela koji su bolje upoznati sa situacijom na terenu. Uostalom i ona ide po terenu u Izraelu i na okupiranoj zapadnoj obali rijeke Jordan i razgovara i sa palestinskim Arapima. Možete potražiti na youtube-u pod nazivom "Empire Files". Izraelci David Sheen i Max Blumenthal imaju dobre prezentacije na tu temu. Dosta vremena sam priznajem bio prilično pro izraelski orijentisan ali kada sam čitao i bolje se informisao o sistemu u Izraelu kao i o drugoj strani oni nisu normalna država. Ja znam da smo i mi kao i oni etnokratija ali oni su mnogo luđi. Naime civilni brakovi ne postoje. Školski sistem je uglavnom podijeljen. Rabini mogu izdati dekret da se Arapima studentima zabrani izdavanje soba i stanova bez ikakve krivične odgovornosti. Ako se neko i ogluši i pokuša izdati dobija prijetnje o paljenju imovine. Mogu izjaviti da sve ne Jevreje treba protjerati iz Izraela i opet izostane odgovornost jer ih vlada podržava.
Ministrica pravde Ayelet Shaked (njena slika je u postu iznad mog) izjavi da su svi Arapi neprijatelji Izraela i da majke već u utrobi nose male monstrume i ne odgovara zbog te izjave. Na pijaci u Jerusalimu Jevreji iz radikalnih jevrejskih pokreta idu od tezge do tezge kako bi provjerili da li poslodavci među zaposlenima imaju i Arape. Ukoliko imaju onda tu firmu bojkotuju i ne kupuju njihove proizvode. Kazna za identičan prekršaj nije ista za Jevrejina i Arapina. Arapima odrežu veću kaznu. Arapskim naseljima nije dozvoljeno širiti se za razliku od jevrejskih. Arapin ne može dobiti dozvolu za gradnju vlastite kuće čak ni nakon odluke Vrhovnog suda Izraela. Jevrej može istjerati Arapina iz vlastite kuće u Jerusalimu jer je navodno prije nekoliko stotina godina to bilo njegovo a sud i ne provjerava izjave Jevreja iako su iste često i falsifikovane nego vjeruje na riječ. Mogao bih do sutra nabrajati. Ja stvarno nisam imao pojma da je stanje toliko ludo tako da se divim Arapima na izdržljivosti jer ovako nesložni šanse nemaju protiv Izraela koji predstavlja jedno dobro organizovano društvo koje zna šta želi. Sve ratove sa svojim susjedima poslije 1948. godine je isprovocirao Izrael. Još te godine htjeli su zauzeti i Golan i područje zapadno od rijeke Jordan ali su arapske zemlje pružile jak otpor.
Ne smeta meni postojanje Izraela ali mi smeta mantra da su jedina demokratija na području Bliskog istoka jer ne može država biti jevrejska i demokratska. Može biti ili jevrejska u kojoj je jedna zajednica privilegovana a ostale nemaju ista prava ili demokratska u kojoj svi građani imaju ista prava. Prema riječima lijevo liberalnih Jevreja u Izraelu, ta država lagano klizi ka teokratiji. Irska je zabranila uvoz proizvoda iz ilegalnih jevrejskih naselja na Zapadnoj obali. BiH vjerovatno ne bi mogla jer bi Dodik bio protiv.
Last edited by neko_sa_strane on 09/04/2019 12:58, edited 2 times in total.
insomnia78

#16117 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by insomnia78 »

Gledo sam i ja jedan dokumentarac na RT o republici sumskoj. Strasno je sta su muslimani pocinili srbima i jos na kraju Srbi ispadose zlocinci
neko_sa_strane

#16118 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by neko_sa_strane »

Takođe zaboravio sam napomenuti da je Goebbels mala maca za njihov Hasbara projekat i mnoštvo Hasbara trolova širom Izraela i dijaspore.
SmokingMan

#16119 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by SmokingMan »

asker

#16120 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by asker »

Preksinoc dokumentarac na HRT, radjen u HRTu, sa novinarima u Izraelu.
Dokumentarac se zove "Kriz koji nestaje".

Ono sto sam uspjeo pogledat, potpuno ista prica hriscana/katolika kao i muslimana. Okupacija, represija, gazenje prava, protjerivanje, bombardovanja, nelegalna naselja itd.

Izrael je fasisticka tvorevina sa fasistickim vlastima.
salik79

#16121 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by salik79 »

asker wrote:
Preksinoc dokumentarac na HRT, radjen u HRTu, sa novinarima u Izraelu.
Dokumentarac se zove "Kriz koji nestaje".

Ono sto sam uspjeo pogledat, potpuno ista prica hriscana/katolika kao i muslimana. Okupacija, represija, gazenje prava, protjerivanje, bombardovanja, nelegalna naselja itd.

Izrael je fasisticka tvorevina sa fasistickim vlastima.
Ariel Sharon: “Everybody has to move, run and grab as many Palestinian hilltops as they can to enlarge the Jewish settlements because everything we take now will stay ours…Everything we don’t grab will go to them”.
SmokingMan

#16122 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by SmokingMan »

Mogli pod patronat,sa malo "podnošljivojom" ozakonjenom verzijom represije.Desni bi sve,oponenti,nešto blaži,two.state solution.U oba slučaja ne vidim veća prava palestinaca.A da ih sve saberu u kukuruznjak,uz obalu,nema smisla u enklavu nagurati cca.1.8 -2.0 m palestinaca,to je nehumano,ona "fer podjela" zapadne obale,je isto tako jedna velika prevara...Pitanje je u kojoj mjeri bi se agrikultura mogla održati na tlu Gaze.A svako je budala ko misli da im opet ne bi "filtrirali" obalu.Što znači da opet sa mora ništa na područije Gaze,kao što je to slučaj i sada,ne bi moglo ući bez odobrenja Tel Aviva.

Cyber security je tito,nije sve u programiranju. :thumbup:
Haman2

#16123 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Haman2 »

Njihovi zlocini desavaju se permanentno. To je njihova politika i trajat ce dok se Zapadna Obale potpuno ne naseli a Palestinci protjeraju.
elcaliente

#16124 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by elcaliente »

Sta je ovo???
Gdje ste danas?
Gdje su dezurni dusebriznici za Palestincima??
Atego

#16125 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Atego »

elcaliente wrote:Sta je ovo???
Gdje ste danas?
Gdje su dezurni dusebriznici za Palestincima??
šta je bilo ?
Locked