HS kablovska

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Locked
crnivrag

#16101 Re: HS kablovska

Post by crnivrag »

hrasno38 wrote: Ja jos cekam autorizaciju za internet...sutra ujutro ce biti 48 sati! a sto se tice TV-a tu imam sve kanale sljedecih mjesec a onda ono sto sam potpiso...sve osim HBO paketa. Ali evo jos pitanja .....kada mogu postati legalni korisnik d3go usluge tj kad se mogu prijaviti na TM portal. Tu se traze neki brojevi sa racuna a ja do sada imam samo racune od HS-a.
Za registraciju na MojTelemach portal potrebno je unijeti broj ugovora i ID korisnika, a oba ova podatka se nalaze na Telemach računu lijevo od korisničkih podataka, a iznad datuma izdavanja računa.
The Realist

#16102 Re: HS kablovska

Post by The Realist »

crnivrag wrote: Za registraciju na MojTelemach portal potrebno je unijeti broj ugovora i ID korisnika, a oba ova podatka se nalaze na Telemach računu lijevo od korisničkih podataka, a iznad datuma izdavanja računa.
Dobro, mora imati negdje i na računu, jer neće čekati da mu dođe račun da bi aktivirao uslugu.
crnivrag

#16103 Re: HS kablovska

Post by crnivrag »

The Realist wrote:
Dobro, mora imati negdje i na računu, jer neće čekati da mu dođe račun da bi aktivirao uslugu.
Evo kako to vizualno izgleda, dakle potrebni su ti ID i broj ugovora sa Telemach računa:

http://s29.postimg.org/fbrmjfwc7/racun.jpg

Pošto je slika veće rezolucije, nisam je embedovao u postu, već sam stavio direktni link na sliku.
The Realist

#16104 Re: HS kablovska

Post by The Realist »

Na isti način smo i aktivirali već D3GO, preko računa, ali šta uraditi dok račun ne dođe? Uzeo je paket koji to ima uključeno.
crnivrag

#16105 Re: HS kablovska

Post by crnivrag »

The Realist wrote:Na isti način smo i aktivirali već D3GO, preko računa, ali šta uraditi dok račun ne dođe? Uzeo je paket koji to ima uključeno.
Nazvati njih i tražiti da ti izdiktiraju ova dva podatka, jer ih oni imaju u bazi podataka nakon zaključivanja novog ugovora.
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#16106 Re: HS kablovska

Post by hrasno38 »

crnivrag wrote:
The Realist wrote:Na isti način smo i aktivirali već D3GO, preko računa, ali šta uraditi dok račun ne dođe? Uzeo je paket koji to ima uključeno.
Nazvati njih i tražiti da ti izdiktiraju ova dva podatka, jer ih oni imaju u bazi podataka nakon zaključivanja novog ugovora.
aha to je dobra informacija jer racun od TM-a necu sigurno dobiti jos do polovine Marta a glupo bi bilo da cekam do tada da bi mogao da koristim D3 GO. Izgleda da cu morati ipak sacakati tih 48 sati da mi se autorizuje ugovor tj. internet a to bi trebalo da bude sutra ujutro. Nadam se da ce ovdje ispostovati napisano i da nece biti produzavanja roka:)
supercali

#16107 Re: HS kablovska

Post by supercali »

MH i HS kablovska wrote:
Predlažemo da nam se javite u PP kako bismo provjerili i odgovorili na adekvatan način.
hvala ja sam zadovoljan s ovim sto imam ne trebam se javljati
samo sam pitao sta dobijam novo u odnosu na kid 22 na hs-u
u biti ja sam samo dobio ove nove programe sportkluba 3 u hd-u pretpostavljam 4 onako medical prve b92 i sl
i mogucnost da se prijavim na d3go gdje pola kanala ne mogu koristiti jer nisam na tm mrezi :-) i da ne mogu edukacijske kanale vise na d3go gledati
MH i HS kablovska

#16108 Re: HS kablovska

Post by MH i HS kablovska »

operacija labrador wrote:Hoće li se nekada popraviti ovaj download ...
Vaš tehničar je konstatirao da je signal odličan i da nije do mene ...

Test:Mobitel Wifi (isto je i na "žici")

Video:https://vid.me/FAx0
Možete li nam poslati PrtSc mjerenja direktno s modema?
Sociolog

#16109 Re: HS kablovska

Post by Sociolog »

Pozz, zivim blizu Bosmla-a..pocesto zna da prekida internet, u poslijepodnevnim i vecernjim satima??? Jel do Vas, ili? Mislim, da su mi svi tehnicki uredjai ispravi i korektni???.. Hvala na odgovoru, lijep pozzdrav :)
hrasno38

#16110 Re: HS kablovska

Post by hrasno38 »

Sociolog wrote:Pozz, zivim blizu Bosmla-a..pocesto zna da prekida internet, u poslijepodnevnim i vecernjim satima??? Jel do Vas, ili? Mislim, da su mi svi tehnicki uredjai ispravi i korektni???.. Hvala na odgovoru, lijep pozzdrav :)
To se meni desavalo od onog trenutka kada su na HS zakacili mrezu TM-a. Svaka tri sata nestane internet i kada restartujes modem dodje. To je trajalo skoro pa mjesec dana. Tek od prekjuce nemam taj problem kad mi je donesen modem TM-a i kada sam prebacen valjda na njihovu mrezu.
homar

#16111 Re: HS kablovska

Post by homar »

hrasno38 wrote:Ukratko ne prelazite na TM ni pod prijetnjom oruzjem. Nikad vise na jednom mjestu nisam cuo i vidio vise lazova i nesposobnijih ljudi. HS je gromada od firme za ove indijance vjerujte mi. Prvo imaju ljude na salterima koji ne znaju da saberu 1+1 i recimo vi im kazete da hocete tu i tu uslugu i oni klimaju glavom i kazu OK a kada dodje do realizacije potpisanog ugovora fali pola stvari.
Drugo na 1360 vam danima obecavaju sarene laze i vi im npr. fino napomenete da niste kuci ujutro i da je moguce da ljudi iz TM-a dodju samo poslije 17 i oni kazu nema problema nasi ljudi rade do 20.00. Onda mrtvo hladno vam se ljudi pojave na vratima ujutro kad izlazite iz kuce a predhodno se najave na telefon koji niste ostavili kao kontaktni.
POSEBNO NAPOMINJEM DA AKO PRELAZITE SA HS NA TM I IMATE FIKSNU TELEFONIJU DA CE VAM SE SJEBATI POSTOJECI BROJ I MORATE PONOVO U HS-u TRAZITI PRENOS BROJA TJ. NA TM. TO BI VAM TREBALA DA ODRADI TETA NA SLATERU U BBI ALI OCITO NA ZALOST ONE SVOJ POSAO RADE KATASTROFALNO. Napominjem da kada sam htio da uvedem telefon od HS-a ljudi u HS-u su mi odmah rekli da necu imati svoj dosadasnji broj i da ako hocu da imam moram izvrsiti prenos iz BH Telecoma.
Dalje za ovih 10-tak godina ljudi iz HS-a me nisu ama bas nikada izradili i kada su rekli da ce doci tada su i dosli.
Ja zaista prihvatam sve djecije bolesti nastale spajanjem provajdera ali zaista ne mogu da prihvatim da oni smatraju da smo mi svi tehnicki inferiorni i ne razumijemo kako sta funkcionise.
E da i postoje dvije ekipe. Jedna dodje i postavi vam nove uredjaje i ako vam nesto ne radi oni nemaju nista sa tim nego morate opet cekati drugu ekipu koja ce vam otkloniti kvarove. U HS-u je bilo All in One!!!!
Sad mi je tek postalo nepojmljivo koliki je gigant bio HS i to "DOMACI" gigant....ali jok nama je sladje tudje govno nego domaca cokolada.
I jos jedna stvar koja se zove "SEF" to u TM-u ne postoji i naravno cvrsto na prve linije su isturili ljude na informacijama i montere kojima ni krivim ni duznim komitenti jebu sta stignu.
I da na kraju da ponovim da apsolutno ne kriv ni one sto se javljaju na 1360, ni montere nego iskljucivo i samo iskljcivo glavonje koji se sakrivaju iza njih.
Ja imam vrlo ružna iskustva sa TM. nazva me neka teta iz HS prije nove godine, neznam odkud joj moj mobitel, kaže doćiće vam ljudi sutra da zamijene modul karticu, jer je to neophodno "telemach preuzima HS", ali vi ne gubite ništa. Dobro, dođe neki majstor, vadi modul karticu HS-a iz TV i instalira resiver. Kažem majstoru "čekaj, gdje je nova kartica", kaže ovo je samo privremeno, neki tehnički problem, dobit ćeš modul karticu odmah poslije nove godine. Prođe nova godina, sve se poremetilo, iternet, telefon.... po 4 - 5 dana ne radi, dođu nešto poprave, drugo pokvare. Potrošio sam na desetine KM kredita mob. zovući njihov centar za popravke, jer fiksni telefon više ne radi nego radi. Tražim poslije nove godine da mi vrate modul karticu, jer su obećali, kažu "do kraja sedmice" i tako do danas. Kažem im da su me prevarili, jer su samo manjem broju HS korisnika htjeli uvaliti resivere TH umjesto modul kartica (odustali su zamjenu HS kartica sa resiverima, jer su ljudi odlazili), kazu mi da se strpim da će to biti najkasnije do kraja ove sedmice, otvoren nalog. Tražim da mi puste tesne kanale koje su svima pustili do 1.8.2016.g., kažu "sutra" i tako danima ništa. U životu se nisam naslušao više laži i petljavine, što je previše, previše je. Više paketa KID smo koristili od HS, natjerali su me da im pokupim 4 paketa i ovu skalameriju vratim naredne sedmice, to je njima manje oko 300,00 KM mjesečno, ima poštenijih kuća.
kemox

#16112 Re: HS kablovska

Post by kemox »

kemox wrote:
MH i HS kablovska wrote:
kemox wrote:Hoćemo li mi kiji imamo KID paket (sada se vode kao duo paketi) imati d3go besplatno? Ili ako hoćemo da imamo ovu uslugu besplatno moramo da pređemo na telemah i uzmemo neki od duo ili trio paket?

Molio bih predstavnika kablovske da mi odgovori

Image
Ne morate prelaziti na Telemach, ali da bi koristili D3Go uslugu neophodno je da se opredijelite za jedan od novih unaprijeđenih servisa/paketa koje imate u našoj novoj ponudi.
E jeste.... Šta vam fali da nas korisnike KID paketa počastite besplatnim d3go

Hajde pitajte direktora može li?

P.S.
Hajde sredite nam to, neću ti više postavljati naugodna pitanja ovdje na forumu :thumbup:
Može li? Niste mi odgovorili.
B Ling

#16113 Re: HS kablovska

Post by B Ling »

@HS kablovska

Ima li negdje ponuda tih vasih uanprijedjenih paketa, ja ih nigdje nisam vidio. Dakle vasih, ne telemachovih.
operacija labrador

#16114 Re: HS kablovska

Post by operacija labrador »

MH i HS kablovska wrote:
operacija labrador wrote:Hoće li se nekada popraviti ovaj download ...
Vaš tehničar je konstatirao da je signal odličan i da nije do mene ...

Test:Mobitel Wifi (isto je i na "žici")

Video:https://vid.me/FAx0
Možete li nam poslati PrtSc mjerenja direktno s modema?
Evo kako ste tražili:

https://vid.me/XiW1

Modem: Image
hrasno38

#16115 Re: HS kablovska

Post by hrasno38 »

B Ling wrote:@HS kablovska

Ima li negdje ponuda tih vasih uanprijedjenih paketa, ja ih nigdje nisam vidio. Dakle vasih, ne telemachovih.
http://www.hs-hkb.ba/wp-content/uploads ... OVNIKA.pdf

samo na pakete nemoj zaboraviti dodati jos 15 KM.....oni sad imaju istu ponudu jedino im se ove osnovne programske seme razlikuju u 3-4 kanala.
B Ling

#16116 Re: HS kablovska

Post by B Ling »

hrasno38 wrote:
B Ling wrote:@HS kablovska

samo na pakete nemoj zaboraviti dodati jos 15 KM.....oni sad imaju istu ponudu jedino im se ove osnovne programske seme razlikuju u 3-4 kanala.
Hvala prijatelju.
optimus168

#16117 Re: HS kablovska

Post by optimus168 »

Vozdra raja :D

Nakon sve ove diskusije nisam baš najbolje razumio - da li korisnici koji ostaju na KID paketima imaju pravo na besplatan D3 GO?

Hvala unaprijed :D
crnivrag

#16118 Re: HS kablovska

Post by crnivrag »

optimus168 wrote:Vozdra raja :D

Nakon sve ove diskusije nisam baš najbolje razumio - da li korisnici koji ostaju na KID paketima imaju pravo na besplatan D3 GO?

Nemaju, samo korisnici Duo i Trio paketa mogu koristiti D3GO uslugu besplatno, i korisnici koji uzmu određene digitalne pakete po novom ugovoru (uz plaćanje mjesečne naknade za korištenje ove usluge).
optimus168

#16119 Re: HS kablovska

Post by optimus168 »

crnivrag wrote:
optimus168 wrote:Vozdra raja :D

Nemaju, samo korisnici Duo i Trio paketa mogu koristiti D3GO uslugu besplatno, i korisnici koji uzmu određene digitalne pakete po novom ugovoru (uz plaćanje mjesečne naknade za korištenje ove usluge).
Hvala na odgovoru :D
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#16120 Re: HS kablovska

Post by pici »

jedina zamjerka je što su KID 22 sada Duo NET Grande ostavili sa D3 osnovnim a ne proširenim paketom, vidim da je NET dignut na 50/3... uzeo sam Trio Grande Family D3 prošireni + NET 50/3 + Telefon Flat 1500 min i 100 min prema inostranstvu... meni dovoljno.
B Ling

#16121 Re: HS kablovska

Post by B Ling »

pici wrote:jedina zamjerka je što su KID 22 sada Duo NET Grande ostavili sa D3 osnovnim a ne proširenim paketom, vidim da je NET dignut na 50/3... uzeo sam Trio Grande Family D3 prošireni + NET 50/3 + Telefon Flat 1500 min i 100 min prema inostranstvu... meni dovoljno.
Imash li module?
Naplacuju li prosireni na drugom TV-u, kao sto radi telemach?
pici

#16122 Re: HS kablovska

Post by pici »

B Ling wrote:
pici wrote:jedina zamjerka je što su KID 22 sada Duo NET Grande ostavili sa D3 osnovnim a ne proširenim paketom, vidim da je NET dignut na 50/3... uzeo sam Trio Grande Family D3 prošireni + NET 50/3 + Telefon Flat 1500 min i 100 min prema inostranstvu... meni dovoljno.
Imash li module?

ja koliko vidim da sve je isto ko na telemahu tako da i ta dodatna plačanja su sigurno ista... HBO me ne interesuje, HD kanali itd a drugi tv neko kaže dodatno 3 KM po TVeu a neko dodatno ko za drugi TV, jebemiga nemam dva CI modula imam jedan dok na drugom TVu mi je dosta otključanih D3 kanala pa i nemam neku posebnu potrebu za CI modulom.

crnivrag

#16123 Re: HS kablovska

Post by crnivrag »

pici wrote:

ja koliko vidim da sve je isto ko na telemahu tako da i ta dodatna plačanja su sigurno ista... HBO me ne interesuje, HD kanali itd a drugi tv neko kaže dodatno 3 KM po TVeu a neko dodatno ko za drugi TV, jebemiga nemam dva CI modula imam jedan dok na drugom TVu mi je dosta otključanih D3 kanala pa i nemam neku posebnu potrebu za CI modulom.

Oni predlažu da se na drugom modulu uzme Start paket, da se ljudi ne izlažu suvišnom trošku, pa iz ovoga proizilazi cifra od 3 KM za drugi modul (jer toliko inače košta Start paket).

Naravno ako neko insistira da ima još neke dodatne pakete, onda će drugi modul plaćati po cijeni paketa koje koristi putem njega, na mjesečnoj osnovi.
pici

#16124 Re: HS kablovska

Post by pici »

crnivrag wrote:
pici wrote:

Oni predlažu da se na drugom modulu uzme Start paket, da se ljudi ne izlažu suvišnom trošku, pa iz ovoga proizilazi cifra od 3 KM za drugi modul (jer toliko inače košta Start paket).

Naravno ako neko insistira da ima još neke dodatne pakete, onda će drugi modul plaćati po cijeni paketa koje koristi putem njega, na mjesečnoj osnovi.
ćek ćek al nema tog startnog na HS...

Image

Image
hrasno38

#16125 Re: HS kablovska

Post by hrasno38 »

pici wrote:
B Ling wrote:
Imash li module?

Kod mene isti paket Family+HD+telefon+5 KM paket na drugom TV-u....ni mene filmovi ne interesuju sve dok je torrenta:)
Locked