Fudo387 wrote:Pa cekaj, ovo su nake kvalifikacije za kvalifikacije?
Kako to?
eto kako smo nisko spali
Moderators: Charuga, Tomahawk11
Fudo387 wrote:Pa cekaj, ovo su nake kvalifikacije za kvalifikacije?
Kako to?
Ovo nisu kvalifikacije ovo su PREDKVALIFIKACIJE i tako se i zovu. Sada da bi se otislo na SP moraju se proci dva kruga kvalifikacija i u oba kruga idu po prve tri ekipe. U prvom krugu idu 3/4 od 8 grupa a u drugom 3/6 od 4 grupe.kakavdanakneiskustvu wrote:eto kako smo nisko spaliFudo387 wrote:Pa cekaj, ovo su nake kvalifikacije za kvalifikacije?
Kako to?
kako znaš da samo u ove grupe možemo upasti ali ne i u ostale?Murat Sabanovic wrote:U kvalama za SP upadamo u jednu od ovih grupa:
A: Španija, Slovenija, Crna Gora
C: Litvanija, Poljska, Mađarska
E: Francuska, Rusija, Belgija
G: Srbija, Njemačka, Gruzija
Ma to sta FIBA zna oranizovati to je cudo...Ma prije mi je onaj sistem vise odgovarao, kad je EP automaski bilo i kvalifikacije za SP, pa sta ja znam prvih 6 ide na SP a prvih pet na Olimpijadu....Ovo sad em previse utakmica, em smjesni termini sto se tice NBA igraca, em do 2019 ko ziv ko mrtavhrasno38 wrote:Ovo nisu kvalifikacije ovo su PREDKVALIFIKACIJE i tako se i zovu. Sada da bi se otislo na SP moraju se proci dva kruga kvalifikacija i u oba kruga idu po prve tri ekipe. U prvom krugu idu 3/4 od 8 grupa a u drugom 3/6 od 4 grupe.kakavdanakneiskustvu wrote:eto kako smo nisko spaliFudo387 wrote:Pa cekaj, ovo su nake kvalifikacije za kvalifikacije?
Kako to?
zato sto smo drugi u grupi;da smo prvi isli bi u jednu od grupa B,D,F,HEl_comadante wrote:kako znaš da samo u ove grupe možemo upasti ali ne i u ostale?Murat Sabanovic wrote:U kvalama za SP upadamo u jednu od ovih grupa:
ako je ovo tačno možda grupa b
El_comadante wrote:kako znaš da samo u ove grupe možemo upasti ali ne i u ostale?Murat Sabanovic wrote:U kvalama za SP upadamo u jednu od ovih grupa:
Pa Renfroe je jedna osoba koju je baš onako prilično teško voljeti. Za razliku od Wrighta npr.phillie wrote:Mi ako doguramo do SP ima da i Amere dobijemo koliko cemo se uigrati
ps, Jest Renfroe nabio neke komplekse Majeru, malo malo pa nista nije Renfroe uradio, pa logicno je da je izbacen, i Zahiragic ima bolji ucinak od Renfroa...jel mu to skino trebu kolegicu pa zato![]()
![]()
Pa eto to im olaksa da nadju dobar ugovor u Evropi jer se prodaju kao evropski igraci valjda pa ih se da nekako privolit. Cini mi se da svi drugi nadju solidne crnce, nas uvijek najgorinema me tamo wrote:Ma nije niko lud da dođe
Da to su neke kao price da nadju bolji ugovor kao..VPSA wrote:Pa eto to im olaksa da nadju dobar ugovor u Evropi jer se prodaju kao evropski igraci valjda pa ih se da nekako privolit. Cini mi se da svi drugi nadju solidne crnce, nas uvijek najgorinema me tamo wrote:Ma nije niko lud da dođe
Ja to drug nisam nigdej procitao i evo ovdje su grupe u koje upadaju timovi iz predkvalifikacija i nigdje se ne spominje prvi ili drugiMurat Sabanovic wrote:zato sto smo drugi u grupi;da smo prvi isli bi u jednu od grupa B,D,F,HEl_comadante wrote:kako znaš da samo u ove grupe možemo upasti ali ne i u ostale?Murat Sabanovic wrote:U kvalama za SP upadamo u jednu od ovih grupa:
Dobro, u proslosti je bilo nerealno organizovati kvalifikacije zato sto su prvenstva isla svake druge godine. Sad su naredali ovih nivoa kao piramidanema me tamo wrote:
Eee e moram reci da je ovo FiBa odlicno odradila..
Znaci pricao sam uvijek, al' uvijek da je sranje ovo prvih 6 sto govoris jer valja doci do toga..
Nama je onda nemoguce da idemo na svjetsko recimo pa i godinu kad umalo nismo Litvance prosli..
Samo evo kako kaze sad mozemo iz kvalifikacija na svjetsko pa kako god...
There will be a draw on Thursday, 24 Aug, at 10:30 CET in Munich to determine where each team goes in the FIBA Basketball World Cup 2019 European Qualifiers. The draw will be streamed at YouTube.com/FIBA!
There is a catch:
Sweden, Estonia, Bulgaria and the Netherlands - as group winners - can go in these groups:
Group B: Turkey, Latvia, Ukraine.
Group D: Italy, Croatia, Romania.
Group F: Czech Republic, Iceland, Finland.
Group H: Israel, Great Britain, Greece.
Bosnia and Herzegovina, Belarus, Kosovo and Austria - as second placed teams - can join:
Group A: Montenegro, Slovenia, Spain.
Group C: Poland, Lithuania, Hungary.
Group E: Belgium, France, Russia.
Group G: Germany, Serbia, Georgia.*
*(Kosovo cannot be in the same group as Serbia)