PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post Reply

Šta su za vas najbitniji ciljevi protesta poput ovog u Tuzli?

Smanjenje troškova administracije na sve moguće načine a posebno kroz smanjenje plata političarima, te ukidanje svih povlastica (paušala, naknada, itd)
204
26%
Postavljanje stručnih i odgovornih, a ne podobnih kadrova na odgovorne funkcije (ukidanje stranačke raspodjele)
124
16%
Oduzimanje nelegalno stečene imovine i revizija privatizacije, te prodaja oduzete imovine radi namirivanja radničkih potraživanja
159
21%
Sudski progon i kažnjavanje odgovornih za privatizacijski kriminal, te procesuiranje i kažnjavanje svih slučajeva nepotizma i korupcije
89
11%
Efikasnije sudstvo u službi građana (a ne političara i tajkuna)
36
5%
Ukidanje kantona i jačanje države, uz puno uvažavanje etničkih prava
49
6%
Ravnomjerno a ne proporcionalno povećanje penzija i socijalnih davanja
19
2%
Ostavke onih prema kojima su protesti usmjereni (kantonalne vlade, ministri)
18
2%
Uvođenje prijevremenih izbora kao opcije za promjenu vlasti, te objedinjavanje općih i općinskih izbora
22
3%
Nasilne smjene vlasti s ciljem dokazivanja vlastodršcima da su oni u službi građana, a ne obrnuto
54
7%

Total votes: 774

Man of steel

#16101 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Man of steel »

Ali su izabrali vrijeme i mjesto alal im vjera.

Mogli su se malo strpiti i sačekati obilježavanje genocida u Srebrenici pa i tamo otići bančiti.

Ovako bezobraznu i neotesanu bagru treba vodenim šmrkovima poput govana saprati sa ulice.
agent_zero

#16102 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by agent_zero »

Man of steel wrote:Ali su izabrali vrijeme i mjesto alal im vjera.

Mogli su se malo strpiti i sačekati obilježavanje genocida u Srebrenici pa i tamo otići bančiti.

Ovako bezobraznu i neotesanu bagru treba vodenim šmrkovima poput govana saprati sa ulice.
:thumbup:
zateznistub

#16103 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by zateznistub »

Postavlja se retoricko pitanje: Ko je ovdje vece govno? Ti ili ovi jadnici na ulici...
ljuspica

#16104 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by ljuspica »

Alfons Kauders wrote:
ljuspica wrote:
goran16v wrote:Ovo danas znaci da se sutra organizuje sve i najispravniji i najplementiji dogadjaj koji ce istovremeno privuci pazju javnosti, kako nase tako i strane, fahrici, placeni plenumasi, lovci sopstvenog interesa ce se "sjetiti" da malo plenumaju i nahuskaju naivne i one koji nista ne kontaju.
Ako si ti prodana duša onda ne gledaj na ove ljude iz svoje perspektive. Procitah da među demonstrantima ima demobilisanih boraca, RVI , koji su se borili za BiH. Ako cemo se dijelit po gradovima i svađat na taj primitivan nacin, bicu iskrena, Sarajevo nije ni tvoje ni moje, Zenica nije ni moja ni tvoja, Tuzla nije ni moja ni tvoja, vec onih koji su nas branili u ratu. Njihova je cijela Bosna i Hercegovina i svaki pedalj i kamen zemlje ove!Zbog njih ja zivim...Nisu oni dosli da pale Vjecnicu, nisu oni dosli da pale Sarajevo, dosli su da pregovaraju sa onima koji ih i dalje stavljaju na ignor. Izjasnili su se da nisu huligani. Ne znam zasto ih nazivas/te pogrdnim imenima?
ako ce to biti jedino mjerilo, onda ipak malcice vise prava na sarajevo polaze zeljkovic nego neki debil u dukserici koji nije bio ni rodjen kad je ovaj skakao po chukama

al bice da to nije jedino mjerilo

i bice da se nije bas dure pozivati na ratne zasluge u svakoj jebenoj situaciji i mahati ljiljanima, jer se nesto bas i ne sjecam neke plenumske divizije...

NIKO nema monopol nad tim stvarima i svako ko kupi politicke poene na 30,000 poginulih boraca moze da se goni u tri picke materine sto se mene tice
Alfons, da li je tebe iko ucio kako komunicirati sa ljudima? Ako se osjecas bas toliko povrijeđenim sto su demonstranti dosli u Saraejvo, ne znam zasto ne odes pred njih i licno im to kazes? Imaju demonstranti i megafon, mozes sve to lijepo i reci, ovako se patis i prepucavas sa forumasima, ... mislim da je hrabrije otic i stat pred njih pa im to sve fino rec, onako tvojim rjecnikom, kulturno kako samo ti to znas...
kolegione

#16105 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by kolegione »

A koja si ti moralna vertikala? Sta si to ti pa pogledaj lica tih ljudi klasicna bijeda tebi dobro pa,dijelis kvalifikacije evo da i ja udijelim ti si papak
Janjicar

#16106 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Janjicar »

Alfonsa je samo pogodilo u svemu ovome sto je zgrada SODASO u Tuzli zapaljena i nista vise i suosjecam se s njim jer mu je vrijednost dionica opala :D
Corto Maltese

#16107 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Corto Maltese »

kolegione wrote:

A koja si ti moralna vertikala? Sta si to ti pa pogledaj lica tih ljudi klasicna bijeda tebi dobro pa,dijelis kvalifikacije evo da i ja udijelim ti si papak
To što su klasična bijeda ih čini kvalifikovanim za šta?
Alfons Kauders

#16108 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Alfons Kauders »

ljuspica wrote: Alfons, da li je tebe iko ucio kako komunicirati sa ljudima? Ako se osjecas bas toliko povrijeđenim sto su demonstranti dosli u Saraejvo, ne znam zasto ne odes pred njih i licno im to kazes? Imaju demonstranti i megafon, mozes sve to lijepo i reci, ovako se patis i prepucavas sa forumasima, ... mislim da je hrabrije otic i stat pred njih pa im to sve fino rec, onako tvojim rjecnikom, kulturno kako samo ti to znas...
nisam nimalo "povrijedjen" sto su dosli, boli me kurac

ali mi malcice smeta sto se spali predsjednistvo na 30tu godisnjicu olimpijade

pa se onda slucajno organizuje dernek za otvaranje vijecnice... i "krene" se na vijecnicu (a znamo sta je bilo prosli put kada su ti isti "krenuli" na zgrade)

ide mi i na kurac sto su isti ti ljudi organizovali protestni skup i nosali jebene transparente po Kovacima

i sto rece covjek maloprije - eto sad ce godisnjica srebrenice, mozda ce i tamo pokusati? ili ce cekati godisnjicu atentata?
It_is_a_Leclerc

#16109 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by It_is_a_Leclerc »

:thumbup: :thumbup:

Ovo "galamljenje" na profesionalce MUP-a koji korektno obavljaju svoj posao i spriječavaju bandite u pokušajima da priđu Vijećnici (a sudeći po prethodnim aktivnostima, mogli bi je i zapaliti) je presmiješno. U svakoj drugoj državi, plenum-blehaši bi bili isprebijani i pohapšeni, što im od srca želim.
Unitedforever

#16110 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Unitedforever »

Zašto se svaki protest u roku od 2 sata proglasi plaćeničkim i takvu priču podrže svi na forumima, svi mediji u biti svi osim onih žalosnika koji su izašli da protestuju? Koji li je vama kurac?
Alfons Kauders

#16111 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Alfons Kauders »

Janjicar wrote:Alfonsa je samo pogodilo u svemu ovome sto je zgrada SODASO u Tuzli zapaljena i nista vise i suosjecam se s njim jer mu je vrijednost dionica opala :D
nemam nesto puno, par milja...

imam vise telecoma i elektroprivrede, nemojte to spaljivati molim vas... nemojte ni bosnalijek, mada i tamo imam samo par milja... :D
VjecitiStudent

#16112 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by VjecitiStudent »

Genije wrote: A u ustavu BiH se nigdje ne spominje Grad Sarajevo, jel tako, čak ni npr u članu 1 tačka 5? :)
Dragi ustavni ekspertu, tu samo piše da je Sarajevo glavni grad Bosne i Hercegovine.
Grad Sarajevo, kao posebna jedinica lokalne samouprave, je u Ustav FBiH amandmanima ubačen tek 1997.
AMANDMAN XXVI

U Ustavu Federacije Bosne i Hercegovine, iza poglavlja VI.A. "Gradske vlasti" dodaje se novo poglavlje, koje glasi:
"VI.B. Organizacija Sarajevo
1. U Kantonu Sarajevo osniva se Grad Sarajevo kao jedinica lokalne samouprave.
Ustavom Kantona Sarajevo bit će uređeno koje općine ulaze u sastav Grada Sarajeva.
2. Sastav i način odlučivanja organa Grada Sarajeva održava multietničnost i posebnost Grada Sarajeva kao glavnog grada Federacije Bosne i Hercegovine.
3. Nadležnost, organizaciona struktura i način odlučivanja organa Grada Sarajeva utvrđuju se Ustavom Kantona, kantonalnim zakonima i Statutom Grada, u skladu sa ovim ustavom.
http://www.parlamentfbih.gov.ba/bos/par ... vfbih.html
HordeCarsija

#16113 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by HordeCarsija »

Ostalo 50-tak p(l)acenika. Bravo karine revolucionarne, odjebite sad u vase vukojebine. Sarajevo i Sarajlije su vas odjebali.

Sent from my ST18i using Tapatalk 2
Alfons Kauders

#16114 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Alfons Kauders »

VjecitiStudent wrote:
Genije wrote: A u ustavu BiH se nigdje ne spominje Grad Sarajevo, jel tako, čak ni npr u članu 1 tačka 5? :)
Dragi ustavni ekspertu, tu samo piše da je Sarajevo glavni grad Bosne i Hercegovine.
Grad Sarajevo, kao posebna jedinica lokalne samouprave, je u Ustav FBiH amandmanima ubačen tek 1997.
AMANDMAN XXVI

U Ustavu Federacije Bosne i Hercegovine, iza poglavlja VI.A. "Gradske vlasti" dodaje se novo poglavlje, koje glasi:
"VI.B. Organizacija Sarajevo
1. U Kantonu Sarajevo osniva se Grad Sarajevo kao jedinica lokalne samouprave.
Ustavom Kantona Sarajevo bit će uređeno koje općine ulaze u sastav Grada Sarajeva.
2. Sastav i način odlučivanja organa Grada Sarajeva održava multietničnost i posebnost Grada Sarajeva kao glavnog grada Federacije Bosne i Hercegovine.
3. Nadležnost, organizaciona struktura i način odlučivanja organa Grada Sarajeva utvrđuju se Ustavom Kantona, kantonalnim zakonima i Statutom Grada, u skladu sa ovim ustavom.
http://www.parlamentfbih.gov.ba/bos/par ... vfbih.html
hajd nam samo malo objasni... eto stavio sam budzet... sta se desi, onako hipoteticki, kada "ukinemo" grad i kanton?

te pare se vise nece trositi? mislim, nece se nista prebaciti na ostale nivoe vlasti?

fino ukinemo, i nemamo trosak... i nemamo grunt, pravobranilastvo, muriju, domove zdravlja, skole i tako to... jer eto, ukinuli i ne moramo placati, samo ce se to... nekako finansirati, jel tako

mislim, nema sanse da bi se sve te sitnice samo prebacile na drugi nivo vlasti?
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#16115 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by bitanga_sa_otesa »

Genije wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:

Ovo "galamljenje" na profesionalce MUP-a koji korektno obavljaju svoj posao i spriječavaju bandite u pokušajima da priđu Vijećnici (a sudeći po prethodnim aktivnostima, mogli bi je i zapaliti) je presmiješno. U svakoj drugoj državi, plenum-blehaši bi bili isprebijani i pohapšeni, što im od srca želim.
+1
+ 1
ljuspica

#16116 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by ljuspica »

Alfons Kauders wrote:
ljuspica wrote: Alfons, da li je tebe iko ucio kako komunicirati sa ljudima? Ako se osjecas bas toliko povrijeđenim sto su demonstranti dosli u Saraejvo, ne znam zasto ne odes pred njih i licno im to kazes? Imaju demonstranti i megafon, mozes sve to lijepo i reci, ovako se patis i prepucavas sa forumasima, ... mislim da je hrabrije otic i stat pred njih pa im to sve fino rec, onako tvojim rjecnikom, kulturno kako samo ti to znas...

pa se onda slucajno organizuje dernek za otvaranje vijecnice... i "krene" se na vijecnicu (a znamo sta je bilo prosli put kada su ti isti "krenuli" na zgrade)

ide mi i na kurac sto su isti ti ljudi organizovali protestni skup i nosali jebene transparente po Kovacima

i sto rece covjek maloprije - eto sad ce godisnjica srebrenice, mozda ce i tamo pokusati? ili ce cekati godisnjicu atentata?
Da tebe boli, to sto kazes da te boli, ne bi ti sjedio za kompjuterom i pomno pratio sta ko pise na forumu te aktivno ucestvovao i dobacivao na svaku. Moj predhodni post gore nije bio upuce tebi, ali ti si me povukao za rukav...inace nisam ni mislila tebi da se obracam.
kolegione

#16117 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by kolegione »

Cini ih kvalifikovanim za sve od toga da su podlozni manipulaciji do toga da traze pravedniju i bolju vlast sta god po srijedi bilo sto mene ne potplate da zapalim kanton ako je to istina da su potplaceni u sto cisto sumnjam ali eto
VjecitiStudent

#16118 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by VjecitiStudent »

Unitedforever wrote:Zašto se svaki protest u roku od 2 sata proglasi plaćeničkim i takvu priču podrže svi na forumima, svi mediji u biti svi osim onih žalosnika koji su izašli da protestuju? Koji li je vama kurac?
Koliko vidim, za sada mediji vrlo pristojno prate današnje proteste, vidjećemo još FTV.
Elem, protestanti su pred Vijećnicom isključivo zato što su tamo na derneku političari zbog kojih su došli u Sarajevo. Danas u parlamentu, niko nije htio da priča s njima.
Pri tome, šef USAID-a nađe da je bitno da priča sa protestantima, ali ne i naš političar.
Zašto naš političar nema muda, pitanje je pravo?
Nero Histrion

#16119 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Nero Histrion »

Avaz napisao kako je na :shock: hiljade krenulo u Sarajevo, a ono samo 200-tinjak gradjana. Avaz - bastion "profesionalnog" novinarstva. I sto bas danas? Samo naglas razmisljam ... hmmmmm.
Last edited by Nero Histrion on 09/05/2014 19:19, edited 2 times in total.
Alfons Kauders

#16120 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Alfons Kauders »

ljuspica wrote:
Alfons Kauders wrote:

Da tebe boli, to sto kazes da te boli, ne bi ti sjedio za kompjuterom i pomno pratio sta ko pise na forumu te aktivno ucestvovao i dobacivao na svaku. Moj predhodni post gore nije bio upuce tebi, ali ti si me povukao za rukav...inace nisam ni mislila tebi da se obracam.
ovo je forum

ako ti smeta sto ti ljudi odgovaraju, nemoj se ni javljati
kolegione

#16121 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by kolegione »

It_is_a_Leclerc wrote:

Ajde posteno nam sad reci koja ti stranka omogucuje hljeb
VjecitiStudent

#16122 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by VjecitiStudent »

Alfons Kauders wrote:hajd nam samo malo objasni... eto stavio sam budzet... sta se desi, onako hipoteticki, kada "ukinemo" grad i kanton?

te pare se vise nece trositi? mislim, nece se nista prebaciti na ostale nivoe vlasti?

fino ukinemo, i nemamo trosak... i nemamo grunt, pravobranilastvo, muriju, domove zdravlja, skole i tako to... jer eto, ukinuli i ne moramo placati, samo ce se to... nekako finansirati, jel tako

mislim, nema sanse da bi se sve te sitnice samo prebacile na drugi nivo vlasti?
Koje sad crno ukidanje Kantona? Napisah ili Kanton ili Grad. Ovakav Grad, bez ovlasti, sa smiješnom teritorijom koju pokriva, nikakvog smisla nema.
Trenutno, Grad Sarajevo je institucija koja troši sedam miliona da bi se brinula o trošenju preostalih pet, što je vjerovatno jedan od rekorda administracija svijeta.
Kakvog to smisla ima?
say_cheese

#16123 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by say_cheese »

ljuspica wrote:Procitah da među demonstrantima ima demobilisanih boraca, RVI , koji su se borili za BiH. Ako cemo se dijelit po gradovima i svađat na taj primitivan nacin, bicu iskrena, Sarajevo nije ni tvoje ni moje, Zenica nije ni moja ni tvoja, Tuzla nije ni moja ni tvoja, vec onih koji su nas branili u ratu. Njihova je cijela Bosna i Hercegovina i svaki pedalj i kamen zemlje ove!Zbog njih ja zivim...Nisu oni dosli da pale Vjecnicu, nisu oni dosli da pale Sarajevo, dosli su da pregovaraju sa onima koji ih i dalje stavljaju na ignor. Izjasnili su se da nisu huligani. Ne znam zasto ih nazivas/te pogrdnim imenima?
Odvadi malo :D

Koliko puta si izasla na ulicu kad su RVI organizovali demonstracije?
ljuspica

#16124 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by ljuspica »

[quote="Alfons Kauders"]

Da, ti bolje znas od mene sta je forum,ipak ti imas 23203 posta.
Last edited by ljuspica on 09/05/2014 19:26, edited 1 time in total.
dječak sa šibicama

#16125 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by dječak sa šibicama »

VjecitiStudent wrote:
Havatar wrote: CCc osladilo him se paljenje svega sto je simbol otpora u ratu , prosli put arhiv i predsjednistvo sad Vijecnica
Koji su ratni simboli otpora u Švedskoj?
Grand produkcija.
Post Reply