Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
preludezalude wrote:
Da li trosi neravnomjerno gume? Da li dere vanjsku saru?
Hvala na odgovoru
Auto ima ispravnu spuru ne trosi gume po rububovima nego ravnomjerno i gume nemaju izbocenje sa strane.
Jednostavno kada je kisa trza prilikom pustanja kvacila u 1 brzini.
Kada je suho nema trzanja, i kada se doda naglo gas narocito prilikom skretanja onda tockovi kao proklizuju, tresu ne mogu da prenos na tockove ostvare.
Vec 3 - 4 god. tako se ponasa nit bolje nit gore. Normalno bez trzanja se upali i ugasi isto , ali kada je kisa obavezno prilikom kretanja u 1 brzini zatrza/trese malo. Gledali su neki majstori , nisu sigurni, mozda je kvacilo a mozda i nije
Iskreno ne daje mi se 1300,- KM za kvacilo, koje mozda nije
preludezalude wrote:
Da li trosi neravnomjerno gume? Da li dere vanjsku saru?
Hvala na odgovoru
Auto ima ispravnu spuru ne trosi gume po rububovima nego ravnomjerno i gume nemaju izbocenje sa strane.
Jednostavno kada je kisa trza prilikom pustanja kvacila u 1 brzini.
Kada je suho nema trzanja, i kada se doda naglo gas narocito prilikom skretanja onda tockovi kao proklizuju, tresu ne mogu da prenos na tockove ostvare.
Vec 3 - 4 god. tako se ponasa nit bolje nit gore. Normalno bez trzanja se upali i ugasi isto , ali kada je kisa obavezno prilikom kretanja u 1 brzini zatrza/trese malo. Gledali su neki majstori , nisu sigurni, mozda je kvacilo a mozda i nije
Da ne dolazi na neki nacin voda do kvacila?
Usljed probijanja vode lamela ne moze normalno da uhvati tj. proklizuje pa se to dogadja.
TDK-90 wrote: Gledali su neki majstori , nisu sigurni, mozda je kvacilo a mozda i nije
promijeni te majstore ,jer to su debili koji ne znaju jel slajdra kvacilo ili tockovi,evo ja cu ti iz lezeceg polozaja s kauca reci da ti slajdraju gume na kisi i auto ti poskakuje i to je to trzanje.
drug_profi wrote:Kad idem na odmor ne gledam sta se isplati.
Volim otići u Lumbardu ili Poreč.
I naravno da za manje pare mogu i u Tursku, ali jebo to.
Lumbarda je win , al kako se izgori , haos
Badija je bila extra dok je nisu samostanu vratili
Ma kakva ba Lumbarda... Mjesto bezveze, a plaže (Pržina posebno) komercijala za pubertetlije. Valja jedino ona ribarska večer da se natrpaš ribama za prihvatljive pare Na Korčuli se ide po uvalama Pupnatska Luka (na pivu kod Mate ), Bačva (na ručak kod Mileta ), Žitna i Čavića vala (pored Čare), Vaja... Ljetujem 10 godina na Korčuli, znam je napamet
Ima li guzve na plazama ?
Guzvu kad vidim , bezim ko djavo od krsta.
drug_profi wrote:Ih jebo Pržinu. Ima sa druge strane Bilin žal i Tatinja. Tu je bila ona konoba Roko uz samu plažu Tatinju. Meni djeca bila mala i uzmem apartman tu negdje iza konobe, ja uzivam u hladovini sa pivom ili gemistom, a djecu pustis u onaj plicak i pjesak mirno. Nit se mogu udavit, nit se mogu na kamen razbit, opustanje i odmor. Soba, hala i krevet na minut odatle, kad ogladnis nesto narucis jal kod Roka, jal u Torkul, jal u Feral...
Ma kakvi to , nista sladje kad se salama i paradajz iscetvrta
Znaci ljudi moji dobio sam pare od osiguranja pa kontam kupiti novo auto.
Razmišljao sam da kupim Pežo 206 cabriolet verziju ali sam cuo da je to kao žensko auto Ili mozda neki od ovih seat ibiza, renault clio ili megane, fiat stilo, opel astra.
Maximalno bih dao do 4000-4500km ako izvucem od prodaje minimalno 1400km od moje Corse B 1.4.
Šta mislite? Cuo sam mnogi imaju problema sa Pežoima
Sodom1 wrote:
Ima li guzve na plazama ?
Guzvu kad vidim , bezim ko djavo od krsta.
Zna bit u augustu, ali opet ni blizu kao npr po Makarskoj rivijeri. Uvijek mozes naci mjesto i to da imas cistine par metara oko sebe, a ne peskir na peskir. I na korculanskim plazama nema puno prirodne hladovine, tako da ti je suncobran pod obavezno
Ostali, izvinjavam se na OT-u
BAN___KAI wrote:Znaci ljudi moji dobio sam pare od osiguranja pa kontam kupiti novo auto.
Razmišljao sam da kupim Pežo 206 cabriolet verziju ali sam cuo da je to kao žensko auto Ili mozda neki od ovih seat ibiza, renault clio ili megane, fiat stilo, opel astra.
Maximalno bih dao do 4000-4500km ako izvucem od prodaje minimalno 1400km od moje Corse B 1.4.
BAN___KAI wrote:Znaci ljudi moji dobio sam pare od osiguranja pa kontam kupiti novo auto.
Uzmi Volvo S40 tih godina
Vidjeh i ne svidja mi se nikako dizajn. A i nema ih puno na olx.ba
Esso_sa haha hajde realno jel fkt poznato kao žensko auto? Baš sam istrazivao malo i izgleda da je to jedini kao problem. Naravno necu izabrati žensku boju ali auto mi izgleda premocno za te pare. 3500km
Svi su mi govorili da ce oni pokriti samo troškove popravke. Oko 400km. Dobio preko 1000km
Vidim da se krecu cijene Corse B oko 1800km, koliko sam i ja platio. Jel fer cijena 1400km ako necu popraviti lim na vratima? To je 300km da se popravi
BAN___KAI wrote:
Esso_sa haha hajde realno jel fkt poznato kao žensko auto? Baš sam istrazivao malo i izgleda da je to jedini kao problem. Naravno necu izabrati žensku boju ali auto mi izgleda premocno za te pare. 3500km
Ja sam u svom postu naravno salio, ali imao sam jednog kolegu koji je vozao 206cc i svi su ga fakat zafrkavali da je zensko auto. A u vecini slucajeva kada vidis taj auto na cesti, obicno ga neka djevojka vozi... Sad je stvar koliko i da li ta reputacija tebi smeta. Ali auto valjda kupujes za svoju dusu, a ne zbog necega sto neko drugi misli
Od mana koje prate to auto, najvise otpada na mehanizam krova. Zafrkavaju mikroprekidaci, kederi, nerijetko pobudale prozori (ima mehanizam koji ih malo spusti svaki put kada otvaras i zatvaras vrata) i torzija naravno
BAN___KAI wrote:
Ja sam u svom postu naravno salio, ali imao sam jednog kolegu koji je vozao 206cc i svi su ga fakat zafrkavali da je zensko auto. A u vecini slucajeva kada vidis taj auto na cesti, obicno ga neka djevojka vozi... Sad je stvar koliko i da li ta reputacija tebi smeta. Ali auto valjda kupujes za svoju dusu, a ne zbog necega sto neko drugi misli
Od mana koje prate to auto, najvise otpada na mehanizam krova. Zafrkavaju mikroprekidaci, kederi, nerijetko pobudale prozori (ima mehanizam koji ih malo ih spusti svaki put kada otvaras i zatvaras vrata) i torzija naravno
Vjeruj da nisam primijetio ni jednu CC verziju. A za obicnu verziju vidjam je svugdje. Svi je voze. A reputacija mi nije tolikooo bitna jer ne vozim raju u autu Ah ye cuo sam da ima dosta elektrosnskih problema, kao i svi Pežoi. Da je u klasi Alfe Romea i da se stalno mora ici mehanicaru. A nisam mislio da je to istina.
Ipak Opel Astra Bertone cabrio izgleda premocno Samo što što je krov od platna
Btw mozda se zalijecem za kabrio jer mislim da cu izgledati cool. Ne mora biti cabrio
BAN___KAI wrote:
Vjeruj da nisam primijetio ni jednu CC verziju. A za obicnu verziju vidjam je svugdje. Svi je voze. A reputacija mi nije tolikooo bitna jer ne vozim raju u autu Ah ye cuo sam da ima dosta elektrosnskih problema, kao i svi Pežoi. Da je u klasi Alfe Romea i da se stalno mora ici mehanicaru. A nisam mislio da je to istina.
BAN___KAI wrote:
ovaj nadji
Taj mi se svidja samo što kad upišem RC na pik izbaci mi samo 1 rezultat jedna igracke
BAN___KAI wrote:
Taj mi se svidja samo što kad upišem RC na pik izbaci mi samo 1 rezultat jedna igracke
sto se tice ovoga : ko alfa mora stalno u servis , jedino ako je lesh , imao je drug 2.0 GTi 5 god , jednom zamijenio pumpu , 2x svjecice i zupcasti , trosi 12-13 grada ali i dobro ide
BAN___KAI wrote:
sto se tice ovoga : ko alfa mora stalno u servis , jedino ako je lesh , imao je drug 2.0 GTi 5 god , jednom zamijenio pumpu , 2x svjecice i zupcasti , trosi 12-13 grada ali i dobro ide
uh jbt pa to onda previše troši. Evo moja corsa troši jedno 14l po gradu i ne bih nešto što isto troši
BAN___KAI wrote:
uh jbt pa to onda previše troši. Evo moja corsa troši jedno 14l po gradu i ne bih nešto što isto troši
pa onda kosto kaze kolega throttle trazi 1.6 i taman , dobro ide a ne trosi previse
BAN___KAI wrote:
Pitanje - imam skodu oktaviju 2001 presla cca 260000km, zeza me saltanje brzina. Prilikom usaltavanja u rikverc ide tesko i zakrci. Takodjer i prva zeza, usaltam fino ali se tesko isalta u ler. Takodjer treca brzina nekad zakrci, ostale brzine su ok. Kad stisnem kvacilo imam osjecaj da nije do kraja stisnuto iako jeste do poda. Sta bi mogao biti problem?