Pitamo Mehanicare ?

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
TDK-90

#16076 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by TDK-90 »

preludezalude wrote: Da li trosi neravnomjerno gume? Da li dere vanjsku saru?
Hvala na odgovoru :wink:

Auto ima ispravnu spuru ne trosi gume po rububovima nego ravnomjerno i gume nemaju izbocenje sa strane.
Jednostavno kada je kisa trza prilikom pustanja kvacila u 1 brzini.
Kada je suho nema trzanja, i kada se doda naglo gas narocito prilikom skretanja onda tockovi kao proklizuju, tresu ne mogu da prenos na tockove ostvare.
Vec 3 - 4 god. tako se ponasa nit bolje nit gore. Normalno bez trzanja se upali i ugasi isto , ali kada je kisa obavezno prilikom kretanja u 1 brzini zatrza/trese malo. Gledali su neki majstori , nisu sigurni, mozda je kvacilo a mozda i nije
Iskreno ne daje mi se 1300,- KM za kvacilo, koje mozda nije :?
Warashii

#16077 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by Warashii »

TDK-90 wrote:
preludezalude wrote: Da li trosi neravnomjerno gume? Da li dere vanjsku saru?
Hvala na odgovoru :wink:

Auto ima ispravnu spuru ne trosi gume po rububovima nego ravnomjerno i gume nemaju izbocenje sa strane.
Jednostavno kada je kisa trza prilikom pustanja kvacila u 1 brzini.
Kada je suho nema trzanja, i kada se doda naglo gas narocito prilikom skretanja onda tockovi kao proklizuju, tresu ne mogu da prenos na tockove ostvare.
Vec 3 - 4 god. tako se ponasa nit bolje nit gore. Normalno bez trzanja se upali i ugasi isto , ali kada je kisa obavezno prilikom kretanja u 1 brzini zatrza/trese malo. Gledali su neki majstori , nisu sigurni, mozda je kvacilo a mozda i nije
Da ne dolazi na neki nacin voda do kvacila?
Usljed probijanja vode lamela ne moze normalno da uhvati tj. proklizuje pa se to dogadja.
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#16078 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by bitanga_sa_otesa »

TDK-90 wrote: Gledali su neki majstori , nisu sigurni, mozda je kvacilo a mozda i nije
promijeni te majstore ,jer to su debili koji ne znaju jel slajdra kvacilo ili tockovi,evo ja cu ti iz lezeceg polozaja s kauca reci da ti slajdraju gume na kisi i auto ti poskakuje i to je to trzanje.
Sodom1

#16079 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by Sodom1 »

esso_sa wrote:
amar1994 wrote:
drug_profi wrote:Kad idem na odmor ne gledam sta se isplati.
Volim otići u Lumbardu ili Poreč.
I naravno da za manje pare mogu i u Tursku, ali jebo to.
Lumbarda je win , al kako se izgori , haos :mrgreen:

Badija je bila extra dok je nisu samostanu vratili :)
Ma kakva ba Lumbarda... Mjesto bezveze, a plaže (Pržina posebno) komercijala za pubertetlije. Valja jedino ona ribarska večer da se natrpaš ribama za prihvatljive pare :mrgreen: Na Korčuli se ide po uvalama Pupnatska Luka (na pivu kod Mate :mrgreen: ), Bačva (na ručak kod Mileta :) ), Žitna i Čavića vala (pored Čare), Vaja... Ljetujem 10 godina na Korčuli, znam je napamet :mrgreen:
Ima li guzve na plazama ?
Guzvu kad vidim , bezim ko djavo od krsta.:)
Sodom1

#16080 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by Sodom1 »

drug_profi wrote:Ih jebo Pržinu. Ima sa druge strane Bilin žal i Tatinja. Tu je bila ona konoba Roko uz samu plažu Tatinju. Meni djeca bila mala i uzmem apartman tu negdje iza konobe, ja uzivam u hladovini sa pivom ili gemistom, a djecu pustis u onaj plicak i pjesak mirno. Nit se mogu udavit, nit se mogu na kamen razbit, opustanje i odmor. Soba, hala i krevet na minut odatle, kad ogladnis nesto narucis jal kod Roka, jal u Torkul, jal u Feral...
Ma kakvi to , nista sladje kad se salama i paradajz iscetvrta :lol: :lol:
BAN___KAI

#16081 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by BAN___KAI »

Znaci ljudi moji dobio sam pare od osiguranja pa kontam kupiti novo auto.

Razmišljao sam da kupim Pežo 206 cabriolet verziju ali sam cuo da je to kao žensko auto :? Ili mozda neki od ovih seat ibiza, renault clio ili megane, fiat stilo, opel astra.

Maximalno bih dao do 4000-4500km ako izvucem od prodaje minimalno 1400km od moje Corse B 1.4.

Šta mislite? Cuo sam mnogi imaju problema sa Pežoima
esso_sa

#16082 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by esso_sa »

Sodom1 wrote: Ima li guzve na plazama ?
Guzvu kad vidim , bezim ko djavo od krsta.:)
Zna bit u augustu, ali opet ni blizu kao npr po Makarskoj rivijeri. Uvijek mozes naci mjesto i to da imas cistine par metara oko sebe, a ne peskir na peskir. I na korculanskim plazama nema puno prirodne hladovine, tako da ti je suncobran pod obavezno ;-)
Ostali, izvinjavam se na OT-u :thumbup:
beni-bu-man

#16083 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by beni-bu-man »

BAN___KAI wrote:Znaci ljudi moji dobio sam pare od osiguranja pa kontam kupiti novo auto.

Razmišljao sam da kupim Pežo 206 cabriolet verziju ali sam cuo da je to kao žensko auto :? Ili mozda neki od ovih seat ibiza, renault clio ili megane, fiat stilo, opel astra.

Maximalno bih dao do 4000-4500km ako izvucem od prodaje minimalno 1400km od moje Corse B 1.4.

Uzmi Volvo S40 tih godina
esso_sa

#16084 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by esso_sa »

BAN___KAI wrote:
Razmišljao sam da kupim Pežo 206 cabriolet verziju ali sam cuo da je to kao žensko auto :?
Zavisi... Ako ga vozi zensko, onda je slatki zenski auto, a ako ga vozi musko onda je gay auto :mrgreen:
BAN___KAI

#16085 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by BAN___KAI »

beni-bu-man wrote:
BAN___KAI wrote:Znaci ljudi moji dobio sam pare od osiguranja pa kontam kupiti novo auto.

Uzmi Volvo S40 tih godina
Vidjeh i ne svidja mi se nikako dizajn. A i nema ih puno na olx.ba

Esso_sa haha hajde realno jel fkt poznato kao žensko auto? Baš sam istrazivao malo i izgleda da je to jedini kao problem. Naravno necu izabrati žensku boju ali auto mi izgleda premocno za te pare. 3500km
Bakir1

#16086 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by Bakir1 »

I koliko bi steta na corsi?
BAN___KAI

#16087 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by BAN___KAI »

Bakir1 wrote:I koliko bi steta na corsi?
Svi su mi govorili da ce oni pokriti samo troškove popravke. Oko 400km. Dobio preko 1000km :D

Vidim da se krecu cijene Corse B oko 1800km, koliko sam i ja platio. Jel fer cijena 1400km ako necu popraviti lim na vratima? To je 300km da se popravi
Bakir1

#16088 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by Bakir1 »

Tesko za corsu b da izvuces te pare ali sretno
esso_sa

#16089 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by esso_sa »

BAN___KAI wrote: Esso_sa haha hajde realno jel fkt poznato kao žensko auto? Baš sam istrazivao malo i izgleda da je to jedini kao problem. Naravno necu izabrati žensku boju ali auto mi izgleda premocno za te pare. 3500km
Ja sam u svom postu naravno salio, ali imao sam jednog kolegu koji je vozao 206cc i svi su ga fakat zafrkavali da je zensko auto. A u vecini slucajeva kada vidis taj auto na cesti, obicno ga neka djevojka vozi... Sad je stvar koliko i da li ta reputacija tebi smeta. Ali auto valjda kupujes za svoju dusu, a ne zbog necega sto neko drugi misli :thumbup:

Od mana koje prate to auto, najvise otpada na mehanizam krova. Zafrkavaju mikroprekidaci, kederi, nerijetko pobudale prozori (ima mehanizam koji ih malo spusti svaki put kada otvaras i zatvaras vrata) i torzija naravno
BAN___KAI

#16090 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by BAN___KAI »

esso_sa wrote:
BAN___KAI wrote: Esso_sa haha hajde realno jel fkt poznato kao žensko auto? Baš sam istrazivao malo i izgleda da je to jedini kao problem. Naravno necu izabrati žensku boju ali auto mi izgleda premocno za te pare. 3500km
Ja sam u svom postu naravno salio, ali imao sam jednog kolegu koji je vozao 206cc i svi su ga fakat zafrkavali da je zensko auto. A u vecini slucajeva kada vidis taj auto na cesti, obicno ga neka djevojka vozi... Sad je stvar koliko i da li ta reputacija tebi smeta. Ali auto valjda kupujes za svoju dusu, a ne zbog necega sto neko drugi misli :thumbup:

Od mana koje prate to auto, najvise otpada na mehanizam krova. Zafrkavaju mikroprekidaci, kederi, nerijetko pobudale prozori (ima mehanizam koji ih malo ih spusti svaki put kada otvaras i zatvaras vrata) i torzija naravno
Vjeruj da nisam primijetio ni jednu CC verziju. A za obicnu verziju vidjam je svugdje. Svi je voze. A reputacija mi nije tolikooo bitna jer ne vozim raju u autu :D Ah ye cuo sam da ima dosta elektrosnskih problema, kao i svi Pežoi. Da je u klasi Alfe Romea i da se stalno mora ici mehanicaru. A nisam mislio da je to istina.

Ipak Opel Astra Bertone cabrio izgleda premocno :D Samo što što je krov od platna :-)
Btw mozda se zalijecem za kabrio jer mislim da cu izgledati cool. Ne mora biti cabrio
amar1994

#16091 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by amar1994 »

BAN___KAI wrote:
Vjeruj da nisam primijetio ni jednu CC verziju. A za obicnu verziju vidjam je svugdje. Svi je voze. A reputacija mi nije tolikooo bitna jer ne vozim raju u autu :D Ah ye cuo sam da ima dosta elektrosnskih problema, kao i svi Pežoi. Da je u klasi Alfe Romea i da se stalno mora ici mehanicaru. A nisam mislio da je to istina.

Ipak Opel Astra Bertone cabrio izgleda premocno :D Samo što što je krov od platna :-)
ovaj nadji ;-)

Image
BAN___KAI

#16092 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by BAN___KAI »

amar1994 wrote:
BAN___KAI wrote:

ovaj nadji ;-)

Image
Taj mi se svidja samo što kad upišem RC na pik izbaci mi samo 1 rezultat jedna igracke :-) :-) :lol:
Throttle

#16093 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by Throttle »

206icu 1.6 benzin, fino ide, malo trosi a ne zeza.
Opela benzinca isto ako budes ganjao astru
amar1994

#16094 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by amar1994 »

BAN___KAI wrote:
Taj mi se svidja samo što kad upišem RC na pik izbaci mi samo 1 rezultat jedna igracke :-) :-) :lol:
:D

sto se tice ovoga : ko alfa mora stalno u servis , jedino ako je lesh , imao je drug 2.0 GTi 5 god , jednom zamijenio pumpu , 2x svjecice i zupcasti , trosi 12-13 grada ali i dobro ide 8-)
BAN___KAI

#16095 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by BAN___KAI »

amar1994 wrote:
BAN___KAI wrote:

sto se tice ovoga : ko alfa mora stalno u servis , jedino ako je lesh , imao je drug 2.0 GTi 5 god , jednom zamijenio pumpu , 2x svjecice i zupcasti , trosi 12-13 grada ali i dobro ide 8-)
uh jbt pa to onda previše troši. Evo moja corsa troši jedno 14l po gradu i ne bih nešto što isto troši :-)
amar1994

#16096 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by amar1994 »

BAN___KAI wrote:
amar1994 wrote:
BAN___KAI wrote:

uh jbt pa to onda previše troši. Evo moja corsa troši jedno 14l po gradu i ne bih nešto što isto troši :-)
pa onda kosto kaze kolega throttle trazi 1.6 i taman , dobro ide a ne trosi previse :)
UmaX

#16097 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by UmaX »

amar1994 wrote:
BAN___KAI wrote:

ovaj nadji ;-)

Image
Kakva mu je torzija :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#16098 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by bitanga_sa_otesa »

deblja od obicne
amar1994

#16099 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by amar1994 »

UmaX wrote:[
Kakva mu je torzija :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
sporcka :D

Bitanga objasnio :)
amrq7u

#16100 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by amrq7u »

Pitanje - imam skodu oktaviju 2001 presla cca 260000km, zeza me saltanje brzina. Prilikom usaltavanja u rikverc ide tesko i zakrci. Takodjer i prva zeza, usaltam fino ali se tesko isalta u ler. Takodjer treca brzina nekad zakrci, ostale brzine su ok. Kad stisnem kvacilo imam osjecaj da nije do kraja stisnuto iako jeste do poda. Sta bi mogao biti problem?
Post Reply