Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Locked
VjecitiStudent

#16076 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by VjecitiStudent »

Pedja Kojovic wrote:august63

Mi smo vrlo sretni da nam se covjek kao sto je Albin Zuhric pridruzio i nakon odlicnog rada u izbornom stabu prihvatio tezak posao generalnog sekretara. Po meni jedan od ljudi koji je svojim znanjem i odgovornoscu prema obavezama uspostavio novi, visi, standard rada u stranci.

p.k.
Zaista, spretno secira našu društveno-političku stvarnost ko skalpelom
Albin Zuhric wrote:Pozdrav,

Kratki komentar na izjavu Draga Covica.

Danasnja izjava o reprezentaciji BIH, a posebno o protestima u Sarajevu, je po meni jedan veoma pozitivan potez, a koji prati ujedinjenje dvije stranke na politickoj sceni sto je praksa koja bi trebala postati ucestalija do izbora 2014.

Zdravo
:-)
Area_51

#16077 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Area_51 »

august63 wrote:Generalni sekretar u NS kako je došao na tu poziciju?
Za njega niko nije znao,preko noci se pojavio u NS.
Čiji je on covjek?
Pocnite vec odgovarati.
Tacno, na kojem Kongresu ili sta vec i u okviru koje procedure, covjek je izabran za generalnog sekretara. Samo jos jedan pokazatelj temeljne neodgovornosti u NS, koja je stranka tri lica, koju vode osobe koje sa politikom i politikologijom imaju veze samo preko televizije.

Najveci politici domet je Sporazum sa SDA, koji nije u korist gradjana Sarajeva, ali jeste vidno u korist fotelja za NS. Kao sto rece jedan vas istaknuti clan predsjednistva, citiram »ovaj put smo fenomenalno prosli, naplatili smo sve od SDA, a manje glasova smo imali na izborima 2012, od izbora 2008. Pali a imamo vise (poslije toga smijeh).« Mene je zabolio stomak kada mi je to rekao. Odlican politicki rad i potez u nekorist gradjana svih opcina i Grada Sarajeva. Ne navijam nimalo za SDP, naprotiv, kad mi neko spomene Lagumdziju ili Hadzica, tjeram ga od sebe, ali je notorna cinjenica da su opcine i grad bile mnogo bolje organizirane kada su ih vodili SDP kadrovi. Notorna cinjenica.

Svaka cast.
VjecitiStudent

#16078 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by VjecitiStudent »

Area_51 wrote:
...
Ne navijam nimalo za SDP, naprotiv, kad mi neko spomene Lagumdziju ili Hadzica, tjeram ga od sebe, ali je notorna cinjenica da su opcine i grad bile mnogo bolje organizirane kada su ih vodili SDP kadrovi. Notorna cinjenica.
.:.
:-)
Notorna ubleha, ja bih rekao.
Pedja Kojovic

#16079 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Pedja Kojovic »

area51

Generalni sekretar, kao i svi ostali organi stranke, su izabrani na nacin predvidjen statutom.

Sto se tice vase tvrdnje o "sporazumu sa SDA"...
Kao sto sam vec mnogo puta napisao; detaljan sadrzaj sporazuma sam iznio na ovom forumu i prije nego je sporazum potpisan, kao i objavu o njegovom potpunom izvrsenju.Iako smo nevoljko sporazum napravili sa blokom koji predvodi SDA (a cine ga SDU, SBiH i jos par manjih stranaka) - zbog naseg odnosa prema SDA - rezultat sporazuma, u smislu broja nasih vjecnika u GV smatramo pregovarackim uspjehom i maksimalnim ostvarenjem povjerenja koje su nam dali glasaci. Upravo zahvaljujuci tome uspjeli smo biti presudni faktor i za gradonacelnika Sarajeva izabrati najboljeg kandidata u drugom krugu, a to je smatramo ne samo bila zelja nasih glasaca nego i najbolji interes gradjana Sarajeva.

Razmisljao sam da li vam odgovoram ili ne s obzirom da nam iz stranice u stranicu pripisujete odluke i poteze koje nismo napravili i sve to garnirate sitnim licnim lazima o motivima i kriminali pojedinih clanova NS- a ali nakon sto mi je jedan vas dobar prijatelj prenio kako ste rekli " ja se istresam na njih jer oni rade ono sto bi mi trebali raditi" odlucio sam da to uradim.

p.k.
kamen spoticanja

#16080 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by kamen spoticanja »

Na koji način je moguće da koalirate s SDA kad tvrdite da je ista podjednako odgovorna za desavanja u devedesetim kaoni SDS i HDZ?
Sarajevo11

#16081 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Sarajevo11 »

MI ,MI ,MI , MI i samo MI .Blago građanima na vašoj pameti . Nek je iznad 4000. 00 KM , sitnica za uspiješan nerad u skupštini kantona . Prava nagrada za građane Sarajeva i BIH . Pozdrav .
VjecitiStudent

#16082 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by VjecitiStudent »

Pedja Kojovic wrote: Razmisljao sam da li vam odgovoram ili ne s obzirom da nam iz stranice u stranicu pripisujete odluke i poteze koje nismo napravili i sve to garnirate sitnim licnim lazima o motivima i kriminali pojedinih clanova NS- a ali nakon sto mi je jedan vas dobar prijatelj prenio kako ste rekli " ja se istresam na njih jer oni rade ono sto bi mi trebali raditi" odlucio sam da to uradim.

p.k.
...
Pedja, da li bi nam mogao nabrojati nekoliko stvari koje ste uradili, otkako ucestvujete u pojedinim segmentima vlasti nakon proslih izbora.
cadburry

#16083 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by cadburry »

Area_51 wrote:
august63 wrote:Generalni sekretar u NS kako je došao na tu poziciju?
Za njega niko nije znao,preko noci se pojavio u NS.
Čiji je on covjek?
Pocnite vec odgovarati.
Tacno, na kojem Kongresu ili sta vec i u okviru koje procedure, covjek je izabran za generalnog sekretara. Samo jos jedan pokazatelj temeljne neodgovornosti u NS, koja je stranka tri lica, koju vode osobe koje sa politikom i politikologijom imaju veze samo preko televizije.

Najveci politici domet je Sporazum sa SDA, koji nije u korist gradjana Sarajeva, ali jeste vidno u korist fotelja za NS. Kao sto rece jedan vas istaknuti clan predsjednistva, citiram »ovaj put smo fenomenalno prosli, naplatili smo sve od SDA, a manje glasova smo imali na izborima 2012, od izbora 2008. Pali a imamo vise (poslije toga smijeh).« Mene je zabolio stomak kada mi je to rekao. Odlican politicki rad i potez u nekorist gradjana svih opcina i Grada Sarajeva. Ne navijam nimalo za SDP, naprotiv, kad mi neko spomene Lagumdziju ili Hadzica, tjeram ga od sebe, ali je notorna cinjenica da su opcine i ... P kadrovi. Notorna cinjenica.

Svaka cast.
Ovo je izuzetno tačno za Novo Sarajevo i Novi Grad. Ostale općine ne znam. Koliki god lopovi bili Hadžić i Lagumdžija, na kvalitetu rada ovih općina se osjeti nedostatak SDP kadra.
Innovation

#16084 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Innovation »

cadburry wrote:Ovo je izuzetno tačno za Novo Sarajevo i Novi Grad. Ostale općine ne znam. Koliki god lopovi bili Hadžić i Lagumdžija, na kvalitetu rada ovih općina se osjeti nedostatak SDP kadra.
A taj nedostatak SDP kadra se osjeti zbog...?
kamen spoticanja

#16085 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Innovation wrote:
cadburry wrote:Ovo je izuzetno tačno za Novo Sarajevo i Novi Grad. Ostale općine ne znam. Koliki god lopovi bili Hadžić i Lagumdžija, na kvalitetu rada ovih općina se osjeti nedostatak SDP kadra.
A taj nedostatak SDP kadra se osjeti zbog...?
Pa ne igra se vise dobar tenis, pa su građani uskraćeni za isti
Prpa.ba

#16086 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Prpa.ba »

Ukoliko se nedostatak vasih kadrova nastavi manifestirati ovim intenzitetom, mogli biste zavrsiti i ispod cenzusa, negdje sa HSP-om i Kradom za Boljitak :lol:
Pedja Kojovic

#16087 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Pedja Kojovic »

vjecitistudent

Mi radimo ono sto mozemo, tamo gdje mozemo i na nacin koji je, rekao bih, vrlo transparentan.
Nakon svake sjednice SKS i Doma naroda na mom blogu, a cesto i na ovom forumu, mozete procitati koje smo inicijative pokrenuli, kako smo i zasto smo glasali na odredjeni nacin.
Komunikacija opstinskih vjecnika prema gradjanima je otvorenija one koju ima velika vecina predstavnika drugih stranaka, ali nije, po meni, na nivou na kojem bi trebala biti. To je nesto sto cemo, nadam se, uskoro promjeniti nabolje.
(Ovaj nacin komuniciranja ne odgovara/ne lezi svakome, a pokusaji da se organizuju susreti sa gradjanima vrlo cesto ukazu na nezainteresiranost javnosti. Zato je to tako je, ja mislim, posebna tema).

Sto se mene tice...
Ja sam potpuno posvecen ovom poslu i ulazem najvise sto mogu da ga radim posteno, kvalitetno i odgovorno.
Da li je to dovoljno dobro i da li to radim onako kako glasaci ocekuju ne znam, ali ako se budem ponovo kandidovao obojica cemo imati priliku vidjeti odgovor.

p.k.
kamen spoticanja

#16088 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

kamen spoticanja wrote:Na koji način je moguće da koalirate s SDA kad tvrdite da je ista podjednako odgovorna za desavanja u devedesetim kao i SDS i HDZ?
Area_51

#16089 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Area_51 »

Pedja Kojovic wrote:area51

Generalni sekretar, kao i svi ostali organi stranke, su izabrani na nacin predvidjen statutom.

Kao sto sam vec mnogo puta napisao; detaljan sadrzaj sporazuma sam iznio na ovom forumu i prije nego je sporazum potpisan, kao i objavu o njegovom potpunom izvrsenju.Iako smo nevoljko sporazum napravili sa blokom koji predvodi SDA (a cine ga SDU, SBiH i jos par manjih stranaka) - zbog naseg odnosa prema SDA - rezultat sporazuma, u smislu broja nasih vjecnika u GV smatramo pregovarackim uspjehom i maksimalnim ostvarenjem povjerenja koje su nam dali glasaci. Upravo zahvaljujuci tome uspjeli smo biti presudni faktor i za gradonacelnika Sarajeva izabrati najboljeg kandidata u drugom krugu, a to je smatramo ne samo bila zelja nasih glasaca nego i najbolji interes gradjana Sarajeva.

Razmisljao sam da li vam odgovoram ili ne s obzirom da nam iz stranice u stranicu pripisujete odluke i poteze koje nismo napravili i sve to garnirate sitnim licnim lazima o motivima i kriminali pojedinih clanova NS- a ali nakon sto mi je jedan vas dobar prijatelj prenio kako ste rekli " ja se istresam na njih jer oni rade ono sto bi mi trebali raditi" odlucio sam da to uradim.

p.k.
Prvo, Pedja, nas dva se ne poznajemo, niti smo ikada sreli niti vidjeli da bi vi znali ko je moj dobar prijatelj. Da se istresate negdje na nekog, nemam pojma, ako to radite, vasa stvar. Ono sto svakako stoji, a ja se susrecem sa jako mnogo vasih clanova, odnosi se na to da Nasa stranka nema taj stepen unutarnje demokracije jer njome iskljucivo telefonima, emailovima ili u kaficima upravljate vi, Danis Tanovic i Dino Mustafic. To je tako.

Drugo, ma kako se trudili da prikazete REZULTATE svoga rada, ne inicijative ili poluproizvode, to vam jako tesko ide. Recimo jeste bas Vi glasali protiv smjene Zivka Budimira, a prije toga bili protiv njegovog imenovanja jer je HSP imao slike fasista na zidovima po svojim kancelarijama, pa sad ni vi ne znate sta s njim. Jako konzistentno. Vasa se politika, prema ono sto radite na blogovima svodi na ono »jesam im dobro rekao na Skupstini Kantona Sarajevo« parafraziram, gdje rezultata na terenu nema.

Trece, da, veliki broj clanova NS nece da budu u koaliciji sa SDA koju vide izrazom toga da napravite politicku pakost SDP, sto ste svakako uspjeli potpisujuci sporazum o foteljama sa SDA. To je cinjenica od koje ne mozete pobjeci. Ako je politika koju vodite dosla na nivo da cinite sitne politicke pakosti, svaka cast, izvolite to i dalje raditi, vasa stvar. Broj gradskh vijecnika ne odgovara ostvarenom izbornom rezultatu NS, sto znaci da ste sve to ostvarili politickom trgovinom sa SDA. Jeli to izvorna politika NS ili ste posli udesno.

Konacno, od pocetnih simpatija koje sam imao prema NS, za koju smatram da to niste Vi ni Dino ni Danis, nego jedna ekipa fine gradske raje koja je dosla da napravi nesto, pa to ne moze upravo radi Vas, Danisa i Dine, koji to sve vodite iz sjene. Da, gradjani fino vide, s njima se sticajem posla susrecem i razgovaram, gdje ama bas nikako ne vidi niti jedno vase dostignuce na terenu osim ogromne kolicine politicke arogancije i demagogije likova tipa vas ili Sanje Lazar. Sadasnja rukovodstva lokalnih zajednica su katastrofalno losija od svojih prethodnika i to je svima jasno.

Sto se tice generalnog sekretara, mlad je momak, interesiralo me na kojem je Kongresu postavljen, mozda mi je u medijima promaklo, zelim mu sve najbolje, samo mislim da cete decka potrositi i na kraju odbaciti. Naravno, vasa stvar.
Sarajevo11

#16090 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Sarajevo11 »

Potrošili su i gospođu Radu Sukaru a iznosili su podatke čak i o velikoj finansiskoj pomoći prema stranci , prava adresa za to Robert Pleše . Nema tu karakternih likova . Kraj čista prevara.Pozdrav čestitim člasnovima
VjecitiStudent

#16091 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by VjecitiStudent »

Pedja Kojovic wrote:vjecitistudent

Mi radimo ono sto mozemo, tamo gdje mozemo i na nacin koji je, rekao bih, vrlo transparentan.
Nakon svake sjednice SKS i Doma naroda na mom blogu, a cesto i na ovom forumu, mozete procitati koje smo inicijative pokrenuli, kako smo i zasto smo glasali na odredjeni nacin.
Komunikacija opstinskih vjecnika prema gradjanima je otvorenija one koju ima velika vecina predstavnika drugih stranaka, ali nije, po meni, na nivou na kojem bi trebala biti. To je nesto sto cemo, nadam se, uskoro promjeniti nabolje.
(Ovaj nacin komuniciranja ne odgovara/ne lezi svakome, a pokusaji da se organizuju susreti sa gradjanima vrlo cesto ukazu na nezainteresiranost javnosti. Zato je to tako je, ja mislim, posebna tema).

Sto se mene tice...
Ja sam potpuno posvecen ovom poslu i ulazem najvise sto mogu da ga radim posteno, kvalitetno i odgovorno.
Da li je to dovoljno dobro i da li to radim onako kako glasaci ocekuju ne znam, ali ako se budem ponovo kandidovao obojica cemo imati priliku vidjeti odgovor.

p.k.
Pedja, pitanje je bilo vrlo konkretno, mogu li dobiti konkretan odgovor.
"Da li bi nam mogao nabrojati nekoliko stvari koje ste uradili, otkako ucestvujete u pojedinim segmentima vlasti nakon proslih izbora."
veljaca

#16092 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by veljaca »

Pedja Kojovic wrote:area51

p.k.
:(

Pedja, ovdje je vecina na Forumu anonimna ali ti ko si - znamo svi. Prijateljski savjet - nemoj nikada vise ovako nesto napisati - ili ime i prezime ili ne spominji ga nikako.
Nije valjda da je ovaj "jedan vas dobar prijatelj" jaci od Budimira pa njegovo ime ne smijes da spominjes a ovoga prvog ( Zivka Budimira ) smijes.

Ovo je dobronamjeran komentar - sa ciljem da se ne srozavas na ovakvim sitnicama - jer si ti ipak pametniji i ovo cu smatrati kao slucajan ispad.

Puno srece i uspjeha u politickom zivotu.

Veljaca
s.r.
Pedja Kojovic

#16093 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Pedja Kojovic »

veljaca

Radilo se o ironicnoj parafrazi recenice koju je napisao forumas na ciji sam post odgovarao.

p.k.
august63

#16094 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by august63 »

Što kažete o Nebojši Radmanovicu koji je odbio ugovor o granicnim prelazima sa Hrvatskom?
Pedja Kojovic

#16095 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Pedja Kojovic »

august63

Isto sto mislim o Dodiku ciju politiku g. Radmanovic sprovodi.
(U slucaju da nisam dovoljno precizan - politika parlamentarnih blokada i ekonomskog i psiholoskog iznurivanja gradjana koju sprovodi SNSD nije nista drugo do nastavak rata drugim sredstvima i nosi, barem po meni, istu moralnu kvalifikaciju i odgovornost).

p.k.

p.s.
Podjednako vazna i degutantna tema - metode i ciljevi Bosnjackog i Hrvatskog nacionalizma.
VjecitiStudent

#16096 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by VjecitiStudent »

VjecitiStudent wrote:
Pedja Kojovic wrote:vjecitistudent

Sto se mene tice...

p.k.
Pedja, pitanje je bilo vrlo konkretno, mogu li dobiti konkretan odgovor.
"Da li bi nam mogao nabrojati nekoliko stvari koje ste uradili, otkako ucestvujete u pojedinim segmentima vlasti nakon proslih izbora."
I opet
august63

#16097 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by august63 »

Što kažete na Akademika iz Zadra Ivu Matanovića i njegove izjave :
-da se bošnjaci zalažu za islamsku državu -đžamahiriju?
veljaca

#16098 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by veljaca »

august63 wrote:Što kažete na Akademika iz Zadra Ivu Matanovića i njegove izjave :
-da se bošnjaci zalažu za islamsku državu -đžamahiriju?
Izvini Pedja, ali moram:

- ovdje fali rijec NEKI , pa bi se dalo diskutirati ....

A posto nema, mrzim GENERALIZIRANJE, i mogu samo sa velikom zaloscu konstatirati: ja Akademika i go.va.na ..... i cudi me da u jednoj skoro EU drzavi moze on biti akademik. :(

btw - ako su novinari iskonstruisali ovi izjavu - javno se ispricavam Akademiku Matanovicu.

Veljaca,
s.r.
Innovation

#16099 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Innovation »

veljaca wrote:
Izvini Pedja, ali moram:

- ovdje fali rijec NEKI , pa bi se dalo diskutirati ....

A posto nema, mrzim GENERALIZIRANJE, i mogu samo sa velikom zaloscu konstatirati: ja Akademika i go.va.na ..... i cudi me da u jednoj skoro EU drzavi moze on biti akademik. :(

btw - ako su novinari iskonstruisali ovi izjavu - javno se ispricavam Akademiku Matanovicu.

Veljaca,
:thumbup:
Pedja Kojovic

#16100 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Pedja Kojovic »

august63

Generalizacije su iskljucivo jezicka konvencija i uvijek netacne.
Ukratko.
Ja vjerujem da vecina Bosnjaka u BiH prema "islamizaciji" (uvodjenju serijatskog prava) ima isti odnos kao i ja
prema cetnicima.

p.k.
Locked