Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
seln wrote:
Odlicno!
Idi sad i ispricaj to roditeljima onih koji su juce ubijeni.
"Ne zalite za mrtvim sinovima, jer jedna Arapkinja moze prosetati golu guzicu u Izraelu"
Izrael se 2000. godine povukao sa juga Libana u koji je usao kako bi se zastitio od napada Hezbolaha iz tih oblasti.
Napadi su obnovljeni odmah nakon Izraelskog povlacenja i to raketama Iranske proizvodnje.
Izrael se povukao i iz Gaze 2005. godine nakon cega su odmah krenuli Hamasovi raketni napadi na Izrael.
Kad god se Izrael brani od terorizma na ulicama evropskih gradova mogu se vidjeti ljevicari sa transparentima "Svi smo mi Hamas",
posto se prethodno ignorisu stotine iranskih raketa ispaljenih iz Gaze na Izrael.
Kao sto rece kolega @insomnia78,Palestinsko Izraelski sukob je toliko kompleksan da se ne moze porediti ni sa jednim drugim
sukobom u svijetu a pogotovo ne sa sukobom na nasim prostorima brdovitog Balkana.
Vidim ovdje nesto nasharano, kao da je neko hotio nesto napisati...
ali da je na insanski - nije.
seln wrote:
Odlicno!
Idi sad i ispricaj to roditeljima onih koji su juce ubijeni.
"Ne zalite za mrtvim sinovima, jer jedna Arapkinja moze prosetati golu guzicu u Izraelu"
Izrael se 2000. godine povukao sa juga Libana u koji je usao kako bi se zastitio od napada Hezbolaha iz tih oblasti.
Napadi su obnovljeni odmah nakon Izraelskog povlacenja i to raketama Iranske proizvodnje.
Izrael se povukao i iz Gaze 2005. godine nakon cega su odmah krenuli Hamasovi raketni napadi na Izrael.
Kad god se Izrael brani od terorizma na ulicama evropskih gradova mogu se vidjeti ljevicari sa transparentima "Svi smo mi Hamas",
posto se prethodno ignorisu stotine iranskih raketa ispaljenih iz Gaze na Izrael.
Kao sto rece kolega @insomnia78,Palestinsko Izraelski sukob je toliko kompleksan da se ne moze porediti ni sa jednim drugim
sukobom u svijetu a pogotovo ne sa sukobom na nasim prostorima brdovitog Balkana.
Neznanje, neupucenost, glupost, laz, malicioznost, ili kombinacija svega?
Od 22 stvari zbog kojih se novinar Yehuda Atlas stidi Izraela, ja bih izdvojio ove dvije (a one su samo vrh ledenog brijega) :
I’m ashamed over every Palestinian olive tree uprooted by settlers and hilltop youth, over every stolen spring or well that’s been poisoned with sheep carcasses.
I’m ashamed over every settler, a member of my nation, who settles on private land belonging to Arabs, in an area covering 60,000 square kilometers. If this were done to Jews anywhere in the world, you’d be screaming: Anti-Semitism! Discrimination! Theft!
llull wrote:Sta sve raja pise ... ljudi imaju neke projekcije u glavama nemoguce ...
Nadam se da me nece nitko pogresno shvatiti ali ovaj lik pise o dokazima, pa sunce ti oni tamo imaju vise povjesnih dokaza i opravdanja za postojanje drzave Izrael vise nego sto mi ovdje imamo za nasu Bosnu ...
Ti kontas ko Anel ShishaKing....
niko ne porice da je postojala neka kraljevina Izrael, u kojoj god formi ili koje god vrijeme to bilo.
I? To opravdava neke "Jevreje" koji sa pomenutim nemaju blage veze da 2000 godina poslije dodju i kazu "mi imamo istorijsko pravo"?
Jebote, ti si asli srbin, samo oni mogu toliko kenjati o "istorijskim pravima".
Eto, Rimljani su unistili Izrael. Neka Jevreji podignu guzicu i pravac Rim. Tako i tako, vi ste nas protjerali, dajte nam sad komad zemlje kao odstetu.
Istorijsko pravo, hebem li ga...
Ako cemo zanemariti istoriju kako ti kazes onda sto se uopste prepiremo. Zidovi su jaci, dobili podrsku svijeta i bas ih briga. Odakle onda palestinsko uporiste za teritoriju i drzavnost ?
Jedino logicno rjesenje je priznanje zidovskog Izraela ( cijeli svijet mimo arapa ga priznao ) i osnivanje palestinske drzave i to je to ... Susjedi pa neka se okrenu ekonomiji. Da bogdom mogu i Palestinci ekonomski izgraditi drzavu kao zidovi, imaju intelignciju, vrijedni su kao narod samo treba da krenu svojim putem napretka i boljitka.
llull wrote:Sta sve raja pise ... ljudi imaju neke projekcije u glavama nemoguce ...
Nadam se da me nece nitko pogresno shvatiti ali ovaj lik pise o dokazima, pa sunce ti oni tamo imaju vise povjesnih dokaza i opravdanja za postojanje drzave Izrael vise nego sto mi ovdje imamo za nasu Bosnu ...
niko ne porice da je postojala neka kraljevina Izrael, u kojoj god formi ili koje god vrijeme to bilo.
I? To opravdava neke "Jevreje" koji sa pomenutim nemaju blage veze da 2000 godina poslije dodju i kazu "mi imamo istorijsko pravo"?
Eto, Rimljani su unistili Izrael. Neka Jevreji podignu guzicu i pravac Rim. Tako i tako, vi ste nas protjerali, dajte nam sad komad zemlje kao odstetu.
Ako cemo zanemariti povjest kako ti kazes onda sto se uopste prepiremo. Zidovi su jaci, dobili podrsku svijeta i bas ih briga. Odakle onda palestinsko uporiste za teritoriju i drzavnost ?
Jedino logicno rjesenje je priznanje zidovskog Izraela ( cijeli svijet mimo arapa ga priznao ) i osnivanje palestinske drzave i to je to ... Susjedi pa neka se okrenu ekonomiji. Da bogdom mogu i Palestinci ekonomski izgraditi drzavu kao zidovi, imaju intelignciju, vrijedni su kao narod samo treba da krenu svojim putem napretka i boljitka.
Pa i da palestinci osnuju neku državu, misliš da izrael i dalje ne bi zaustavljao svaki brod koji bi krenuo u gazu?
Misliš da ne bi šikanirao ove sa zapadne obale kao što rade iz dana u dan?
Ako cemo zanemariti istoriju kako ti kazes onda sto se uopste prepiremo. Zidovi su jaci, dobili podrsku svijeta i bas ih briga. Odakle onda palestinsko uporiste za teritoriju i drzavnost ?
U Izraelu bar trenutno ne postoji vecina koja je za osnivanje palestinske drzave.
Da ne bude zabune, i ja sam za rjesenje tipa "land for security": Palestinci da dobiju drzavu, zauzvrat priznanje Izraela, uz garanciju VS UN za obje strane. Ne znam koliko je to na stolu, ali Izrael bi osim toga morao bar simbolicno obestetiti protjerane Palestince iz vremena 1948 - 1967.
Izraelski premijer Benjamin Netanyahu izjavio je da će, ako osvoji novi mandat na izborima u utorak, pripojiti naselja na okupiranoj Zapadnoj obali.
Netanyahu je u intervjuu izraelskom Kanalu 12 odgovarao na pitanje zašto ne proširi suverenitet Izraela da uveća naselja na Zapadnoj obali, kao što je učinjeno u istočnom Jerusalemu i na Golanskoj visoravni.
"Ko kaže da to nećemo uraditi? Mi smo na tom putu i razgovaramo o tome. Ako pitate da li ćemo krenuti u sljedeću fazu - odgovor je da. Proširit ću izraelski suverenitet i ja ne pravim razliku između blokova naselja i izolovanih naselja", rekao je Netanyahu, prenosi Reuters
@insomnia, de nam na brzaka kakvog opravdanja.
Nesto tipa "da Arapi ne zive tu, ne bi im Izrael morao otimati".
seln wrote:Nesto na temu "Izrael ce opet pociniti zlocin":
Izraelski premijer Benjamin Netanyahu izjavio je da će, ako osvoji novi mandat na izborima u utorak, pripojiti naselja na okupiranoj Zapadnoj obali.
Netanyahu je u intervjuu izraelskom Kanalu 12 odgovarao na pitanje zašto ne proširi suverenitet Izraela da uveća naselja na Zapadnoj obali, kao što je učinjeno u istočnom Jerusalemu i na Golanskoj visoravni.
"Ko kaže da to nećemo uraditi? Mi smo na tom putu i razgovaramo o tome. Ako pitate da li ćemo krenuti u sljedeću fazu - odgovor je da. Proširit ću izraelski suverenitet i ja ne pravim razliku između blokova naselja i izolovanih naselja", rekao je Netanyahu, prenosi Reuters
@insomnia, de nam na brzaka kakvog opravdanja.
Nesto tipa "da Arapi ne zive tu, ne bi im Izrael morao otimati".
I ovo smece od tvorevine treba da postoji ? S jedne strane kmeci se o antisemitizmu i holokaustu i vrsi presija na onima koji misle drugacije a s druge strane se javno zagovara otimanje tudjih teritorija i projerivanje vlasnika. Jel oni stvarno misle da ce sa takvim ponasanjem opstati i u miru zivjeti na tom podrucju ?
Pa eto,očigleno je da su davno mir kupili kod većine arapskih susjeda,osim Sirijaca,pomalo Jordanaca i nenadjebivo-brbljivih iranaca.Ipak,moram pohvaliti njihovo odvažno kritikovanje...