SMINKA oliti MAKE-UP

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
dance_mom

#16076 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by dance_mom »

Michun wrote:
dance_mom wrote:
Michun wrote:Cure,
ako neka bude narucivala sa feelunique nesto molim da mi javi da se priheftam ako mogu :)
Treba mi proizvod koji je 4 funte pa da ga ne narucujem posebno.

Hvala
kad se već spominje feelunique, zna li neko koliko otprilike treba vremena da dođe narudžba? naručila neke stvarčice jos 16.06. i nije stiglo. slala im mail, rekli da treba maksimalno 20 radnih dana da dođe u BiH, pa da vidim ako neko ima iskustva s njima, je li stvarno tako i da li može biti problema kod nas, naprimjer na carini...
ja prosle sedmice digla paket s poste.
doslo za nekih 15 dana.
ovaj proizvod nisam vidjela tada...ako se neko pita sto ne kupih :D
hvala, jesu te oni obavijestili, ili si išla provjeriti na pošti?
Michun

#16077 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Michun »

Milloni wrote:@Michun
Koliko ti je hitan taj proizvod? Narucila bih ja ali moram cekati platu.

Sent from my MT27i using Tapatalk 2
nista hitno...moze cekati.
imam tonu kozmetike kuci pa da ne bi budalasala i narucivala nesto sto mi ne trba zbog ovoga.
hvala ti
Michun

#16078 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Michun »

dance_mom wrote:
Michun wrote:
dance_mom wrote:
kad se već spominje feelunique, zna li neko koliko otprilike treba vremena da dođe narudžba? naručila neke stvarčice jos 16.06. i nije stiglo. slala im mail, rekli da treba maksimalno 20 radnih dana da dođe u BiH, pa da vidim ako neko ima iskustva s njima, je li stvarno tako i da li može biti problema kod nas, naprimjer na carini...
ja prosle sedmice digla paket s poste.
doslo za nekih 15 dana.
ovaj proizvod nisam vidjela tada...ako se neko pita sto ne kupih :D
hvala, jesu te oni obavijestili, ili si išla provjeriti na pošti?
dosao mi onaj zuti papir da imam paket
Ericha100

#16079 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Ericha100 »

Nisrin wrote: Ja sam kupila 180, ali sam vec pisala da nisam nesto specijalno zadovoljna, jer iako ga manje stavim primjeti se na licu i jeste dosta gusci nego prije...nijansa mi je predivna, ali nije to to...
sad koristim ARTDECOov tecni puder i super je...i on je kremast ali malo ga treba i fino prekrije sve :D
Mogla bih probati... Pretpostavljam da je i kod tebe u pitanju isto kombinovana/masna koža?
20 ml bi bilo dovoljno, ja to svakako ne koristim često i ne stavljam puno, ali svejedno nekad mi prahne da se našminkam. :D
manekenka u penziji

#16080 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by manekenka u penziji »

Imam ja taj problem, tj.suha koza oko nosa.
Mislim da je nedostatak vlage,tj.treba mi bolja krema.
una_bo

#16081 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by una_bo »

sigmabh wrote:manekenka u penziji, kod mene se lisajevi pokazuju na donjem dijelu obraza, nos...i nekad brada.. :? Najgore od svega sto se to vidi i ne izgleda lijepo. Koju kremu ti koristis? I da, fazon je kad ja odem kozmeticarki i objasnim kako i sta..ona samo slijeze ramenima..reko mozda trebam uraditi piling il sl..a ona opet kaze ne znam sta bi to mogla bit
probaj lice ili barem taj dio lica mazati kokosovim uljem, ono lijepo nahrani kožu lica a ne ostaje masno, ja ga koristim za sve, oh ishrane, pakunga za kosu, mažem lice i tijelo s njim, stvarno je predobro
http://alternativa-za-vas.com/index.php ... osovo-ulje
manekenka u penziji

#16082 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

@sigmabh: Koristim afroditinu kremu od badema. Medjutim jako je masna pa je ne trackam puno. Mislim da je u tome i problem, sto gledam da ne namazem puno da ne bih bila masna i sjajna pa fulim te dijelove koji su suhi. Stvarno grozno izgleda kada se stavi puder preko.
Sad se sjetih da mi s vrmemena na vrijeme budu ti "lišajevi" i na bradi.
Moram uzeti neku laganiju kremu a da ujedno lijepo hidrira. Nekad davno sam imala jednu dobru niveu, pakovanje izgleda kao prozirni valjak i ima pumpicu. Ne mogu joj se sjetiti naziva ali je i ne vidim na policama vise, a bas je bila dobra.
Edit:pakovanje izgleda kao nivea aqua sensation gel. Moguće je da je i krema iz te linije i da su joj promijenili pakovanje, ali nisam sigurna. Vjerovatno cu je kupiti pa probati sa njom da lice oporavim.
@una_bo: koristiš li ikakvu kremu ili se samo tim uljem mazes? Kako se ponaša kada se preko njega stavi puder?
VenomousV

#16083 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by VenomousV »

cini mi se da nema vise aqua sensation linije (koristila sam gel i ne mogu ga vise nigdje naci)

meni su lisajevi bili proljetos, pored dva sedmicna pilinga sam promjenila kremu, uzela neku masniju baleinu i sad je ok
nekad se pojavi neki suhi dio al to je obicno jer mi je vakat za piling :D
manekenka u penziji

#16084 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Joj krize, sve sto valja oni povlace.
Krizzia

#16085 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Krizzia »

manekenka u penziji wrote:Imam ja taj problem, tj.suha koza oko nosa.
Mislim da je nedostatak vlage,tj.treba mi bolja krema.

Ako imas priliku u Hr uzmi Olival hidratantnu kremu sa uljem smilja. Ja sam imala taj problem, citavo lice ko bebina guza osim tog djela oko nosa. Koza oko nosa suha, tvrda. Kad stavim puder zateze i pecka. Uzela prije 4 dana ovu kremu i stvarno se situacija poboljsala. Sad mi zao sto nisam uzela i nocnu.
AAmilaAA

#16086 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by AAmilaAA »

sigmabh wrote:manekenka u penziji, kod mene se lisajevi pokazuju na donjem dijelu obraza, nos...i nekad brada.. :? Najgore od svega sto se to vidi i ne izgleda lijepo. Koju kremu ti koristis? I da, fazon je kad ja odem kozmeticarki i objasnim kako i sta..ona samo slijeze ramenima..reko mozda trebam uraditi piling il sl..a ona opet kaze ne znam sta bi to mogla bit
Za takav problem se ne ide kozmeticarki nego deramtologu,pa ti ona fino objasni o cemu je rijec i da preporuku za kremu ili mast,(mozes otici i u Dom zdravlja,a i privatno) ja licno sam imala problema sa lisajevima,i koristim Belogent mast(ima i krema) kupis u Apoteci,namzem preko noci,ujutru vise nema nista. Eto :)
manekenka u penziji

#16087 Re: Odg: SMINKA oliti MAKE-UP

@Krizzia: ne vjerujem da cu ići u Hr u skorije vrijeme.
@sigmabh: :thumbup:
Michun

#16088 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Michun »

sigmabh wrote:Hajte cure spasavajte moje i manekenkino lice...preporuke za dobru hidratantnu kremu...
Ja uvijek preproucim avene, ako je kombinovano lice ova:
Image

ko moze iz inostranstva da kupi ili naruci: la roche, neostrata i nuxe.
lavorpunvode

#16089 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by lavorpunvode »

imam pitanje za dermatologa al mi mozda i vi mozete pomoci :-D prije 20tak dana pojavila mi se na obrazu crvena flekica, ko bubuljica ali nije bubuljica :-D ne znam kako da objasnim. malo se smiri kad mazem bademovom ili nekom drugom masnom kremom, al nikako da prodje. vec me nervira. jel to lisaj? :shock:

edit: djeluje mi samo kao jedna tackica koja je suha i zato crvena :-) ostatak lica je normalan, ni masan ni suh :-D
Michun

#16090 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Michun »

sigmabh wrote:
Michun wrote:
sigmabh wrote:Hajte cure spasavajte moje i manekenkino lice...preporuke za dobru hidratantnu kremu...
Ja uvijek preproucim avene, ako je kombinovano lice ova:
Image

ko moze iz inostranstva da kupi ili naruci: la roche, neostrata i nuxe.
Mogu i naruciti...odakle Michun ti narucujes nuxe, neostrata?
neostratu sa ebay i zaista mi je odlicna. pogledaj na njihovoj str, ima puno proizvoda.
nuxe na esceuntals kad je na ponudi.
LilBoom

#16091 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by LilBoom »

dance_mom wrote:
Michun wrote:Cure,
ako neka bude narucivala sa feelunique nesto molim da mi javi da se priheftam ako mogu :)
Treba mi proizvod koji je 4 funte pa da ga ne narucujem posebno.

Hvala
Ja sam narucila 17.6. sa HQhaira-a, jos uvijek mi nije stiglo. Jel vrijeme da im se zalim?
BJB

#16092 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by BJB »

|Zene/djevojke, ne panicite, znalo se desiti da narudzba sa feelunique putuje duze i to je do nasih..ONi u 99.98% slucajeva salju narudzbe vec sljedeci dan a ne kao THEHUt, 17 dana sam cekala da posalju proizvod.
Meni se jedanput desilo da mi narudzba sa feelunique nije stigla ni nakon mjesec dana i bas kad sam im poslala e-mail da prijavim to, dodje postar sa listicem. :D Ako vam narudzba ne dodje, oni ce vam poslati iste proizvode na svoj racun.
amiliana

#16093 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by amiliana »

Jeli neko od vas koristio Catrice primere Anti-red i Anti-shine base ??? Namjeravam da uzmem ali nisam sigurna kako drze puder na licu,sav se razjedini na licu nakon sat vremena.
nula37

#16094 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by nula37 »

trazim ruz slican ovome http://msquinnface.com/wp-content/uploa ... A_ARIA.jpg zapravo ovo je stila aria koji bi morala naruciti sa neta i kosta nekih 40tak maraka, to mi je puno s obzirom da nemam pojma kako bi mi stajao, pa trazim jeftiniju varijantu koja je priblizna da vidim kako mi stoji.
lemniskata

#16095 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by lemniskata »

nula37 wrote:trazim ruz slican ovome http://msquinnface.com/wp-content/uploa ... A_ARIA.jpg zapravo ovo je stila aria koji bi morala naruciti sa neta i kosta nekih 40tak maraka, to mi je puno s obzirom da nemam pojma kako bi mi stajao, pa trazim jeftiniju varijantu koja je priblizna da vidim kako mi stoji.
liči mi na ovaj kad se nanese na usne
Image

revelique nijansa Marlene
AAmilaAA

#16096 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by AAmilaAA »

nula37 wrote:trazim ruz slican ovome http://msquinnface.com/wp-content/uploa ... A_ARIA.jpg zapravo ovo je stila aria koji bi morala naruciti sa neta i kosta nekih 40tak maraka, to mi je puno s obzirom da nemam pojma kako bi mi stajao, pa trazim jeftiniju varijantu koja je priblizna da vidim kako mi stoji.
Probaj sa Golden Rose Velvet Matte nijansa 20 mislim da je slican ovome?!
boracha

#16097 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by boracha »

Ja sam narucila 17.6. sa HQhaira-a, jos uvijek mi nije stiglo. Jel vrijeme da im se zalim?
meni od njih doslo od 7.7 al mi narudzbe iz kine kasne
BJB

#16098 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by BJB »

Meni narudzba od 30.06. sa escentual.com stigla danas..
MrsJ

#16099 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by MrsJ »

Kupih ovu kremu jucer pa me interesuje da li je neko koristio i kakva je? S obzirom da je faktor 50 interesuje me moze li se ipak s njom dobiti boja?
Image
Zovem se Zelena

#16100 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Zovem se Zelena »

Naravno da može. Visina faktora određuje dužinu zaštite od sunca. Lupam, sa spf 30 si zaštićena 2 sata, sa 50 4h.
Faktor nije jačina zaštite već dužina.
Post Reply