Stani malo, prvo si tvrdio da ce gradska uprava (oko 130 ljudi) useliti u Vijecnicu i istjerati biblioteku pa ti to smeta, pa ti smeta sto to vise nije neki simbol (tvog sjecanja), onda ti smeta sto se preseliti samo gradonacelnik, pa si sada presao sa institucije gradonacelnika na gradonacelnika Komsica"..ima li kraja tom kmecanju deckoVjecitiStudent wrote:Ko će unutra sjediti?weredsf wrote:Upravo tako, svi se vode nekom nostalgijom prema biblioteci i zaboravljaju kada i zasto je napravljena ova zgradaHordeCarsija wrote:Ovdasnji fan club plenumaskog smeca zaboravlja jednu malu cinjenicu: ni Vijecnica a Boga mi ni Sarajevo nisu nastali ni '45 ni '47. Ne pocinje historija ovog grada i Vijecnice sa godinom kada su vasi cijenjeni roditelji/nane/dede doselili u Sarajevo. Uzimate si previse za pravo.
Sent from my ST18i using Tapatalk 2
"gradonačelnik", koji neće biti u stanju ni zebru na prelazu ispred zgrade da ofarba?
Kakve veze ima naša smiješna, jadna gradska uprava, no koja ipak uredno na sebe svake godine troši milione i milione, sa bilo čim smislenim u ovom gradu?
:
PROTESTI!!! - aktuelnosti
-
weredsf
#16076 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
- zateznistub
#16077 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
ja jednostavno ne mogu da vjerujem da je SDA ovoliko jak i da ovoliko pulena ima na ovoj temi.
Pljuvati po ljudima koji su dosli na proteste (nebitno placeni iilli ne, ima i jednih i drugih sigurno) mogu samo oni.
Pljuvati po ljudima koji su dosli na proteste (nebitno placeni iilli ne, ima i jednih i drugih sigurno) mogu samo oni.
-
HordeCarsija
#16078 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Ja govorim forumasima, navodno su iz SA. A medju placenicko-plenumaskom gamadi je najmanje iz SA. Tu se slazemo.HM 2011 wrote:Hordaš - ljudi ni ne moraju biti iz Sarajeva - navodno su iz čitave BiH iako ih ima većina iz Sarajeva......HordeCarsija wrote:Ovdasnji fan club plenumaskog smeca zaboravlja jednu malu cinjenicu: ni Vijecnica a Boga mi ni Sarajevo nisu nastali ni '45 ni '47. Ne pocinje historija ovog grada i Vijecnice sa godinom kada su vasi cijenjeni roditelji/nane/dede doselili u Sarajevo. Uzimate si previse za pravo.
Što bi se reklo odvadi malo....
-
VjecitiStudent
#16079 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Ploča okrenuta ovako već godinama, vidi temu o Behmenu, temu o Našoj stranki itd.Alfons Kauders wrote:http://www.sarajevo.ba/ba/files/nacrtb-2014.pdf
eto ti budzet, pa da diskutujemo
nevjerovatno je kako u svega 10 minuta, kako se pojavila vijest da se ide na vijecnicu (niko to nije ocekivao ni pisao o tome juce), odmah promijenila ploca
tako da sad najveci problem ove drzave ispade sto je obnovljena vijecnica... i sto grad sarajevo ima budzet od cijelih 11 miliona... sto je petina budzeta opstine tuzla
- Corto Maltese
#16080 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Teško je tvoja izlaganja o Vijećnici pratiti u okviru ove teme. Pokušavam ih staviti u kontekst.VjecitiStudent wrote:Ko će unutra sjediti?weredsf wrote:Upravo tako, svi se vode nekom nostalgijom prema biblioteci i zaboravljaju kada i zasto je napravljena ova zgradaHordeCarsija wrote:Ovdasnji fan club plenumaskog smeca zaboravlja jednu malu cinjenicu: ni Vijecnica a Boga mi ni Sarajevo nisu nastali ni '45 ni '47. Ne pocinje historija ovog grada i Vijecnice sa godinom kada su vasi cijenjeni roditelji/nane/dede doselili u Sarajevo. Uzimate si previse za pravo.
"gradonačelnik", koji neće biti u stanju ni zebru na prelazu ispred zgrade da ofarba?
Kakve veze ima naša smiješna, jadna gradska uprava, no koja ipak uredno na sebe svake godine troši milione i milione, sa bilo čim smislenim u ovom gradu?
:
Hoćeš li da kažeš da su oni što zvižde sa druge obale Miljacke borci za obnovu knjižničkog fonda u BiH?
Borci protiv Dana Pobjede nad fašizmom?
Borci protiv obnavljanja zgrada koje su četnici spalili?
Ko su?
Šta predlažeš, na koji način da se obilježi, šta da se radi na današnji dan?
-
goran16v
#16081 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Mozes zamisliti koliko je jedan Goran pulen SDA? Da li mozes da povjerujes da je nekima od nas ovaj simdolika onoga sto ce se desiti danas, odnosno sto se upravo desava, vaznija od konstantne trenutne situacije koja nas okruzuje, koja je bila tu i jucer, koja ce biti sutra, i da su zarad toga samo na JEDAN JEDINI dan odlucili da sve ostave po strani i da se posvete tome, a da je neko, kome nista nije sveto, odlucio da se na to posere?!?!?! Ukljcuuci i onu sto palamudi o knjiznom fondu...zateznistub wrote:ja jednostavno ne mogu da vjerujem da je SDA ovoliko jak i da ovoliko pulena ima na ovoj temi.
Last edited by goran16v on 09/05/2014 18:39, edited 1 time in total.
- harač
#16082 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
protestovanje na današnji dan naročito ima smisla. ukazuje da država za koju su se mnogi borili, ginuli, postali invalidi za čitav život, tretira ih kao posljednju stoku. ukoliko je cilj protesta poboljšanje ove države (a koja se samo i može poboljšati, jer niže ne može pasti), onda je to krajnji izraz patriotizma.
ipak zanimljiva slika: dok politička krema samo-zadovoljno u vijećnici ispija šampanjac (kao da su oni i za šta zaslužni oko te vijećnice), ljudi preko miljacke i dan danas kopaju po smeću. to je nama naša borba dala, haman
ipak zanimljiva slika: dok politička krema samo-zadovoljno u vijećnici ispija šampanjac (kao da su oni i za šta zaslužni oko te vijećnice), ljudi preko miljacke i dan danas kopaju po smeću. to je nama naša borba dala, haman
- Janjicar
#16083 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
De Genije ne provaljuj se molim teGenije wrote:Ma bravo majstore.VjecitiStudent wrote: Ili Kanton ili Grad, jedno i drugo nema nikakvog smisla(tj. ima smisla, za onih 120+ nehljeba u gradskoj upravi, koji na sebe potroše sedam miliona godišnje).
Predratni Grad Sarajevo je pokrivao teritoriju sličnu današnjem Kantonu, šta je tu nelogično?
Zar ne možemo premijera Kantona preimenovati gradonačelnikom, što on po svim ovlastima i jeste i riješena stvar?
Jok, umjesto toga mi imamo cijeli dodatni sloj nehljeba, koji budžetski novac uglavnom troše sami na sebe.
Ponavljam, sadašnji gradonačelnik nema ovlasti ni da prefarba zebru ispred Vijećnice, popravi ivičnjak, uredi park prekoputa ...
Znači da ukinemo kanton, šta je sledeće? RS? Pederacija? EU?
Samo ti reci, ukidamo odma.
- zateznistub
#16084 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Genije wrote:Pljuvaću uvijek svakog ko pravi nered i anarhiju, koristi nasilje i narušava obilježavanje tako značajnog dana kao što je obnova naše Vijećnice.zateznistub wrote:ja jednostavno ne mogu da vjerujem da je SDA ovoliko jak i da ovoliko pulena ima na ovoj temi.
To što su SDA-SDP-SBB govna, ne mijenja gore navedeno.
Blago tebi. Mozes pljuvat vako preko tastature, u RL tesko
- Janjicar
#16085 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
harač wrote:protestovanje na današnji dan naročito ima smisla. ukazuje da država za koju su se mnogi borili, ginuli, postali invalidi za čitav život, tretira ih kao posljednju stoku. ukoliko je cilj protesta poboljšanje ove države (a koja se samo i može poboljšati, jer niže ne može pasti), onda je to krajnji izraz patriotizma.
-
ljuspica
#16086 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Ako si ti prodana duša onda ne gledaj na ove ljude iz svoje perspektive. Procitah da među demonstrantima ima demobilisanih boraca, RVI , koji su se borili za BiH. Ako cemo se dijelit po gradovima i svađat na taj primitivan nacin, bicu iskrena, Sarajevo nije ni tvoje ni moje, Zenica nije ni moja ni tvoja, Tuzla nije ni moja ni tvoja, vec onih koji su nas branili u ratu. Njihova je cijela Bosna i Hercegovina i svaki pedalj i kamen zemlje ove!Zbog njih ja zivim...Nisu oni dosli da pale Vjecnicu, nisu oni dosli da pale Sarajevo, dosli su da pregovaraju sa onima koji ih i dalje stavljaju na ignor. Izjasnili su se da nisu huligani. Ne znam zasto ih nazivas/te pogrdnim imenima?goran16v wrote:Ovo danas znaci da se sutra organizuje sve i najispravniji i najplementiji dogadjaj koji ce istovremeno privuci pazju javnosti, kako nase tako i strane, fahrici, placeni plenumasi, lovci sopstvenog interesa ce se "sjetiti" da malo plenumaju i nahuskaju naivne i one koji nista ne kontaju.
- zateznistub
#16087 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Ako je tebi bitnija vijecnica, cije postojanje i otvaranje cijenim bitnije od ljudi koji nemaju platu, posao, nemogu knjizice ovjeriti, gladni i sl. svaka ti cast.goran16v wrote:Mozes zamisliti koliko je jedan Goran pulen SDA? Da li mozes da povjerujes da je nekima od nas ovaj simdolika onoga sto ce se desiti danas, odnosno sto se upravo desava, vaznija od konstantne trenutne situacije koja nas okruzuje, koja je bila tu i jucer, koja ce biti sutra, i da su zarad toga samo na JEDAN JEDINI dan odlucili da sve ostave po strani i da se posvete tome, a da je neko, kome nista nije sveto, odlucio da se na to posere?!?!?! Ukljcuuci i onu sto palamudi o knjiznom fondu...zateznistub wrote:ja jednostavno ne mogu da vjerujem da je SDA ovoliko jak i da ovoliko pulena ima na ovoj temi.
- Alfons Kauders
#16088 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
anti-protivni, sta cesweredsf wrote:Stani malo, prvo si tvrdio da ce gradska uprava (oko 130 ljudi) useliti u Vijecnicu i istjerati biblioteku pa ti to smeta, pa ti smeta sto to vise nije neki simbol (tvog sjecanja), onda ti smeta sto se preseliti samo gradonacelnik, pa si sada presao sa institucije gradonacelnika na gradonacelnika Komsica"..ima li kraja tom kmecanju deckoVjecitiStudent wrote:Ko će unutra sjediti?weredsf wrote:
Upravo tako, svi se vode nekom nostalgijom prema biblioteci i zaboravljaju kada i zasto je napravljena ova zgrada
:![]()
![]()
jednostavno je nemoguce naci bilo sta sto kolega vjeciti nije u stanju kritikovati... kad bi sad ivo komsic izasao pred vijecnicu i rekao da je prilikom izvodjenja radova pronadjena milijarda maraka u zlatu i nakitu, da je neki doktor na kosevu skonto lijek za rak i da je profa se ETFa skonto 'ladnu fuziju...
vjeciti bi ih opet kritikovao... 'ta ce fuzija...
- Janjicar
#16089 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Zasto ne ukiniti kantone ?Genije wrote:
Morel koji hargument, il ćemo se samo nako nadvikivat?
- Alfons Kauders
#16090 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
hm, odlicna idejaJanjicar wrote:Zasto ne ukiniti kantone ?Genije wrote:
kako to nikome nije palo na pamet u zadnjih 20 godina?!
evo idem sad na ulicu da ukinem kantone
-
VjecitiStudent
#16091 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Diskusija o Vijećnici je, kao što to često ovdje biva, uletjela usput.Corto Maltese wrote:VjecitiStudent wrote: Teško je tvoja izlaganja o Vijećnici pratiti u okviru ove teme. Pokušavam ih staviti u kontekst.
Hoćeš li da kažeš da su oni što zvižde sa druge obale Miljacke borci za obnovu knjižničkog fonda u BiH?
Borci protiv Dana Pobjede nad fašizmom?
Borci protiv obnavljanja zgrada koje su četnici spalili?
Ko su?
Šta predlažeš, na koji način da se obilježi, šta da se radi na današnji dan?
Koliko vidim, protestanti su otišli pred Vijećnicu samo zato jer su skontali da će tamo, na derneku, naći one politčare zbog kojih su došli u Sarajevo.
I onda, od svih naših hrabrih političara njima se tamo obratio ... šef USAID-a.
Inače, jedina smislena mjesta na kojima je Sarajevo danas trebalo obilježavati Dan borbe protiv fašizma jesu Vrace i Markale.
Vijećnicu - biblioteku je trebalo otvoriti na godišnjicu kada je zapaljena.
Otvaranje Vijećnice - još jedne zgrade za administraciju, jedva da je vrijedno pomena.
- _mufljuz_
#16092 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
nadam se da ce ovih 250 jadnika sto batine popise danas - naci neki smiraj na zapadu - ovom ostatku od 3,5 miliona BIH je vec zapad - kupuju baketu 250 000 u miraz Naudi....
opremaju policiju da ih mlati
reketaši ih oporezuju
sve je isto samo njega nema
sve se nema a pjeske se ide do Sarajevo
sve je isto samo njega nema
-
weredsf
#16093 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Mozda zato sto to ne zeli jedan konstitutivni narod, cuo si za hrvate, ma garant jesi...e pa oni to ne zele i pazi cuda bez njih to ne moze...Janjicar wrote:Zasto ne ukiniti kantone ?Genije wrote:
- zateznistub
#16094 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
E tu se apsolutno slazemo..._mufljuz_ wrote:nadam se da ce ovih 250 jadnika sto batine popise danas - naci neki smiraj na zapadu - ovom ostatku od 3,5 miliona BIH je vec zapad - kupuju baketu 250 000 u miraz Naudi....opremaju policiju da ih mlati
reketaši ih oporezuju
![]()
sve je isto samo njega nema![]()
- Alfons Kauders
#16095 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
ako ce to biti jedino mjerilo, onda ipak malcice vise prava na sarajevo polaze zeljkovic nego neki debil u dukserici koji nije bio ni rodjen kad je ovaj skakao po chukamaljuspica wrote:Ako si ti prodana duša onda ne gledaj na ove ljude iz svoje perspektive. Procitah da među demonstrantima ima demobilisanih boraca, RVI , koji su se borili za BiH. Ako cemo se dijelit po gradovima i svađat na taj primitivan nacin, bicu iskrena, Sarajevo nije ni tvoje ni moje, Zenica nije ni moja ni tvoja, Tuzla nije ni moja ni tvoja, vec onih koji su nas branili u ratu. Njihova je cijela Bosna i Hercegovina i svaki pedalj i kamen zemlje ove!Zbog njih ja zivim...Nisu oni dosli da pale Vjecnicu, nisu oni dosli da pale Sarajevo, dosli su da pregovaraju sa onima koji ih i dalje stavljaju na ignor. Izjasnili su se da nisu huligani. Ne znam zasto ih nazivas/te pogrdnim imenima?goran16v wrote:Ovo danas znaci da se sutra organizuje sve i najispravniji i najplementiji dogadjaj koji ce istovremeno privuci pazju javnosti, kako nase tako i strane, fahrici, placeni plenumasi, lovci sopstvenog interesa ce se "sjetiti" da malo plenumaju i nahuskaju naivne i one koji nista ne kontaju.
al bice da to nije jedino mjerilo
i bice da se nije bas dure pozivati na ratne zasluge u svakoj jebenoj situaciji i mahati ljiljanima, jer se nesto bas i ne sjecam neke plenumske divizije...
NIKO nema monopol nad tim stvarima i svako ko kupi politicke poene na 30,000 poginulih boraca moze da se goni u tri picke materine sto se mene tice
-
VjecitiStudent
#16096 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Grad Sarajevo je ubačeno u Ustav Federacije tek 1996. i to nakon insistiranja bošnjačkih stranaka.Genije wrote:Ma bravo majstore.VjecitiStudent wrote: Ili Kanton ili Grad, jedno i drugo nema nikakvog smisla(tj. ima smisla, za onih 120+ nehljeba u gradskoj upravi, koji na sebe potroše sedam miliona godišnje).
Predratni Grad Sarajevo je pokrivao teritoriju sličnu današnjem Kantonu, šta je tu nelogično?
Zar ne možemo premijera Kantona preimenovati gradonačelnikom, što on po svim ovlastima i jeste i riješena stvar?
Jok, umjesto toga mi imamo cijeli dodatni sloj nehljeba, koji budžetski novac uglavnom troše sami na sebe.
Ponavljam, sadašnji gradonačelnik nema ovlasti ni da prefarba zebru ispred Vijećnice, popravi ivičnjak, uredi park prekoputa ...
Znači da ukinemo kanton, šta je sledeće? RS? Pederacija? EU?
Samo ti reci, ukidamo odma.
Njegovo ukidanje ili pak davanje punih ovlasti, uopće ne zahtijeva nekakve dramatične ustavne promjene, za razliku od ukidanja ostalog pobrojanog.
- Janjicar
#16097 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Zavisi koji dio Bosne i Hercegovine mislis ?Genije wrote:Zašto ne uspostaviti unitarnu Republiku Bosnu?Janjicar wrote:Zasto ne ukiniti kantone ?Genije wrote:
Ako mislis ukinuti RS i FBIH onda ja mislim da je to novi rat, ako mislis pod FBIH onda samim ukidanjem kantona na neki nacin FBIH bi postala takva.
@weredsf Upravu si oni vise vole gladni hodat a biti hrvati, i kod njih je stomak prazan bas kao i kod mene.
- agent_zero
#16098 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Šta je sad ovo, od onih plaćeničkih fahrinih plenumskih ublehaša sad odjednom smo na ustavnim reformama? 
-
HordeCarsija
#16099 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
"Gradjanima Sarajeva porucuju da su prodaTe duse"
Stoko seljacka, placenicka!