Demokratska fronta Željko Komšić

Post Reply
drug_profi

#16076 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by drug_profi »

MuaDib wrote:Gdje corto? :D
Neko ga je nicim izazvan upitao sta je njegov prijedlog i znas sta onda bude...
Mora mu neko otpjevat:
Kad su se dva bracanina intrala na fjumeri....

Da dodje sebi

...s tipfeler masine...
Last edited by drug_profi on 17/10/2014 15:31, edited 1 time in total.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#16077 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by JoseMujica »

negdje šemi koalicije...baš me zanima njegov insight u buduće koalicije
Opetja033

#16078 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Opetja033 »

JoseMujica wrote:
Opetja033 wrote:
JoseMujica wrote:niti će se desiti DF u nekoj vladajućoj koaliciji...osim u slučaju da SDA ostane potpuno izolovana za što su male šanse pored DJL SDP
Hoces da se i sa tobom kladim? Sa @Madnerom sam u mjesec dana odmora u Banovicima.

DF je prva stranka sa kojom ce SDA sjesti (ako vec nisu sjeli nakon izbora), prvi izbor. I jedni i drugi su jedva docekali. DF ulazi u vlast.
haj..isto mjesec?
Valja, ja cu odraditi mjesec pa mjesec a vas dvojica mozete u isto vrijeme jedan drugom praviti drustvo. :mrgreen: :thumbup:
madner

#16079 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by madner »

Tako ti je to kod crvenih, ovaj naradzastih, kada je najteze nisi sam. :D
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#16080 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by JoseMujica »

Opetja033 wrote: Valja, ja cu odraditi mjesec pa mjesec a vas dvojica mozete u isto vrijeme jedan drugom praviti drustvo. :mrgreen: :thumbup:
:thumbup: pošteno
joint union

#16081 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by joint union »

madner wrote:Tako ti je to kod crvenih, ovaj naradzastih, kada je najteze nisi sam. :D
Bogami, sudeci po vama, izvjesna je koalicija :D
Opetja033

#16082 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Opetja033 »

joint union wrote:
madner wrote:Tako ti je to kod crvenih, ovaj naradzastih, kada je najteze nisi sam. :D
Bogami, sudeci po vama, izvjesna je koalicija :D
:thumbup:
Nikad nismo bili u boljim odnosima. :lol:
madner

#16083 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by madner »

Nemam vremena da tucem ljevo i desno, morao sam se fokusirat. :D
Corto Maltese

#16084 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Corto Maltese »

JoseMujica wrote:
negdje šemi koalicije...baš me zanima njegov insight u buduće koalicije
Jedno je izvjesno. SDA, HDZ i SNSD čine kičmu svake buduće koalicije.
Što se ostalog tiče, nema tog insajdera koji može dati odgovor ko će biti prateći članovi.
Chavez Presidente

#16085 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Chavez Presidente »

Image

Zlogumdzija je monstrum, ali definitivno :D
O'zone
Globalni moderator

#16086 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by O'zone »

Što se nas u DF-u tiče, mi ćemo desetog novembra uključiti brojač i brojati koliko će od sto hiljada radnih mjesta koje su obećali otvoriti Bakir izetbegović i SDA'', zaključio je Suljagić.
Mogu pozajmiti onaj od Lijanovića što je stajo ispred Parlamenta Bosne i Hercegovine :mrgreen:

Image
plavipatriota

#16087 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by plavipatriota »

O'zone wrote:
Što se nas u DF-u tiče, mi ćemo desetog novembra uključiti brojač i brojati koliko će od sto hiljada radnih mjesta koje su obećali otvoriti Bakir izetbegović i SDA'', zaključio je Suljagić.
Mogu pozajmiti onaj od Lijanovića što je stajo ispred Parlamenta Bosne i Hercegovine :mrgreen:
slika
laž, na pitanje voditeljice ide li DF sigurno u opoziciju, Suljagić je odgovorio da je njima najlakše ukjučiti brojač i brojati ovo što je gore navedeno, ali ne u kontekstu u kojem se navodi ovdje u ovom citatu...
O'zone
Globalni moderator

#16088 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by O'zone »

plavipatriota wrote:
O'zone wrote:
slika
laž, na pitanje voditeljice ide li DF sigurno u opoziciju, Suljagić je odgovorio da je njima najlakše ukjučiti brojač i brojati ovo što je gore navedeno, ali ne u kontekstu u kojem se navodi ovdje u ovom citatu...
Evo ti čitav članak pa se žali uredništvu radio Sarajeva
Emir Suljagić za Radiosarajevo.ba: Ujedinjenja s kriminalcima nema
17. oktobar 2014. u 15:05

Pozive Zlatka Lagumdžije za ujedinjenje Demokratske fronte i Socijaldemokratske partije, te moguće koalicije u koje bi u postizbornom periodu mogla ući Demokratska fronta, za Radiosarajevo.ba komentira Emir Suljagić, predsjednički kandidat na izborima i član Predsjedništva te stranke.

''Mi u Demokratskoj fronti smatramo SDP sestrinskom partijom i pružamo ruku svim poštenim i čestitim ljudima. Nećemo i ne želimo lešinariti nad ovim što se sada događa u SDP-u, međutim ne možemo i nećemo razgovarati s dvije skupine ljudi: jedni su oni koji su potpisivali i podržavali sporazum Lagumdžija - Čović o različitoj vrijednosti glasa, a druga su oni koji su umiješani u kriminal i korupciju, o čemu sam također siguran da Zlatko Lagumdžija zna najviše. Sve što će DF raditi u narednih dvije, odnosno četiri godine bit će motivirano očuvanjem, odnosno konsolidacijom ljevice u Bosni i Hercegovini'', rekao je Suljagić za Radiosarajevo.ba.

Na pitanje o mogućim koalicijama, Suljagić nije odredio s kim će DF u koaliciju, ali čini se da zna s kime neće.

''Nećemo u bilo kakvu vlast u kojoj bismo morali odustati od svojih principa i vrijednosti. Demokratska fronta je naučila sve lekcije iz kraha Zlatka Lagumdžije, od kojih je najvažnija ta da lijevo biračko tijelo neće oprostiti flertovanje s vrijednostima i principima. Lopta je u svakom slučaju u dvorištu onih koji sebe nazivaju izbornim pobjednicima. Što se nas u DF-u tiče, mi ćemo desetog novembra uključiti brojač i brojati koliko će od sto hiljada radnih mjesta koje su obećali otvoriti Bakir izetbegović i SDA'', zaključio je Suljagić.
Marko Zarko

#16089 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Marko Zarko »

nego uskoro ćemo otkriti ko stoji iza uspjeha zk, nismo sigurni da je bas on sam plus reuf, hanka i ostala klika. moramo priznati da je tu neko znao znanje :D
VjecitiStudent

#16090 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by VjecitiStudent »

Marko Zarko wrote:nego uskoro ćemo otkriti ko stoji iza uspjeha zk, nismo sigurni da je bas on sam plus reuf, hanka i ostala klika. moramo priznati da je tu neko znao znanje :D
Nisu ljudi glasali za DF, već protiv SDP-a, jedini koji je tu znao znanje je Zlatko.
Marko Zarko

#16091 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Marko Zarko »

VjecitiStudent wrote:
Marko Zarko wrote:nego uskoro ćemo otkriti ko stoji iza uspjeha zk, nismo sigurni da je bas on sam plus reuf, hanka i ostala klika. moramo priznati da je tu neko znao znanje :D
Nisu ljudi glasali za DF, već protiv SDP-a, jedini koji je tu znao znanje je Zlatko.

Nije baš lako srediti Zlaju, baš mi nešto drago što ga je nasekiralo...ovo je žestoka priča...
madner

#16092 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by madner »

Fino fino, maksimalno gradjanski.
jedni su oni koji su potpisivali i podržavali sporazum Lagumdžija - Čović o različitoj vrijednosti glasa
Lokman

#16093 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Lokman »

Hafis wrote:Ma sve će to Komšo i Emir srediti.
Imam nekakv zloban osjećaj da će se ta bulumenta zvana DF raspasti mnogo prije lokalnih izbora.
Novo je to, a gladno, i vjerojatno niskog praga. Živi bili pa vidjeli.
Istog smo mišljenja.
daddy-kool

#16094 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by daddy-kool »

O'zone wrote:
Emir Suljagić za --- NO LINKS ---: Ujedinjenja s kriminalcima nema

''Mi u Demokratskoj fronti smatramo SDP sestrinskom partijom i pružamo ruku svim poštenim i čestitim ljudima. Nećemo i ne želimo lešinariti nad ovim što se sada događa u SDP-u, međutim ne možemo i nećemo razgovarati s dvije skupine ljudi: jedni su oni koji su potpisivali i podržavali sporazum Lagumdžija - Čović o različitoj vrijednosti glasa, a druga su oni koji su umiješani u kriminal i korupciju, o čemu sam također siguran da Zlatko Lagumdžija zna najviše. Sve što će DF raditi u narednih dvije, odnosno četiri godine bit će motivirano očuvanjem, odnosno konsolidacijom ljevice u Bosni i Hercegovini'', rekao je Suljagić za --- NO LINKS ---.
:thumbup:
nino19

#16095 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by nino19 »

Predsjedništvo DF-a zasijedalo i donijelo zaključak da su zadovoljni rezultatom stranke na izborima. Hajde neka su zadovoljni . lijepo je to kad je čovjek zadovoljan, ali činjenica je da se ove i ovakve progoze "Kao najvećeg favorita u FBiH list vidi Željka Komšića, koji mesecima vodi u svim relevantnim istraživanjima." http://www.kurir-info.rs/planeta/becki- ... nak-158301
nisu ni približno ostvarile. Čović već najavljuje vraćanje u pravo onih lažnih boraca i invalida koje je Z. Helez otkačio sa državnih jasli. Toliko o pronjenama i reformama...Dakle treba prizanti da je ovo poraz ljevičarske, građanske, multietničke političke opcije u cjelini, a koji se opet adresira na aktuelno rukovodstvo SDP-a, jer ono je izrodilo i SDU i DF i Našu stranku (Fadil Šero). Dakle jedna fragmentirana tarapana, koja se ne snalazi baš najbolje, u "neprijateljskom" obruču, sastavljenom od notornih nacionalista, profitera i sl. Dakle, u suštini dajem glas za ujedinjenje svih ljevičara /socijaldemokrata u BiH.
Last edited by nino19 on 17/10/2014 20:48, edited 1 time in total.
Styling

#16096 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Styling »

O'zone wrote:
Emir Suljagić za --- NO LINKS ---: Ujedinjenja s kriminalcima nema

''Mi u Demokratskoj fronti smatramo SDP sestrinskom partijom i pružamo ruku svim poštenim i čestitim ljudima. Nećemo i ne želimo lešinariti nad ovim što se sada događa u SDP-u, međutim ne možemo i nećemo razgovarati s dvije skupine ljudi: jedni su oni koji su potpisivali i podržavali sporazum Lagumdžija - Čović o različitoj vrijednosti glasa, a druga su oni koji su umiješani u kriminal i korupciju, o čemu sam također siguran da Zlatko Lagumdžija zna najviše. Sve što će DF raditi u narednih dvije, odnosno četiri godine bit će motivirano očuvanjem, odnosno konsolidacijom ljevice u Bosni i Hercegovini'', rekao je Suljagić za --- NO LINKS ---.
....reče čovjek kojem je Zlatko do prije dvije godine bio zakletva i o kojem je napisao knjigu sa kojom se ne mogu porediti ni najznačajnija djela veličanja kulta ličnosti pisana u vrijeme Lenjina i Staljina, čovjek kojem je nasilje nad ženom standarni "modus operandi" i čovjek koji je lagao da će se kandidovati u RS-u za skupštinu entiteta pa se pridružio DF-u neposredno pred predaju kandidatskih listi. Toliko o jačini ličnosti, karakteru i dosljednosti dotičnog.
sebija

#16097 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by sebija »

Nastavlja se politička šizofrenija Šćepe i narandžastog.

Image
webby-x

#16098 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by webby-x »

Styling wrote:....reče čovjek kojem je Zlatko do prije dvije godine bio zakletva i o kojem je napisao knjigu sa kojom se ne mogu porediti ni najznačajnija djela veličanja kulta ličnosti pisana u vrijeme Lenjina i Staljina, čovjek kojem je nasilje nad ženom standarni "modus operandi" i čovjek koji je lagao da će se kandidovati u RS-u za skupštinu entiteta pa se pridružio DF-u neposredno pred predaju kandidatskih listi. Toliko o jačini ličnosti, karakteru i dosljednosti dotičnog.
Evo Suljagiću jedne mozgalize o vrijednosti glasa:

Parlament BiH:

- SDS 193.596 glasova, 4 mandata
- DF 128.381 glasova, 5 mandata
sebija

#16099 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by sebija »

Gdje Komšić nalazi ovakve likove?

Image

Čuo sam ga dva puta kad govori i ostao paf. Međed - međed.

Mislim da je jedan Amir Zukić dovoljan.
madner

#16100 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by madner »

To je samo pokazatelj kakva je bila izlaznost u jednom i drugom entitetu.

Izborne jedinice su tako nastimane da circa 100 000 ljudi ide po mjestu, uz blagu prednost za Hrvate.
Post Reply