SDA-All about

Post Reply
The Realist

#16051 Re: Odg: SDA-All about

Post by The Realist »

cvrčak_na_hedonizmu wrote:
Maystor wrote:Ja ne mogu da vjerujem da su ovi iz SDA ovoliki šljam. Oni smatraju da bi prijavljivanjem radnika koji sada rade na crno, mogli ispuniti Izmetbegovićevo obećanje o otvaranju 100 000 NOVIH RADNIH MJESTA :?:
SDA ima dvije vrste glasača, prvi su (dobro) uhljebljeni u kojekakvim državnim firmama, a drugi su polu-pismeni koji glasaju za svoje. Nema treće vrste. Pametan čovjek koji se probio svojim radom u ovakvom sistemu NEĆE glasati za SDA.

@The Realist, to nisu NOVA radna mjesta, ako me razum ne vara :skoljka:

Da se razumijemo, ne branim privatnike, ima ih da su govna neviđena, al su generalno uslovi za pokretanje posla i bilo kakvo poslovanje u BiH na nivou Somalije, samo imamo sreću pa smo ( geografski ) u Europi.
Jesu nova radna mjesta, jer pune budzet, imamo vise novca za penzije, zdravstvo, investicije, dok ovi na crno ne pune (ovo u teoriji, ustvari bi vjerovatno samo vise krali, ali to je druga prica).

Osim toga, ako tvrdimo da nam je nezaposlenost oko 50%, samim time moramo i novoprijavljene smatrati novim radnim mjestima.

Pa najveci problemi za budzet i jesu ogroman birokratski aparat, te rad na crno.

Jesu uslovi losi, slazem se, ali navedeni privatnik je iskesirao 10000KM inspektorima i ovi otisli, drugi iskesirao 12000KM za auto, hvali se time, a ljude nije prijavio i rade za minimalac u uzasnim uslovima....

Da samo ove lopove natjeramo da prijave ljude, imali bi nekoliko desetina hiljada novoprijavljenih.
cvrčak_na_hedonizmu

#16052 Re: SDA-All about

Post by cvrčak_na_hedonizmu »

To nisu nova radna mjesta za nezaposlene, samo način punjenja budžeta i više vozila, pomoćnika, putovanja, telefona i ostalih pogodnosti za parazite na vlasti.

Što se ostatka posta tiče, slažem se, ali bi država trebala mnogoooo više da daje, a onda, logično, i uzima. Trenutno samo otimaju, radnici ga puše, a takvi jadovi od ljudi koje si opisao se bogate na leđima sirotinje. Takav sistem je stvoren, idealan za one koji imaju cash, a glabanje za one koji nemaju, SDA stajl :run:
ciklamaboja

#16053 Re: SDA-All about

Post by ciklamaboja »

Prvo, sve političke i vjerske teme bi ukino sa foruma jer je ocito da se na samo takvim temama ne moze voditi red i da se govori svašta, psovke i raznorazna vrijeđanja po raznoraznim osnovama su samo neke od stvari.
Moguce je smiriti cak i navijace Sarajeva i Zelje pred derbi ali ovo sto se pise na ovim temama teško

Drugo, ako neki politicki protivnici SDA pošteno priznaju poraz zasto i vi to ne bi mogli? Volja naroda je bila jasna i to je to.

Trece,
svi smo mi svjesni da niti jedna politicka partija nije idealna, da u svakoj ima taldzija,foteljaša.Takvim logicnim razmisljanjem dođemo do zakljucka da SDA kao najveca i najjaca stranka u BiH te stranka koja stoji ispred, prvenstveno, najmnogoljudnijjeg naroda u BiH - bošnjaka, ima i najviše takvih pojedinaca.
Nastavljamo istom logikom, SDA je bila na potpunoj vlasti direkt poslje rata kada se drzava obnavljala od ratnih razaranaja.U takvoj situaciji je sigurno mogla više uraditi te je sigurno bilo pojedinaca koji su hajrovali u svemu tome.Ali je isto tako činjenica da je SDA i najzasluznija za mnoge stvari koje su se dešavale u tom periodu a bilo ih je itekako.

U nasoj situaciji je jako teško napraviti neki znacajni ekonomski pomak, takvo nam je uređenje a narod je toliko nezadovoljan te zeli dosta nerealne stvari.Stvari koje bi trebale da su normalne sakom covjeku ali kod nas nazalost nisu.Iz tog razloga narod cesto kaznjava vlast birajuci njihove najljuce rivale.
Nema kod nas alternativa puno.U RS-u su dvije jake stranke i sve su desno orjentisane, u Hercegovini isto tako.Samo kod nas (bošnjaka) postoji 4-5 "jakih" te 50+ manjih stranaka.Obicno te stranke uzimaju glasove tzv velikim strankama i na kraju ne dobivamo ništa, beskrajne koalicije gdje svak vjesto skida odgovornost sa sebe.
Ja sam uvijek bio i ostao za to da u bošnjackom dijelu federacije imamo 2 jake stranke, jednu desnicarsku i jednu ljevicarsku koje zajedno se mogu nadopunjavati i uraditi nešto korisno za ovu drzavu.Uvijek cu glasati za tu vecu partiju nego za ove tzv nove sto idu u promjene (ovdje ne uzimam DF i Komsica jer su oni bukvalno samo preuzeli SDP-ove glasace) jer ce ove velike uvijek imati svoju armiju glasača, mali ce uzeti te neutralne i na kraju dodjemo u istu situaciju gdje nema pobjednika - nema odgovornosti.

Moje misljenje je da Bosnjaci na ovim izborima nisu imali alternativu.DF je opet cu reci pokupio dobar dio SDP-ovih glasova, nesto malo SDA-ovih i ja to postujem.Fahro je sve samo ne bošnjak tako da opet se vraćamo na SDA koje je opet sigurno sposobnija ostalih, samo kada to hoce.Ako nista znam da nemaju rezervnu drzavu.
A posto znam dosta ljudi koji kotiraju visoko SDA znam da je i situacija u samoj stranci krenula na bolje.I njima je doslo iz guzice u glavu, svjesni su i oni da se ovako vise ne moze.Dosta je tu i mladih,ambizioznih i prije svega postenih ljudi na celu sa Semirom Efendicem - nacelnikom Novog grada.Izdvojiti naravno treba dobru ekipu iz SG-a.
A sada ide i kongres, Bakir itekako zna sta treba da radi, koga da se riješi a koga da pogura naprijed.Uz sve to dodaj i dobru kampanju, bez pljuvanja ikoga, i dobiješ ovaj rezultat koji je SDA ostvarila na ovim izborima.

P.S.
Ove sto vjeruju u vrece zlata za Bakira,zlatne kašike i razno razne nerealne gluposti neka ne citiraju ili neka se ne ukljucuju u konverzaciju uopste.Oni realni i normalni su svugdje dobro dosli :thumbup:
astala_vistala

#16054 Re: SDA-All about

Post by astala_vistala »

Janjicar wrote:Znaci Kemal Gutic ce najvjerovatnije biti premijer TK ?
Ko je taj covjek ima li ko kakvih informacija ?
Dekan ?
shibonja

#16055 Re: SDA-All about

Post by shibonja »

Sto se tice ovih inspekcija i zaposljavanja,naravno da bi unistili 90% privatnih firmi,ali ako bi se inspekcije potrudile,ima nacina,eto zamislite ja kao inspektor vam dolazim na gradiliste i vidim da vam radi 12 ljudi na istom,u papirima prijavljen direktor i jos 3 covjeka,ja zazmirim na ostale i zatrazim od direktora da prijavi jos 2 covjeka(u roku od heftu,a ako to ne ucini onda kalauz) ,i tako redom od firme do firme,direktor nece propast ali ce se skinuti dva covjeka sa biroa,,i ne ne govorim ovo da bih rijesio suluda obecanja vec da bar neki broj radnika konacno dobije penziono invalidsko osiguranje..
aless

#16056 Re: SDA-All about

Post by aless »

Joj nemogu da vjerujem da su neki ovdje na strani privatnika kada je u pitanju ne prijavljivanje radnika. Cuj prijavi dva covjeka. Ma jarane hajde da taj privatnik te pare od ne prijave dijeli sa radnikom, ne on to uzima sebi i treba ga zatvoriti i treba da propadne. Prvi sam ja radio ne prijavljen kod mnogih gazda ne zato sto oni nemogu da plate to nego zato sto nece, ali uredno su ljetovali na nerealnim lokacijama, vozali opasna auta pravili vikendice (po par komada) itd i to ne samo oni nego i sira familija. Tako da nemojte predstavljati te privatnike kao cedne i fine ljude koji nemogu stici da prijave radnike a oni duse drage bi prijavili da mogu.
baxus

#16057 Re: SDA-All about

Post by baxus »

EUROSTAT objavio zvanično da smo najsiromašnija i najjadnija država u Evropi.

Nema niko gori od nas.

:thumbup:
VjecitiStudent

#16058 Re: SDA-All about

Post by VjecitiStudent »

Nagradno pitanje: Da li je SDA uopće u stanju da pronađe poštena čovjeka da obavlja odgovoran posao?

Image
"U skladu sa odredbama Zakona o mikrokreditnim organizacijama i Odluke o uvjetima i postupku izdavanja i oduzimanja dozvole za rad i drugih suglasnosti mikrokreditnim organizacijama, Rješenjem Agencije za bankarstvo Federacije BiH od 9. oktobra ove godine, Mikrokreditnoj fondaciji Prizma Sarajevo oduzima se dozvola za obavljanje poslova davanja mikrokredita", saopćeno je iz FBA.

Oduzimanju dozvole prethodile su aktivnosti Agencije koje su u dužem periodu bile usmjerene na to da MKF Prizma uskladi svoje poslovanje sa odredbama Zakona o MKO, prvenstveno u dijelu koji se odnosi na uspostavljanje normalnog funkcioniranja i servisiranja svojih obaveza.

Kako se dodaje u saopćenju, kontrolom poslovanja i analizama kvartalnih i posebnih izvještaja MKF Prizma, utvrđene su brojne nepravilnosti i nezakonitosti u njenom radu, odnosno utvrđeno je da MKF Prizma značajno krši propisana ograničenja i uvjete poslovanja iz Odluke o ostalim općim uvjetima poslovanja mikrokreditne organizacije.

Osim toga, Agencija je svojim aktima konstatirala i upozoravala MKF Prizma da svojim poslovanjem evidentno ugrožava svoju imovinu i donirana sredstva, te da je potrebno uskladiti svoje poslovanje sa odredbama Zakona da bi ih zaštitila.

Također, Agencija je utvrdila da MKF Prizma ima 40-ak blokiranih transakcijskih računa.

"Kako je MKF Prizma i pored upozorenja nastavila sa lošim poslovanjem, nije poduzela nužne korake u saniranju iskazanih loših rezultata i u zaštiti doniranih sredstava, kako nije u mogućnosti servisirati preuzete kreditne obveze, radi čega su joj blokirani svi transakcijski računi, navedeno ukazuje da su se stekli uvjeti za oduzimanje dozvole za obavljanje poslova davanja mikrokredita MKF Prizma, u skladu sa Zakonom o mikrokreditnim organizacijama, a sve u cilju zaštite imovine MKF Prizma, interesa korisnika financijskih usluga i očuvanja stabilnosti ukupnog finansijskog sistema FBiH", saopćeno je iz Ureda FBA za informiranje.
(FENA)

http://www.klix.ba/biznis/privreda/mikr ... /141016077
baxus

#16059 Re: SDA-All about

Post by baxus »

peredajz wrote:Bosnjaci politicki znaju da trpe i da cekaju, medjutim kad dodje moment odluke, sahrane partiju za jedne izbore, naprave je od "giganta" preko noci do luzera koji je sve izgubio i nista ne upucuje na taj nekakav scenario, medjutim on se desi i to vise nije slucajnost, Bosnjaci kaznjavaju one koji lazu, petljaju i kradu.

Prvo su to uradili sa SBIH, sad je u procesu slicna procedura sa SDP, a na oprezu trebaju biti i SBB i SDA, pogotovo SDA koja ako udje u vlast ovaj put, pa zezne, njoj takodjer slijedi sudbina SBIH i SDP.

Narandjasto upozorenje za SDA, zajebete li ovaj put, biti ce te sahranjeni od bosnjackog naroda, nece vas nikakva dzamija moci spasiti!

baxus wrote:EUROSTAT objavio zvanično da smo najsiromašnija i najjadnija država u Evropi.

Nema niko gori od nas.

:thumbup:
Daj link ili ne lazi?
Jutros na radiu slušao
Dozer

#16060 Re: SDA-All about

Post by Dozer »

Dakle...sinoc gledam ZF i oplacem od smijeha. Ali i tuge...
Pita Aco zasto su rezultati izbora kakvi jesu, i Jan kaze da je to radi cinjenice da u BiH imamo oko milion polupismenih i nepismenih (polupismeni su, naravno, oni sa 8. razreda osnovne, logicno), ali i 240.000 uposlenika raznoraznih institucija na svim nivoima, a za koje se zna kako su dosli do tog posla - rodjaci, sestrici, tetici, bratici, haveri, stranacki poltroni i sl.

Tu se obavezno kaci onaj Duvnjak iz SDA, i po standardnom obicaju laprda o svemu i svacemu, ali o nicemu konkretnom. U neka doba se javlja lik iz publike da, kao, nesto kaze i malo napadne Jana.

I tu, u stvari, on sam pokaze da je Jan bio ne 100%, nego 1.000.000% u pravu za sve sto je rekao, a evo i zasto.
Prvo, lik je klasicni primjer ruralca, iako kaze da dolazi iz Zenice.
Drugo, on sam je polupismen, sto je bilo vise nego ocito. Najsmjesnije je bilo kad rece da je on "vec 2,5 godine zaposlen na birou" :lol: :lol: :lol:
Trece, napada Jana da upravo njegova mati ima samo 8 razreda osnovne i da ona kao takva sigurno nije nepismena (?!) :lol: :lol:
I, na kraju, kaze lik da je nedavno dobio posao u Raspotocju (rudniku) i da je jedan od rudara koji su se spasili iz jame nakon nesrece, a sve "zakucava" konstatacijom "da je ova opcija koja je pobijedila (SDA) najbolja i da ce on uvijek glasati za nju". :D :D :D

Ja sam u tom momnetu ocekivao da ce se na ekranu pojaviti natpis - "to, idiote" :lol: :lol: :lol: :lol:

Naravno, Duvnjak nije progovorio ni rijec o svemu tome nakon "obracanja" ovog svog biraca. A logicno je i zasto - lik je pokazao upravo ono sto se i govori - za SDA glasaju polupismeni ruralci i uhljebljeni. Treci ne postoje :lol: :lol: :lol:

Btw, da li znate da se ono obecanje o 100.000 radnih mjesta nije odnosilo ni na 4, a ni na 8 godina, nego na 10!
Bar tako sinoc izjavi Duvnjak, i to ponovi par puta :D

Dakle, sad se slobodno moze reci da SDA sve svoje birace, a takodjer i sve gradjane, smatra kompletnim idiotima. Takodjer, vise je nego ocito da je obecanje o 100.000 novih radnih mjesta najklasicnija moguca laz i prevara.

I sta reci na kraju, osim - cestitam ovcama :lol: :lol:
Innovation

#16061 Re: SDA-All about

Post by Innovation »

Dozer wrote:Prvo, lik je klasicni primjer ruralca, iako kaze da dolazi iz Zenice.
Dolazi iz Zenice.
Dozer wrote:Drugo, on sam je polupismen, sto je bilo vise nego ocito.
Covjek ima zavrsen fakultet.
Dozer wrote:Trece, napada Jana da upravo njegova mati ima samo 8 razreda osnovne i da ona kao takva sigurno nije nepismena (?!)
Sta za Vas znaci nepismen covjek?
Dozer wrote:I, na kraju, kaze lik da je nedavno dobio posao u Raspotocju (rudniku) i da je jedan od rudara koji su se spasili iz jame nakon nesrece
Ovo je istina.
Zaboravili ste napisati, da ovim poslom izdrzava 9 clanova svoje porodice.
Dozer wrote: a sve "zakucava" konstatacijom "da je ova opcija koja je pobijedila (SDA) najbolja i da ce on uvijek glasati za nju". :D :D :D
Ustvari, izgleda da Vas ovo najvise "boli".
Dozer wrote:"to, idiote" :lol: :lol: :lol: :lol:
Zbog ovoga je on za Vas .....

Nije svako rodjen za vjestog oratora.
Last edited by Innovation on 17/10/2014 10:51, edited 1 time in total.
Man of steel

#16062 Re: SDA-All about

Post by Man of steel »

cvrčak_na_hedonizmu wrote:
Man of steel wrote:Samo što su "zlatne kašike" imaginacija i izmišljotina koja nikad nije izrečena dok je obećanje o 100 000 radnih mjesta već svima poznato obećanje ponovljeno nekoliko puta.

Neka SDA u pravo radnog odnosa uvede samo polovinu na crno zaposlenih radnika broj od 100 000 novozaposlenih će biti vrlo lahko dostići.

Postrožiti rad inspekcija i povećati benefite firmama koje zapošljavaju radnike i nije neka velika nauka da bi se došlo do tog broja bez pola muke.

Ako neko može onda je to SDA sigurno.
Ti očito nemaš nikakvog dodira sa privatnim sektorom. Te inspekcije će prije pozatvarati firme nego zaposliti radnike. Imao sam sličnu situaciju, došao tržišni inspektor i nako ( sve čisto ) rebno kaznu od 750.00 KM ( zbog nepostojanja pravilnika o formiranju cijena ) :lol:

Jedini način da povećaš broj zaposlenih jeste da država daje poticaje za zapošljavanje ili smanji/ukine porez firmama koje to rade u xy periodu, zaštiti domaćeg proizvođača od strane konkurencije, omogući ( mnogo lakše ) poslovanje i stvai državni aparat na raspolaganje, da pomaže privatnom sektoru, također treba izglasati i imati alate provođenja naplate potraživanja ( svaki goljo može osnovati doo, al se teško možeš naplatiti kada te zajebe )a tek onda inspekcijama jebe kevu onima koji varaju i kradu državu. Moraš nešto dati da bi dobio, trenutno se samo otima, jer para NEMA. Usput, 70% doprinosa u odnosu na platu je pljačka, al jebiga, država nema para jer su je poharali SDA skakavci. Kafkijanska situacija. Ako misliš da će inspekcije nešto riješiti, debelo si se zajebo. Ta materija je mnogo komplikovanija od tvog poznavanja iste :wink:

Lako je sa foruma palamuditi šta i kako, a veze nemaš sa realnošću :wink:
Ako ponovo pročitaš moj post vidjet ćeš da sam napisao kako se rad na crno može suzbiti inspekcijama i POVEĆANIM BENEFITIMA za firme koje zapošljavaju nove radnike. Sav hljeb u životu koji sam zaradio je bio u realnom sektoru i vrlo dobro znam o čemu pričam.

Srbija je samo pooštrenim inspekcijama uspjela za 2-3 mjeseca otvoriti novih 10000 radnih mjesta a sa dodatnim benefitima i olakšavajućim okolnostima bi tu brojku sigurno i uvećala.

Kao što rekoh, samo prepisati i brojka od 100 000 neće biti daleko već u prvom mandatu.
The BEN10

#16063 Re: SDA-All about

Post by The BEN10 »

aless wrote:Joj nemogu da vjerujem da su neki ovdje na strani privatnika kada je u pitanju ne prijavljivanje radnika. Cuj prijavi dva covjeka. Ma jarane hajde da taj privatnik te pare od ne prijave dijeli sa radnikom, ne on to uzima sebi i treba ga zatvoriti i treba da propadne. Prvi sam ja radio ne prijavljen kod mnogih gazda ne zato sto oni nemogu da plate to nego zato sto nece, ali uredno su ljetovali na nerealnim lokacijama, vozali opasna auta pravili vikendice (po par komada) itd i to ne samo oni nego i sira familija. Tako da nemojte predstavljati te privatnike kao cedne i fine ljude koji nemogu stici da prijave radnike a oni duse drage bi prijavili da mogu.
Ne mora značiti da su svi privatnici poput tih za koje si radio. Ali da ih je dosta (da ne hlupam procente bezveze) - to je apsolutno tačno.
I naravno da je pohvalno insistirati na što većem broju prijavljenih radnika. To znači više novca u budžetu (koji će se vjerovatno i dalje trošiti u nekoj mjeri netransparentno), ali to znači više novca za podjelu penzija, između ostalog. Da ne nabrajam dalje...
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#16064 Re: SDA-All about

Post by JoseMujica »

Man of steel wrote:
weredsf wrote:
JoseMujica wrote:sreća pa vjerujem svojim ušima
Jebo te tacno vas ima 50.000 koji ste bili na skupu kada je to receno :lol: :lol: :lol:
Hose Muhika nikako da nam odgovori koja ga vlast zaposli u parlamentu BiH pa ovako žestoko pljuje po SDA.
Don Neonkova zlatna kašika afganca

fino mati Halida rekla sine samo kašikom i Don Neonko poslušo
kamen spoticanja

#16065 Re: SDA-All about

Post by kamen spoticanja »

Realno duvnjak i jeste demagog koji od postanka svijeta zivi od stranke...koliko znam jos uvijek je SSS i za njim uvijek ide ekipica poput onih iz studija sinoc...i indikativno je da je isti svaku trecu emisiju goat zabranjenog foruma
I da se ne lazemo isti je personifikacija svega sto ljudi ne podnose u sda i zbog cega je fahro pobijedio zelene u zenici...
Mada je lik generalno ok
VjecitiStudent

#16066 Re: SDA-All about

Post by VjecitiStudent »

The BEN10 wrote:
aless wrote:Joj nemogu da vjerujem da su neki ovdje na strani privatnika kada je u pitanju ne prijavljivanje radnika. Cuj prijavi dva covjeka. Ma jarane hajde da taj privatnik te pare od ne prijave dijeli sa radnikom, ne on to uzima sebi i treba ga zatvoriti i treba da propadne. Prvi sam ja radio ne prijavljen kod mnogih gazda ne zato sto oni nemogu da plate to nego zato sto nece, ali uredno su ljetovali na nerealnim lokacijama, vozali opasna auta pravili vikendice (po par komada) itd i to ne samo oni nego i sira familija. Tako da nemojte predstavljati te privatnike kao cedne i fine ljude koji nemogu stici da prijave radnike a oni duse drage bi prijavili da mogu.
Ne mora značiti da su svi privatnici poput tih za koje si radio. Ali da ih je dosta (da ne hlupam procente bezveze) - to je apsolutno tačno.
I naravno da je pohvalno insistirati na što većem broju prijavljenih radnika. To znači više novca u budžetu (koji će se vjerovatno i dalje trošiti u nekoj mjeri netransparentno), ali to znači više novca za podjelu penzija, između ostalog. Da ne nabrajam dalje...

Jedva čekam da vidim kako će SDA sebi od usta otkidati
Banksy

#16067 Re: SDA-All about

Post by Banksy »

VjecitiStudent wrote:Nagradno pitanje: Da li je SDA uopće u stanju da pronađe poštena čovjeka da obavlja odgovoran posao?

Image
"U skladu sa odredbama Zakona o mikrokreditnim organizacijama i Odluke o uvjetima i postupku izdavanja i oduzimanja dozvole za rad i drugih suglasnosti mikrokreditnim organizacijama, Rješenjem Agencije za bankarstvo Federacije BiH od 9. oktobra ove godine, Mikrokreditnoj fondaciji Prizma Sarajevo oduzima se dozvola za obavljanje poslova davanja mikrokredita", saopćeno je iz FBA.

Oduzimanju dozvole prethodile su aktivnosti Agencije koje su u dužem periodu bile usmjerene na to da MKF Prizma uskladi svoje poslovanje sa odredbama Zakona o MKO, prvenstveno u dijelu koji se odnosi na uspostavljanje normalnog funkcioniranja i servisiranja svojih obaveza.

Kako se dodaje u saopćenju, kontrolom poslovanja i analizama kvartalnih i posebnih izvještaja MKF Prizma, utvrđene su brojne nepravilnosti i nezakonitosti u njenom radu, odnosno utvrđeno je da MKF Prizma značajno krši propisana ograničenja i uvjete poslovanja iz Odluke o ostalim općim uvjetima poslovanja mikrokreditne organizacije.

Osim toga, Agencija je svojim aktima konstatirala i upozoravala MKF Prizma da svojim poslovanjem evidentno ugrožava svoju imovinu i donirana sredstva, te da je potrebno uskladiti svoje poslovanje sa odredbama Zakona da bi ih zaštitila.

Također, Agencija je utvrdila da MKF Prizma ima 40-ak blokiranih transakcijskih računa.

"Kako je MKF Prizma i pored upozorenja nastavila sa lošim poslovanjem, nije poduzela nužne korake u saniranju iskazanih loših rezultata i u zaštiti doniranih sredstava, kako nije u mogućnosti servisirati preuzete kreditne obveze, radi čega su joj blokirani svi transakcijski računi, navedeno ukazuje da su se stekli uvjeti za oduzimanje dozvole za obavljanje poslova davanja mikrokredita MKF Prizma, u skladu sa Zakonom o mikrokreditnim organizacijama, a sve u cilju zaštite imovine MKF Prizma, interesa korisnika financijskih usluga i očuvanja stabilnosti ukupnog finansijskog sistema FBiH", saopćeno je iz Ureda FBA za informiranje.
(FENA)

http://www.klix.ba/biznis/privreda/mikr ... /141016077
:lol:

Zaboravio si osnovne podatke o čiki sa slike koji je hapsio apotekaricu koja je izdala antibiotik bez recepta :mrgreen:

Kenan Crnkić Predsjednik Upravnog odbora Mikrokreditne fondacije „Prizma“,

Kenan Crnkić najavio oštru i do sada neviđenu borbu protiv korupcije u zdravstvu Kenan Crnkić od danas je preuzeo zvanično funkciju direktora Zavoda zdravstvenog osiguranja Kantona Sarajevo.
Na današnjoj konferenciji za novinare kazao je kako je šokiran zatečenim stanjem te je najavio oštru i do sada neviđenu borbu protiv sistemske korupcije u zdravstvu.

The 51st State

#16068 Re: SDA-All about

Post by The 51st State »

Diferencirana stopa doprinosa uz rigoroznije kazne je jednostavno rjesenje. Stopa doprinosa u proizvodnom, poljoprivrednom, turistickom i ugostiteljskom sektoru oko 35-40% skoro po automatizmu bi umnogome rijesilo rad na crno uz pojacani rad inspekcija koje bi imale "pojacane" mehanizme da kazni subjekte koji ne prijave pod tim uslovima radnike. Dodatne benifit bi bio sto bili jos malo privlacniji za direktne investicije.
Opetja033

#16069 Re: SDA-All about

Post by Opetja033 »

Obzirom da nisam imao vremena do sada, zelim da cestitam pobjedu svim simpatizerima i clanovima SDA ovdje na forumu. Satrali smo crvene i izbrisali ih sa mape. :mrgreen:
Velika pobjeda Bosne i Hercegovine i bosnjackog naroda.
U JEDINSTVU JE SNAGA! :mrgreen:
antimobb
Location: "Boj se ovna, boj se govna. A kad ću živjeti?" Meša Selimović, Tvrđava.

#16070 Re: SDA-All about

Post by antimobb »

SDA je dobila izbore jer je umro Tihić koji je u narodu bio jedan omrznuti lik i personifikacija korumpirane, ljigave i beskičmenjačke politike koja je Bošnjacima nanijela nesagledive posljedice. Njegova politika gmizanja i puzanja je od jednog ponosnog naroda kojem se čitav svijet divio u ratu napravila jednog velikog gmizavca.

Bakir je najavio novu PONOSNU Bošnjačku politiku kroz ove spotove ...

Narod se sada PTSP luđački i EMOTIVNO nada da će SDA nešto uraditi, posebno što se tiče zapošljavanja i ako to ne dobije SDA će proći gore od Stranke za BiH i SDP-a zajedno.

Ako opet krenu kao za vrijeme Tihića i zatvore svoja vrata uslijedit će masovni ''Skupovi'' kao što su bili 07.02.2014 godine koje je Allah dž.š. poslao svojom milošću i ono što im je najavljeno u stranici iz Kur'ana koja nije izgorjela tokom Protesta u suri ''Skupovi - Az Zummar'' i ajetu broj 51: http://doznajemo.com/2014/02/19/u-pozar ... njoj-pise/

Narod je glasao EMOTIVNO za SDA i ako im unište nadu, neka im je Allah dž.š. na pomoći jer ovaj narod je veoma opasan.

Ponavljam, Bošnjački narod je EMOTIVNO i PTSP luđački vezan za SDA i ako slažu narod, isti ih neče kažnjavati na izborima kao što su to uradili Stranci za BiH i SDP-u već na ulici.

Anarhija na ulicama se uveliko dešava svakodnevno samo je pitanje kad će sve ovo eskalirati ...
http://www.klix.ba/vijesti/bih/taksisti ... /141016166
Taksisti sarajevskog Holland taksija blokirali su večeras Policijsku upravu
Ukoliko vlast i dalje nastavi generirati anarhiju i lopovluk ignorišući zahtjeve građana ovo će sve otići u helać!
sumirprimus

#16071 Re: SDA-All about

Post by sumirprimus »

Opetja033 wrote:Obzirom da nisam imao vremena do sada, zelim da cestitam pobjedu svim simpatizerima i clanovima SDA ovdje na forumu. Satrali smo crvene i izbrisali ih sa mape. :mrgreen:
haj sve,al koalicija sa sda,smrtni grijeh lagumdzije...
straota...
Man of steel

#16072 Re: SDA-All about

Post by Man of steel »

JoseMujica wrote: Don Neonkova zlatna kašika afganca

fino mati Halida rekla sine samo kašikom i Don Neonko poslušo
Ako sam te dobro shvatio ti nam onda dođeš kao forumska verzija Fahrudina Radončića.
VjecitiStudent

#16073 Re: SDA-All about

Post by VjecitiStudent »

Opetja033 wrote:Obzirom da nisam imao vremena do sada, zelim da cestitam pobjedu svim simpatizerima i clanovima SDA ovdje na forumu. Satrali smo crvene i izbrisali ih sa mape. :mrgreen:
Čestitke, izbore ste zaista odlično odradili!
Šta će se desiti s vama tokom, a pogotovo nakon sljedeće četiri godine, to je pravo pitanje.
Novak20

#16074 Re: SDA-All about

Post by Novak20 »

Uvijek sam se pitao kako BiH sa manje od 4.000 000 stanovnika ne može da funkcioniše kao uređena država a Kina sa 1.400 000 miliona može. A onda vidim vijest vezanu za kineske željeznice pa se sjetim naših željeznica i naše gospode iz SDA koja kupi talgo vozove.
Ugovor o kupovini spornih vozova potpisan je 2005. godine. Kreditni ugovor sa Vladom Španije potpisali su tadašnji federalni premijer r. Ahmet Hadžipašić, ministar saobraćaja i komunikacija FBiH Nedžad Branković i bivši generalni direktor "Željeznica FBiH" Narcis Džumhur. U JEDINSTVU JE SNAGA - ne može nam niko ništa.

Evo kako Kina rješava mučke i za "manje" cifre.

Image
Bivši visoki zvaničnik kineske željeznice osuđen je na uslovnu smrtnu kaznu za uzimanje mita u iznosu od skoro osam miliona dolara, saopćeno je danas iz suda u Pekingu.

Odluka suda protiv Žanga Šuguanga, bivšeg glavnog inženjera pri nekadašnjem Ministarstvu za željeznice, uslijedila je nakon više od godinu dana pošto je bivši ministar Liu Žijun osuđen za korupciju, takođe, na uslovnu smrtnu kaznu u okviru široke antikorupcijske kampanje.

Uslovne kazne u Kini obično se preinače u doživotnu robiju nakon dvije godine, navodi AP.

Liu i Žang nadgledali su ubrzano proširenje brze željeznice u Kini, ali su, takođe, uspostavili duboko korumpirano ministarstvo koje je imalo vlastite sudove i policiju i raspolagalo ogromnim finansijskim sredstvima.

U obrazloženju suda navodi se da krivična djela Žanga zaslužuju smrtnu kaznu, ali da je sud bio blaži jer je on pokazo kajanje i vratio sporni novac, a sva njegova imovina je zaplijenjena.
- See more at: http://www.avaz.ba/clanak/141084/kina-u ... KRaTl.dpuf
Man of steel

#16075 Re: SDA-All about

Post by Man of steel »

antimobb wrote:SDA je dobila izbore jer je umro Tihić koji je u narodu bio jedan omrznuti lik i personifikacija korumpirane, ljigave i beskičmenjačke politike koja je Bošnjacima nanijela nesagledive posljedice. Njegova politika gmizanja i puzanja je od jednog ponosnog naroda kojem se čitav svijet divio u ratu napravila jednog velikog gmizavca.

Bakir je najavio novu PONOSNU Bošnjačku politiku kroz ove spotove ...

Narod se sada PTSP luđački i EMOTIVNO nada da će SDA nešto uraditi, posebno što se tiče zapošljavanja i ako to ne dobije SDA će proći gore od Stranke za BiH i SDP-a zajedno.

Ako opet krenu kao za vrijeme Tihića i zatvore svoja vrata uslijedit će masovni ''Skupovi'' kao što su bili 07.02.2014 godine koje je Allah dž.š. poslao svojom milošću i ono što im je najavljeno u stranici iz Kur'ana koja nije izgorjela tokom Protesta u suri ''Skupovi - Az Zummar'' i ajetu broj 51: http://doznajemo.com/2014/02/19/u-pozar ... njoj-pise/

Narod je glasao EMOTIVNO za SDA i ako im unište nadu, neka im je Allah dž.š. na pomoći jer ovaj narod je veoma opasan.

Ponavljam, Bošnjački narod je EMOTIVNO i PTSP luđački vezan za SDA i ako slažu narod, isti ih neče kažnjavati na izborima kao što su to uradili Stranci za BiH i SDP-u već na ulici.

Anarhija na ulicama se uveliko dešava svakodnevno samo je pitanje kad će sve ovo eskalirati ...
http://www.klix.ba/vijesti/bih/taksisti ... /141016166
Taksisti sarajevskog Holland taksija blokirali su večeras Policijsku upravu
Ukoliko vlast i dalje nastavi generirati anarhiju i lopovluk ignorišući zahtjeve građana ovo će sve otići u helać!
Ne slažem se sa tobom u vezi ocjene Tihićeve politike koju ti smatraš podaničkom.

Mislim da je Tihić bio mnogo veći vizionar u odnosu na Silajdžića i njegove neuspješne bitke sa Dodikom te Lagumdžije i njegovih nagurivanja sa HDZ-om. Pa to je na kraju i samo vrijeme i sadašnje prilike u Bosni pokazuju.

Da ova dvojica nisu ometali Tihićev pravac kojim je brod zvani BiH usmjeravao u mirnu luku danas bi se možda konačno bavili mnogo bitnijim pitanjima od onih koja trenutno izgledaju kao vrzino kolo.

Jedino što ja Tihiću zamjeram je katastrofalan izbor kadrova u vrhu SDA stranke.
Post Reply