BHTelecom All About

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
The BEN10

#16051 Re: BHTelecom All About

Post by The BEN10 »

made_in_sarajevo wrote:
mumi80 wrote:Pošto razmišljam da napravim sebi neku kombinaciju paketa Telemacha i BHTelecoma kako bi imao max sportskog sadržaja koji se može imati, zanima me da li neko možda zna do kada ArenaSport ima kupljena prava za prenos Italijanske lige i Lige prvaka? Hvala!
preseli se u kiseljak :mrgreen: . telemach sve moguce sportske kanale ima u standardnom paketu, arena sport,sport klub, euro sport i to svi njihovi kanali dostupni. dok nisam svojim ocima vidio mislio sam da me levate :D
Samo u Kiseljaku !?
made_in_sarajevo

#16052 Re: BHTelecom All About

Post by made_in_sarajevo »

escobar__ wrote:
made_in_sarajevo wrote:kad sam se zalio kazu "eh pa ti daleko od centrale i ne mozemo mi tu nista"
Nešto ti ne vjerujem da su ti to rekli, ali hajde... U svakom slučaju, ako usluga ne valja, a s druge strane imaš takve uposlenike, ista se može i odjaviti (možeš misliti?).
bas tako rekli. tacnije nisam zvao 1444 nego pricao sa sefom jednog sektora,a bolje sto nisam zvao 1444 jer bi dobio prijavu od policije. razlog tome sto su mi nedavno napravili takvu frku u firmi da sam komotno mogao zadaviti nekoga i to sve njihovom greskom.

da idem kod drugih ne znam koliko se isplati jer se nalazim u industrijskog zoni van grada pa ne znam kakvi su drugi. telemach mi jednom dolazio ali tad sam ih nogirao jer sam bio zadovoljan adsl-om, samo je fazon sto su zadnjih mjeseci svako malo fuj.
The BEN10 wrote:
made_in_sarajevo wrote:
mumi80 wrote:Pošto razmišljam da napravim sebi neku kombinaciju paketa Telemacha i BHTelecoma kako bi imao max sportskog sadržaja koji se može imati, zanima me da li neko možda zna do kada ArenaSport ima kupljena prava za prenos Italijanske lige i Lige prvaka? Hvala!
preseli se u kiseljak :mrgreen: . telemach sve moguce sportske kanale ima u standardnom paketu, arena sport,sport klub, euro sport i to svi njihovi kanali dostupni. dok nisam svojim ocima vidio mislio sam da me levate :D
Samo u Kiseljaku !?
znam da je u Kiseljaku tako jer sam svojim ocima to vidio
labejch

#16053 Re: BHTelecom All About

Post by labejch »

Ponekad mi se desi kad me neko zove ili salje poruku da sam nedostupan, tj isto kao da jesam, nit mogu primiti poziv, nit poruku, tek kasnije dodje. Zna li neko u cemu je fazon? To traje par minuta i prodje i nervira me jako..

Do mobitela nije, prije mjesec dana sam kupio novi i opet mi se to desava. To se desava vec 2,3 mjeseca, mozda malo manje.
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#16054 Re: BHTelecom All About

Post by un1ted »

Desi se i meni :) Nikakva obavjest da dodje...telefon kupljen prije mjesec dana.
drug_profi

#16055 Re: BHTelecom All About

Post by drug_profi »

labejch wrote:Ponekad mi se desi kad me neko zove ili salje poruku da sam nedostupan, tj isto kao da jesam, nit mogu primiti poziv, nit poruku, tek kasnije dodje. Zna li neko u cemu je fazon? To traje par minuta i prodje i nervira me jako..

Do mobitela nije, prije mjesec dana sam kupio novi i opet mi se to desava. To se desava vec 2,3 mjeseca, mozda malo manje.
Zamjeni sim karticu. Cesto je razlog losiji kontakt, narocito na novim telefonima. Znaci 5 KM i na salter telekoma.
Zatamnjena stakla

#16056 Re: BHTelecom All About

Post by Zatamnjena stakla »

Kako da promijenim tarifu ustvari da je više ne koristim. Da vratim sve kako je i prije bilo. Imam neku fun tarifu a odera me kad zovem druge jarane?
made_in_sarajevo

#16057 Re: BHTelecom All About

Post by made_in_sarajevo »

Sorel wrote:Kako da promijenim tarifu ustvari da je više ne koristim. Da vratim sve kako je i prije bilo. Imam neku fun tarifu a odera me kad zovem druge jarane?
nadji na stranici telekoma gdje su im tarife i pise ti sta ces. ja koliko se sjecam zvao sam onaj broj za ultru i pratio onu automatsku tetu i iskljucio
labejch

#16058 Re: BHTelecom All About

Post by labejch »

drugi profil wrote:
labejch wrote:Ponekad mi se desi kad me neko zove ili salje poruku da sam nedostupan, tj isto kao da jesam, nit mogu primiti poziv, nit poruku, tek kasnije dodje. Zna li neko u cemu je fazon? To traje par minuta i prodje i nervira me jako..

Zamjeni sim karticu. Cesto je razlog losiji kontakt, narocito na novim telefonima. Znaci 5 KM i na salter telekoma.
Da samo zamjenim ili da uzmem onu malu karticu sto ide na ove skroz novije telefone?
drug_profi

#16059 Re: BHTelecom All About

Post by drug_profi »

labejch wrote:
drugi profil wrote:

Da samo zamjenim ili da uzmem onu malu karticu sto ide na ove skroz novije telefone?
Ne mozes ti staviti karticu koju hoces nego koja ide u telefon. Ako ti postojeca pristaje, onda samo istu takvu novu uzmes. Znaci samo trazis zamjenu sima, ostaje isti broj. Prije toga skini imenik ili poruke ako ih imas na kartici spasene. To bi uglavnom trebalo da rijesi problem. Ako se desi da nije to onda ces znati da je telefon razlog, softver ili hardver. Valjda imas garanciju obzirom da je nov.
iceman2010

#16060 Re: BHTelecom All About

Post by iceman2010 »

The BEN10 wrote:
made_in_sarajevo wrote:
Samo u Kiseljaku !?
Ma telemach je kupio art net u kiseljaku koji je to imao u ponudi. Moguce da ce imati sve te sportske dok ne istekne ugovor artnet-a sa arenom, ako vec nisu ukinuli. Tako su i u Zenici imali sve par mjeseci kada je telemach kupio telekabel. Potpuno ista situacija.

Sent from my LT18i using Tapatalk 2
mumi80

#16061 Re: BHTelecom All About

Post by mumi80 »

Upravo tako, a i da nije ne mislim selit u Kiseljak :grin: Nego zna li neko do kad Arena Sport ima otkupljena prava za LP i Serie A?

Sent from my GT-I8160 using Tapatalk 2
iceman2010

#16062 Re: BHTelecom All About

Post by iceman2010 »

mumi80 wrote:Upravo tako, a i da nije ne mislim selit u Kiseljak :grin: Nego zna li neko do kad Arena Sport ima otkupljena prava za LP i Serie A?

Ne znam, ali bi se guglanjem mozda mogao naci odgovor. Mozda i probam kad sjednem za racunar.

labejch

#16063 Re: BHTelecom All About

Post by labejch »

drugi profil wrote:
Ne mozes ti staviti karticu koju hoces nego koja ide u telefon. Ako ti postojeca pristaje, onda samo istu takvu novu uzmes. Znaci samo trazis zamjenu sima, ostaje isti broj. Prije toga skini imenik ili poruke ako ih imas na kartici spasene. To bi uglavnom trebalo da rijesi problem. Ako se desi da nije to onda ces znati da je telefon razlog, softver ili hardver. Valjda imas garanciju obzirom da je nov.
Ma ima 2 godine :-D Hvala, shvatio sam.
mumi80

#16064 Re: BHTelecom All About

Post by mumi80 »

iceman2010 wrote:
mumi80 wrote:Upravo tako, a i da nije ne mislim selit u Kiseljak :grin: Nego zna li neko do kad Arena Sport ima otkupljena prava za LP i Serie A?

Ne znam, ali bi se guglanjem mozda mogao naci odgovor. Mozda i probam kad sjednem za racunar.

Ja nisam uspio, mozda se tebi posreci :wink:

mumi80

#16065 Re: BHTelecom All About

Post by mumi80 »

iceman2010 wrote:

Ja nisam uspio, mozda se tebi posreci :wink:

UltrasNaBaterije
Location: Grbavica-zgrade u nizu, u kopu-jedan drugom uvijek blizu

#16066 Re: BHTelecom All About

Post by UltrasNaBaterije »

http://www.klix.ba/magazin/film-tv/nova ... /130911140

Koliko sam skonto, BH Telecom nije na ovoj listi... konačno legalan i ispravan prenos dolazi na dnevni red, polako ali sigurno. Kad sve televizije ovako urade da zaštite potrošače i gledatelje u svojim državama, to će značiti i kraj ovih divljih operatora. :)
leon25

#16067 Re: BHTelecom All About

Post by leon25 »

Arena ima prava na ligu prvaka jos ovi i iducu sezonu tj do 2015
za seriu a nisam siguran
Adi-g

#16068 Re: BHTelecom All About

Post by Adi-g »

leon25 wrote:

Arena ima prava na ligu prvaka jos ovi i iducu sezonu tj do 2015
za seriu a nisam siguran
Imam osjecaj da ce im ligu prvaka preoteti sk kao i sve ostalo

Sent from my HTC EVO 3D X515m using Tapatalk 2
ing-ecc

#16069 Re: BHTelecom All About

Post by ing-ecc »

Adi-g wrote:Imam osjecaj da ce im ligu prvaka preoteti sk kao i sve ostalo
i ja imam taj divni osjećaj
van helsing

#16070 Re: BHTelecom All About

Post by van helsing »

Novi Pink kanali su u "eteru",ne znam sta ceka bht,sto ih ne ubacuju . :-)

Tapatalk 2
Tiger 033

#16071 Re: BHTelecom All About

Post by Tiger 033 »

UltrasNaBaterije wrote:konačno legalan i ispravan prenos dolazi na dnevni red, polako ali sigurno. Kad sve televizije ovako urade da zaštite potrošače i gledatelje u svojim državama, to će značiti i kraj ovih divljih operatora. :)
PISMO OGORČENE PRETPLATNICE BH. TELECOMA:
"Da li je tačno da mi, pretplatnici,svojim novcem plaćamo srbijanski šund koji televizija Pink emituje na Mojoj TV?!"

Četvrtak | 12.09.2013.

Zanima me samo plaća li Pink ovoj državi poreze na ime programa i reklama koje u BiH emitira ili taj novac ostaje u Srbiji? A kako sam čula, i većina filmova koje nudi na svojim kanalima bespravno se prikazuju u BiH jer su kupljeni samo za teritoriju Srbije... Pa, ako je istina samo dio od svega ovoga, šta u ovoj državi rade Regulaciona agencija za medije (RAK) i naše poreske službe?!

Image

Nezadovoljna i ogorčena korisnica usluga Moje TV (IPTV platforme BH Telecoma) uputila je na adresu :roll: gnjevno pismo nakon što su brojni mediji danas objavili informaciju o Lepom Mići, jednom od učesnika pete sezone show programa "Farma", koji se u BiH emituje putem PINK televizije, i njegovoj ratnoj i posratnoj četničkoj biografiji. No, njeno reagiranje obuhvatilo je puno više od zgražavanja nad Lepim Mićom i užasom koji se emituje sa imanja u Lisovićima.

Pismo naše čitateljke prenosimo u cjelosti...

Poštovani,
Htjela bih da izrazim svoj protest zbog emitiranja raznih Pinkovih programa na ovdašnjim televizijama. Rođena sam Sarajka i nemam ništa protiv otvorenosti i sadradnje sa svima, ali ne mogu da gledam to smeće od programa koje nam servira ružičasta televizija iz noći u noć.

Čitam danas o ovom Lepom Mići, što učestvuje u Pinkovoj Farmi, kako „peva o muslimanima kojih više neće biti“. Pa to je strašno! Zašto nam se uopće nudi da to gledamo da našim kablovskim i telekom operaterima?!

Znam da neko može reći da me niko ne tjera da gledam baš Pinkove kanale i taj program. I ne gledam, ali tih Pinkovih kanala je toliko da ih je prosto nemoguće izbjeći. Mene, kao pretplatnika, niko nije ni pitao da li ih želim, a kako sam čula, upravo mi, pretplatnici, plaćamo sve te kanale pa i Pinkove.

Na nekim srbijanskim portalima sam čitala kako svi operateri, uključujući i Moju TV, u BiH plaćaju Pinku po „1 evro po korisniku“. Znači li to da ja od svoje pretplate svaki mjesec plaćam 2 marke Pinkovim kanalima? Ovo sam pročitala, ali ne mogu još da vjerujem u to. Ako je to tačno, onda odgovorne u BH Telecomu treba javno linčovati!

Pa, zamislite samo koliko pretplatnika ima Moja TV i koliko, po toj logici, novca ide za finansiranje šunda koji dolazi sa Pinka?! Pa, zar ne bi Pink trebao da plati BH Telecomu što emitira njegovo tv smeće.

Zanima me samo plaća li Pink ovoj državi poreze na ime programa i reklama koje u BiH emitira ili taj novac ostaje u Srbiji? A kako sam čula, i većina filmova koje nudi na svojim kanalima bespravno se prikazuju u BiH jer su kupljeni samo za teritoriju Srbije... Pa, ako je istina samo dio od svega ovoga, šta u ovoj državi rade Regulaciona agencija za medije (RAK) i naše poreske službe?!

Zaista je nevjerovatno da ljudi u ovoj zemlji nisu naučili da poštuju sebe i svoju muku. Zar su zaboravili sve ono što se događalo od 1992., ali i prije, kada je BiH bila medijska kolonija Beograda (i Zagreba). Pa zbog toga je i rat počeo u ovoj zemlji.

Pišem vam ovo pismo, jer sam očajna. Nadam se da će neko da se bavi i ovom temom i da me uvjeri da sve ovo nije tačno i da mi (ja) ne plaćamo svojim novcem emitiranje srbijanskog šund programa na Mojoj TV i drugim ovdašnjim kablovskim operaterima.

Ako se zaista ispostavi da BH Telcom i Moja TV daju ove orgomne novce (a naše) za bogaćenje medijskih tajkuna u Srbiji, onda možemo reći da smo dodirnuli dno. I našeg ponosa i naše pameti.

S poštovanjem,
Vaša vjerna čitateljka Suada Hadžić
Last edited by Tiger 033 on 13/09/2013 10:58, edited 1 time in total.
Pitarrr82

#16072 Re: BHTelecom All About

Post by Pitarrr82 »

Predugo da sad citam ali zar nema Pink i svaki drugi operater, barem ovaj BiH Pink koji isto prenosi to... :-)
escobar__

#16073 Re: BHTelecom All About

Post by escobar__ »

Što se mene tiče mogu ih sve ukinuti, uključujući i Pink BH.
van helsing

#16074 Re: BHTelecom All About

Post by van helsing »

Naravno da ima. Nego,koja je novina ovo objavila,nisam skontao.

Tapatalk 2
UltrasNaBaterije
Location: Grbavica-zgrade u nizu, u kopu-jedan drugom uvijek blizu

#16075 Re: BHTelecom All About

Post by UltrasNaBaterije »

Tiger 033 wrote:
UltrasNaBaterije wrote:konačno legalan i ispravan prenos dolazi na dnevni red, polako ali sigurno. Kad sve televizije ovako urade da zaštite potrošače i gledatelje u svojim državama, to će značiti i kraj ovih divljih operatora. :)
PISMO OGORČENE PRETPLATNICE BH. TELECOMA:
"Da li je tačno da mi, pretplatnici,svojim novcem plaćamo srbijanski šund koji televizija Pink emituje na Mojoj TV?!"

Četvrtak | 12.09.2013.

Image

Nezadovoljna i ogorčena korisnica usluga Moje TV (IPTV platforme BH Telecoma) uputila je na adresu :roll: gnjevno pismo nakon što su brojni mediji danas objavili informaciju o Lepom Mići, jednom od učesnika pete sezone show programa "Farma", koji se u BiH emituje putem PINK televizije, i njegovoj ratnoj i posratnoj četničkoj biografiji. No, njeno reagiranje obuhvatilo je puno više od zgražavanja nad Lepim Mićom i užasom koji se emituje sa imanja u Lisovićima.

Pismo naše čitateljke prenosimo u cjelosti...

Poštovani,
Htjela bih da izrazim svoj protest zbog emitiranja raznih Pinkovih programa na ovdašnjim televizijama. Rođena sam Sarajka i nemam ništa protiv otvorenosti i sadradnje sa svima, ali ne mogu da gledam to smeće od programa koje nam servira ružičasta televizija iz noći u noć.

Čitam danas o ovom Lepom Mići, što učestvuje u Pinkovoj Farmi, kako „peva o muslimanima kojih više neće biti“. Pa to je strašno! Zašto nam se uopće nudi da to gledamo da našim kablovskim i telekom operaterima?!

Znam da neko može reći da me niko ne tjera da gledam baš Pinkove kanale i taj program. I ne gledam, ali tih Pinkovih kanala je toliko da ih je prosto nemoguće izbjeći. Mene, kao pretplatnika, niko nije ni pitao da li ih želim, a kako sam čula, upravo mi, pretplatnici, plaćamo sve te kanale pa i Pinkove.

Na nekim srbijanskim portalima sam čitala kako svi operateri, uključujući i Moju TV, u BiH plaćaju Pinku po „1 evro po korisniku“. Znači li to da ja od svoje pretplate svaki mjesec plaćam 2 marke Pinkovim kanalima? Ovo sam pročitala, ali ne mogu još da vjerujem u to. Ako je to tačno, onda odgovorne u BH Telecomu treba javno linčovati!

Pa, zamislite samo koliko pretplatnika ima Moja TV i koliko, po toj logici, novca ide za finansiranje šunda koji dolazi sa Pinka?! Pa, zar ne bi Pink trebao da plati BH Telecomu što emitira njegovo tv smeće.

Zaista je nevjerovatno da ljudi u ovoj zemlji nisu naučili da poštuju sebe i svoju muku. Zar su zaboravili sve ono što se događalo od 1992., ali i prije, kada je BiH bila medijska kolonija Beograda (i Zagreba). Pa zbog toga je i rat počeo u ovoj zemlji.

Pišem vam ovo pismo, jer sam očajna. Nadam se da će neko da se bavi i ovom temom i da me uvjeri da sve ovo nije tačno i da mi (ja) ne plaćamo svojim novcem emitiranje srbijanskog šund programa na Mojoj TV i drugim ovdašnjim kablovskim operaterima.

Ako se zaista ispostavi da BH Telcom i Moja TV daju ove orgomne novce (a naše) za bogaćenje medijskih tajkuna u Srbiji, onda možemo reći da smo dodirnuli dno. I našeg ponosa i naše pameti.

S poštovanjem,
Vaša vjerna čitateljka Suada Hadžić
Nemoguće izbjeći pinkove? Puno ih ima? Plaća se parama poreskih obveznika? Kakva je ovo nebuloza?

Ona je još očajna? Njena ponos i pamet? Njena muka i briga za našu državu. :lol: :lol: :lol: :D Pa da ima imalo mozga znala bi da su ti ljudi koji su radili još tada u JP PTT saobraćaja BiH, dali veći doprinos (između ostalog i svoj život za ovu državu) nego što je ona vjerovatno za svog života..

Svega na svijetu :D A gori sam ja što se primam :-)
Last edited by UltrasNaBaterije on 13/09/2013 11:35, edited 1 time in total.
Locked