Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Locked
Albin Zuhric

#16051 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Albin Zuhric »

Pozdrav,

Kratki komentar na izjavu Dragana Cavica.

Danasnja izjava o reprezentaciji BIH, a posebno o protestima u Sarajevu, je po meni jedan veoma pozitivan potez, a koji prati ujedinjenje dvije stranke na politickoj sceni sto je praksa koja bi trebala postati ucestalija do izbora 2014.

Zdravo
Last edited by Albin Zuhric on 11/06/2013 17:02, edited 1 time in total.
VjecitiStudent

#16052 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by VjecitiStudent »

Albin Zuhric wrote:Pozdrav,

Kratki komentar na izjavu Draga Covica.

Danasnja izjava o reprezentaciji BIH, a posebno o protestima u Sarajevu, je po meni jedan veoma pozitivan potez, a koji prati ujedinjenje dvije stranke na politickoj sceni sto je praksa koja bi trebala postati ucestalija do izbora 2014.

Zdravo
Ko ti je Drago Covic?
I kakve veze ima izjava sa ujedinjenjem dvije stranke?
Innovation

#16053 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Innovation »

Htio je reci Dragana Cavica. :)
Mali lapsus. :mrgreen:
Last edited by Innovation on 10/06/2013 14:52, edited 1 time in total.
VjecitiStudent

#16055 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by VjecitiStudent »

Innovation wrote:Htio je reci Dragana Cavica. :)
Mali lapsus. :mrgreen:
Ma ja, pomiješalo mu se malo, ko će još korektno upamtiti 15 imena šefova i šefica naših stranaka.
Sarajevo11

#16056 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Sarajevo11 »

Albin Zuhric wrote:Pozdrav,

Kratki komentar na izjavu Draga Covica.

Zdravo
Zar je moguće da ovakvi likovi mogu obnašati funkciju generalnog sekretara u našoj stranci.To pokazuje koliko su prljavi odnosi u današnjoj politici umjesto da vodimo mudru politiku ovdje se vodi najprljaviji oblik politike protiv svojih sopstvenih građana.
Aldin Zuhrić se mora pogledati u ogledalo vidjeti će jednog malog narcisa,jer dok se stvarala reprezentacija Bosne i Hercegovine on i njemu slični su se plazali po inostranstvu.Takvih bezličnih likova je ovom društvu dosta.Pozdrav
Albin Zuhric

#16057 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Albin Zuhric »

Innovation,

Brisao da ne bih cijeli paragraf opet napisao pa...lapsus.

Vjeciti,

Nije direktno povezano osim sto je isti dan davao izjavu, ali su obje stvari veoma dobre.
Albin Zuhric

#16058 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Albin Zuhric »

Sarajevo,

Sa izuzetkom studija u Americi zivot sam proveo u Sarajevu, ali mislim da je geografija potpuno nebitna u poredjenju sa namjerama i potezima bilo koje osobe. Ako ocekujete da vam se izvinem sto sam otisao van BiH da se skolujem a potom se vratio ovdje, iako mi je bilo sasvim logicno i jednostavno ostati van BiH, onda...
Area_51

#16059 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Area_51 »

Rece mi jedan clan Nase stranke neki dan, kako je tamo u stranci clanstvo ogorceno time sto okupljeni oko Dine Mustafica i Pedje Kojovica, navodno njih jako mali broj, stano podcrtavaju potpisani koalicioni sporazum sa SDA na lokalnom nivou, isticuci neku principijelnost kao temelj toga. Naravno nikom nista jasno, ljudi su ogorceni, pa je doslo do odlijeva clanstva, jednim dijelom prema Zeljki Komsicu i drugim dijelom vracanje u SDP.

Nije nikom jasno, otkud tolika zainteresiranost da se drzi neke koalicije sa SDA, koja po njima predstavnike NS vidno smatra ikebanama i neukim po pitanju vodjenja politike uopce. Ako je vodjenje politike spalo na to hocu da idem uz nos SDP jer me nisu ispostvali kako sam ja zamislio, pa cu zbog toga biti u koaliciji sa SDA, onda je NS dosla skoro do svoga kraja. Radi licnih animoziteta prodati razlog svoga nastajanja, sto je bio, koliko se sjecam, otpor nacionalnim strankama i to pretociti cak u koaliciju sa njima, meni je to djetinjasto, politicki nepromisljeno i ukupno gledajuci put ka nestanku Nase stranke.

Nemam nikakvo pitanje, htio sam ovo podijeliti sa svima vama.
Sarajevo11

#16060 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Sarajevo11 »

I drugi studenti bi studirali u inozemstvu ali očito nisu babini sinovi kao ti i Din Backović , manje više dva lezihljebovića , obrazloži kojim trudom i radom ti zaslužuješ plaću od 3100.00 KM . Doktor kirurgije plaća iznosi 2000 KM , zato je ipak bolje bilo da si ostao u inozemstvu i tamo stvarao višak vrijednosti .Pozdrav .
cadburry

#16061 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by cadburry »

Bit će mi žao ako ova stranka propadne jer jako dobro su krenuli. Imali su šansu da popune rupu na političkoj sceni BiH - budu vođe liberalizma i time polako izgrade stalnu bazu čime bi nadmašili puno veće igrače kao što su (bili) Silajdžić, Radončić, Komšić...

Šteta što su uglavnom premladi pa nisu uspjeli naučiti kako je neslavno propala jedna slična stranka sa padom CD koalicije... Ne zapamtiše kako je SDA nekad davno pojela neke druge liberale za doručak. Šteta će biti ako pojede i ove. :arrow:
Albin Zuhric

#16062 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Albin Zuhric »

Area_51,

Ocigledno vam poznanik o kojem pricate nije najbolje upucen u situaciju, jer se nesto sasvim suprotno desava. U nekoliko navrata se razgovaralo sa svim vijecnicima i objasnjeno je kako koalicije ili partnerstva nema, kako je sporazum koji je postojao ispunjen, kako trebaju djelovati iskljucivo vodeci se politikama Nase stranke, i glasati za prijedloge ne razmisljajuci o tome da li dolaze ispred SDA ili SDP-a. Ovo je poznato i Kantonalnom odboru SDA pa sam iznenadjen da nije poznato aktivnom clanu NS-a. Postoji i odluka Glavnog odbora koja ovo potvrdjuje a koja je dostupna svakom clanu NS-a preko lokalnih organizacija.

Sarajevo 11,

Odgovaram vam zadnji put jer ste ocigledno spremni svjesno koristiti se potpuno netacnim cinjenicama. Plata Generalnog sekretara NS-a nikada nije iznosila toliko, kao ni bilo kojeg uposlenika NS-a, ukljucujuci Predsjednika. Ona je bila mnogo niza nego sto tvrdite prije nego sam ja preuzeo poziciju, nakon izbora, a onog trenutka kada sam je preuzeo plate genralnog sekretara i predsjednika su smanjene. Shvatili smo da su te plate u poredjenju sa drugim strankama, u BiH i drugdje, niske, ali istovremeno visoke za uslove u kojima zivimo/radimo. Rado cu vam pokazati moju platnu listu ukoliko sumnjate i dalje.

Dok sam studirao u Americi drzao sam casove kolegama studentima, radio u skolskoj administraciji, takmicio se u Mock trial-u, pisao radove iz oblasti ekonomije za takmicenja, kako bih imao stipendije. I za ovo mozete dobiti dokaze.

P.S. Digresija. Preporucjem svima Twitter. Mnogi su tokom protesta shvatili koliko je koristan i koliko brzi od svih medija.

Zdravo
VjecitiStudent

#16063 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by VjecitiStudent »

Twitter?
Taman posla, da iste ove gluposti onda moramo čitati na dva mjesta.
veljaca

#16064 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by veljaca »

Pedja, izvini sto ovaj put necu pitati tebe :D ,

Pitam Albina Zuhrica: U kome vremenskom periodu ( od koga do koga datuma ) ste studirali u Americi ?

Hvala na odgovoru.

Veljaca,
s.r.
Albin Zuhric

#16065 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Albin Zuhric »

Veljaca,

2007-2011

Vjeciti,

Nisam ni sugerisao da pratite mene, ima mnogo zanimljivih korisnika

Zdravo
cadburry

#16066 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by cadburry »

Albin Zuhric wrote:Veljaca,

2007-2011

Vjeciti,

Nisam ni sugerisao da pratite mene, ima mnogo zanimljivih korisnika

Zdravo
Zato se ni ti, kao ni većina članstva, ne sjeća CD koalicije i kako slični liberali neslavno propadoše... Ne idite njihovim putem. :wink:
august63

#16067 Re:Navodno, došlo je do masovnog napuštanja članstva i raspu

Post by august63 »

"Nije navodno" nego istinito, došlo je do masovnog napuštanja članstva i raspuštanja OO prije nekoliko mjeseci, slično što se desilo i prije nekoliko godina. Cak i u glavnom odboru bili su masovni odlasci.
Skupina ljudi koji su tu od pocetka nedaju novim clanovima da se dokazu i ucestvuju u radu stranke. Pojedinici imaju po 2,3 funkcije. Da li moze neko da bude vijecnik u Opstinskim komisijama, glavnom odboru i raznim komisijama u stranci. Pojasni nam to Pedja to je sustina sto su ljudi otisli kazi istinu.
Sarajevo11

#16068 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Sarajevo11 »

Smatrao sam da ima barem 5% obraza u rukovodstvu NS , ali vidim da nisu tek tako u koaliciji sa SDA problem narcisoidnosti , najveća pljačka na prostorima BIH je izvršena nakon rata od rukovodstva SDA i HDZ i dijelom SDP ako se imalo osijećate odgovornim i moralnim onda će te uticati na javnost da daje glasove onima kojima narod služi kao stado ovaca a ne stupati u koaliciju sa takvima . To je samo dokaz koliko su OHOLI rukovodioci u Našoj pravilnije NJIHOVOJ stranci . Aldine još niko se nije udavio u LAŽI ????? sve u svoje vrijeme . Pozdrav .
Pedja Kojovic

#16069 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Pedja Kojovic »

august63

Na vase pitanje ce vam od mene puno preciznije odgovoriti Albin.
Inace, Statut stranke je na nasoj internet stranici.

p.k.
Area_51

#16070 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Area_51 »

Albin Zuhric wrote:Area_51,

Ocigledno vam poznanik o kojem pricate nije najbolje upucen u situaciju, jer se nesto sasvim suprotno desava. U nekoliko navrata se razgovaralo sa svim vijecnicima i objasnjeno je kako koalicije ili partnerstva nema, kako je sporazum koji je postojao ispunjen, kako trebaju djelovati iskljucivo vodeci se politikama Nase stranke, i glasati za prijedloge ne razmisljajuci o tome da li dolaze ispred SDA ili SDP-a. Ovo je poznato i Kantonalnom odboru SDA pa sam iznenadjen da nije poznato aktivnom clanu NS-a. Postoji i odluka Glavnog odbora koja ovo potvrdjuje a koja je dostupna svakom clanu NS-a preko lokalnih organizacija.

Sarajevo 11,

Odgovaram vam zadnji put jer ste ocigledno spremni svjesno koristiti se potpuno netacnim cinjenicama. Plata Generalnog sekretara NS-a nikada nije iznosila toliko, kao ni bilo kojeg uposlenika NS-a, ukljucujuci Predsjednika. Ona je bila mnogo niza nego sto tvrdite prije nego sam ja preuzeo poziciju, nakon izbora, a onog trenutka kada sam je preuzeo plate genralnog sekretara i predsjednika su smanjene. Shvatili smo da su te plate u poredjenju sa drugim strankama, u BiH i drugdje, niske, ali istovremeno visoke za uslove u kojima zivimo/radimo. Rado cu vam pokazati moju platnu listu ukoliko sumnjate i dalje.

Dok sam studirao u Americi drzao sam casove kolegama studentima, radio u skolskoj administraciji, takmicio se u Mock trial-u, pisao radove iz oblasti ekonomije za takmicenja, kako bih imao stipendije. I za ovo mozete dobiti dokaze.

P.S. Digresija. Preporucjem svima Twitter. Mnogi su tokom protesta shvatili koliko je koristan i koliko brzi od svih medija.

Zdravo
Ako nije tako tako zasto je nakon preranog odlaska divnoga covjeka Zlatka Marica u Novom Sarajevu, ekipa iz NS opet rekla, znate, za izbor novog predsjedavajuceg Opcinskog vijeca ima SPORAZUM, koji trebamo ispostovati, pa bismo trebali glasati za nekog iz bloka SDA-NS-SDU-SPU. Sporazum je naravno sa SDA. To znaci, kako je takav sporazum jos uvijek na snazi i kako se NS clanovi jos uvijek toga pridrzavaju. Kako je nova, navodna, vecina tamo, doslo je do znatnog porasta bespravne gradnje, sto naravno predstavnike NS nimalo ne interesira. SDP je imao cijelu platformu sa SDA, koja je bila temeljena na programskim ciljevima, pa kad je doslo do opstrukcije SDA, doslo je do razlaza. Sporazum koji ima NS sa SDA je puka podijela fotelja, nema programskih ciljeva, sto je izraz neprincipijelnosti NS, pa je jako interesantno da se njega slijepo drzite i ne raskinete ga, jer je vidno da je taj papir izvan vaseg programskog djelovanja, ali je unutar sitnih interesa Dine Mustafica i Pedje Kojovica, uz potporu izvana Danisa Tanovica. Denisa Gratza nema ni na mapi, niti se on u NS nesto ozbiljnije pita.

U Starom Gradu, tek toliko da vidite da imam tacne informacije, predstavnici NS djeluju ne svojom glavom, nego glavom SDA, barem se to vidi po glasanju, samo da bi bili kontra SDP, bez obzira sta je po srijedi i koliko je to u interesu gradjana. Znaju li kako im se preko puta Carevog mosta pravi hotel i jeli to bespravan objekat, koje spratnosti i gabarita. Naravno, ne znaju.

Sto se tice Novog Grada, prihvatam da predstavnici NS u Opcinskom vijecu ne znaju jesu li dosli ili posli, ali se jako privrzeno drze glasanja sa SDA. Niti jednom, nisu se javili za rijec. Barem mi tako kazu razocarani iz NS iz Novog Grada, kojima smeta koaliranje sa SDA, kojeg se dvojac Mustafic-Kojovic slijepo pridrzava i daje takve direktive.

Sto se tice Centra, tamo se glasa sa SDA pa cak i po cijenu krsenja zakona, sve zajedno pozivajuci se na isti sporazum, sa osnovnom idejom da se ide kontra SDP. Navodno je krsenja vazecih zakona bilo jako mnogo, odnosno isto koliko i glasanja predstavnika NS prema vodjenju SDA. Ona zena, predsjedavajuca Opcinskog vijeca, osim sto je ikebana SDA i radi po njihovom diktatu, nije sprijecila niti jednu nezakonitu radnju, a morala je itekako. Cak se neki vasi predstavnici tamo pravdaju sa time, kao fol, ne znaju dovoljno o lokalnoj zajednici i propisima pa tako ne znaju ni da krse zakone, s tim da treba znati da to podlijeze krivicnoj odgovornosti. Sto se kandidirase ako ne znaju dovoljno. Stvarno ste fenomenalni. Tamo je, recimo, doslo do porasta postavljanja nelegalnih ljetnih basti, sto naravno vase predstavnike ne zanima, ali ste se grcevito borili da dobijete funkcije, koje izgleda ne znate obavljati. Na zalost, stvarno je tako i to je veoma ocito. Sve kad saberes, pomnozis i podijelis, vaznije je biti kontra SDP, makar i po cijenu krsenja zakona. Razmislite malo.

Ovo drugo, kazite nam kolika je plata predsjednika i generalnog sekretara NS pa da to pitanje stavimo u arhivu.
Innovation

#16071 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Innovation »

Mlad si ti momak, a neko ti je krivo ispricao. :)
Sarajevo11

#16072 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Sarajevo11 »

Statut ????? pokazali ste da je nebitan , bitni ste vi sami sebi i sporazum s četverobrzincima SDA .Blago vama eto novca bez rada još koji projekat , komisija doći će i prvi milion a onda se to slaže samo po sebi uz vas i SDA ide dalje . Pozdrav .
august63

#16073 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by august63 »

Generalni sekretar u NS kako je došao na tu poziciju?
Za njega niko nije znao,preko noci se pojavio u NS.
Čiji je on covjek?
Pocnite vec odgovarati.
Pedja Kojovic

#16074 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Pedja Kojovic »

august63

Mi smo vrlo sretni da nam se covjek kao sto je Albin Zuhric pridruzio i nakon odlicnog rada u izbornom stabu prihvatio tezak posao generalnog sekretara. Po meni jedan od ljudi koji je svojim znanjem i odgovornoscu prema obavezama uspostavio novi, visi, standard rada u stranci.

p.k.
Sarajevo11

#16075 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Sarajevo11 »

MI tko smo to MI , da li je to MI cijela stranka , i MI u SDA smo jako sretni .
Locked