Više pobjeda. Više golova. Veći posjed. Bolja odbrana. Kompaktniji tim. Guardiola je došao da izgradi novi tim sa novim stilom igre. Pa je li i selektor njemačke dao kredit Guardioli poslije osvajanja svjetskog. Takve stvari se ne događaju preko noći. Vi poredite Guardiolu sa juppovom zadnjom sezonom. Usporedite cijeli njegov period sa pepove zadnje dvije sezone.Partijaner wrote: Sta je unaprijedio ?
FC Bayern Munchen
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
5 0 5
#16051 Re: FC Bayern Munchen
-
5 0 5
#16052 Re: FC Bayern Munchen
Izgubio je i Juppov Bayern 4:0 od Barcelone. Je li to bila blamaža? Što ga ne nogiraše tad?Bosanski_kralj wrote:Ne traži niko da on osvoji LP, ali se traži da Bayern ne doživljava blamaže ko neke nižerazredne ekipe.skenderija04 wrote:E jebi ga, da postoji trener koji daje garanciju na Ligu Sampiona trenirao bi PSG i dobio bi po ugovoru tri naftna polja.
Guardioli bi bilo najpametnije da sporazumno raskine ugovor sa Bayernom. Niti su u Minhenu zadovoljni Guardiolom, niti je on zadovoljan nakon dvije godine. Svako na svoju stranu i vozdra.
-
missko
#16053 Re: FC Bayern Munchen
Mislim da Pepu ne ide na ruku ni to da je protiv prve 4 ekipe u BL osvojio samo 2 boda
- Bosanski_kralj
#16054 Re: FC Bayern Munchen
Hmm kad to?5 0 5 wrote:Izgubio je i Juppov Bayern 4:0 od Barcelone. Je li to bila blamaža? Što ga ne nogiraše tad?Bosanski_kralj wrote:Ne traži niko da on osvoji LP, ali se traži da Bayern ne doživljava blamaže ko neke nižerazredne ekipe.skenderija04 wrote:E jebi ga, da postoji trener koji daje garanciju na Ligu Sampiona trenirao bi PSG i dobio bi po ugovoru tri naftna polja.
Guardioli bi bilo najpametnije da sporazumno raskine ugovor sa Bayernom. Niti su u Minhenu zadovoljni Guardiolom, niti je on zadovoljan nakon dvije godine. Svako na svoju stranu i vozdra.
- skenderija04
#16055 Re: FC Bayern Munchen
Blamaza je relativna stvar. Ne znam, ali meni je bilo svejedno kada je Bayern dobio Barsu 7-0 . Ispao si , pa makar golom iz nepostojeceg penala u sudijskoj nadoknadi. Utisak je bio grozan, puno losiji od Bayernovog sinoc, E sad, moje pitanje vama koji pratite Bayern: Koliko ima i do zasicenja i godina? Ovi ljudi kako sa klubom tako i sa reprezentacijom osvojise sve! Ali sve! Da nije malo narastao stomak a godine pritisle?Bosanski_kralj wrote:Ne traži niko da on osvoji LP, ali se traži da Bayern ne doživljava blamaže ko neke nižerazredne ekipe.skenderija04 wrote:E jebi ga, da postoji trener koji daje garanciju na Ligu Sampiona trenirao bi PSG i dobio bi po ugovoru tri naftna polja.
Guardiola na stranu, da li je dobar ili los. To ce ocijeniti ljudi koji prate Bayern. Pitanje je, da li mislis da bi Bayern bio puno bolji sa drugim trenerom i istim igracima( ne ove koji su dosli sa Guardiolom, vec onaj kostur, prvak evrope)
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#16056 Re: FC Bayern Munchen
Potpuno je nerealan aršin porediti zadnju Hejkensovu godinu sa prve dvije Gvardioline.
- simonese
#16057 Re: FC Bayern Munchen
guranje Lahma u neprirodnu poziciju je pravo glupa stvar,znaci,momak je sve postigao na poziciji beka i ti kontas sad kako je on previse inteligentan za tu pozicijuskenderija04 wrote:Blamaza je relativna stvar. Ne znam, ali meni je bilo svejedno kada je Bayern dobio Barsu 7-0 . Ispao si , pa makar golom iz nepostojeceg penala u sudijskoj nadoknadi. Utisak je bio grozan, puno losiji od Bayernovog sinoc, E sad, moje pitanje vama koji pratite Bayern: Koliko ima i do zasicenja i godina? Ovi ljudi kako sa klubom tako i sa reprezentacijom osvojise sve! Ali sve! Da nije malo narastao stomak a godine pritisle?Bosanski_kralj wrote:Ne traži niko da on osvoji LP, ali se traži da Bayern ne doživljava blamaže ko neke nižerazredne ekipe.skenderija04 wrote:E jebi ga, da postoji trener koji daje garanciju na Ligu Sampiona trenirao bi PSG i dobio bi po ugovoru tri naftna polja.
Guardiola na stranu, da li je dobar ili los. To ce ocijeniti ljudi koji prate Bayern. Pitanje je, da li mislis da bi Bayern bio puno bolji sa drugim trenerom i istim igracima( ne ove koji su dosli sa Guardiolom, vec onaj kostur, prvak evrope)
-
5 0 5
#16058 Re: FC Bayern Munchen
Eno ti čovjek stavio link na prethodnoj stranici.Bosanski_kralj wrote: Hmm kad to?
-
klopan
#16059 Re: FC Bayern Munchen
Upravo to i uporedjujemo, i to i jeste uzrok nezadovoljstva:5 0 5 wrote:Više pobjeda. Više golova. Veći posjed. Bolja odbrana. Kompaktniji tim. Guardiola je došao da izgradi novi tim sa novim stilom igre. Pa je li i selektor njemačke dao kredit Guardioli poslije osvajanja svjetskog. Takve stvari se ne događaju preko noći. Vi poredite Guardiolu sa juppovom zadnjom sezonom. Usporedite cijeli njegov period sa pepove zadnje dvije sezone.Partijaner wrote: Sta je unaprijedio ?
JUUP PEP
2011/2012-finale LP uz prolaz preko Reala u polufinalu. 2013/2014- Polufinale LP, uz ponižavajućih 0-5vs RM
2012/2013- osVojena LP Uz naguživanje Barcelone. 2014/2015-Polufinale so far 0-3 ponižavajućihvs Barcelona.
Što se tiće poraza iz 2010, na klupi je bio Klinsmann.
- Partijaner
#16060 Re: FC Bayern Munchen
Nije nista on izgradio jer ovaj tim nije Barcelona koju je on vodio niti mozes sa ovim igracima izvoditi taj stil koji je on gajio u Barceloni, to vise pobjeda i golova necu spominjat, a o odbrani pogotovo, smijesno mislim.5 0 5 wrote:Više pobjeda. Više golova. Veći posjed. Bolja odbrana. Kompaktniji tim. Guardiola je došao da izgradi novi tim sa novim stilom igre. Pa je li i selektor njemačke dao kredit Guardioli poslije osvajanja svjetskog. Takve stvari se ne događaju preko noći. Vi poredite Guardiolu sa juppovom zadnjom sezonom. Usporedite cijeli njegov period sa pepove zadnje dvije sezone.Partijaner wrote: Sta je unaprijedio ?
Vezano za selektora Njemacke, upravo taj isti Low je stavljao Lahma u sredinu kao sto je to Pep radio sa njim u Bayernu gdje je javno izjavio da je to "kopirao" od njega da bi nakon par dana pd pritiskom cijele nacije i medija ponovo igraca vratio na svoju poziciju i uspostavio odbranu gdje su zaustavili Messija u finalu i to mislim opet kakve veze ima sa Bayernovom igrom, ali eto.
Nije tacno, to je bilo dok je Klinsmann bio trener, eh sad pogledaj tim kakav je imao5 0 5 wrote:Izgubio je i Juppov Bayern 4:0 od Barcelone. Je li to bila blamaža? Što ga ne nogiraše tad?Bosanski_kralj wrote:Ne traži niko da on osvoji LP, ali se traži da Bayern ne doživljava blamaže ko neke nižerazredne ekipe.skenderija04 wrote:E jebi ga, da postoji trener koji daje garanciju na Ligu Sampiona trenirao bi PSG i dobio bi po ugovoru tri naftna polja.
Butt, Oddo, Demichelis, Breno, Lell, Van Bommel, Svajni, Ze Roberto, Altintop, Riberi i Toni
Pogledaj molim te sastava i pogledaj sad sastav Gvardiolin.
Bayern-Real 0:5
Barca-Bayern 3:0
Wolfsburg-Bayern 4:1
Nijednu jacu ekipu nije razbio, sve je to izgledalo jalovo, ali opet ti govorim ja protiv njega nemam nista i opet ga podrzajem, ali u kljucnim momentima on zakaze i to su cinjenice.
-
Itakoto
#16061 Re: FC Bayern Munchen
I ja kao lajk smatram da je zakazao sinoc. Nije mi jasno da se je usudio igrati visoku odbranu sa tri igraca u odbrani protiv Suareza, Messia i Neymara?
Poslije je promijenio taktiku ali su mu stoperi i bekovi bili izmoreni jer ih je preforsirao.
-
Mustang1
#16062 Re: FC Bayern Munchen
Bez Riberya i Robbena bi izgubio kako god da je igrao ali je morao zatvoriti nazad sa Lahmom pa ako treba na lijevog beka Dante da samo stoji u odbrani ali morao je zatvoriti krila ali jbg.. Pa cak je Barca cini mi se skoro svaki korner udarila a igraci im metar i zilet 
- skenderija04
#16063 Re: FC Bayern Munchen
Ok, vjerovatno je usrao, ti bolje znas. Ipak svi treneri imaju neke svoje ideje koje su naizgled glupe. Npr. Iniesta isada gra na drugoj poziciji. Ali jebo to, da je samo Lahm problem to bi se ispravilo. Ja citam vasu temu i svakim danom mi je jasnije da Guardiola nema sta da trazi u Minhenu. Vidim po reakcijama, i ne samo na forumu. Ideja je da je on unistio nesto sto je postojalo a da ovo sto je donio nije ni za qrac. Ok, ako je tako, a vjerovatno je tako, onda je bolje da se razidju. Jer ti ne mozes traziti od Pepa da radi nesto drugo, a Pep ne moze ocekivati da se nekome svidi ono sto on radi. Dakle, razlaz najbolja opcija. Ovaj mix ocigledno nije osudjen na uspjeh.simonese wrote:
guranje Lahma u neprirodnu poziciju je pravo glupa stvar,znaci,momak je sve postigao na poziciji beka i ti kontas sad kako je on previse inteligentan za tu poziciju
-
ja71
#16064 Re: FC Bayern Munchen
Za informaciju, Jupp je Bayern vodio (samo) 2 sezone._BataZiv_0809 wrote:Potpuno je nerealan aršin porediti zadnju Hejkensovu godinu sa prve dvije Gvardioline.
U prvoj sezoni gube finale Dahoam od Chelsea.
Drogba daje izjednacujuci gol nekih 5 min. prije kraja i onda gube na penale.
a do tog gola su ih izdominirali kako samo oni znaju iako su ovi po svom
dobrom obicaju parkirali 2 busa pred 16-erac.
Upravo zbog toga niko Juppu tada nije nista prigovarao.
A ono sinoc, pa cak je i moja zena primijetila "nesto mi je haoticna utakmica".
Ne nisu nedostajali sinoc Rib i Rob. Sinoc je zakazal odbrana, konkretno postavka odbrane.
Last edited by ja71 on 07/05/2015 14:59, edited 1 time in total.
-
5 0 5
#16065 Re: FC Bayern Munchen
Opet, utakmica je bila izbalansirana do 15 minuta prije kraja. Ne vidim kako je Pep kriv što Bayern nije imao šut u okvir gola do 72. minute. To je odgovornost igrača da naprave tu razliku. Da se nije Messi pojavio, danas bi pričali o Suarezovim promašenim zicerima. Leva je imao šansu oko pola sata, i to je taj gol koji je Pep tražio. Jedino što je mogao drugačije napraviti, što kaže partijaner, poslije drugog gola napraviti bunker i nadati se boljem kući. Ali on je išao na gol u gostima. Takav mu se gol isplatio u Portu.
-
sumirprimus
#16066 Re: FC Bayern Munchen
zena rekla haos ,pep kupi prnje kaputic i niz putic... 
- Partijaner
#16067 Re: FC Bayern Munchen
Pa mora se reci da Pep nema srece ove sezone, pod prvo sinoc Svajni, Alonso, Lahm su igraci koji su zasli vec u godine, onda tu je dosta igraca koji su vukli povredu od ranije tako da nisu bili spremni za citavih 90 minuta i to nije samo slucaj sinoc, nego i protiv Porta u gostima, gotovo identicna situacija.5 0 5 wrote:Opet, utakmica je bila izbalansirana do 15 minuta prije kraja. Ne vidim kako je Pep kriv što Bayern nije imao šut u okvir gola do 72. minute. To je odgovornost igrača da naprave tu razliku. Da se nije Messi pojavio, danas bi pričali o Suarezovim promašenim zicerima. Leva je imao šansu oko pola sata, i to je taj gol koji je Pep tražio. Jedino što je mogao drugačije napraviti, što kaže partijaner, poslije drugog gola napraviti bunker i nadati se boljem kući. Ali on je išao na gol u gostima. Takav mu se gol isplatio u Portu.
-
Itakoto
#16068 Re: FC Bayern Munchen
Bilo kako bilo, Bayern nema drugog izbora vec da napadne od prve minute svim mogucim sredstvima, a Barci je dovoljno da pogleda snimak utakmice iz Minhena protiv Porta. Ako prezive prvih 25-30 minuta bez gola u mrezi, mogu bukirati karte za Berlin.
-
Baresi 6
#16069 Re: FC Bayern Munchen
eto raja, kad sam ja vama govorio o debaklu na proljece
i prosle godine prije madrida isto sam vam govorio. ne zna frajer tempirat formu ekipe, trosi igrace, siluje bez veze slabije protivnike i onda pljuc. povrede, belaji itd itd. bajern je sad u zafrkanoj situaciji, jer poslije pepa bice jos gore. minimalno 5 godina ce im trebat da izadju iz mracnog doba.
-
ja71
#16070 Re: FC Bayern Munchen
gledal tvoja zena fudbalsumirprimus wrote:zena rekla haos ,pep kupi prnje kaputic i niz putic...
-
Itakoto
#16071 Re: FC Bayern Munchen
eki "siluje" slabije protivnike!?
Napredniji treneri od Pepa inace narede da im se tim povuce, poput Barce kod 8-0 protiv Granade.
Da nisu ubacili 2-3 brzine manje , bilo bi sigurno 19-0.
eidt. pardon, Cordoba.
Napredniji treneri od Pepa inace narede da im se tim povuce, poput Barce kod 8-0 protiv Granade.
eidt. pardon, Cordoba.
Last edited by Itakoto on 07/05/2015 15:05, edited 1 time in total.
-
sumirprimus
#16072 Re: FC Bayern Munchen
sala drug sala,ne zamejri..ja71 wrote:gledal tvoja zena fudbalsumirprimus wrote:zena rekla haos ,pep kupi prnje kaputic i niz putic...
-
missko
#16073 Re: FC Bayern Munchen
Di Maria se pominje u medijima za prelazak u Bayern kao dobra opcija z Roberya
-
todd_smith
#16074 Re: FC Bayern Munchen
ne vjerujem da ce dobiti otkaz jer sinoc nije on zajeb`o niti bajern zakazao koliko im se desio Messi
Da nije bilo Messija ne bi Barca jedan, kamoli tri zabila
-
5 0 5
#16075 Re: FC Bayern Munchen
Da nije bilo Messija, bio bi Pedro. Ista stvar.todd_smith wrote:ne vjerujem da ce dobiti otkaz jer sinoc nije on zajeb`o niti bajern zakazao koliko im se desio Messi