HS kablovska

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Locked
The Realist

#16051 Re: HS kablovska

Post by The Realist »

MH i HS kablovska wrote: Na ovu temu smo već pisali i obavještavali korisnike, kako ovdje tako i na web stranici.
Odgovor je potvrdan, ne morate mijenjati operatera, možete koristiti postojeće usluge ili potpisati Ugovor sa trenutnim davatelje usluga za nove unaprijeđene servise.
Nisam ni rekao da niko nije pisao ništa, niti sam ikoga optuživao :), samo nisam ovo bio primjetio. Ovako je jednostavnije prebaciti uslugu, nego skroz mijenjati "operatera", a vidim da je usluga identična.
supercali

#16052 Re: HS kablovska

Post by supercali »

MH i HS kablovska wrote:
supercali wrote:Ja nikako da nadjem sadrzaje ovih novih paketa
Ja sam konkretno L
Sta on sve obuhvata?
Trenutno imate sve što ste imali i ranije s tim što je D3 ponuda izmjenjena i pušteni su Vam dodatni kanali iz ponude.
Podsjećamo da dodatne kanale, korisnici kompanija M&H Company, HKB net i HS imat će mogućnost u sklopu Osnovne digitalne usluge gledati potpuno besplatno do isteka promotivnog perioda, tj. dana 1.8.2016 godine.
Opet nisu svi kanali tu
Doduse vjerovatno ta nova sema kod mene jos nije pustena
MH i HS kablovska

#16053 Re: HS kablovska

Post by MH i HS kablovska »

supercali wrote:
MH i HS kablovska wrote:
supercali wrote:Ja nikako da nadjem sadrzaje ovih novih paketa
Ja sam konkretno L
Sta on sve obuhvata?
Trenutno imate sve što ste imali i ranije s tim što je D3 ponuda izmjenjena i pušteni su Vam dodatni kanali iz ponude.
Podsjećamo da dodatne kanale, korisnici kompanija M&H Company, HKB net i HS imat će mogućnost u sklopu Osnovne digitalne usluge gledati potpuno besplatno do isteka promotivnog perioda, tj. dana 1.8.2016 godine.
Opet nisu svi kanali tu
Doduse vjerovatno ta nova sema kod mene jos nije pustena
Predlažemo da nam se javite u PP kako bismo provjerili i odgovorili na adekvatan način.
The Realist

#16054 Re: HS kablovska

Post by The Realist »

Evo, preko telefona uzeh novi paket, Duo Net Grande Family, a posto ostajem na HS-u ne moram racune na nulu dovesti.

Jedino cudno sto moram na 24 mjeseca potpisati, kako ne bih morao platiti 80KM prikljucne takse, iako ostajem na istom operateru.
laik1981

#16055 Re: HS kablovska

Post by laik1981 »

@MH i HS kablovska
I ja sam vam poslao jedno pitanje u inbox..
kakaljin

#16056 Re: HS kablovska

Post by kakaljin »

The Realist wrote:Evo, preko telefona uzeh novi paket, Duo Net Grande Family, a posto ostajem na HS-u ne moram racune na nulu dovesti.

Jedino cudno sto moram na 24 mjeseca potpisati, kako ne bih morao platiti 80KM prikljucne takse, iako ostajem na istom operateru.
Kakva priključna taksa kada već koristiš operatera i to se davno platilo hs-u. Pri uvodjenju kablovske.
The Realist

#16057 Re: HS kablovska

Post by The Realist »

kakaljin wrote:
Kakva priključna taksa kada već koristiš operatera i to se davno platilo hs-u. Pri uvodjenju kablovske.
Tako mi rece, ali nisam u kuci, pa nisam raspravljao, vidjet cu kad dodju, pogotovo sto na veci paket prelazim, a.B.d.!
crnivrag

#16058 Re: HS kablovska

Post by crnivrag »

The Realist wrote:
kakaljin wrote:
Tako mi rece, ali nisam u kuci, pa nisam raspravljao, vidjet cu kad dodju, pogotovo sto na veci paket prelazim, a.B.d.!
Plaća se priključna taksa na odabrani paket, ako se odluči da se paket uzme bez ugovorne obaveze.
r_faruk

#16059 Re: HS kablovska

Post by r_faruk »

The Realist wrote:Evo, preko telefona uzeh novi paket, Duo Net Grande Family, a posto ostajem na HS-u ne moram racune na nulu dovesti.

da li ces moci koristiti ovaj paket na svim televizorima? ovo mi jos niko ne odgovori iz HS-a. i ja bih uzeo isti paket, ali ne znam hoce li mi jos naplatiti ostale televizore
laik1981

#16060 Re: HS kablovska

Post by laik1981 »

r_faruk wrote:

da li ces moci koristiti ovaj paket na svim televizorima? ovo mi jos niko ne odgovori iz HS-a. i ja bih uzeo isti paket, ali ne znam hoce li mi jos naplatiti ostale televizore
Pise im na vise televizora u kuci.. Jel se ovaj paket po isteku 6 mjeseci placa 59,9KM??
crnivrag

#16061 Re: HS kablovska

Post by crnivrag »

r_faruk wrote:
Pošto imate potpuno identičan cjenovnik i identične usluge, onda je logično da se primjenjuju i ista pravila.

A pravilo kaže da se isti paketi mogu koristiti na dva televizora ukoliko se uzme usluga D3 Kuća, ili ako želiš module onda plaćaš cijenu programskih paketa koje želiš gledati na drugom TV-u.

Takvo je pravilo u okviru svih kompanija koje djeluju u okviru Telemach grupacije.
crnivrag

#16062 Re: HS kablovska

Post by crnivrag »

laik1981 wrote: Pise im na vise televizora u kuci.. Jel se ovaj paket po isteku 6 mjeseci placa 59,9KM??
Po isteku se plaća cijena koja se nalazi prekrižena ispod, a na više televizora se podrazumijeva korištenje analogne TV, koja se u suštini može koristiti na neograničenom broju televizora.
The Realist

#16063 Re: HS kablovska

Post by The Realist »

crnivrag wrote: Plaća se priključna taksa na odabrani paket, ako se odluči da se paket uzme bez ugovorne obaveze.
Aha,oni bas odlucili na svemu uzimati novac. Dobro da nisu mjesecno ogranicili besplatan broj pritisaka na dugmad daljinskog, a nakon toga da se placa svako dodatno koristenje daljinskog.

I pitao sam za reciever onaj, kazu da nemaju i da mora ovaj D3Mini biti.
crnivrag

#16064 Re: HS kablovska

Post by crnivrag »

The Realist wrote:
Aha,oni bas odlucili na svemu uzimati novac. Dobro da nisu mjesecno ogranicili besplatan broj pritisaka na dugmad daljinskog, a nakon toga da se placa svako dodatno koristenje daljinskog.

I pitao sam za reciever onaj, kazu da nemaju i da mora ovaj D3Mini biti.
Vjerovatno sad taj samo nude, međutim ako se odlučiš na korištenje usluge VOD i 72 sata unazad, onda ti taj resiver moraju zamijeniti jer on ne može pružiti ove usluge.
laik1981

#16065 Re: HS kablovska

Post by laik1981 »

E ovako, ja imam hs-ov hd receiver koji sam platio i njihov modul koji sam takodjer platio.. Ako bi se odlucio za neki od ovih grande paketa da li bi ih mogao koristiti sa tim uredjajima i kakvi su uslovi u ovom slucaju?
The Realist

#16066 Re: HS kablovska

Post by The Realist »

crnivrag wrote: Vjerovatno sad taj samo nude, međutim ako se odlučiš na korištenje usluge VOD i 72 sata unazad, onda ti taj resiver moraju zamijeniti jer on ne može pružiti ove usluge.
Vjerovatno da hocu, ali eto, treba da uvedu to prvo. Pitao sam ih oko toga, bit ce i na HS-u, ali ako se potpise ugovor za nove pakete.
MH i HS kablovska

#16067 Re: HS kablovska

laik1981 wrote:@MH i HS kablovska

Zdravo laik1981,
odgovor Vas čeka u pp.
laik1981

#16068 Re: HS kablovska

Post by laik1981 »

MH i HS kablovska wrote:
laik1981 wrote:@MH i HS kablovska

Zdravo laik1981,
odgovor Vas čeka u pp.
odgovorio sam..
kakaljin

#16069 Re: HS kablovska

Post by kakaljin »

Nigdje još zvanicno nije napisano na koje duo pakete prelaze kid paketi i na koje trio pakete prelaze quadro paketi. Takodjer na koji paket prelazi sama digitalna tv. Jer kada dodje novi signal na šta će korisnici biti prebačeni.

Šta će biti nakon 01.08.2016. Godine
MH i HS kablovska

#16070 Re: HS kablovska

laik1981 wrote:E ovako, ja imam hs-ov hd receiver koji sam platio i njihov modul koji sam takodjer platio.. Ako bi se odlucio za neki od ovih grande paketa da li bi ih mogao koristiti sa tim uredjajima i kakvi su uslovi u ovom slucaju?
Koji tačno reciever koristite, oznaka? Svu dosadašnju opremu koristite i dalje, u slučaju da ona nije kompatibilna i ne može podržati nove usluge, dobićete novi uređaj.
MH i HS kablovska

#16071 Re: HS kablovska

kakaljin wrote:Nigdje još zvanicno nije napisano na koje duo pakete prelaze kid paketi i na koje trio pakete prelaze quadro paketi. Takodjer na koji paket prelazi sama digitalna tv. Jer kada dodje novi signal na šta će korisnici biti prebačeni.

Šta će biti nakon 01.08.2016. Godine
Nećete biti prebaćeni automatizmom na drugi paket, ako ne potpišete promjenu paketa, koristićete dosadašnje usluge.

O svim detaljima i novitetima ćemo Vas blagovremeno informisati.
laik1981

#16072 Re: HS kablovska

Post by laik1981 »

MH i HS kablovska wrote:
laik1981 wrote:E ovako, ja imam hs-ov hd receiver koji sam platio i njihov modul koji sam takodjer platio.. Ako bi se odlucio za neki od ovih grande paketa da li bi ih mogao koristiti sa tim uredjajima i kakvi su uslovi u ovom slucaju?
Koji tačno reciever koristite, oznaka? Svu dosadašnju opremu koristite i dalje, u slučaju da ona nije kompatibilna i ne može podržati nove usluge, dobićete novi uređaj.
Na receiveru pise hema dv3 a sa straznje strane cbs digital.. Modul isto tako pise hema dv3 kupljen u gros hg za 60KM.. Modulom sam super zadovoljan ali receiver je smece.. Platio sam ga 100KM i volio bih ga zamijeniti kada bi postojala mogucnost..
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#16073 Re: HS kablovska

Post by hrasno38 »

laik1981 wrote:
r_faruk wrote:

Pise im na vise televizora u kuci.. Jel se ovaj paket po isteku 6 mjeseci placa 59,9KM??
Na vise televizora u kuci podrazumjeva samo analognu semu. To je moglo dok smo bili na starom HS-u a sad se digitala za svaki novi TV placa posebno osim u slucaju da se uzme D3 kuca.
kemox

#16074 Re: HS kablovska

Post by kemox »

MH i HS kablovska wrote:
kemox wrote:Hoćemo li mi kiji imamo KID paket (sada se vode kao duo paketi) imati d3go besplatno? Ili ako hoćemo da imamo ovu uslugu besplatno moramo da pređemo na telemah i uzmemo neki od duo ili trio paket?

Molio bih predstavnika kablovske da mi odgovori

Image
Ne morate prelaziti na Telemach, ali da bi koristili D3Go uslugu neophodno je da se opredijelite za jedan od novih unaprijeđenih servisa/paketa koje imate u našoj novoj ponudi.
E jeste.... Šta vam fali da nas korisnike KID paketa počastite besplatnim d3go

Hajde pitajte direktora može li?

P.S.
Hajde sredite nam to, neću ti više postavljati naugodna pitanja ovdje na forumu :thumbup:
Last edited by kemox on 13/02/2016 09:42, edited 2 times in total.
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#16075 Re: HS kablovska

Post by hrasno38 »

I ja sami imao i zamjenili su mi za TM modul a zamjenit ce mi i risiver. Mozes ih vjerovatno kao i ja staviti na PIK:)
Locked