Meni ne naumpada, prest'o sam brojat godineCapajebo wrote:a cigar?arzuhal wrote:E, čuj, nako trunje jedu za sehur, prave hašuru u po ramazana, pometu šta ima u špajzu...Grah se jede za sehur, djeco lijepa, more uz ćasu graha kakav integralni hljeb ili somun od heljde, malo narendanog kupusa i ajrana, i postiš do 12-tog ševala tekuće godine, samo ti kahva naumpane oko ikindije...
Ramazan, opet ;)
- arzuhal
#16051 Re: Ramazan, opet ;)
- frameni
#16052 Re: Ramazan, opet ;)
Meni isto prijaju sjemenke.Sameljem lan i dodam chia sjemenke,sve to prelijem vrelim mjekom kad se malo prohladi dodam ljesnike i orahe mada moze i svjeze voce.I sve bude haman-taman 
Kahva i cigare tek poslije teravije.
Kahva i cigare tek poslije teravije.
- Capajebo
#16053 Re: Ramazan, opet ;)
Karakterarzuhal wrote:Meni ne naumpada, prest'o sam brojat godineCapajebo wrote:a cigar?arzuhal wrote:E, čuj, nako trunje jedu za sehur, prave hašuru u po ramazana, pometu šta ima u špajzu...Grah se jede za sehur, djeco lijepa, more uz ćasu graha kakav integralni hljeb ili somun od heljde, malo narendanog kupusa i ajrana, i postiš do 12-tog ševala tekuće godine, samo ti kahva naumpane oko ikindije...
- arzuhal
#16054 Re: Ramazan, opet ;)
Ma jok, kakav karakter, to nije bila stvar volje nego čista logika i suočavanje s brutalnom istinomCapajebo wrote: Karakter![]()
- arzuhal
#16056 Re: Ramazan, opet ;)
Da vi'š jesu dobri, nemaju onu unutrašnjost k'o obični somun tip 500, nego samo dvije korice, isto sirijski hubz...nasa wrote:cuj sad i somun od heljde![]()
- nasa
#16057 Re: Ramazan, opet ;)
hajd kad ti kazes, a znamo da vazis za poguziju
za nocas imamo samo ove obicne
A bez sale i ja sam cula da ove sjemenke zasite i daju energije, imam jednu radnu kolegicu koja to inace doruckuju.Navece potopi sjemenja sa suhim vocem i ujutru jede....
- skupljac_zeljeza
#16058 Re: Ramazan, opet ;)
Ima nešto u toj papagajskoj hrani. Tahin (pasta od susama) pomiješan sa medom je kao nekakav lijek, a ja zakačio zbog zanimljivog ukusa par kašika i dešava se nešto.nasa wrote:
A bez sale i ja sam cula da ove sjemenke zasite i daju energije...
- nasa
#16059 Re: Ramazan, opet ;)
jela sam tahin u nekim drugim stvarima ali ne s medom, sta lijeci
Ovo mi se svidjelo na jednoj drugoj temi pa nadam se da se autor ne ljuti da i ovdje stavim:
Ovo mi se svidjelo na jednoj drugoj temi pa nadam se da se autor ne ljuti da i ovdje stavim:
mirzaaa33 wrote:
Još jedna stvar vezana za ramazan. Trebao bi biti mjesec solidarnosti, suosjećanja, odricanja, darovanja, skromnosti. Pojede se i popije, potroši više(uglavnom na sebe i vlastite potrebe) dvostruko više u odnosu na druge mjesece.
- commendatore
#16060 Re: Ramazan, opet ;)
da neš postat ajronmanskupljac_zeljeza wrote:Ima nešto u toj papagajskoj hrani. Tahin (pasta od susama) pomiješan sa medom je kao nekakav lijek, a ja zakačio zbog zanimljivog ukusa par kašika i dešava se nešto.nasa wrote:
A bez sale i ja sam cula da ove sjemenke zasite i daju energije...
- jao_situacije
#16061 Re: Ramazan, opet ;)
kako uspiju potrošiti višenasa wrote:jela sam tahin u nekim drugim stvarima ali ne s medom, sta lijeci
mirzaaa33 wrote:
Još jedna stvar vezana za ramazan. Trebao bi biti mjesec solidarnosti, suosjećanja, odricanja, darovanja, skromnosti. Pojede se i popije, potroši više(uglavnom na sebe i vlastite potrebe) dvostruko više u odnosu na druge mjesece.
- nasa
#16062 Re: Ramazan, opet ;)
jelo ovo, ono, ja prva daleko vise kuham tokom ramazana itd. cak i da se potrosi isto sasvim jasna je poenta, da fokus treba biti na drugim stvarima, bar onaj unutrasnji...
Da budem jasna, nemam ja nista protiv okupljanja, spravljanja raznih jela, uzivanja u svakojakim delicijama, stvaranja praznicne atmosfere ali ne treba zaboraviti na sustinu price...
Da budem jasna, nemam ja nista protiv okupljanja, spravljanja raznih jela, uzivanja u svakojakim delicijama, stvaranja praznicne atmosfere ali ne treba zaboraviti na sustinu price...
- MOSALJOZE
#16063 Re: Ramazan, opet ;)
To je slično onome,drugi dan ramazanskog bajrama Dan šehida,a njima glavna baklava.

- skupljac_zeljeza
#16064 Re: Ramazan, opet ;)
Za štitnu nešto, ali ja malo prevrtim na googletu pa od svačega ili za svašta.nasa wrote:jela sam tahin u nekim drugim stvarima ali ne s medom, sta lijeci
Zahrđat ću do bajrama.commendatore wrote: da neš postat ajronman
Nekada davno čuo ovu hićaju i naiđoh opet.
Prije mnogo godina jedan zapadnjak nabas’o u jedno bosansko selo za vrijeme Ramazana. Proveo tu desetak dana jer su domaćini bili više nego ljubazni i s gostom se sporazumjevali i rukama i nogama. Vratio se musafir kući te prepričavajući gdje je sve bio i šta je sve vidio na svom putu za ove dobre seljane i njihov običaj reče: „ Probude me u toku noći i onda jedemo, zatim tokom čitavog dana nedaju ništa jesti ni piti. Negdje predveče naprave hrane i jela kao da će četa vojske jesti i čekaju znak. To im određuju mala djeca koja trče ulicom i dozvoljavaju jelo i piće baš u to vrijeme. Najedemo se i napijemo, ma ljepota. E onda na večernju fiskulturu. Svi se spreme pa u jednu veliku salu. Trener ispred, pa muškarci i iza njih žene. Onda trener naređuje: -Gore, dole, gore, dole... Onda se svi ušutimo i čekamo da vidimo jel dobro. Trener sjedi i razmišlja i onda se okrene na desnu pa na lijevu stranu i kaže: -Ne valja, ne valja! Hajd ponovo!!!“
- jao_situacije
#16065 Re: Ramazan, opet ;)
ma svakako, meni računica ne ide tako, možda je to do mene, ali imam 2 obroka umjesto 3 ne popijem 2-3 kahve koliko inače pijem svaki dan, ne pušim, ne jedem vaninasa wrote:jelo ovo, ono, ja prva daleko vise kuham tokom ramazana itd. cak i da se potrosi isto sasvim jasna je poenta, da fokus treba biti na drugim stvarima, bar onaj unutrasnji...
nema teorije da potrošim više, možda eventualno goriva ili struje, ali hrane ne
- jao_situacije
#16066 Re: Ramazan, opet ;)
jel to imaš problema sa željezom ?skupljac_zeljeza wrote:Za štitnu nešto, ali ja malo prevrtim na googletu pa od svačega ili za svašta.nasa wrote:jela sam tahin u nekim drugim stvarima ali ne s medom, sta lijeci
Zahrđat ću do bajrama.commendatore wrote: da neš postat ajronmanUzeo i nekakvih tableta u kojima 45 mg Iron-a po bobi kao dodatak jer me troši nekada na poslu.
Nekada davno čuo ovu hićaju i naiđoh opet.
Prije mnogo godina jedan zapadnjak nabas’o u jedno bosansko selo za vrijeme Ramazana. Proveo tu desetak dana jer su domaćini bili više nego ljubazni i s gostom se sporazumjevali i rukama i nogama. Vratio se musafir kući te prepričavajući gdje je sve bio i šta je sve vidio na svom putu za ove dobre seljane i njihov običaj reče: „ Probude me u toku noći i onda jedemo, zatim tokom čitavog dana nedaju ništa jesti ni piti. Negdje predveče naprave hrane i jela kao da će četa vojske jesti i čekaju znak. To im određuju mala djeca koja trče ulicom i dozvoljavaju jelo i piće baš u to vrijeme. Najedemo se i napijemo, ma ljepota. E onda na večernju fiskulturu. Svi se spreme pa u jednu veliku salu. Trener ispred, pa muškarci i iza njih žene. Onda trener naređuje: -Gore, dole, gore, dole... Onda se svi ušutimo i čekamo da vidimo jel dobro. Trener sjedi i razmišlja i onda se okrene na desnu pa na lijevu stranu i kaže: -Ne valja, ne valja! Hajd ponovo!!!“
samo jedi hurme, otprilike 10 hurmi je dnevna količina potrebnog željeza pored toga ima bakra kalija kalcija magnezija natrija fosfora itd.
- art vandeley
#16067 Re: Ramazan, opet ;)
Samo da zazelim hajr i sabur, da nam drugi dan Ramazana prodje lakse nego prvi i tako redom insallah do kraja.
- wewa
#16068 Re: Ramazan, opet ;)
ja ovdje dobrog derneka!hadzinicasa wrote:cru det.Capajebo wrote:Ramazan nije Ramazan bez ove prepiske na forumuhadzinicasa wrote:
Dragi Idrize, zar opet...
kakve su se tu rasprave vodile....
maksuz selam postacima i topa-filozofima
- arzuhal
#16069 Re: Ramazan, opet ;)
Šta duh ramazana čini, gledaj nekadašnjih džematlija šta je, vela havle
Čak i na Eterniji zajedno iftare dočekuju He-Man, ratnica Teela, General Duncan i ostali, a i u zloćama Skeletoru i njegovim kompanjonima se nešto stislo pa šute dok puca top sa saraja Grayskulla 
- skupljac_zeljeza
#16070 Re: Ramazan, opet ;)
Skupljaci zeljeza ga vazda imaju.jao_situacije wrote: jel to imaš problema sa željezom ?
- kritichar
#16071 Re: Ramazan, opet ;)
medinske od po kile u vakuumu, šijjske su praktičnije za rukovanje golim rukama
- Rijeka_snova
#16072 Re: Ramazan, opet ;)
Ramazan serif mubarek olsun 
- beautyfool
#16074 Re: Ramazan, opet ;)
Da nije foruma ja vjerovatno ne bih znala da postoji i ta vrsta ljudi koja ne pije samo za vrijeme ramazana 
- beautyfool
#16075 Re: Ramazan, opet ;)
a gdje kupujete te somune od heljde, ova nasa lokalna pekara nije toliko napredna iako samo somune prodaje