Liverpool FC

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
missko

#16051 Re: Liverpool FC

Post by missko »

Neovisno o rezultatu ali Liverpul nema igre nikako oni samo imaju saanse kad ih protivnik pritisne pa mogu u kontru tako im se sinoc izrodilo par prilika ali nekako mi izgledaju kao da samo letaju ko muhe bez glave. Minjole spasi onak slonodnjak odbi u stativu pa onda opet odbrani sut s 5 metara glavom. Odbrana i golman ispastaju ovom glupom nekom taktikom gdje ih se precesto ostavlja na vjetrometini kada ne uspije presing na protivnika na sredini terena.
Mene je Klop razocarao ja sam bio uvjeren da je on beton a Slaven me pozitivno iznenadio
zomri

#16052 Re: Liverpool FC

Post by zomri »

missko wrote: Mene je Klop razocarao ja sam bio uvjeren da je on beton a Slaven me pozitivno iznenadio
Klopp ne igra sa svojom ekipom ni sa svojom igrom. Kad je pokušao igrati tu igru krenule su one ozljede tako da je to sad napustio do daljnjeg i prebacio na igru kroz posjed.

S druge strane Slaven je one trick pony, jedino što zna je igrati na kontre i to mu prolazi tamo gdje to može, tj. protiv ekipa koje igraju na posjed, migriraju igrače u napad i onda su ranjivi na kontre. To objašnjava zašto je uglavnom imao dobre rezultate protiv jačih ekipa, a protiv slabijih sve neki x-evi i porazi.

Kloppa treba ocjenjivati kad bude imao svoje igrače, da su ovi najbolji zdravi i bar jednu predsezonu sa ekipom.
missko

#16053 Re: Liverpool FC

Post by missko »

zomri wrote:
missko wrote: Mene je Klop razocarao ja sam bio uvjeren da je on beton a Slaven me pozitivno iznenadio
Klopp ne igra sa svojom ekipom ni sa svojom igrom. Kad je pokušao igrati tu igru krenule su one ozljede tako da je to sad napustio do daljnjeg i prebacio na igru kroz posjed.

S druge strane Slaven je one trick pony, jedino što zna je igrati na kontre i to mu prolazi tamo gdje to može, tj. protiv ekipa koje igraju na posjed, migriraju igrače u napad i onda su ranjivi na kontre. To objašnjava zašto je uglavnom imao dobre rezultate protiv jačih ekipa, a protiv slabijih sve neki x-evi i porazi.

Kloppa treba ocjenjivati kad bude imao svoje igrače, da su ovi najbolji zdravi i bar jednu predsezonu sa ekipom.
Ja i ti smo gledali razlicite tekme. Sinoc posjed bio pola pola a posjed protiv Lestera bio 30-tak posto, protiv Lestera koji igra mrtve kontre. Pricamo o kontri i jacim ekipama a Liverpul najbolje pobjede ostvario na kontre protiv Citya i Celzija
zomri

#16054 Re: Liverpool FC

Post by zomri »

Posjed protiv Leicestera imaš tu

http://www.theguardian.com/football/liv ... eague-live

I Klopp voli igrati na kontre tamo gdje može - protiv jačih. I protiv Arsenala smo isto dobro odigrali. Ostavimo po strani to što je Kloppov kontranapad u globalu dosta drugačiji od onog kako ga koristi Slaven u WHU.

I još nešto: igranje na posjed ne znači da svaku utakmicu igraš sa 60-70% posjeda.
Mustang1

#16055 Re: Liverpool FC

Post by Mustang1 »

Ja mislim da bi Klopp trebao nesto pokrenuti u pozadini i iskoristiti ove Kineze maximalno, makar ostao bez ijednog igraca koji su trenutno u prvom timu, prihvatit cu tu zrtvu :oops: Nek djeca zavrse sezonu ali nek uzme milione :D
Šibicar

#16056 Re: Liverpool FC

Post by Šibicar »

Ja mislim da je Klop mogao tj. MORAO bolje sa kakvim god panjevima da raspolaže,jer se tu ustvari vidi kvalitet trenera,kad od ničega napraviš nešto,a ne sad ova neka priča,kao dovedite mu 15-20 njegovih igrača pa će on nešto kao igrati i osvajati....Kao prvo navijači Liverpula nemaju više strpljenja jer 100 godina nisu ligu osvojili,a Klopu će trebati sigurno 4-5 sezona da bi mu igra ličila na nešto što je on zamislio(ako uopšte izdrži na klupi toliko),kakve god igrače da mu dovedu sad na ljeto...Takodjer mislim da je bolje da ekipu gradi par sezona u miru polako i bez velikog pritiska,nego da krene u osvajanje kosmosa sa 20 novih imena,jer se to tako ne radi....
MyTao

#16057 Re: Liverpool FC

Post by MyTao »

Ma nema sanse da ce doci tako velik broj novih igraca... mislim da ce doci najvise 3-4 pojacanja u ljeto I to je to. Ja sam ovu sezonu davno otpisao, cak dok su neki govorili kako ce biti borbe za titulu... Klopp je sa Liverpoolom igrao tekmu u prosjeku svako 3 dana, povrede najbitnijih igraca, nova liga... sve je to uticalo... a opet je dosao do finala jednog kupa, jos uvijek je u EL... stvarno nije mogao bolje. Ako uzme kup onda je ova sezona uspjeh...
Tito_i_Partija

#16058 Re: Liverpool FC

Post by Tito_i_Partija »

LSD wrote:Totalna cistka i remont je jedino riješenje.
Ostaviti par kvalitetnih igraca i potencijala u svakoj liniji (Firmino, Sturirdge, Henderson, Coutinho, Clyne, Moreno i možda još neki)...ovo ostalo potjerati govnjivom motkom što dalje od Anfielda. Nema tu hljeba i kvalitete, samo prosjeci i nova razocaranja sa njima. To su igraci za WBA ili Fulhama, ne za Liverpooola.
Dakle, Kloponja ce morati dovesti 15 novih igraca :-) boljih i talentovanijih od ovih trenutnih , dakako.
Ostavit' samo Coutinha, jer ovo ostalo je sve za klubove poput Norwicha, Newcastle-a, i slicnih filera lige koji nikad gornju polovinu tabele nisu vidjeli. Al' veca je sansa da ce Coutinho otic', nego da ce LFC ikako uspjet' izgradit' solidan tim oko njega.

Sturridge je dobar, al' jebes igraca koji odigra dvije utakmice u sezoni, jer mu cak i zagrijavanje predstavlja rizik povrede. Jebeni bubble boy.
MyTao

#16059 Re: Liverpool FC

Post by MyTao »

The great managers of klix forum have spoken!! Klopp znas sta ti je ciniti...
Tito_i_Partija

#16060 Re: Liverpool FC

Post by Tito_i_Partija »

Najbolje je nista ne cinit', jer deveto mjesto u ligi i ispadanje iz FA kupa je veliki uspjeh. Kloppe, nista ne daraci! :D
Tomahawk11
Globalni moderator

#16061 Re: Liverpool FC

Post by Tomahawk11 »

Bolji sastav ima Stoke od L'poola.
Ne krivim Kloppa, nije covjek znao gdje dolazi.
Morace velike kozmeticke zahvate raditi na ljeto.
Samo, nece to ici tako lahko. Prvo, gdje naci masu kvalitetnih igraca odjednom? Nije vise ni lova u pitanju, nego sto je konkurencija na trzistu velika. Svi hoce nesto dobro i svi masno placaju. Pitanje je koliko je L'pool privlacna sredina u situaciji kad neki mlad perspektivan fudbaler bira sredinu.
Tako da ce ovo prije biti dugotrajno gradjenje tima, proces koji se mora isrpjeti.
MyTao

#16062 Re: Liverpool FC

Post by MyTao »

pa momak znas li ti ko je igrao juce?? od 11 igraca samo je jedan igrac iz prve postave Liverpoola igrao... Sturridge, Origi I Coutinho igrali prvu tekmu posle velikog odsustva.. pola tima bili igraci iz U21 tima. Lucas fucking Leiva igrao CB sa Lloriem kojem je ovo bila druga tekma u zadnje 2 godine... Ti si video rezultat na livescore I doso si ovdje prosipati svoje znanje kako se svi igraci trebaju prodati osim Coutinha :-) a jedan Firmino izabran za igraca mjeseca prije dva dana...

Liverpool nije igrao u najjacem sastavu ni jednu tekmu ove sezone, a odigrao ih je 40, sto je vise neko I jedan klub u Europi. Novi trener u novoj ligi bez vremena da ih uigra... zar se moglo sta ocekivati drugacije? Mozda da ste vi sa foruma preuzeli tim... ali 'ta ce levat Klopp

Vi ste meni ko Neville koji se igrao sa Ipadima na SKyu... zaustavljaju playove crtao neke linije okolo igraca I prodavao ljudima maglu kako je strucnjak... a sada ce izgleda biti prvi trener u historiji koji ce dobiti otkaz a da nije imao ni jednu pobjedu :)

Naravno da Liverpoolu treba pojacanja, ali ste svi svrsavali kada su ovi isti igraci ubili City na Etihadu, Chelsea na Bridgu, Sauthampton itd... sad odjednom postali drva :-) how yes no...
Tito_i_Partija

#16063 Re: Liverpool FC

Post by Tito_i_Partija »

Sjo Firmino, igrac mjeseca.

Sjo Benteke, zvijer.

Sjo Origi, Ibe, Moreno, Sakho, Lallana, Leiva...sve krema evropskog fudbala. :lol:

Dajte im odmah produzenje ugovora do 2021, sve svjeCki igraci k'o Mignolet.

Kloppe, nista ne daraci! :pisnuo:
zomri

#16064 Re: Liverpool FC

Post by zomri »

Tito_i_Partija wrote:Sjo Firmino, igrac mjeseca.

Sjo Benteke, zvijer.

Sjo Origi, Ibe, Moreno, Sakho, Lallana, Leiva...sve krema evropskog fudbala. :lol:

Da, a Subotić, Hummels, Kagawa, Smelzer, Blazikovski i Lewandowski su bili svjetske klase 2009-10. :thumbup:
missko

#16065 Re: Liverpool FC

Post by missko »

Super je biti optimistican i normalno da navijac ne moze realno sagledati stvari. Klop kao menadzer je trebao izabrati prioritete i igrati s najjacim sastavom tamo gdje ima sanse za nesto a u ligi nema to je ocito valjda . Od Stouka su izgubili tekmu ali su prosli na lutriju tako da ako u finalu bude gusto u srecu se nece moci uzdati. FA kup mu je bio jos jedna dobra sansa da sta ostvari i imali su tekmu kao domacini i nisu uspjeli ako bude i u EL ovako naivan mislim da nema sanse za bilo sta. Ja sam Klopov simpatizer i svaki engleski tim ima dobre igrace tj igrace koji nisu s neba dosli nego poprilicno dokazani i on kao trener je morao napraviti razliku bar do sada da to lici na nesto a ne gore od Rogersa
MyTao

#16066 Re: Liverpool FC

Post by MyTao »

zomri wrote:
Tito_i_Partija wrote:Sjo Firmino, igrac mjeseca.

Sjo Benteke, zvijer.

Da, a Subotić, Hummels, Kagawa, Smelzer, Blazikovski i Lewandowski su bili svjetske klase 2009-10. :thumbup:
Ovdje neki kazu kako je Messi, Ronaldo I Suarez igracine I misle da znaju vise od drugih :-)

Mogu se kladiti da su ovi sto sada pljuju po Firminu isto to radili Suarezu u prvoj sezoni kada je masio 80% suteva... A Ako Firmino nije dokazao da se radi o odlicnom igracu onda ne znam ko jeste...
Gandalf

#16067 Re: Liverpool FC

Post by Gandalf »

West Ham je klasična krkanska ekipa sa otoka, sinoć su i imali sreće, šta je sve isfulao Benteke, koliko god bio West Ham lafo jak, LFC je bio sa B timom vrlo blizu pobjedi, meni je gore bilo što sam morao odgledati trosatnu utakmicu da bih vidio još jednu sretnu loptu nekog bezveznjakovića koji samo protiv LFC-a može imati nekakvu utakmicu karijere.

Ključno će biti dovesti što brže igrače na ljeto, neovisno na kojo poziciji, na svakoj poziciji im trebaju igrači i malo manja bolnica u timu - ama baš svaku utakmicu ove sezone prva jedanaestorka se krpi sa 5-6 igrača, što je fakat previše.
AmiĐa_Idriz

#16068 Re: Liverpool FC

Post by AmiĐa_Idriz »

FSG je poslušao navijače, nije bilo potrebe da se nastave protesti, večeras su se zvanično izvinili navijačima, priznali svoju grešku, tako da će cijene ulaznica biti smanjene.
Gandalf

#16070 Re: Liverpool FC

Post by Gandalf »

korporacijski ološ bi mater rođenu prod'o za marku
AmiĐa_Idriz

#16071 Re: Liverpool FC

Post by AmiĐa_Idriz »

Image

Neko novo lice na jutrošnjem treningu...bem ti kolje :D :lol:
missko

#16072 Re: Liverpool FC

Post by missko »

AmiĐa_Idriz wrote:Image

Neko novo lice na jutrošnjem treningu...bem ti kolje :D :lol:
Ruzan i s kosom i celav
AmiĐa_Idriz

#16073 Re: Liverpool FC

Post by AmiĐa_Idriz »

Ignacio Camacho i njegov agent u četvrtak bili u Melwoodu na pregovorima, usmeni dogovor postignut, ostala još Malaga.
missko

#16074 Re: Liverpool FC

Post by missko »

AmiĐa_Idriz wrote:Ignacio Camacho i njegov agent u četvrtak bili u Melwoodu na pregovorima, usmeni dogovor postignut, ostala još Malaga.
Stize vas Celzi amidza :D
AmiĐa_Idriz

#16075 Re: Liverpool FC

Post by AmiĐa_Idriz »

Ne spominji mi to, belaj ću neki napraviti desil se to :mrgreen:
Post Reply