To sam nešto pogriješio u dijagnozi?joint union wrote:Nije ovo tema o HDZ-u hafise.Hafis wrote:Šarena skupina političkih prebjega i mnoštvo praambicioznih anonimnih likova željnih budžetske guzovače.
Ideološki profilirana otprilike u mjeri koliko i umirovljenički šahovski klub Mostar.
Naputak: ni po koju cijenu ne pustiti ni blizu institucija gdje se odlučuje, jer mogu samo nešto zajebati u ovim prelomnim trenutcima.
Btw one dijaloške emisije na TV1: Suljagić se razumije u državne prioritete i hrvatsko pitanje taman koliko i Marica u krivu hargiju.
Priča u potpunosti jednaka tipu koji prodaje sir na pijaci, i unatoč činjenici da ga je nabavio iz četvrte ruke od nakupca, tip se trudi uvjeriti kupca da je ekspert u oblasti tehnologiju proizvodnje sira.
Demokratska fronta Željko Komšić
-
Hafis
#16051 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
- joint union
#16052 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Samo se Covi mora priznati jedno, majoriziran ili ne, istu pricu prodaje vjernim glasacima.madner wrote:Jadni Hafis, nema niko da mu parafira zelje.
Covic postavlja uslove, SDA bi ko i dio prihvatila no nema partnera.
Me'scini nije do robe, vec do kupca?
- joint union
#16053 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Nisi nista u dijagnozi, samo ne pricamo o HDZ-u, pogrijesio si temu.Hafis wrote:To sam nešto pogriješio u dijagnozi?joint union wrote:Nije ovo tema o HDZ-u hafise.Hafis wrote:Šarena skupina političkih prebjega i mnoštvo praambicioznih anonimnih likova željnih budžetske guzovače.
Ideološki profilirana otprilike u mjeri koliko i umirovljenički šahovski klub Mostar.
Naputak: ni po koju cijenu ne pustiti ni blizu institucija gdje se odlučuje, jer mogu samo nešto zajebati u ovim prelomnim trenutcima.
Btw one dijaloške emisije na TV1: Suljagić se razumije u državne prioritete i hrvatsko pitanje taman koliko i Marica u krivu hargiju.
Priča u potpunosti jednaka tipu koji prodaje sir na pijaci, i unatoč činjenici da ga je nabavio iz četvrte ruke od nakupca, tip se trudi uvjeriti kupca da je ekspert u oblasti tehnologiju proizvodnje sira.
- madner
#16054 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Vise je do dilera, nije znao kako da inace opstane. No ima mali problem, sada ne zna kako da opravda ocekivanja.joint union wrote:Samo se Covi mora priznati jedno, majoriziran ili ne, istu pricu prodaje vjernim glasacima.madner wrote:Jadni Hafis, nema niko da mu parafira zelje.
Covic postavlja uslove, SDA bi ko i dio prihvatila no nema partnera.
Me'scini nije do robe, vec do kupca?
-
Hafis
#16055 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ma sve će to Komšo i Emir srediti.
Imam nekakv zloban osjećaj da će se ta bulumenta zvana DF raspasti mnogo prije lokalnih izbora.
Novo je to, a gladno, i vjerojatno niskog praga. Živi bili pa vidjeli.
Imam nekakv zloban osjećaj da će se ta bulumenta zvana DF raspasti mnogo prije lokalnih izbora.
-
JedanMova
#16056 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Podjelio im Zlaja ono sto i sam koristilerdi wrote:Loša roba izgleda.crvenebrigade wrote:Ocigledno je da je jedina prepreka provedbi izdajnickog i antidrzavnog dogovora sa kriminalizovanim Draganom Covicem i HDZ-om ostao hrabri dr. Emir Suljagic.
Danasnjim narucivanjem objeda na racun dr. Emira Suljagica, Zeljko Komsic nastoji ukloniti i posljednju prepreku (nakon sto je kandidovao nepoznatog Antu Popovica da bi pobjedio Dragan Covic) kako bi se formirala treca, etnicka izborna jedinica (fakticki ozvanicila podjela nase domovine), zatim vratio u prava lazni borac i suprug (Coviceve druzice) Borjane Kristo i mnogi drugi lazni borci.
Dr. Emir Suljagic ne smije odustati od ove borbe jer on ostaje mozda i jedina prepreka daljnoj provedbi paklenog izdajnickog dogovora izmedju Zeljka Komsica i Dragana Covica iz Sirokog Brijega.
- drug_profi
#16057 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Aaaa pa djes' ga to pitat....-LIBERO- wrote:Alternativa? Il recimo dobar plan B?
...s tipfeler masine...
- jazzer
#16058 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Mogu se raspasti i na 12 ogranaka ali nijedan od njih nece podrzati tvoje vlazne snove.Hafis wrote:Ma sve će to Komšo i Emir srediti.
-
JedanMova
#16059 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Hajde malo protabiri protokol koji vazi za clanove Predsjednistva, njihovo kretanje, obezbjedjenje i slicno pa onda pametujperedajz wrote:Za pocetak jedan mali test. Pogledajmo kako je i s cim je dolazio na stranacke skupove, ono stranackim sredstvima, vozilima ili drzavnim? To ce nam reci dosta o njegovom "postenju". Ove dole slike ispod pokazuju da Zeljko Komsic nema ni gram "postenja" o kojem ti pises.cvrčak_na_hedonizmu wrote: Komšić je u odnosu na 99% političara izrazito pošten lik. To nije gola proleterska, to je činjenica.
Sluzbena vozilA, sluzbeno osiguranje za stranacke DF aktivnosti Zeljka Komsica, tako da njegove stare partijske kolege koriste fondove JP Autocesta FBIH za stranacke aktivnosti SDP-a, a Komsic koristi fondove predsjednistva BiH za aktivnosti stranacke DF-Zeljko Komsic.
- SaraFina
#16060 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Meni je lično drago da su Hrvati dobili svog legitimnog hrvatskog prestavnika.
Taj Čović je na čelu HDZ-a koliko? I koliko je bio na vlasti prije slučaja Zeljko Komšić?
I sad se oni naivno nadaju da će se nešto promijeniti u iduće 4 godine
Hoće kad su osobni interesi vodja čopora u pitanju!
Taj Čović je na čelu HDZ-a koliko? I koliko je bio na vlasti prije slučaja Zeljko Komšić?
I sad se oni naivno nadaju da će se nešto promijeniti u iduće 4 godine
Hoće kad su osobni interesi vodja čopora u pitanju!
- raskopusa
#16061 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
potrefio si 100%,zato se i bune.Hafis wrote:To sam nešto pogriješio u dijagnozi?joint union wrote:Nije ovo tema o HDZ-u hafise.Hafis wrote:Šarena skupina političkih prebjega i mnoštvo praambicioznih anonimnih likova željnih budžetske guzovače.
salju ti poruku: ne barkci ove preko ivana
-
lacrima
#16062 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Taj izrazito pošteni lik je sjedio i šutio 20 godina dok su oko njega njegovi reketarili, zapošljavali braću i rodbinu, vozali pijani, kupovali stanove za tender, izmišljali tunele...
A kad mu nisu dali koliko je očekivao, progovorio je.
A kad mu nisu dali koliko je očekivao, progovorio je.
-
Hafis
#16063 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Koga nema, morat će se i bez njegajazzer wrote:Mogu se raspasti i na 12 ogranaka ali nijedan od njih nece podrzati tvoje vlazne snove.Hafis wrote:Ma sve će to Komšo i Emir srediti.
Šala. Ne komentiram glede onoga što ti misliš da ja mislim....
Kažem da je ekipa olupljena s koca, ne postoji ona unutarnja kohezija koja prati ''stare'' partije, tako da u slučaju možebitnog ulaska u vladajuću koaliciju, ne isključujem neku pretjeranu servilnost stranci i postojanje mogućeg klecanje koljena pred nekim nemoralnim i diskretnim ponudama ubuduće, a zašto ne i prebjege.
Jedini lijek za njih je, pošto se radi o političkim amaterima i demagozima, da se posvete opoziciji i okrenu se profiliranju i učvršćivanju stranaka ''lijevog centra'' i ostalih ideoloških kovanica, a da ozbiljan posao prepuste političarima.
- madner
#16064 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ne moj ni slucajno Covica dirat, slomit ce ti neko ruku. 
-
Hafis
#16065 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
U vas svaka druga o Čoviću.
Drž'te se teme ljudi: Komšo, Emir, dvojba - ući/ne ući.
Drž'te se teme ljudi: Komšo, Emir, dvojba - ući/ne ući.
- Mister Yes
#16066 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ova ti je ko u amidže njegošaHafis wrote: Jedini lijek za njih je, pošto se radi o političkim amaterima i demagozima, da se posvete opoziciji i okrenu se profiliranju i učvršćivanju stranaka ''lijevog centra'' i ostalih ideoloških kovanica, a da ozbiljan posao prepuste političarima.
- Lokman
#16067 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ako se u SDP-u dogode suštinske promjene, prije svega delagumdžizacija, onda je svrha postojanja df-a besmislena. Ovo je suštinski historijska replika sukoba boljševika i manjševika. Poenta modernih trendova jesu integracije. Ujedinjeni df i sdp preko noći postaju jači od sda. Prepreka ujedinjenju su besmisleni egoizmi kvazilidera.
- drug_profi
#16068 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
I bolje bi mu bilo. Ovdje nema filtera za misljenje.-LIBERO- wrote:Zeljko cita forum.
...s tipfeler masine...
-
T4h
#16069 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ovo ga dodje k'o kad dobro mlad momak, u punoj snazi i poletu, nazvat cemo ga DjeFko, uleti u sobu, a tamo djevojka po imenu Vlasta spremna za akciju. Eh sad, DjeFko bi rado umočio, ali zna da Vlasta ima zeznutog ćaću, SADka, koji je do sad svakog ko je umočio dobro kaznio, prije ili kasnije. Na kraju sve se svodi na pitanje hoce li DjeFko umočiti ili ne...a mlad momak ko mlad momak...o posljedicama rijetko razmislja...ali ako malo stisne i izadje iz sobe ko zna dokle može dogurati.
Svakako predstoji interesantan period, iskreno volio bih da jedna stranka preuzme odgovornost i za dobre i lose strane mandata, a ne da se prebacuje loptica u drugo polje. Nažalost, mislim da od toga zadugo nema nista. Tacno mi je zao sto nema neka kvota za izmjenu stranackih dresova, koja bi ovim padobrancima barem donekle onemogućila potpuni politički kurvaluk.
Svakako predstoji interesantan period, iskreno volio bih da jedna stranka preuzme odgovornost i za dobre i lose strane mandata, a ne da se prebacuje loptica u drugo polje. Nažalost, mislim da od toga zadugo nema nista. Tacno mi je zao sto nema neka kvota za izmjenu stranackih dresova, koja bi ovim padobrancima barem donekle onemogućila potpuni politički kurvaluk.
-
VjecitiStudent
#16070 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
DF napreduje, Hanka je upravo obećala da će se viđati sa SDA samo u parlamentu, ništa više ispod stola.
Vajzović: Vratiti zastupničku demokratiju u Parlamentarnu skupštinu BiH
http://www.oslobodjenje.ba/vijesti/bih/ ... pstinu-bih
- MuaDib
#16071 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Gdje corto? 
-
crysis
- Location: Kad umreš, ti ne znaš da si umro i nije ti teško. Teško je drugima. Isto je i kad si glup.
#16072 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
MuaDib wrote:Gdje corto?
reko sam ja da ce on poslije izbora u ilegalu.
- joint union
#16073 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ma Cova je izgleda racunao da ce zijaniti 100%, pa pripremio pricu. Izgleda da mu jos nisu javili da je dobiomadner wrote:Ne moj ni slucajno Covica dirat, slomit ce ti neko ruku.
- PapakizSarajeva
#16074 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Nego, je li neko od vas procitao ono VIZIJA 14-22 u izdavackoj djelatnosti DF-a. Ja jesam fan DF-a i ZK, ali ako su na onome zasnivali rezultate izbora, ODLICNOOOOOOOO su prosli ...
- joint union
#16075 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Kojim? Ovim "pravim" politicarima dosad? Ovi koji su nam donijeli ovo blagostanje? Moj cuko je bolji politicar od njih.Hafis wrote:Koga nema, morat će se i bez njegajazzer wrote:Mogu se raspasti i na 12 ogranaka ali nijedan od njih nece podrzati tvoje vlazne snove.Hafis wrote:Ma sve će to Komšo i Emir srediti.
Novo je to, a gladno, i vjerojatno niskog praga. Živi bili pa vidjeli.![]()
Šala. Ne komentiram glede onoga što ti misliš da ja mislim....
Kažem da je ekipa olupljena s koca, ne postoji ona unutarnja kohezija koja prati ''stare'' partije, tako da u slučaju možebitnog ulaska u vladajuću koaliciju, ne isključujem neku pretjeranu servilnost stranci i postojanje mogućeg klecanje koljena pred nekim nemoralnim i diskretnim ponudama ubuduće, a zašto ne i prebjege.
Jedini lijek za njih je, pošto se radi o političkim amaterima i demagozima, da se posvete opoziciji i okrenu se profiliranju i učvršćivanju stranaka ''lijevog centra'' i ostalih ideoloških kovanica, a da ozbiljan posao prepuste političarima.