Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
giannibelif wrote: ↑14/05/2023 10:32
Mig 29 može modernizaciju dobiti samo u segmentu radara. Ostalo ne. Poljske 29-ke su vjerovatno najmodernije trenutno i najdalje odmakle u modernizaciji.
Postavljao sam ja članak nekada, da ne tražim.
Francuski radar, kao u Mirage 2000-5.
Data link
Radio veza
Combat computer
Hard points za zapadno oružje...
U moru klipova bio je vjerovatno nevrdles.. samolet pada nakon desetak sekundi ide i vrtolet to je ta ew pratnja, i onda se cuje kao jos zvizduk rakete?
Tri stvari na ovom klipu? Znqci skidali su ih zajedno mogu mislit šoka i panike u ruja
Last edited by sumirprimus on 14/05/2023 11:06, edited 1 time in total.
sumirprimus wrote: ↑14/05/2023 11:05
U moru klipova bio je vjerovatno nevrdles.. samolet pada nakon desetak sekundi ide i vrtolet to je ta ew pratnja, i onda se cuje kao jos zvizduk rakete?
Tri stvari na ovom klipu? Znqci skidali su ih zajedno mogu mislit šoka i panike u ruja
Ovo je sve Helikopter, ja mislim.
Prvo glavni dio trupa, a zatim rep i jos neki dio, mozda od rotora
sumirprimus wrote: ↑14/05/2023 10:48
Ko je pratio tekstove pozorno itekako su spominjani apgrejdi na 10ak poljaka i 19ak slovaka...jos od jeseni 2022 je priprema trajala
To je obaveza novopridošlih članica, modernizacija tehnike i prilagođavanje nato standardima.
Sam ti je primjer njemačkih MiG-ova (a nije isključeno da su inkognito proslijeđeni Ukrajini.
To sve promakne putlerovcima. Da je bilo neke modernizacije na zetoru, to bi znali, nebi promaklo
Dakle vrijeme i situacija na terenu pokazuju da nije bila greska sto se Ukri nisu povukli iz bahmuta.Naprotiv, u ratu iscrpljivanja prije su ruje poklekle i sad ih ovo moze kostati dobrog dijela kolapsa fronta.
Vidjecemo dalji razvoj situacije hasad djeluje da su se ruje precijenile i previse potrosile.
Jos ostaje taj fakktor iks rezervi u ruja.
sumirprimus wrote: ↑14/05/2023 11:05
Ovo je sve Helikopter, ja mislim.
Prvo glavni dio trupa, a zatim rep i jos neki dio, mozda od rotora
Ja mislim da nije, cujes motor do pada ono nije vrtolet.
Mehanizam Ima tri glavna dijela: "meso", "raketa i bombaški teror" i "masovni pokolj civila radi stvaranja panike i zastrašivanja".
Međusobnim djelovanjem te komponente mogu "pokrenuti ruski rat".
Ali što reći o današnjem vremenu?
Detalj "meso" je još uvijek na mjestu. Meso nosi kape, kopa rovove, a ponekad i puca. S ovim elementom sve je u relativnom redu.
Detalj “masovni pokolji civila” besmisleno hrđa. Taj bitan element uopće ne funkcionira, jer su trupe bazirane tamo gdje jednostavno nema koga masovno ubijati, što kod trupa stvara nelagodu i osjećaj nezadovoljstva.
No, detalj "raketno-bombaški teror", čini se, "naredio je dug život".
Poučena vatrom i boli, Ukrajina je u drugoj godini rata iskovala takvu protuzračnu obranu da je postala praktički neranjiva. Sva ruska "lansiranja" pretvorila su se u rasipanje projektila i bespilotnih letjelica.
Naravno, postoje bespomoćni sektori (stambeni, mali gospodarski, ruralni, itd.), ali njihovo guranje ne daje nikakav vojni učinak, već samo pogoršava pravedni gnjev Ukrajinaca i jača kanibalsku sliku Rusije.
Samo za noćas je protuzračna obrana Ukrajine je "naškljocala" mrak dronova, svih krstarećih projektila i ostalih letećih sranja usmjerenih na gradove, vojna skladišta i trupe.
U Ternopilu, (na slici), iznad kojeg je nebo relativno "neuzvraćeno" - Rusi su srušili ljetne vikendice, povrtnjake, oštetili klanac i zapalili trgovačko skladište s pelenama.
Hoće li Rusija uspjeti "popraviti" mehanizam svog rata?
Teoretski, u budućnosti je to moguće. Ali nije činjenica da će Rusija uopće imati tu "budućnost".
sumirprimus wrote: ↑14/05/2023 10:48
Ko je pratio tekstove pozorno itekako su spominjani apgrejdi na 10ak poljaka i 19ak slovaka...jos od jeseni 2022 je priprema trajala
To je obaveza novopridošlih članica, modernizacija tehnike i prilagođavanje nato standardima.
Sam ti je primjer njemačkih MiG-ova (a nije isključeno da su inkognito proslijeđeni Ukrajini.
To sve promakne putlerovcima. Da je bilo neke modernizacije na zetoru, to bi znali, nebi promaklo
sumirprimus wrote: ↑14/05/2023 11:18
Dakle vrijeme i situacija na terenu pokazuju da nije bila greska sto se Ukri nisu povukli iz bahmuta.Naprotiv, u ratu iscrpljivanja prije su ruje poklekle i sad ih ovo moze kostati dobrog dijela kolapsa fronta.
Vidjecemo dalji razvoj situacije hasad djeluje da su se ruje precijenile i previse potrosile.
Jos ostaje taj fakktor iks rezervi u ruja.
Aha, kad rusi osvoje 200 metara, onda nista, kad to ukrainci naprave....ni Moskva nije daleko