Gif dana (pročitati prvi post!)
Moderator: Chloe
- holowey
- dale cooper
#16030 Re: Gif dana (pročitati prvi post!)
A ja mislio da je city of brotherly love.Saian wrote:Eggsy wrote:that's Philly for youThe film's tone was also shaped by Lynch's time living in a troubled neighborhood in Philadelphia. Lynch and his family spent five years living in an atmosphere of "violence, hate and filth".[9] The area was rife with crime, inspiring the bleak urban backdrop of Eraserhead. Describing this period of his life, Lynch said "I saw so many things in Philadelphia I couldn't believe ... I saw a grown woman grab her breasts and speak like a baby, complaining her nipples hurt. This kind of thing will set you back".
Ako se ikada neko zapita kako izgleda industrial wasteland, neka samo pogleda Eraserhead.
- dustaban
#16032 Re: Gif dana (pročitati prvi post!)
Ja imam jedno ozbiljno pitanje u vezi gifeva.
Kako to, recite vi meni - KAKO, da je isti gif, snimljen na razlicite servere, uvijek SINHRONIZOVAN sa svojim kopijama
Evo, naprimjer ovaj:
(media.tumblr.com)
(klix.com)
(postimg.org)
Kako to, recite vi meni - KAKO, da je isti gif, snimljen na razlicite servere, uvijek SINHRONIZOVAN sa svojim kopijama
Evo, naprimjer ovaj:
(media.tumblr.com)
(klix.com)
(postimg.org)- dustaban
#16033 Re: Gif dana (pročitati prvi post!)
Vidi sad ovo, nakon sto sam nesto editovao prethodni post, prestali su biti sinhronizovani!
A bili su, svegami.
Nista mi nije jasno...

Sad nesto razmisljam... mozda to zavisi od keshiranja u kompu, hocu reci mozda je na svakom kompu drugacije?
Fakat mi je ovo interesantno, ima li ko da zna fino objasniti?
EDIT #2 - fakat se o tome radi, svaki put kad nanovo ucitam stranicu drugacija je sinhronizacija.

A bili su, svegami.
Nista mi nije jasno...
Sad nesto razmisljam... mozda to zavisi od keshiranja u kompu, hocu reci mozda je na svakom kompu drugacije?
EDIT #2 - fakat se o tome radi, svaki put kad nanovo ucitam stranicu drugacija je sinhronizacija.
- TAFKAP
#16034 Re: Gif dana (pročitati prvi post!)
NIsu sinhroni, sve ovisi od toga kakva je konekcija sa serverom gdje je slika uploadovana

- dustaban
#16035 Re: Gif dana (pročitati prvi post!)
Dakle misterija je rjesena, ne morate se vi truditi 
@tafpak, hvala ti na ukljucenju u problem, ali ja mislim da sve do kesha u kompu. Evo ja svaki put kad ucitam drugacije je. Ponekad se opet sva tri sinhronizuju, pa onda opet kad ucitam pojavi se razlika itd.
Probaj i ti pa reci je li i kod tebe tako.
@tafpak, hvala ti na ukljucenju u problem, ali ja mislim da sve do kesha u kompu. Evo ja svaki put kad ucitam drugacije je. Ponekad se opet sva tri sinhronizuju, pa onda opet kad ucitam pojavi se razlika itd.
Probaj i ti pa reci je li i kod tebe tako.
- Snake Eyes
#16036 Re: Gif dana (pročitati prvi post!)
Pogrešan smjer?Partijaner wrote:
- apsidejzi
#16037 Re: Gif dana (pročitati prvi post!)
Kad kliks ucitaje stranicu onda poziva gifove koje si naveo u [img] tagu. Ta adresa je zapravo neki kompjuter, negdje. Posto svi brovseri asinhronizovano pozivaju te adrese onda to znaci da kliks ucita svoj kod, pozove gifove sa razlicitih servera i onda ceka odgovor. Kad odgovor dodje on ga tebi prikaze u browseru. Taj odgovor ovisi od toga koliko je dati server zauzet u trenutku kada pozivas i koliko je daleko od kliksovog servera. Svaki put kad refresujes on ponovo pozove i naravno serveri ne stignu reagovati na isti nacin. Dovoljno je da samo par milisekundi zakasni pa da tebi gifovi ne budu sinhronizovani. Sve ovisi od trenutne opterecenosti i upravo zbog toga danas se koristi asinhronizovani pristup ucitavanju stranice. Ranije si morao cekati da se svi gifovi ucitaju i da se sav kod ucita pa da ti browser prikaze sadrzaj. Danas se ucita samo okvir u koji ce se slike ubaciti a onda se iste cekaju da dodju pa kad dodju ubacuju se.dustaban wrote:Vidi sad ovo, nakon sto sam nesto editovao prethodni post, prestali su biti sinhronizovani!
A bili su, svegami.
Nista mi nije jasno...
- drag_gost
#16038 Re: Gif dana (pročitati prvi post!)
Ili ukratko zavisi kada ce se preload desiti. Takodjer, i cache (kesiranje) ima svoju ulogu, ali mnogo manju od opterecenosti servera, daljine (koristi li CDN ili ne). Po nekoj hijerarhiji ucitavanja DOM-a (document object model), on bi trebao uvijek poceti raditi preload prve, pa druge, i tako dalje. Cim pocne preload, onda server i jacina konekcije sa istim preuzimaju.apsidejzi wrote:Kad kliks ucitaje stranicu onda poziva gifove koje si naveo u [img] tagu. Ta adresa je zapravo neki kompjuter, negdje. Posto svi brovseri asinhronizovano pozivaju te adrese onda to znaci da kliks ucita svoj kod, pozove gifove sa razlicitih servera i onda ceka odgovor. Kad odgovor dodje on ga tebi prikaze u browseru. Taj odgovor ovisi od toga koliko je dati server zauzet u trenutku kada pozivas i koliko je daleko od kliksovog servera. Svaki put kad refresujes on ponovo pozove i naravno serveri ne stignu reagovati na isti nacin. Dovoljno je da samo par milisekundi zakasni pa da tebi gifovi ne budu sinhronizovani. Sve ovisi od trenutne opterecenosti i upravo zbog toga danas se koristi asinhronizovani pristup ucitavanju stranice. Ranije si morao cekati da se svi gifovi ucitaju i da se sav kod ucita pa da ti browser prikaze sadrzaj. Danas se ucita samo okvir u koji ce se slike ubaciti a onda se iste cekaju da dodju pa kad dodju ubacuju se.dustaban wrote:Vidi sad ovo, nakon sto sam nesto editovao prethodni post, prestali su biti sinhronizovani!
A bili su, svegami.
Nista mi nije jasno...
- Tiger 033
- Tiger 033
- Tiger 033
- Tiger 033
- Tiger 033
- Tiger 033
- Averus
#16047 Re: Gif dana (pročitati prvi post!)
Matzan wrote:
- Tiger 033
- Tiger 033
- Tiger 033