201-210 - 1973insaneinthebrain wrote:koje su godiste ovi prijeratni tramvaji![]()
211-220 - 1975
221-240 - 1977
241-260 - 1979
261-290 - 1983
201-210 - 1973insaneinthebrain wrote:koje su godiste ovi prijeratni tramvaji![]()
Ovaj konkretno koji se vidi na slici dakle garažni broj 276 proizveden je prije olimpijade 1983. godine. Radi se o tramvaju iz zadnje ture ovog tipa koja je stigla u Rajvosa.insaneinthebrain wrote:koje su godiste ovi prijeratni tramvaji![]()
Bićeš i ti jednom penzić, pa onda pročitaj ovaj post.Black swan wrote:dokaz da se ljudi beze vozaju... pogotovo penzići
su ovi kišni dani i hladni ljetni dani općenito
a kad je fino vrijeme pravdaju svoje kruženje i vozanje odlaskom doktoru...
a kad je kiša PRAZNI TRAMVAJI
To su građani kao i svaki drugi i imaju pravo na prevoz dostojan čovjeka.Black swan wrote:pa naravno to je jedina istina ako ne riknem prije što je veća vjerovatnoća u kakvom vremenu živimo
ovdje se govori o maltretiranju radnog naroda koji nije dovoljno sretan da ima parking uz firmu ili auto ili vozački ili pare za kola
a najviše maltretiraju djeca i starci
da im je penzionerska prema broju vožnji mislim da bi manja gužva bila
ali to je SF za nas
Ma pranje novca sigurno.Black swan wrote:krpe cestu uz žine
pohvalno
ali zar to nisu radili prošle godine
dovoljno je pogledati kako su očuvane na nekim raskrsnicama a na drugima nisu
zašto?
ima neka gumena smjesa koja upija vibracije
i zašto to ne rade ?
pranje novca?
ne mogu vjerovati šta se radi... pa uspi bitulita ba tri centa od šine pa onda asfalt mislim da će dulje trajati
Fakat je nešto posebno i baš baš mi se sviđa, prostran, ne smrdi ko češki tramvaji koji upuhuju onaj, pominjani, vreli zrak iz motora, eh samo je malo kritično jer ima malo manje prozora ali kad se sve otvori i šiberi super je. Mi smo odavno "prerasli" klasične dvodijelne tramvaje, Osim divaga tu su i naše "kockaste petice" i niskopodni satra 3 koji također mogu dosta "zgrnuti" a i po tehničkim karakteristikama holandski tramvaj može ukrcati 30 putnika više od češkog dakle češki 220 MAX, a holandski 250 MAX. Dok divag krca uz maximalno opterećenje 360 putnika a množda može i više jer je jedan dio stolica uklonjen.O'zone wrote:Gledam danas Duewag na stanici ispred Predsjedništva. Brate impresivan jeOvi naši standardni tramvaji sad mi nekako baš mali
Kada je Konaković počeo preuzimati sve novčane tokove, neko je napisao: kad ga vidimo da vozi tramvaj, znaćemo da je preuzeo i Gras. Dobra šala, ali u stvari je ovako: vidjeli smo da Konaković dogovara nabavku za Gras i sada znamo da je preuzeo i Gras.
elem,smo još ti misliš da neko razmišlja ko ti,da prodajom nekog otpadnog željeza koje je beskorisno može prebiti minus od 150 ili bogzna koliko miliona maraka,kad ga vjerovano može pustiti da radi ili popravitidrndalo wrote:Jucer prodjoh starom cestom pored Grasa, i imam sta vidjeti... Rezaliste skroz desno prema televiziji je puno, i radi punom parom svajs-aparat... Izgleda da misle prodajom starog zeljeza popraviti bilans... Da nije tuzno, bilo bi smijesno... Vidio sam raskomadan i "Amsterdamac", o Manovima iz Japanske donacije se nema vise sta reci jer ih skoro i nema vise u pogonu. Ikarusi neki su isto vec tamo, a vidio sam i 2 "nova" iz turske donacije sumnjivo blizu tome svemu, za sada "samo" razduzenih tockova, mada mi se cini i da je jednom motor "otvoren" naizvrat...
Elem, srljaju u prosperitet!!!
Režu se holandski tramvaji koji nikad nisu radili u Sarajevu, od njih 16 koliko je došlo, 6 nikad nije proradilo, oni se sijeku... i još par...drndalo wrote:Jucer prodjoh starom cestom pored Grasa, i imam sta vidjeti... Rezaliste skroz desno prema televiziji je puno, i radi punom parom svajs-aparat... Izgleda da misle prodajom starog zeljeza popraviti bilans... Da nije tuzno, bilo bi smijesno... Vidio sam raskomadan i "Amsterdamac", o Manovima iz Japanske donacije se nema vise sta reci jer ih skoro i nema vise u pogonu. Ikarusi neki su isto vec tamo, a vidio sam i 2 "nova" iz turske donacije sumnjivo blizu tome svemu, za sada "samo" razduzenih tockova, mada mi se cini i da je jednom motor "otvoren" naizvrat...
drndalo wrote:Jucer prodjoh starom cestom pored Grasa, i imam sta vidjeti... Rezaliste skroz desno prema televiziji je puno, i radi punom parom svajs-aparat... Izgleda da misle prodajom starog zeljeza popraviti bilans... Da nije tuzno, bilo bi smijesno... Vidio sam raskomadan i "Amsterdamac", o Manovima iz Japanske donacije se nema vise sta reci jer ih skoro i nema vise u pogonu. Ikarusi neki su isto vec tamo, a vidio sam i 2 "nova" iz turske donacije sumnjivo blizu tome svemu, za sada "samo" razduzenih tockova, mada mi se cini i da je jednom motor "otvoren" naizvrat...