Nakon svega jos niste naučili očekivati neočekivanoHasan006 wrote:Gendry nije sin Roberta i Cersei nego samo jedan od mnogobrojne Robertove kopiladi, jedini koji nije ubijen koliko ja znam... A i da nije kopile nebitan je apsolutno, ako je prijestol i dalje i malo bitan to će biti pitanje između Jona, Dany i Cersei. I ne bih bio toliko siguran za Aryu, ipak teško da će za nju biti mjesta u završetku kad se (vjerujem) budu svi povlačili ka King's Landingu. Možda bi mogli nešto odigrati sa njenom osvetom ka Cersei ali ne bi to bilo potrebno, mislim da bi savršen kraj za nju bio kad bi umrla braneći Winterfell.Pryda wrote:Gendry neće umrijeti, tek se treba otkriti da nije bastard već pravi sin od Roberta i Cersei. Arya takodje ostaje ziva bar za sad.
Pjesma leda i vatre je vjerovatno sam Jon zbog svog Targaryensko-Starkovskog porijekla. Sve se svodi na njega, događaji još od prije početka serije koji se samo spominju, i ako on nije Azor Ahai niko nije.Pryda wrote:Nemojte zaboraviti da se ovo sve zove pjesma leda i vatre. Mislili smo do nedavno da su to Jon i Dany ali sad je to Jon i Sansa?
Gendry je jedini živ jer je Cersei muka da ubije svoje dijete. Ona je rodila Robertu sina i on je kao kasnije oficijelno umro od gripe. Ustvari njoj se Robert gadi i dijete sa njim ali Cersei pored svega pokazuje ljubav prema svojoj djeci..
E sad sto je on bitan i sto se vuče do kraja vidjećemo, nije sigurno u priči 8 sezona da umre tek tako.
Azor Ahai priča je toliko raširena da čisto sumnjam da ima ista od toga, iskreno razočarao bi se kad bi u tom pravcu otišlo. Ovu seriju je pisao genije, neće biti bas toliko obvious.