Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
Pryda

#16026 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Pryda »

Hasan006 wrote:
Pryda wrote:Gendry neće umrijeti, tek se treba otkriti da nije bastard već pravi sin od Roberta i Cersei. Arya takodje ostaje ziva bar za sad.
Gendry nije sin Roberta i Cersei nego samo jedan od mnogobrojne Robertove kopiladi, jedini koji nije ubijen koliko ja znam... A i da nije kopile nebitan je apsolutno, ako je prijestol i dalje i malo bitan to će biti pitanje između Jona, Dany i Cersei. I ne bih bio toliko siguran za Aryu, ipak teško da će za nju biti mjesta u završetku kad se (vjerujem) budu svi povlačili ka King's Landingu. Možda bi mogli nešto odigrati sa njenom osvetom ka Cersei ali ne bi to bilo potrebno, mislim da bi savršen kraj za nju bio kad bi umrla braneći Winterfell.
Pryda wrote:Nemojte zaboraviti da se ovo sve zove pjesma leda i vatre. Mislili smo do nedavno da su to Jon i Dany ali sad je to Jon i Sansa?
Pjesma leda i vatre je vjerovatno sam Jon zbog svog Targaryensko-Starkovskog porijekla. Sve se svodi na njega, događaji još od prije početka serije koji se samo spominju, i ako on nije Azor Ahai niko nije.
Nakon svega jos niste naučili očekivati neočekivano :D

Gendry je jedini živ jer je Cersei muka da ubije svoje dijete. Ona je rodila Robertu sina i on je kao kasnije oficijelno umro od gripe. Ustvari njoj se Robert gadi i dijete sa njim ali Cersei pored svega pokazuje ljubav prema svojoj djeci..
E sad sto je on bitan i sto se vuče do kraja vidjećemo, nije sigurno u priči 8 sezona da umre tek tako.

Azor Ahai priča je toliko raširena da čisto sumnjam da ima ista od toga, iskreno razočarao bi se kad bi u tom pravcu otišlo. Ovu seriju je pisao genije, neće biti bas toliko obvious.
drogon2

#16027 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by drogon2 »

Pa ne znam zasto mislite da je Gendry toliko bitan lik. Da je bio bitan prije vjv ne bi veslao tamo 3,4 sezone. Nema vremena za te vase teorije, 4 epizode je do kraja ljudi. Gendri je vjv donji u sljedecoj epizodi realno.
karanana

#16028 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by karanana »

gendry mi je drag i sve to, ali kakve on vaznosti sada ima kad je u pitanju borba za prijestolje?
eto, nek je legitimni robertov i cersijin sin, sta to mijenja kad je u pitanju prijestolje?
targerijani su dosli i uzurpiraju prijesto pa taman i da je robert, kao neko ko je legitiman, i sad ziv i da i dalje da sjedi na prijestolju, opet to nista ne bi igralo jer su ovi dosli da sruse baratheone.

njegova uloga je mogla biti vazna pri pocetku serijala
Last edited by karanana on 22/04/2019 21:44, edited 1 time in total.
Pryda

#16029 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Pryda »

Mišo_Kovač wrote:
Pryda wrote: Zanima me sta ce Sansa imati za reći nakon što sazna da je Jon zapravo Targerijen. Nemojte zaboraviti da se ovo sve zove pjesma leda i vatre. Mislili smo do nedavno da su to Jon i Dany ali sad je to Jon i Sansa?
Što misliš da je Sansa sada uključena? Pa Jon je sam po sebi i led i vatra, pola stark pola targaryen. Ne treba mu ni Daenerys ni Sansa :P
Mislim da sad kad se zna pravo porijeklo Jona i Sansa spada u potencijalne supruge. Već smo vidjeli kako prkosi mami Zmajeva haha a Deneris svakako ne može imat djecu, ko ce roditi nasljednike?
Hasan006

#16030 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Hasan006 »

drogon2 wrote:Pa ne znam zasto mislite da je Gendry toliko bitan lik. Da je bio bitan prije vjv ne bi veslao tamo 3,4 sezone. Nema vremena za te vase teorije, 4 epizode je do kraja ljudi. Gendri je vjv donji u sljedecoj epizodi realno.
Pa o tome pričam. A i da sad Gendry bude u fazonu "ljudi ja sam kralj, haj'te za mnom da osvojim prijesto" ko bi se borio za njega, pogotovo u trenutku kad armija jebenih zombija napada Westeros, a i zašto bi Gendry uopšte htio prijesto? A i sigurno u GRRM-ovom canonu nije Gendry sin od Cersei jer ko je čitao knjige zna da se u Cerseinim POV poglavljima spominje da joj je Jaime pomogao da ubije to dijete koje je imala sa Robertom. Lupa malo ovaj Pryda gluposti al hajd :D
Juliuscezar

#16031 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Juliuscezar »

Ma logicno samo 4 epizode do kraja, nema vremena za takav razvoj priče. Zapravo to bi moglo i ukazivati ili na totalni poraz ljudi ili ce na kraju neka jedva pobjeda i ostaviti totalno nejasnu situaciji. Ono grupica prezivjela i kraj serije
Pryda

#16032 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Pryda »

karanana wrote:gendry mi je drag i sve to, ali kakve on vaznosti sada ima kad je u pitanju borba za prijestolje?
eto, nek je legitimni robertov i cersijin sin, sta to mijenja kad je u pitanju prijestolje?
targerijani su dosli i uzurpiraju prijesto pa taman i da je robert, kao neko ko je legitiman, i sad ziv i da i dalje da sjedi na prijestolju, opet to nista ne bi igralo jer su ovi dosli da sruse baratheone.

Možda njegovo iskupljenje za izdaju Baratheona bude kroz brak sa Aryom i borbom protiv Lanistera na strani Targerijen.
Ne kažem da je ultra bitan samo da nema šanse da su ga vukli ovolike sezone da tek tako umre.
Juliuscezar

#16033 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Juliuscezar »

Pryda wrote:
karanana wrote:gendry mi je drag i sve to, ali kakve on vaznosti sada ima kad je u pitanju borba za prijestolje?

Možda njegovo iskupljenje za izdaju Baratheona bude kroz brak sa Aryom i borbom protiv Lanistera na strani Targerijen.
Ne kažem da je ultra bitan samo da nema šanse da su ga vukli ovolike sezone da tek tako umre.
Da ima vremena eventualno je mogao dobiti Stormsland, tj. posjed Baratheona. Ali opet samo 4 epizode.
karanana

#16034 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by karanana »

je li znamo da dany ne moze imati djecu?
mislim da je nebitno u kontekstu zadnje 4 epizode ali ne znam je li mi to promaklo.
90minut

#16035 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by 90minut »

karanana wrote:je li znamo da dany ne moze imati djecu?
Da jer je more bijele tekučine prošlo kroz nju :D
MarlboroGold

#16036 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by MarlboroGold »

choxnox wrote:Sjetite se one scene iz S08 trailera kako Arya prestraseno bjezi okrecuci se za sobom u mracnim hodnicima, a onda se sjetimo koliko je samo puta u ovoj 2. epizodi spomenuto "kako ce oni koji se ne budu borili biti najsigurniji u kriptama". Moze biti da se napad simultano desi i izvan Winterfell, ali i iznutra.
Ili Arya bježi od Jaqen H'ghara iz nekog razloga, a ne nužno WW. S obzirom da joj je Cersei na spisku možda bježi i od Clegane-a u KL-u. Ona je jedina koja bi lako mogla doći do Cersei kad odu dole pored Jamie-a.
Last edited by MarlboroGold on 22/04/2019 21:56, edited 2 times in total.
Juliuscezar

#16037 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Juliuscezar »

90minut wrote:
karanana wrote:je li znamo da dany ne moze imati djecu?
Da jer je more bijele tekučine prošlo kroz nju :D
Ima nekad kad ona kaže da ne moze imati djecu jer je mother of dragons
Hasan006

#16038 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Hasan006 »

Pryda wrote: Možda njegovo iskupljenje za izdaju Baratheona bude kroz brak sa Aryom i borbom protiv Lanistera na strani Targerijen.
Kralju ostalo još 4 epizode do kraja serije, ledeni demoni i njihova armija od stotine hiljada zombija napada Westeros, pitanje je hoće li čovječanstvo opstati i ti fakat misliš da ima vremena da dođe do toga u seriji?
Pryda wrote: Ne kažem da je ultra bitan samo da nema šanse da su ga vukli ovolike sezone da tek tako umre.
To smo već vidjeli sa Barristanom Selmyjem, a i sa Littlefingerom u neku ruku. Ne bi bilo ništa novo. Gendry je znatno pokazao da ga ne interesuje politika i prijesto, a ako se Arya bubnula sa njim ne mora značiti da će se udati za njega, još od početka serije je njen lik predstavljen kao "tomboy" i neko ko nikad neće postati dama i žena nekog lorda koja će mu rađati djecu, da ne govorim sada nakon svega što je prošla kada je maltene mrtva iznutra. Nema baš, ali baš nikakvog smisla to što ti pričaš.
drogon2

#16039 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by drogon2 »

Hasan006 wrote:
drogon2 wrote:Pa ne znam zasto mislite da je Gendry toliko bitan lik. Da je bio bitan prije vjv ne bi veslao tamo 3,4 sezone. Nema vremena za te vase teorije, 4 epizode je do kraja ljudi. Gendri je vjv donji u sljedecoj epizodi realno.
Pa o tome pričam. A i da sad Gendry bude u fazonu "ljudi ja sam kralj, haj'te za mnom da osvojim prijesto" ko bi se borio za njega, pogotovo u trenutku kad armija jebenih zombija napada Westeros, a i zašto bi Gendry uopšte htio prijesto? A i sigurno u GRRM-ovom canonu nije Gendry sin od Cersei jer ko je čitao knjige zna da se u Cerseinim POV poglavljima spominje da joj je Jaime pomogao da ubije to dijete koje je imala sa Robertom. Lupa malo ovaj Pryda gluposti al hajd :D
Ma ovdje se bas slabo raspravlja o onom sto se desava il sto bi se moglo desit,al ima dosta toga da ljudi iznose ono sto im prvo padne napamet i ono sto se ne bi moglo ostvarit ni da serija potraje jos 5 sezona :D
karanana

#16040 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by karanana »

na pocetku serijala me nerviralo kako sve ide poprilicno sporo, a sad pri kraju me nervira kako su sve nekako ubrzali.
drogon2

#16041 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by drogon2 »

Apsolutno je realno da ce nakon bitke sa WW (bez NK trenutno) Golden Company odmah napast ove sto prezive u Winterfellu,jer realno nece imat boljeg momenta za napad.Naravno u trenutku njihovog napada vjv ce i NK doc sa zmajem i sve ih potamanit.Neko moje vidjenje.Jer mi se apsolutno uklapa da je i Golden Company negdje tu i da ceka da ovi na sjeveru budu najranjiviji,a to je neposredno nakon bitke sa velikim gubitcima.
golfiista

#16042 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by golfiista »

Jel.ono neko.rece da su zadnje 4 epizode po 80 min?
Mišo_Kovač

#16043 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Mišo_Kovač »

Pryda wrote:
Mislim da sad kad se zna pravo porijeklo Jona i Sansa spada u potencijalne supruge. Već smo vidjeli kako prkosi mami Zmajeva haha a Deneris svakako ne može imat djecu, ko ce roditi nasljednike?
Ja ne mislim da neki brak tu uopce mora biti ukljucen. Jon je pjesma vatre i leda i princ koji je obecan, azor ahai ko u to vjeruje. To dal Dany moze imati djece, u seriji nikad nije ponovo pomenuto i razrijeseno (za razliku od knjige).

Uostalom, ovo vec dvije sezone unazad nije Martinova priča, vec Weissova i Benioffova, ko zna šta se može desiti. AKo George ikad završi knjigu (u što sumnjam), kraj ce sigurno biti drugaciji od serije :D
AmirBaa

#16044 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by AmirBaa »

oprala epizoda na ruke...totalno ce usrati ako ostave da NK dolazi eto samo da pobije sviju jer je on evil lik :run: :run: :run:
Last edited by AmirBaa on 22/04/2019 22:09, edited 1 time in total.
drogon2

#16045 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by drogon2 »

Dany moze imat djecu.U zadnjoj knjizi se bas spominje da nakon duzeg vremena dobije menstruaciju.I u seriji je vjerovatno isti slucaj,samo sto je malo bedak na malom ekranu to predstavit i da treba okolo prica ejj dobila sam menstruaciju.Doduse vjv i ne zna da je menstruacija povezana sa plodnoscu :-D
Last edited by drogon2 on 22/04/2019 22:09, edited 1 time in total.
Hasan006

#16046 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Hasan006 »

karanana wrote:na pocetku serijala me nerviralo kako sve ide poprilicno sporo, a sad pri kraju me nervira kako su sve nekako ubrzali.
Očito je da otkad su prešišali knjige David i Dan nemaju skilla da i dalje snimaju detaljne, duge sezone, već samo žele da sumiraju seriju što bolje mogu. Ovih zadnjih par sezona su jedan veliki pay-off za priču od ranije i ništa više.
Pryda

#16047 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Pryda »

Sta se ljutite ljudi ko da vam psujem majku a ne bacam teorije for fun. Previse ste ozbiljni :D
Hasan006

#16048 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Hasan006 »

Pryda wrote:Sta se ljutite ljudi ko da vam psujem majku a ne bacam teorije for fun. Previse ste ozbiljni :D
Ne ljuti se niko, samo ti dokazujemo da ti teorije qrcu ne valjaju :D
Pryda

#16049 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Pryda »

Hasan006 wrote:
Pryda wrote:Sta se ljutite ljudi ko da vam psujem majku a ne bacam teorije for fun. Previse ste ozbiljni :D
Ne ljuti se niko, samo ti dokazujemo da ti teorije qrcu ne valjaju :D
Ko se zadnji smije - sam u nju pada :D :D :lol:
tuzlak1212

#16050 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by tuzlak1212 »

Posto Raegar nije kidnapovao Lyanu nego su se zaljubljeno vjencali, Robertova pobuna na tron je nelegalna po zakonu westerosa on nije kralj, tj. njegova loza vise nema pravo da nasljedjuje tron a ni Lanisteri.
Legalni kralj trenutno je Jon odnosno Aegon Targeryen a svi ostali su uzurperi koji idu protiv trona. Cak i da je Robert ziv, on bi bio uzurper a Jon bi bio legalni kralj.
Da je ostao slucaj kidnapovanja Lyane i tako to onda bi Robertova pobuna bila legalna a Targeryeni smaknuti. Za smaknuce neke kuće sa trona nije dovoljna samo vojna pobuna, treba biti i razlog za pobunu a u ovom slucaju razloga nema sve je bila laz.
Post Reply