Al bih dodao i to da u ratu sam dosta opreme vidio iz irana,što jes jes.Al vidio sam i uniformi iz izraela kolko hoš.
I čekam vizu za njemačku što jes jes
Ali realno. Pazi, znam dosta Iranaca, i bez obzira na njihove politicke poglede i gdje trenutno zive, vidis koliko su dobri, kulturni i obrazovani ljudi. To moze proizaci samo iz par hiljada godina civilizacije. Ali to nema nikakve veze sa trenutnim politickim, drustvenim i kleristickim stanjem u Iranu, jer ja se slazem sa braniteljima Irana na ovoj temi, jedina razlika je sto ja vjerujem da ta kultura je jos uvijek jaka uprkos mulama koji zele da ti udju u svaki segment zivota i da ga kontrolisu, a ne zahvaljuci njima.славянин wrote:Ja razumijem simpatije prema Iranu i treba ih imati (doduse u skrivenoj formi) ali praviti od prosijecno razvijene zemlje neku utopiju - “Iran je zemlja koja je sve izmislila” ,pricati kako sloboda je ispred Svedske,Vojno razbijaju sve redom (i obavezno staviti sliku onog camca sto su zarobili),ekonomija nevjerovatna,dobri,na ayatolaha se loze trebe, cionisti govore kako su slobodniji u Iranu nego u eu... jednostavno udara u zdrav razum.. Kada vec radite propagandu radite to kvalitetno - ne budite sarajevoxxxGandalfSivi wrote:Samo da se citiramGandalfSivi wrote:Pssssssssss, konsultacije traju
“I’m hoping that this news will put a smile on the faces of those 40 million people,” AFP quoted the 40-year-old Iranian Kurd as saying, referring to the millions of Kurds around the world.
https://twitter.com/4FreedominIran/stat ... 6263116801Large crowd of protesters chanting: "Death to the dictator"
https://twitter.com/BabakTaghvaee/statu ... 8730831872This brave woman removed her veil & invited people to protest against #Iran's Islamic Regime in #Sadeghiyeh, #Tehran today. She tells people "Why you are silent? They are wasting our resources in #Iraq, #Syria, #Lebanon, #Palestine. She was later arrested by police. #IranProtests
https://twitter.com/BabakTaghvaee/statu ... 2847261696People of #Karaj are protesting against #Iran's Islamic Regime. They chant: "Where is our money?! It is spent for #Basij|is".
Caucher Bikar, dobitnik najprestiznije nagrade u matematici, je ispricao svoju zivotnu pricu. Prije 10 godina je iz kurdskog grada Marivan (tzv. Iran) dosao u VB, gdje je brzo postao profesor na Kembridzu...Kikibombona wrote:Fields medal: UK refugee wins 'biggest maths prize'
https://www.bbc.com/news/science-environment-45032422
Iranian Kurd awarded ‘Nobel prize’ for mathematics
http://www.kurdistan24.net/en/news/7281 ... 78fb7e3fc9
“I’m hoping that this news will put a smile on the faces of those 40 million people,” AFP quoted the 40-year-old Iranian Kurd as saying, referring to the millions of Kurds around the world.![]()

Da,znas ti dobro koji...insomnia78 wrote:Ubaceni cijonicticki agenti, pedofili i gejovi
Cek a sta je ono nosi ova vojska i policija stitove a pise na Engleskom "police" da ih nije mossad ubacioinsomnia78 wrote:Ubaceni cijonicticki agenti, pedofili i gejovi

Ima ko može da isporučuje i ko ne *ebe njihove sankcije ni 2%:Maystor wrote:Daljnje isporuke neće biti moguće bez saglasnosti Amerike, budući da se u sve civilne avione ugrađuju neki dijelovi proizvedeni u Americi.

Iran je sve izmislio cudi me da ne izmisle i naprave neke svoje avione .. kad vec sve prave i izmisljajuChallenger_ wrote:Ima ko može da isporučuje i ko ne *ebe njihove sankcije ni 2%:Maystor wrote:Daljnje isporuke neće biti moguće bez saglasnosti Amerike, budući da se u sve civilne avione ugrađuju neki dijelovi proizvedeni u Americi.
LINK
Bodem ko pcela...insomnia78 wrote:![]()
Kvalitet je tu nedje

Kakve veze imaju vojni i civilni avioni.. osim sto leteNadzornik wrote:Bodem ko pcela...insomnia78 wrote:![]()
Kvalitet je tu nedje![]()
Onaj gore rece,kvaliteta je tu negdje...славянин wrote: Kakve veze imaju vojni i civilni avioni.. osim sto lete, inace rusija ima oko 15 SU57 tako da ce Iran dobiti 200 vrlo brzo
nadalje zasto uopste im trebaju Ruski avioni kada su Iranci sve izmislili ?????
Ti hoces da kazes da su civilni sukhoi ili tupolevi u rangu Airbusa i BoeingaNadzornik wrote:Onaj gore rece,kvaliteta je tu negdje...славянин wrote: Kakve veze imaju vojni i civilni avioni.. osim sto lete, inace rusija ima oko 15 SU57 tako da ce Iran dobiti 200 vrlo brzo
nadalje zasto uopste im trebaju Ruski avioni kada su Iranci sve izmislili ?????
![]()
Sto znaci da suhoji civilni avioni nemogu sa recimo boingom ili erbasom.
Ono kao njegov peugeot i Njemacki Mercedes...
Ne samo oni nego bilo koji produkt da pomenes na zapadu ima svoj pandan u Rusiji.славянин wrote: Ti hoces da kazes da su civilni sukhoi ili tupolevi u rangu Airbusa i Boeinga
Sto onda ne stavis ladu nivu na avatarNadzornik wrote:Ne samo oni nego bilo koji produkt da pomenes na zapadu ima svoj pandan u Rusiji.славянин wrote: Ti hoces da kazes da su civilni sukhoi ili tupolevi u rangu Airbusa i Boeinga
A o ukusima se ne raspravlja,ha ja.
Samo istok burazeru osim bliskog istoka,to se podrazumjeva...славянин wrote: Sto onda ne stavis ladu nivu na avatar![]()