paket 40/1 radi tamo gdje ima TM, bilo VDSL po bakru bilo VDSL po FTTx.Madrid wrote:Mene interesuje kako ih nije stid davat paket 40/1,....
BHTelecom All About
Moderator: Benq
-
ing-ecc
#16026 Re: BHTelecom All About
Last edited by ing-ecc on 06/09/2013 09:34, edited 1 time in total.
- UltrasNaBaterije
- Location: Grbavica-zgrade u nizu, u kopu-jedan drugom uvijek blizu
#16027 Re: BHTelecom All About
Nije stvar u propusnosti razabu, dali bi oni i 100/5 Mb, stvar je što u pripizdini imaš paricu udaljenu 10+ kilometara od DSLAMa i centrale...Madrid wrote:Mene interesuje kako ih nije stid davat paket 40/1, a kad obicni korisnik (koji ne zivi u pri*izdini) ima problema sa netom izmisljaju toplu vodu...
Sve se moze, samo pare ...
Nego mene zanima što Logosoft i Telemach ne dođu uopće u pripzdinu? Što ne izmisle toplu vodu?
- UltrasNaBaterije
- Location: Grbavica-zgrade u nizu, u kopu-jedan drugom uvijek blizu
#16028 Re: BHTelecom All About
Maharadza wrote:A tjeram li ja tebe da čitaš što ja tipkam?! Izgleda nisi čuo za riječ "ignorisanje"?!escobar__ wrote:Je l' vi shvatate da je ljudima pun qratz vaših rasprava na relaciji BIHnet-Telemach i obratno?
Je l' ti koristiš usluge BIHnet-a? Ne koristiš? Koji qratz onda visiš na temi baljezgajući o uposlenim u Telekomu, infrastrukturi i uslugama sa kojima nemaš nikakve veze? Je l' to neki fetiš ili?![]()
Niti jednom riječju nisam spomenuo konkurenciju, već naveo činjenice - ispravi me ako je bilo šta šuplja! Elem, ako već moraš znati, bio sam dugogodišnji korisnik BIHnet usluga (ADSL 3G, 5G kasnije i 9G kratko) kao i fiksnog, trenutno samo BHMobile i IMAM jebeno pravo da ih kritikujem na svakome koraku (a što činim i sa konkurencijom ako je opravdano a JESTE - divi dotični podforum ako već čitaš sve što pišem) i to mi niko ne može uzeti! Tebi ako smeta, tvoj problem bruda, a kao što rekoh, informiši se malo, postoji opcija za "ignore" na forumu!
ajd nam još jednom ponovi dzanele ti da si bio korisnik BiHNet usluga, napisao si to barem 5 puta u zadnja 3 mjeseca...
Opet gledajući generalno, upravu si za kritike, jer je u Telecomu daleko od savršenog, i nadam se da će to neko ko radi gore prenijeti u cilju popravljanja kvalitete usluge.
-
doff
#16029 Re: BHTelecom All About
Samo ću se kratko osvrnut, sve papire je moguće riješiti prije početka izvođenja radova osim tehničkog prijema koja se dešava po završetku radova.iceman2010 wrote:Samo sto BHT ceka i pribavlja svu potrebnu dokumentaciju dok drugi pustaju uslugu bez ikakvog papira. Procedura bi trebala biti sljedeca:
Idejni projekat
Urbanisticka dozvola
Glavni projekat
Gradjevinksa dozvola
Pocetak radova
Zavrsetak radova
Tehnicki prijem
Upotrebna dozvola
pustanje u rad
Kod drugih izvodjenje radova pocinje prije i jednog papira ili nakon dobijanja urbanisticke dozvole. Signal se pusta odmah po izvodjenju radova sto ne bi smjelo prije upotrebne dozvole (cesto nema ni jednog papira ili postoji samo urbanisticka). Radovi se izvode i nakon upotrebne dozvole (ne radi se o popravkama i sl. vec o potpuno novoj mrezi) pod izgovorom da postoji gradjevinska dozvola. Ti radovi nikada nece biti tehnicki primljeni, a podvuce se pod postojecu upotrebnu dozvolu. Kabal ce se zakopati nepropisno i na nepropisnoj dubini. Cesto se citava procedura pokrene nakon zavrsenih radova. Dakle ljudi vec imaju signal, a ti tek ganjas urbanisticku dozvoluGurnuce se clanovima komisije za teh.prijem na nekom rucku koverta, a ovi nece ni izaci na teren ili ce izaci samo formalno.......
Kada sve ovo kazes nekom od njih reci ce da mu nije to bitno i da njega kao krajnjeg korisnika zanima samo cijena usluge i usluga koju placa, ali ce u isto vrijeme sr...i kako BHT nabavlja neki model mobilnog telefona. Ocigledno dvostruki standardi.
Sad da je opština odugovlačila 3 godine je više nego smiješno, vjerovatno postoji drugi razlog. Tu mi nešto tukne. U ostalom kod nas je moguća legalizacija i dobijanje svih dozvola i nakon završetka radova izuzev ako regulacioni plan ne predviđa nešto drugo (jedino je malo specifično kod pogonskih postrojenja kod upotrebne dozvole). Takav nam je zakon.
Tako da vjerujem da sci kablovski operateri imaju potrebne dozvole, moguće da nisu imali u početku ali su vremenom sve probavili, u protivnom bi bili izloženi velikom trošku i vucaranja po sudovima
- escobar__
#16030 Re: BHTelecom All About
^^ Nemoj da ti ništa "tukne", u Tuzli se zna desit da opština finansira radove, izvođač ih uradi, a onda se čeka po pet, šest godina da se cesta asfaltira nakon tog prokopavanja i uništavanja. 
-
iTo
#16031 Re: BHTelecom All About
Maharadza wrote:Toliko o onoj šupljoj "Ulažemo mi mnogo u postojeću infrastrukturu...bla-bla...nismo samo naslijedili od bivšeg ptt-a...". How-yes-no, baš se divi! Elem, šta očekivati od firme u kojoj je barem 80% uposleno preko neke rodbinsko-familijarne veze ili kešom kupljene štele?! A ono malo jadnika što je stvarno stručno obavlja mamutski posao i naravno ne može stići sve, pogotovu kada rade sa informatički polu-pismenim likovima i "pjevačicama"!Madrid wrote:Pa oni ce samo izgubit sa ovim paketima, dosta ljudi je trpilo njihov net samo zbog moje tv...
I ne mislim tu da je mala brzina, otkad su povecali ove brzine, meni svako malo net po zivcima radi, a kad su bile manje sve bilo ok
haveru, kako si ti opterecen...
-
iceman2010
#16032 Re: BHTelecom All About
Ja sam 4 godine radio taj posao. Znam kako je to islo. U pravilu ne bi trebao pustiti signal prije upotrebne dozvole. Operateri ga pustaju u hodu, dok izvode radove. Kako sta zavrse puste signal korisnicima. E sada, od slucaja do slucaja u tom trenutku imaju urbanisticku ili mozda cak i gradjevinsku koju bi morali imati prije izvodjenja radova. Nekada cak nema ni jednog papira a krene se u izvodjenje radova. Ali ovo nije jedini problem. Jako je cesta situacija bila npr. ovakva: Zbog komplikovanih procedura oko dobijanja dozvola radim projekat za pola opcine Novi Grad. (da bi se uradio projekat kako treba za ovoliko podrucje trebalo bi da timovi ljudi rade duzi vremenski period samo to) Zbog kratkog vremenskog roka posao radim iz kancelarije. Imam karte sa podzemnim instalacijama. Vucem linije gdje treba i gdje ne treba da ne bih nesto propustio pa da me kasnije zaboli glava. Pri tome se jedem jer nemam mogucnost da izadjem na teren, sve fino ispitam i unesem stvarno planiranu trasu u projekat koja kasnije prilikom izvedbe nece puno odstupati od stvarno izvedenog stanja. Radovi vec pocinju po dobijanju urbanisticke, mada smo kada smo imali vremena cekali proceduru i dobijanje gradjevinske (naravno uz konstantan pritisak na uposlene u opcini). Sta se dalje desava? Zelimo tehnicki prijem i upotrebnu sto prije. Do tada smo npr. uradili 2 naselja koji su pusteni u funkciju (ne bi trebali jer nema upotrebne). Nakon toga tehnicki prijem negdje u kafani. Ja sam bio na tom tehnickom prijemu 2 ili 3 puta. Znam kako to izgleda. E sada zelimo nastaviti projekat za koji vec imamo upotrebnu????!!!!! Radimo trece naselje. Ako dodje inspekcija vadimo gradjevinsku (ne upotrebnu naravno). Kada nam zatreba vadimo upotrebnu i kazemo da su ti radovi primljeni. Tako pise u upotrebnoj.doff wrote: Samo ću se kratko osvrnut, sve papire je moguće riješiti prije početka izvođenja radova osim tehničkog prijema koja se dešava po završetku radova.
Sad da je opština odugovlačila 3 godine je više nego smiješno, vjerovatno postoji drugi razlog. Tu mi nešto tukne. U ostalom kod nas je moguća legalizacija i dobijanje svih dozvola i nakon završetka radova izuzev ako regulacioni plan ne predviđa nešto drugo (jedino je malo specifično kod pogonskih postrojenja kod upotrebne dozvole). Takav nam je zakon.
Tako da vjerujem da sci kablovski operateri imaju potrebne dozvole, moguće da nisu imali u početku ali su vremenom sve probavili, u protivnom bi bili izloženi velikom trošku i vucaranja po sudovima
-
slikarr
#16033 Re: BHTelecom All About
Imam stari modem od bhtelecoma sad bi se htio malo modernizovat pa bi htio zamjenit za modem sa WI FI
trazio sam tamo online zahtjeve ne mogu to naci sta mi je ciniti jel ima negdje da su susnuli te zahtjeve ili moram ici po njihovim poslovnicama.
- Arslan_11
#16034 Re: BHTelecom All About
presao na pretplatu i sada ne mogu slati poruke. Sta bi moglo biti. Kako ide onaj broj u postavkama za SMS? hvala
-
ing-ecc
#16035 Re: BHTelecom All About
ako misliš na SMS centar onda je to +38761125522Arslan_11 wrote:presao na pretplatu i sada ne mogu slati poruke. Sta bi moglo biti. Kako ide onaj broj u postavkama za SMS? hvala
- escobar__
#16036 Re: BHTelecom All About
Novost u ponudi je RTV Cazin u Full HD* formatu.
*Full HD omogućen korisnicima starijim od 70 godina koji u poslovnicu dođu u pratnji oba roditelja
*Full HD omogućen korisnicima starijim od 70 godina koji u poslovnicu dođu u pratnji oba roditelja
- un1ted
- Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676
#16037 Re: BHTelecom All About
Prijavio sam mojaTV dodatni resiver prije 7 dana. Danas zovem da vidim je li se sta pokrenulo kazu da je i dalje u tehnickoj fazi ispitivanja mogucnosti. Stari mi visi nad glavom hoce TV na spratu
Ja sam ovde postavljao liniju i rekli ste da je odlicna i da moze podnjeti NAJMANJE jos jedan resiver na mojaTV full paketu uz HD na jednom od njih, dok bi za dva HD-a trebalo testirati.
Pripadame ZE-DO direkciji...Da li se sta moze uraditi da se ovo ubrza !? Koliko ce ovo testiranje trajati, pa onda i samo prikljucivanje
Stari vec sve rupe izbusio, pripremio kablove 
Pripadame ZE-DO direkciji...Da li se sta moze uraditi da se ovo ubrza !? Koliko ce ovo testiranje trajati, pa onda i samo prikljucivanje
- Del_Boy1
#16038 Re: BHTelecom All About
Ja sam 05.08.2013 podnio zahtjev za dodatni STB i evo nakon 35 dana još ništa.un1ted wrote:Prijavio sam mojaTV dodatni resiver prije 7 dana. Danas zovem da vidim je li se sta pokrenulo kazu da je i dalje u tehnickoj fazi ispitivanja mogucnosti. Stari mi visi nad glavom hoce TV na spratuJa sam ovde postavljao liniju i rekli ste da je odlicna i da moze podnjeti NAJMANJE jos jedan resiver na mojaTV full paketu uz HD na jednom od njih, dok bi za dva HD-a trebalo testirati.
Pripadame ZE-DO direkciji...Da li se sta moze uraditi da se ovo ubrza !? Koliko ce ovo testiranje trajati, pa onda i samo prikljucivanjeStari vec sve rupe izbusio, pripremio kablove
Već imam ADSL NetFlat5 i MojaTV Phone+ POTS
Linija može podnijeti i puno više od toga.

- un1ted
- Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676
#16039 Re: BHTelecom All About
Jesu li oni normalni !? Pa to mogu provjeriti na dva klika
Cuj 35dana 
Jao jao..ugovor mi je istekao u aprilu..neka se nastave igrati
Jao jao..ugovor mi je istekao u aprilu..neka se nastave igrati
-
ing-ecc
#16040 Re: BHTelecom All About
Ne znam ko je ovo rek`o al ovo nije ispravno i nemože ovako. Znači, nema dva STB-a a HD kanali na jednom od njih!un1ted wrote:Ja sam ovde postavljao liniju i rekli ste da je odlicna i da moze podnjeti NAJMANJE jos jedan resiver na mojaTV full paketu uz HD na jednom od njih, dok bi za dva HD-a trebalo testirati.
(a i ne znam kako se zamišlja da ovo radi, gornji može donji nemože pa ona zamjeniš gornji i donji i onda donji može a gornji nemože??? )
- Pitarrr82
#16041 Re: BHTelecom All About
Jesu li u MojaTv Full paketu free i pozivi ka ostalim fiksnim mrezama u Bih ili samo prema BHT-u?
- van helsing
#16042 Re: BHTelecom All About
Samo BHT.
Tapatalk 2
Tapatalk 2
-
dassa
#16043 Re: BHTelecom All About
Predao sam zahtjev za prikljucak moja tv net, odnosno objedinio sam xdsl paket net flat 5 u moja tv net u ovoj akciji u septembru za 1 km. E sada, da li ce moj prikljucak biti proveden i kroz akciju do 15.09. do kada je za sve nove korisnike moja tv 50 % popusta na prve tri mjesecne pretplate.
- Pitarrr82
#16044 Re: BHTelecom All About
van helsing wrote:Samo BHT.
Tapatalk 2
Znaci jos jedna nelogicnost
- un1ted
#16045 Re: BHTelecom All About
Po liniji koju sam postavljao, mislim daj e iceman ili neko drugi naveo da je linija jako dobra i da bez problema moze internet trenutni, dva STB-a i cak HD na jednom od njih. Za HD kanale na oba bi trebalo izvrsitit detaljne testove i konfiguraicju linije. Mozda sam nesto fulao, bilo je prije 2-3 mjesecaing-ecc wrote:Ne znam ko je ovo rek`o al ovo nije ispravno i nemože ovako. Znači, nema dva STB-a a HD kanali na jednom od njih!un1ted wrote:Ja sam ovde postavljao liniju i rekli ste da je odlicna i da moze podnjeti NAJMANJE jos jedan resiver na mojaTV full paketu uz HD na jednom od njih, dok bi za dva HD-a trebalo testirati.
(a i ne znam kako se zamišlja da ovo radi, gornji može donji nemože pa ona zamjeniš gornji i donji i onda donji može a gornji nemože??? )
Trenutno NEMAM pristup modemu da izvrsim nova ocitanja.
- zateznistub
#16046 Re: BHTelecom All About
U paketu mojatv full+ jesu!Pitarrr82 wrote:Jesu li u MojaTv Full paketu free i pozivi ka ostalim fiksnim mrezama u Bih ili samo prema BHT-u?
- Pitarrr82
#16047 Re: BHTelecom All About
zateznistub wrote:U paketu mojatv full+ jesu!Pitarrr82 wrote:Jesu li u MojaTv Full paketu free i pozivi ka ostalim fiksnim mrezama u Bih ili samo prema BHT-u?
Jasno, s tim da taj nema onih 10min prema mobilnoj mrezi koliko sam shvatio i po meni je prica BHT-a bila da je to jedina razlika sto je u FULL+ manja cijena, sad taj FULL+ ima a FULL nema, gdje tu logika?
- mumi80
#16048 Re: BHTelecom All About
Pošto razmišljam da napravim sebi neku kombinaciju paketa Telemacha i BHTelecoma kako bi imao max sportskog sadržaja koji se može imati, zanima me da li neko možda zna do kada ArenaSport ima kupljena prava za prenos Italijanske lige i Lige prvaka? Hvala!
-
made_in_sarajevo
#16049 Re: BHTelecom All About
preseli se u kiseljakmumi80 wrote:Pošto razmišljam da napravim sebi neku kombinaciju paketa Telemacha i BHTelecoma kako bi imao max sportskog sadržaja koji se može imati, zanima me da li neko možda zna do kada ArenaSport ima kupljena prava za prenos Italijanske lige i Lige prvaka? Hvala!
a sad... ona prica kako telekom ima najstabilnij,najbolji internet...bla bla bla, nek macku o rep okace. u firmi u roku 5min mi je 15 puta pukla konekcija,a inace ako mi dogura 3mbit internet pravi se dernek u firmi
- escobar__
#16050 Re: BHTelecom All About
Nešto ti ne vjerujem da su ti to rekli, ali hajde... U svakom slučaju, ako usluga ne valja, a s druge strane imaš takve uposlenike, ista se može i odjaviti (možeš misliti?).made_in_sarajevo wrote:kad sam se zalio kazu "eh pa ti daleko od centrale i ne mozemo mi tu nista"