ja s jajima pravim inace, i van ramazana, a uz ramazan mora bez jajaCapajebo wrote:nego, jel' topa sa il' bez jaja?
edit; mislim, ne mora ali mora kod mene
ja s jajima pravim inace, i van ramazana, a uz ramazan mora bez jajaCapajebo wrote:nego, jel' topa sa il' bez jaja?
ja pravim s jajima, s tim da kad stavis jaja nemoj da ti provri topa, onda ce sve razvaliti, vec samo lagano mjesaj da se sjedini a neko pravi i bez jaja.Capajebo wrote:nego, jel' topa sa il' bez jaja?
Dusa mala slatka, bas mi je drago da ide naboljeTigar1 wrote:Ramazan Šerif Mubarek Olsun svoj braći i sestrama da vam Uzvišeni Allah da svako dobro i bereket. Nešto lijepo se desilo uoči Ramazana, u petak smo išli na kontrolu kukova moje curice, od 2-og mjeseca starosti je nosila aparatić te od 5-og kaišiće, u aprilu prošle godine skinuti kaišići te prohodala u oktobru, bila preporuka doktora da kada prohoda dođe na pregled. Na tom pregledu rečeno da nije uspjelo te da će morati operativni zahvat to korigovati te da dođemo na pregled za šest mjeseci.
Nakon tog čekanja i noći i dana provedenih u dovi i obraćanju Živom i Vječnom našem Gospodaru u petak dobijemo vijest da ide nabolje da je snimak puno bolji te da opet čekamo šest mjeseci.
''Zovite Me i Ja ću se odazvati!''
''Kada te robovi Moji za Mene upitaju, reci Ja sam doista blizu, odazivam se molbi molitelja kada Me zamoli...''
Neka je hvaljen i slavljen On, Gospodar naš.
Masallah <3Tigar1 wrote:Ramazan Šerif Mubarek Olsun svoj braći i sestrama da vam Uzvišeni Allah da svako dobro i bereket. Nešto lijepo se desilo uoči Ramazana, u petak smo išli na kontrolu kukova moje curice, od 2-og mjeseca starosti je nosila aparatić te od 5-og kaišiće, u aprilu prošle godine skinuti kaišići te prohodala u oktobru, bila preporuka doktora da kada prohoda dođe na pregled. Na tom pregledu rečeno da nije uspjelo te da će morati operativni zahvat to korigovati te da dođemo na pregled za šest mjeseci.
Nakon tog čekanja i noći i dana provedenih u dovi i obraćanju Živom i Vječnom našem Gospodaru u petak dobijemo vijest da ide nabolje da je snimak puno bolji te da opet čekamo šest mjeseci.
''Kada te robovi Moji za Mene upitaju, reci Ja sam doista blizu, odazivam se molbi molitelja kada Me zamoli...''
Amin!julisiz es grant wrote:Hairli prođe prvi dan...da svaki ovako bude. I što je još važnije, da nam post bude kabul kod dragog Allaha i onaj tas na vagi naših djela, koji će prevagnuti nad našim grijesima.
Baš me razveseli ova vijest.Tigar1 wrote:Ramazan Šerif Mubarek Olsun svoj braći i sestrama da vam Uzvišeni Allah da svako dobro i bereket. Nešto lijepo se desilo uoči Ramazana, u petak smo išli na kontrolu kukova moje curice, od 2-og mjeseca starosti je nosila aparatić te od 5-og kaišiće, u aprilu prošle godine skinuti kaišići te prohodala u oktobru, bila preporuka doktora da kada prohoda dođe na pregled. Na tom pregledu rečeno da nije uspjelo te da će morati operativni zahvat to korigovati te da dođemo na pregled za šest mjeseci.
Dragi Idrize, zar opet...Capajebo wrote:nego, jel' topa sa il' bez jaja?
Ramazan nije Ramazan bez ove prepiske na forumuhadzinicasa wrote:Dragi Idrize, zar opet...Capajebo wrote:nego, jel' topa sa il' bez jaja?
Iftar 22:34, sehur 03:12TAFKAP wrote:Zar kod vas nije sehur negdje oko ponoći?
cru det.Capajebo wrote:Ramazan nije Ramazan bez ove prepiske na forumuhadzinicasa wrote:Dragi Idrize, zar opet...Capajebo wrote:nego, jel' topa sa il' bez jaja?
Je li to neki kupovni miks u pitanju ili? Htjea bih i ja probati ali ne znam šta da tražim u bingu.emmir1 wrote:Za sehur sam poslušao savjete onih što se kao bave ishranom.
Pojeo sam zdjelicu mljeveni sjemenki ječma, lana, bundeve, zobi....sa jogurtom
Uzeo koji orah i badem
Kao hrana bogata vlaknima
Vazdan glad nisam osjetio i hvala Allahu baš lako ispostio.
Pa eto ako neko bude htio primjeniti isto, a i zdravo je
jednostavno je pravilo, za sehur jedi topu i meso, za iftar čorbu neko povrće, i sl.[Emma] wrote:Baš ću probati, ja očigledno ne biram dobro hranu.
[Emma] wrote:Je li to neki kupovni miks u pitanju ili? Htjea bih i ja probati ali ne znam šta da tražim u bingu.emmir1 wrote:Za sehur sam poslušao savjete onih što se kao bave ishranom.
Pojeo sam zdjelicu mljeveni sjemenki ječma, lana, bundeve, zobi....sa jogurtom
Uzeo koji orah i badem
Kao hrana bogata vlaknima
Vazdan glad nisam osjetio i hvala Allahu baš lako ispostio.
Pa eto ako neko bude htio primjeniti isto, a i zdravo je
a cigar?arzuhal wrote:E, čuj, nako trunje jedu za sehur, prave hašuru u po ramazana, pometu šta ima u špajzu...Grah se jede za sehur, djeco lijepa, more uz ćasu graha kakav integralni hljeb ili somun od heljde, malo narendanog kupusa i ajrana, i postiš do 12-tog ševala tekuće godine, samo ti kahva naumpane oko ikindije...