SMINKA oliti MAKE-UP

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
hanady

#16026 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by hanady »

Ovo ima na Jagodici, 38 eura :D
BJB

#16027 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by BJB »

sigmabh wrote:Gel koji pospjesuje tamnjenje kod suncanja,znaci ko ima problem s tamnjenjem kada se sunca,ovo je super stvar.Pospjesuje tamnjenje,nema crvenila,ni "guljenja" poslje suncanja.
Koristi li iko primer, bazu za puder???

Sent from my iPhone using Tapatalk
:D Ja sam ti jucer bila napisala odgovor za primer i klix ga izbrisao. :evil:
Koristila Giordani primer davnooooo, ispocetka sam mislila da je bezze, a onda sam shvatila da mi lice sjaji (ne kao sijalica, nego je blistavije), potrosila ga do kraja i nisam ga kupila vise.
Posto imam prosirene pore kupila sam Benefit Porefessional -koji koristim samo na nosu, malo oko nosa prema obrazima, na bradi- uglavnom foundation izgleda besprijekorno sa ovim porefessional cudom, ali moje lice lose reaguje na njega..
Posto ga rijetko koristim- uvijek nakon koristenja primjetim da dobijem bubuljice po nosu. ( ne da naraste k'o babura, vec bubuljicu tu i tamo koje ne bih imala da ga nisam koristila)..Sad sam gledala svoj account na Benefit stranici, kupila sam ga 2013 i moze mi trajati jos dugoooooo.
Posto gledam ove beauty vloggerice, nisam primjetila da se ijedna od njih hvali nekim drugstore primerima...Znam da Bourjois, Rimmel, Maybelline svi imaju primere koliko su dobri to ne znam ali mi se svidja sta ona misli na tu temuhttp://www.feelunique.com/p/this-works- ... se-Up-40ml.
Da imam novaca za to trenutno, probala bih Illamasqua, Hourglass ili Urban Decay ili ovaj http://www.feelunique.com/p/this-works- ... se-Up-40ml koji je onako u sredini, ni bezobrazno skup ni jeftin.
Mene zanimaju ovi Makeup setting sprays Urban decay..Je li neka od vas probala? VAljalo bi imati ono malo pakovanje za posebne prilike.
BJB

#16028 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by BJB »

Porefessional ne prodajem :D Najbolje svaki od tih provjeri na youtube-u..Vidjeces koliko se koriste, valjaju li..
Gdje nabavljas smashbox :?:
Krizzia

#16029 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Krizzia »

BJB wrote:Porefessional ne prodajem :D Najbolje svaki od tih provjeri na youtube-u..Vidjeces koliko se koriste, valjaju li..
Gdje nabavljas smashbox :?:
Jel Smashbox Max factor za americko trziste? Negdje sam to procitala...
BJB

#16030 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by BJB »

Ne znam, samo znam da hvala Bogu pa nema Sephora-e u BiH, inace bih bankrotirala za tren :D k'o i svaka od vas.
Pogledaj samo ovoImage
lavorpunvode

#16031 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by lavorpunvode »

Jel moguce da, sto se tice Revlon cs-a, ne postoji uopste nijansa izmedju 220 i 320 :zoka: a postoji 330, 340 itd..
BJB

#16032 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by BJB »

http://www.revlon.com/products/face/fou ... 5410075||0 Vjerovatno kod nas nabavljaju nijanse koje se najvise traze ili oni pretpostavljaju da ce se najbolje prodavati..
@Sigmabih, kad su je zatvorili u Hr, kod nas nece ni dolaziti. :roll: :( i bolje po nase novcanike)
soraya93

#16033 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by soraya93 »

ma nema..sve biste vi pokupovale u sefori a kad sam ja pitala treba li nekome nesto donijeti, niko nista. jos bilo snizenje.. :P sto se tice primera probala sam samo sephorin i nije los ne znam kakvi su ostali pa da mogu da uporedim, mislim da cu sl kupiti hourglass primer njega sam cekirala zajedno sa ambient lighting paletom.
Michun

#16034 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Michun »

soraya93 wrote:ma nema..sve biste vi pokupovale u sefori a kad sam ja pitala treba li nekome nesto donijeti, niko nista. jos bilo snizenje.. :P sto se tice primera probala sam samo sephorin i nije los ne znam kakvi su ostali pa da mogu da uporedim, mislim da cu sl kupiti hourglass primer njega sam cekirala zajedno sa ambient lighting paletom.
ja kad putujem (sto je cesto) odem u trzne centre i vrtim se...i kao necu u sephoru, ne treba mi nista, puuun kofer sminke. za pola sata, namazana ratnickim bojama po rukama, korpica u ruci, i obilazim 5 krug po radnji.
BJB

#16035 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by BJB »

soraya93 wrote:ma nema..sve biste vi pokupovale u sefori a kad sam ja pitala treba li nekome nesto donijeti, niko nista. jos bilo snizenje.. :P sto se tice primera probala sam samo sephorin i nije los ne znam kakvi su ostali pa da mogu da uporedim, mislim da cu sl kupiti hourglass primer njega sam cekirala zajedno sa ambient lighting paletom.
Vjerovatno je do love. Ambient lighting palette :cry:
Ja cu ovaj mjesec potrositi na tehnologiju toliko da postim cijelu godinu sto se make-up-a tice. :D Vjerovali ili ne, jos nisam nabavila Naked3... :lol: :lol: :lol:
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#16036 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by ladyblue18 »

BJB wrote: :D Ja sam ti jucer bila napisala odgovor za primer i klix ga izbrisao. :evil:
Nije niko nista izbrisao :?
BJB

#16037 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by BJB »

ladyblue18 wrote:
BJB wrote: :D Ja sam ti jucer bila napisala odgovor za primer i klix ga izbrisao. :evil:
Nije niko nista izbrisao :?
:D NE znam, smotana sam..Sjecam se da sam napisala iscrpan odgovor :oops:, i kasnije vidim Sigmabih pita sto niko ne odgovara..Mozda ga nisam ni postala, moguce je, prilicno sam smotana. :oops: :D
Loulou

#16038 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Loulou »

AAmilaAA wrote:
Loulou wrote:
amiliana wrote:Ma ne mislim ono obicno Cm,Dm neda mi se sad tolike pare davati na puder.Ne mora upotpunosti prekrivati,
Onda pokušaj s Bourjois Healthy Mix Serum. Pored Revlonovog ColorStay ovaj mi je omiljeni drogerijski puder (s tim da je moć prekrivanja znatno drukčija).
Kakva je razlika u prekrivanju?
Revlon CS bolje prekriva.

lavorpunvode wrote:Jel moguce da, sto se tice Revlon cs-a, ne postoji uopste nijansa izmedju 220 i 320 :zoka: a postoji 330, 340 itd..
Možda nema na našem tržištu, ali postoji.

Image
staples

#16039 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by staples »

Zene imam jedno pitanjce

Treba mi "nesto" sto koristu Carmindy iz What not to ware, ono sto stavlja na obraze da malo svjetluca :? Dakle nemam pojma kako se zove ni gdje to ima, probala sa sjenom al nije to to

Hvala
ema_

#16040 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by ema_ »

staples wrote:Zene imam jedno pitanjce

Treba mi "nesto" sto koristu Carmindy iz What not to ware, ono sto stavlja na obraze da malo svjetluca :? Dakle nemam pojma kako se zove ni gdje to ima, probala sa sjenom al nije to to

Hvala

http://www.neseser.hr/savjeti-za-sminka ... nator.html
staples

#16041 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by staples »

Hvala puno ema
amiliana

#16042 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by amiliana »

sigmabh wrote:Kupila garnier 5sec primer..onako solidna za cijenu koja je.. Ne radi posao sto se tice pora,vrlo malo..al sto se tice ostalog..lice je nekako blistavije,svilenkasto,puder puno lakse se nanosi i postojaniji je nego bez njega.. Trazim i googlam..trebam nesto za pore..il benefit il smashbox.. Citala sam da Mac ne radi bas dobro bas sto se tice pora...

Sent from my iPhone using Tapatalk
A gdje si to kupila ???
amiliana

#16043 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by amiliana »

sigmabh wrote:U CM-u... 15Km
Image
Hvala.I meni bi trebalo da drzi nesto puder na licu jer mi se vrlo brzo skida.
VenomousV

#16044 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by VenomousV »

meni je colorstay sa tim primerom klizio sa lica... ako neka hoce imam punu tubu, samo jednom ga probala :roll:
amiliana

#16045 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by amiliana »

Kakva je razlika između Affinitone 24h i Affinitone onog u tubici ???
Mutivoda

#16046 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Mutivoda »

Meni ovo dobro obavlja pos'o :D

Image
amiliana

#16047 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by amiliana »

Mutivoda wrote:Meni ovo dobro obavlja pos'o :D

Image
Imali sjaja :-D
Mutivoda

#16048 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Mutivoda »

Je l' treba biti? :lol:
Hmm, nema, i skroz malo je dovoljno da se stavi da se može "razmazati" po cijelom licu.
Ne znam ima li Flormar uskoro kakvu akciju, pa da tad ugrabiš i vidiš da li ti godi. Mada nije ni ovako strašna cijena. :D
amiliana

#16049 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by amiliana »

Mutivoda wrote:Je l' treba biti? :lol:
Hmm, nema, i skroz malo je dovoljno da se stavi da se može "razmazati" po cijelom licu.
Ne znam ima li Flormar uskoro kakvu akciju, pa da tad ugrabiš i vidiš da li ti godi. Mada nije ni ovako strašna cijena. :D
Neznam :P trazim neki neku bazu koja drzi puder na licu a ujedno daje sjaj licu.
Last edited by amiliana on 10/07/2014 21:38, edited 1 time in total.
soraya93

#16050 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by soraya93 »

loreal lumi magique primer daje sjaj
Post Reply