jeza u ledja wrote:Ovo vazi za 99% politicara u svijetu. Od Amerike, preko Ukrajine, pa sve do Rusije i Irana.
Ne znam zašto MENI ovo podvlačiš. Pa ja sam upravo tebi pisao, ne samo o padu standarda, ne samo o padu popularnosti šefa države, već o suštinskoj i dubokoj krizi društvenog konsenzusa u Rusiji. Da ne postoje vanjski izazovi (generisani upravo od globalističkih, uglavnom američkih debila), tamo bi davno došlo do smjene vlasti i promjene ekonomsko-političke paradigme.
Za Iran ne znam , nisam se udubljivao u te detalje.
Inače, sva ova priča (republikanci vs demokrate, Trump vs ostali itd) je daleko od svake suštine. Suština je u tome da je
predatoski ekonomski model opustošio većinu planete, generisao krize i ratove, učinio čitave kontinente besperspektivnim i pokrenuo milionske mase ljudi.
Last but not least, oslabio je SAD i Veliku Britaniju. Trump i Brexit su samo indikatori i posljedice te sistemske krize a ne njeni uzroci.
Nema krpljenja propale stvari, nema vraćanja na staro, stari. Ili remfora, relativno mirna, ili reforma uz ekonomsko-političke potrese, ili uz veliki rat.
Kako god okreneš, reforma ekonomskog i političkog modela je NEMINOVNA.