Ukrajina
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
- pici
#16027 Re: Ukrajina
Challenger__ wrote:
Znaš kako... Po pravilu dobro provjerim izvor prije nego informaciju/foto zakačim na forum. Jučer ne, jer sam, radeći par poslova paralelno, mehanički prenio informaciju sa stranih foruma.

- pici
#16028 Re: Ukrajina
Alfons Kauders wrote: Srbi nisu naklonjeni Izraelu, samo je srpska politika ocajna i trazi bilo kakvog saveznika. Izrael zivo zaboli kurac i za vama i za nama.
A sreca nasa da ste naklonjeni Rusiji. Da ste kojim slucajem bili naklonjeni zapadu, Bosna bi davno prestala postojati, a Kosovo bi zaista bilo srce Srbije.
U proteklih 100 godina Srbija je od regionalne sile postala crna rupa Evrope. Prije 100 godina Bosna nije imala nikakvu sansu da se izbori za nezavisnost a Bosnjaci su bili samo jedna mala etnicka grupa na brdovitom Balkanu, 600,000 ljudi spram vise od 4,000,000 Srba u okruzenju, ukljucujuci 800,000 u samoj Bosni.
Mi smo od nicega stvorili nesto, nista posebno, ali barem nesto. Vi ste prosjecnu, naprednu evropsku drzavu na granici izmedju istoka i zapada, na uscu Save i Dunava, pretvorili u anus Evrope okruzen neprijateljima. Cestitam na viziji, samo nastavite, vidim da vam super ide.
-
Martinez_
#16029 Re: Ukrajina
Kakav spinAlfons Kauders wrote:Srbi nisu naklonjeni Izraelu, samo je srpska politika ocajna i trazi bilo kakvog saveznika. Izrael zivo zaboli kurac i za vama i za nama.Martinez_ wrote:Dok Alfonsova prethodnica na forumu non stop prebira o Srbima, četnicima i njihovoj naklonosti Izraelu i Rusiji. Šta li je to, krv ili frustracija?Alfons Kauders wrote:tema o ratu u ukrajini... i srpski salonac u dva posta predje na pricu o turskom zulumu i genocidu pocinjenom nad armencima... dokazujuci po ko zna koji put da krv nije voda...
A sreca nasa da ste naklonjeni Rusiji. Da ste kojim slucajem bili naklonjeni zapadu, Bosna bi davno prestala postojati, a Kosovo bi zaista bilo srce Srbije.
U proteklih 100 godina Srbija je od regionalne sile postala crna rupa Evrope. Prije 100 godina Bosna nije imala nikakvu sansu da se izbori za nezavisnost a Bosnjaci su bili samo jedna mala etnicka grupa na brdovitom Balkanu, 600,000 ljudi spram vise od 4,000,000 Srba u okruzenju, ukljucujuci 800,000 u samoj Bosni.
Mi smo od nicega stvorili nesto, nista posebno, ali barem nesto. Vi ste prosjecnu, naprednu evropsku drzavu na granici izmedju istoka i zapada, na uscu Save i Dunava, pretvorili u anus Evrope okruzen neprijateljima. Cestitam na viziji, samo nastavite, vidim da vam super ide.
Majstore, počeo si o frustracijama ''ko o čemu salonac o Turskoj'' a gle sad, dokazuješ ko je najfrustriraniji na temi. Jedan si u moru onih koji na bilo kojoj temi a naročito Ukrajini ne može bez pomena Srba. Što je najgore, vaše sunarodnike koji ne misle kao vi i ne veruju rusofobnoj propagandi, nazivate četnicima i prikrivenim Srbima.
Najgore šovinističke uvrede na temi upravo iznosite ti i tebi slični.
Balkan je miran i nema veze sa trenutnim događajima opusti se. Nećeš dobiti toliko željenu priliku za osvetom.
-
5 0 5
#16030 Re: Ukrajina
cek cek cek. jel' me to prozivas zbog toga sto sam juce prepoznao brazilsku plazu sa papinog doceka? pa ja sam samo stavio link jutros. jebe mi se za fotografiju. akcenat je bio da je covjek bio u visegradu kada su klali muslimane kao kurbane. jebe mi se za njegove brkove. za razliku od jucerasnjeg gafa, ja ne tvrdim nista. samo prenosim vijest. ti si tvrdio da su plaze u krimu ovo ono. sto se ispostavilo neistinitim, bez obzira na sliku.Challenger__ wrote: Znaš kako... Po pravilu dobro provjerim izvor prije nego informaciju/foto zakačim na forum. Jučer ne, jer sam, radeći par poslova paralelno, mehanički prenio informaciju sa stranih foruma. Kao danas 505-ica:
A na izvoru fotografija lika koji nije Strelkov.505sCrtom wrote:...http://bit.ly/1nIc1bo
dalje, sta tacno osporavas sa ove vijesti koju sam ja prenio? budi malo precizniji pa cemo vidjeti sta jeste a sta nije. mada to danas niko vise ne moze znati, ali eto...
- Challenger__
#16031 Re: Ukrajina
Fotografiju.sta tacno osporavas
- Challenger__
#16032 Re: Ukrajina
Ovako... Ja idem vani, pa ako šta napišeš što zaslužuje repliku, odgovorim kada ponovo budem uz komp.
_____
_____
-
5 0 5
#16033 Ukrajina
i? šta s tim? znači sve ostalo u članku je laž? za razliku od tebe, juče sam prekopao slike iz krima. ne nađoh nikakve gužve. par rusa tu i tamo. http://instagram.com/p/q4SMo2wJ4_/ ali recimo na slikama iz prošle godine se može vidjeti narod na plažama.Challenger__ wrote:Fotografiju.sta tacno osporavas
Nastranu tvoja očita subjektivnost, previše su ti informacije plitke da bih te uzeo za ozbiljno. isti si kao onaj mossssadov spiner na drugoj temi. jedina razlika je što ste na suprotnim stranama, trenutno.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#16034 Re: Ukrajina
ukrajina nema gotovinu da pobijedidječak sa šibicama wrote:Dakle, od 1. avgusta nema vise plata vojsci.
Bice zanimljivo pratiti desavanja u Ukrajini narednih dana, vladajuca koaliocija se raspala, po svjedocenjima mobiliziranih ukrajinskih vojnika vecina njih Desni sektor i njihove paravojne formacije mrzi vise nego pobunjenike, na kraju ce tu doci do medjusobnog obracuna UA i Nacionalne garde (citaj nacista iz Desnog sektora).
Nacionalnoj gardi ne ukidaju plate, da dodam.
A galicijani dovedeni na Maidan, sade luk i paprike po Kijevskim parkovimanece seljaci nazad na selo
paralele za povlaciti.
- ILVIIR
#16035 Re: Ukrajina
odavno sam se iskljucio sa ove teme jer sam konto da su ukrajina i kijev manje vise pali, po ovim lazima pojedinih clanova.. ipak evo povirim nekad na temu i vidim da se malo umirilo to slavlje.. ali laganje sebe i drugih ipak se nastavlja!Alfons Kauders wrote:Srbi nisu naklonjeni Izraelu, samo je srpska politika ocajna i trazi bilo kakvog saveznika. Izrael zivo zaboli kurac i za vama i za nama.Martinez_ wrote:Dok Alfonsova prethodnica na forumu non stop prebira o Srbima, četnicima i njihovoj naklonosti Izraelu i Rusiji. Šta li je to, krv ili frustracija?Alfons Kauders wrote:tema o ratu u ukrajini... i srpski salonac u dva posta predje na pricu o turskom zulumu i genocidu pocinjenom nad armencima... dokazujuci po ko zna koji put da krv nije voda...
sto se tice turaka, oni za razliku od srba nemaju nikakve veze sa ovim i bespotrebno ih je uvlaciti. gorkin je bio u bosni na strani srba i sada je u ukrajini na strani seperatista! kada neki turcin (kojih je osim toga bilo vrlo malo u bih) se odluci da se bori za neku stranu u ukrajini, onda mozemo i njih uvlaciti u temu!
btw. alfons, odlican odgovor. mislim da vecina bas toga i nije svijesna!!!
- Danguba
#16036 Re: Ukrajina
nema plata sada su gotovi...
kod nas je bilo, ako plata kasni 3-5 dana pustamo liniju
nego treba rumunima i moldavcima javiti da ucvrste granice.
kod nas je bilo, ako plata kasni 3-5 dana pustamo liniju
nego treba rumunima i moldavcima javiti da ucvrste granice.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#16037 Re: Ukrajina
nijemci su u maju 1945. imali plate kako sam čuo na TVu od stručnjaka
nisu bitne plate kao takve
već je bitan sistem koji je razoren i kojeg nema više
imamo samovolje raznig skupina koje mržnja prema istoku drži skupa
a zna se kad izbijaju najveći problemi
kad je narod nezadovoljan
danas nema para za vojnike
sutra za rasvjetu
prekosutra za popravku vodovoda
a tek smo u sredini godine
nisu bitne plate kao takve
već je bitan sistem koji je razoren i kojeg nema više
imamo samovolje raznig skupina koje mržnja prema istoku drži skupa
a zna se kad izbijaju najveći problemi
kad je narod nezadovoljan
danas nema para za vojnike
sutra za rasvjetu
prekosutra za popravku vodovoda
a tek smo u sredini godine
- dječak sa šibicama
#16038 Re: Ukrajina
Kesh Kesh, daBlack swan wrote:ukrajina nema gotovinu da pobijedidječak sa šibicama wrote:Dakle, od 1. avgusta nema vise plata vojsci.
Bice zanimljivo pratiti desavanja u Ukrajini narednih dana, vladajuca koaliocija se raspala, po svjedocenjima mobiliziranih ukrajinskih vojnika vecina njih Desni sektor i njihove paravojne formacije mrzi vise nego pobunjenike, na kraju ce tu doci do medjusobnog obracuna UA i Nacionalne garde (citaj nacista iz Desnog sektora).
A galicijani dovedeni na Maidan, sade luk i paprike po Kijevskim parkovimanece seljaci nazad na selo
paralele za povlaciti.
-
zilog
#16039 Re: Ukrajina
Cuj sa stranih foruma??? Pogotovo stranice sa vicevima.Challenger__ wrote:Znaš kako... Po pravilu dobro provjerim izvor prije nego informaciju/foto zakačim na forum. Jučer ne, jer sam, radeći par poslova paralelno, mehanički prenio informaciju sa stranih foruma.
@Copacabana__ spada u one koji se upale na info sa njuz.net, samo kad rade "par poslova paralelno". Jasno, Ciro je rekao da nema nista od Prosineckog, Ajnstajn po svaku cijenu htio da ugura kvantnu gravitaciju. Desi se...
Samo...
Usra sefa i stanicuChallenger__ wrote:Vidi. Ja nemam nikakav problem sa foto-ilustracijom koja može i ne mora biti vjerodostojna. Akcenat je na nečemu drugom, na informaciji o enormnom porastu broja turista na Krimu.
-
muzicar_iz_parka
#16040 Re: Ukrajina
Nije problem u platama ako osnovne potrepštine država daje vojsci i ostalim snagama uključenim u ratne sukobe.
Ako nema i ovog prvog odnosno nema čime da se plati, onda postaje čupavo, jedino ako ne bude stizalo iz inostranstva.
Ne znam kolika je ukrajinska dijaspora odnosno koliko bi oni mogli doprinjeti gore pomenutoj namjeni šaljući potreban novac.
Ako nema i ovog prvog odnosno nema čime da se plati, onda postaje čupavo, jedino ako ne bude stizalo iz inostranstva.
Ne znam kolika je ukrajinska dijaspora odnosno koliko bi oni mogli doprinjeti gore pomenutoj namjeni šaljući potreban novac.
- video
#16041 Re: Ukrajina
Aaauuuu Radmilaaaa
http://www.klix.ba/vijesti/svijet/ukraj ... /140726096Ukrajinska vojska nadomak Donjecka....
-
Kaligula I
#16042 Re: Ukrajina
https://www.facebook.com/TheOliverStone ... 9429151075
...i Oliver Ston sumnja...
...pa naravno, kome je god jasno da je na Zemlji ljudi sve više i više, a prirodnih resursa sve manje i manje, i zbog čega i jeste na sceni novi neokolinijalizam, odnosno nova preraspodjela prirodnih bogatstava, sve pod maskom američke borbe za demokraciju i ljudska prava, taj i ne može da drugačije razmišlja...
...i Oliver Ston sumnja...
...pa naravno, kome je god jasno da je na Zemlji ljudi sve više i više, a prirodnih resursa sve manje i manje, i zbog čega i jeste na sceni novi neokolinijalizam, odnosno nova preraspodjela prirodnih bogatstava, sve pod maskom američke borbe za demokraciju i ljudska prava, taj i ne može da drugačije razmišlja...
-
muzicar_iz_parka
#16043 Re: Ukrajina
Lažu, sve je samo zbog širenja demokratije. 
-
sanjin_1
#16044 Re: Ukrajina
Black swan wrote:ukrajina nema gotovinu da pobijedidječak sa šibicama wrote:Dakle, od 1. avgusta nema vise plata vojsci.
paralele za povlaciti.
Boli li ?Snage ukrajinske vojske došle su do predgrađa Donjecka, jednog od glavnih uporišta proruskih separatista, rekao je portparol ukrajinskih sigurnosnih snaga.
http://www.klix.ba/vijesti/svijet/ukraj ... /140726096
Jesam li vam davno rekao da pravda uvjek pobjedjuje? Naravno da jesam. Ruski neonacisti i pravoslavni fasiti niti jedan rat nisu pobjedili. Zasto bi pobijedili ovaj?
-
sanjin_1
#16045 Re: Ukrajina
Da krivi smo mi sto ti dopustamoChallenger__ wrote:Ali, kapiram, što je dopušteno konju, nije senatoru, pa je nastalo seosko veselje.
-
sanjin_1
#16046 Re: Ukrajina
Jeli ti razumijes da cetnici koji su ubijali nevine civile po istocnoj Bosni sada ratuju protiv legalne Ukrainske vlade !?Martinez_ wrote:Dok Alfonsova prethodnica na forumu non stop prebira o Srbima, četnicima i njihovoj naklonosti Izraelu i Rusiji. Šta li je to, krv ili frustracija?Alfons Kauders wrote:tema o ratu u ukrajini... i srpski salonac u dva posta predje na pricu o turskom zulumu i genocidu pocinjenom nad armencima... dokazujuci po ko zna koji put da krv nije voda...
Ili treba da po stoti put stavljamo link na Strelkovu "ratnu" biografiju ?
E odatle ta veza..
-
sanjin_1
#16047 Re: Ukrajina
Challenger__ wrote:Znaš kako... Po pravilu dobro provjerim izvor prije nego informaciju/foto zakačim na forum. Jučer ne, jer sam, radeći par poslova paralelno, mehanički prenio informaciju sa stranih foruma. Kao danas 505-ica:insomnia78 wrote: Upravu si
Desava se i najboljima
Klixu npr.
I evo sad i Chelengeru
Envoyé de mon iPhone à l'aide de Tapatalk
A na izvoru fotografija lika koji nije Strelkov.505sCrtom wrote:...http://bit.ly/1nIc1bo
OOOJJJJ ZIVOTE
- karanana
#16048 Re: Ukrajina
a ovo nije strelkov na slici?
nakon sto sam vidio jucer sliku, nisam bio ukljucen u pracenje potvrdjivanja ili negiranja da je to on.
haj brzo ce donjeck. jebe se ruse ocigledno za taj dio.
nakon toga pravac krim, nema zaustavljanja.
nakon sto sam vidio jucer sliku, nisam bio ukljucen u pracenje potvrdjivanja ili negiranja da je to on.
haj brzo ce donjeck. jebe se ruse ocigledno za taj dio.
nakon toga pravac krim, nema zaustavljanja.
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#16049 Re: Ukrajina
hajte sad če Putin da zavrne rukave i pokaže ko je glavni baja
Rusija supersila...od ponedeljka
Rusija supersila...od ponedeljka
-
sanjin_1
#16050 Re: Ukrajina
Eh..to je to...pravo u sridupismo-nosa wrote:treba razumjeti odakle tolika podrška nekih forumaša ruskim teroristima u Ukrajini
http://novovrijeme.ba/ruski-dobrovoljci ... liona-ima/