TV uređaji - sve o tome

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
darktheme

#16026 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by darktheme »

55XH9077SAEP košta 1444 KM uz popust i plaćanje RF karticom na ekupi..znam da je Sonyeva XH90 serija solidna pa ovo djeluje kao dobar deal. Zanima me vaše mišljenje, i ako može neko odgovoriti šta predstavlja ovaj ostatak naziva "77SAEP"? Hvala.
fantom_s

#16027 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by fantom_s »

Poslije tri dana mucnog razmisljanja prelomim konacno kupiti samsung 55tu8072. Izbacim djecije sjedalice iz auta, oborim sjediata, povedem gospodju da ipak ona da svoj konacni sud i put pod noge u Delta planet, tamo ima radnja tehnoshopa.
Dobar dan
-Dobar dan
Gdje vam stoje samsung televizori (okrecem se po radnji nigdje natpisa)
- na sajtu
???
-znate nemamo ih izlozenih u radnji, samo na sajtu ali se moze poruciti pa da dodjete u radnju(kao da nije izmisljena dostava na kucnu adresu)
Ima li jos negdje vasa radnja u gradu
-mi smo jedini u RS

Sta cu sad majko mila, ne znam lej mi veca muka vracati one sjedalice ili doci kuci praznih ruku. Ajmo na plan B.

gledam LG UN74003LB ali u 43 inca.
Imate li 55 inca
-ima evo ga na podu zapakovan
Moze li se upaliti ovaj od 43 da vidim kako izgleda slika
-znate mi ovde nemamo antenu, samo moze biti njegov logo na ekranu(svi ostali tv u radnji upaljeni sa nekim spotovima)
Pa dobro makar to
-(pali ga a ekran crn, nema ni loga)
Dovidjenja.

Odem u drugu prodavnicu pogledam onaj samsung i narucim ga na televizori.ba za 969 KM (30 km jeftinije nego u tehnoshopu) sa dostavom na kucnu adresu.
Crni petak.
mc-twin

#16028 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by mc-twin »

arnes_king wrote: 28/11/2020 10:25 Uzeo sam jucer onaj 55XH9096 i moram reci da sam pravo zadovoljan i odusevljen TV-om. Za igre je vrhunski uredjaj, imam u dnevnom vec solidan Samsung TV ali ovaj je na drugom nivou, pogotovo sto se tice HDR prikaza. Tek sam sad shvatio sav taj hajp oko HDR jer stvarno pravi ogromnu razliku :D

Probao sam i film HDR koji sam ranije gledao i kod njega je takodjer razlika ogromna. Jedino gdje nisam zadovoljan jeste prikazom YouTube sadrzaja, ali nisam jos cackao opcije niti bilo sta kalibrirao pa vjerujem da se to moze dotegnuti.

Iako je manja soba u pitanju TV ipak nije prevelik, sjedim na 2-2,5m i taman je za potpunu uzivanciju.

Sretno svima ostalim koji kupuju ili planiraju kupiti novi TV :)
Super,nek je s srecom i da ti potraje do PS6. :thumbup:
zippoo87

#16029 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by zippoo87 »

fantom_s wrote: 28/11/2020 11:01 Poslije tri dana mucnog razmisljanja prelomim konacno kupiti samsung 55tu8072. Izbacim djecije sjedalice iz auta, oborim sjediata, povedem gospodju da ipak ona da svoj konacni sud i put pod noge u Delta planet, tamo ima radnja tehnoshopa.
Dobar dan
-Dobar dan
Gdje vam stoje samsung televizori (okrecem se po radnji nigdje natpisa)
- na sajtu
???
-znate nemamo ih izlozenih u radnji, samo na sajtu ali se moze poruciti pa da dodjete u radnju(kao da nije izmisljena dostava na kucnu adresu)
Ima li jos negdje vasa radnja u gradu
-mi smo jedini u RS

Sta cu sad majko mila, ne znam lej mi veca muka vracati one sjedalice ili doci kuci praznih ruku. Ajmo na plan B.

gledam LG UN74003LB ali u 43 inca.
Imate li 55 inca
-ima evo ga na podu zapakovan
Moze li se upaliti ovaj od 43 da vidim kako izgleda slika
-znate mi ovde nemamo antenu, samo moze biti njegov logo na ekranu(svi ostali tv u radnji upaljeni sa nekim spotovima)
Pa dobro makar to
-(pali ga a ekran crn, nema ni loga)
Dovidjenja.

Odem u drugu prodavnicu pogledam onaj samsung i narucim ga na televizori.ba za 969 KM (30 km jeftinije nego u tehnoshopu) sa dostavom na kucnu adresu.
Crni petak.
hahha e nadam se da ces nakon ovog iskustva i ti lagano sjediti kuci i klikati narudzbu a ne ici ganjati se :D
vecinom je to cirkus po radnjama i sa radnicima...jer one koji stvarno znaju i razumiju se,gazde nece da zaposle ili zaposle na najnizu platu pa kada trazis povecanje,onda dobijes otkaz a zaposli nekog ko nema veze ali pristane raditi za tu platu
ja evo jos nisam narucio,cekam ponedjeljak pa cu vjerovatno uzeti ovaj proslogodisnji 55ru7402...rekao mi radnik da ce biti neka online akcija samo pa valjda i ovaj bude malo niza cijena...nekako mi je puno 900 KM a 2 godine garancije...da je 5 godina,ne bi sekunde razmisljao
muxa

#16030 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by muxa »

arnes_king wrote: 28/11/2020 10:25 Uzeo sam jucer onaj 55XH9096 i moram reci da sam pravo zadovoljan i odusevljen TV-om. Za igre je vrhunski uredjaj, imam u dnevnom vec solidan Samsung TV ali ovaj je na drugom nivou, pogotovo sto se tice HDR prikaza. Tek sam sad shvatio sav taj hajp oko HDR jer stvarno pravi ogromnu razliku :D

Probao sam i film HDR koji sam ranije gledao i kod njega je takodjer razlika ogromna. Jedino gdje nisam zadovoljan jeste prikazom YouTube sadrzaja, ali nisam jos cackao opcije niti bilo sta kalibrirao pa vjerujem da se to moze dotegnuti.

Iako je manja soba u pitanju TV ipak nije prevelik, sjedim na 2-2,5m i taman je za potpunu uzivanciju.

Pozdrav. Koliko ti je osvijetljena prostorija u kojoj je TV. Čitao sam da ima problem sa refleksijom u dobro osvijetljenim prostorijama, a meni je to veoma bitno.
nepass1

#16031 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by nepass1 »

zippoo87 wrote: 27/11/2020 13:37
Cossack wrote: 27/11/2020 13:32
zippoo87 wrote: 27/11/2020 12:59

hvala...jos samo da ga imaju na stanju gdje
idem se zadati da ga uganjam...zvao poslovnicu ali niko se ne javlja
Sretno :thumbup:
e jesam kurate srece...ugrabi lik 5 minuta prije mene posljednji komad :D
dok sam nazvao sve radnje da vidim gdje ima,na kraju nadjo u Sa da ima jedan model i kaze lik,evo prije 3 minute iskucao racun,ode lik po auto da prevuce :D

a evo skontao sam da ima popusta 10% kod DOMODA na kartice unicredit banke,mastercard...mislim to je otkrio ovaj kolega iznad i hvala mu
mogu ovaj 58tu7172 dobiti za 830 KM sa ovim popustom ali sam bio nanisanio ovaj proslogodisnji,jer ima sve ono sto su izbacili iz ovogodisnje serije i nije mi se dalo

da li neko zna koje su popularne online radnje u RSu,da provjerim da nemaju ovaj proslogodisnji ?
Ja imam na sber karticu 20% bio u domodu, kaze ne vazi za artikle na snizenju.
ifus

#16032 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by ifus »

CooK wrote: 27/11/2020 18:20 Posto planiras gledati filmove i sadrzaj preko Netflix-a onda ti ne bih preporucio TV sa IPS panelom a posto planiras gledati i sport isto tako ti ne bih preporucio ni TV sa 50Hz panelom. Takodje zbog toga sto planiras uzimati PS5 onda bi TV trebao imati HDMI 2.1 zbog "future proofinga" pa da ne pozelis opet kroz par godina mijenjati TV.
Mislim, sve ti to mozes gledati i igrati i na 50Hz, IPS, HDMI 2.0 televizoru ali ako vec imas kesh da uzmes televizor sa 100Hz, VA, HDMI 2.1 onda se strpi i kupi TV koji to ima a najjeftiniji od njih koji sve to imaju su bas 55Q70T i 55XH9000.
Ugrabih 55XH9096 na ekupi! Nakon što sam procitao i pogledao nekoliko recenzija, poslušao sam tvoj savjet, odlučio sam ne kupovati TV osim ovaj model i tako i bi.
darktheme wrote: 28/11/2020 10:49 55XH9077SAEP košta 1444 KM uz popust i plaćanje RF karticom na ekupi..znam da je Sonyeva XH90 serija solidna pa ovo djeluje kao dobar deal. Zanima me vaše mišljenje, i ako može neko odgovoriti šta predstavlja ovaj ostatak naziva "77SAEP"? Hvala.
Koliko sam mogao vidjeti u specifikacijama na Sonyjevoj stranici, jedina razlika između 9096 i 9077 je u boji rama - crna/siva.
zippoo87

#16033 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by zippoo87 »

nepass1 wrote: 28/11/2020 14:59
zippoo87 wrote: 27/11/2020 13:37
Cossack wrote: 27/11/2020 13:32

Sretno :thumbup:
e jesam kurate srece...ugrabi lik 5 minuta prije mene posljednji komad :D
dok sam nazvao sve radnje da vidim gdje ima,na kraju nadjo u Sa da ima jedan model i kaze lik,evo prije 3 minute iskucao racun,ode lik po auto da prevuce :D

a evo skontao sam da ima popusta 10% kod DOMODA na kartice unicredit banke,mastercard...mislim to je otkrio ovaj kolega iznad i hvala mu
mogu ovaj 58tu7172 dobiti za 830 KM sa ovim popustom ali sam bio nanisanio ovaj proslogodisnji,jer ima sve ono sto su izbacili iz ovogodisnje serije i nije mi se dalo

da li neko zna koje su popularne online radnje u RSu,da provjerim da nemaju ovaj proslogodisnji ?
Ja imam na sber karticu 20% bio u domodu, kaze ne vazi za artikle na snizenju.
Pa da...pise to i na stranici...tako da to i nije popust ili bude 5% realni popust

Generalno jako slabi popusti kod nas ko nena odredjenu karticu...za kes skoro pa nikakvi
arnes_king

#16034 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by arnes_king »

muxa wrote: 28/11/2020 14:40

Pozdrav. Koliko ti je osvijetljena prostorija u kojoj je TV. Čitao sam da ima problem sa refleksijom u dobro osvijetljenim prostorijama, a meni je to veoma bitno.
2 velika prozora su tacno nasuprot TV-a tako da po danu direktno u njega ide svjetlost. Imam one zebra zavjese (dan/noc) i po danu ima refleksije dok je ugasen, nisam ga stigao danas paliti da vidim ali ne mislim da ce biti veliki problem. Ljeti ce sigurno smetati ali svakako planiram rijesenje i za to postaviti. Sve zavisi gdje ti se nalaze prozori, odnosno izvori svjetla, ako ne ide direktno ne vjerujem da ce biti problem. Ja ovdje svakako najvise koristim po noci sa ugasenim svjetlima, a citao sam i ja da ima malo problema sa refleksijom.
muxa

#16035 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by muxa »

Hajd probaj ako ti nije problem, kad ugrije sunce upaliti tv i vidjeti Jel smeta kad se gleda. Kod mene je jedan prozor na suprotnoj strani od tv-a a 2 su na bočnoj strani
CooK

#16036 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by CooK »

-Chesterfield- wrote: 28/11/2020 10:17
CooK wrote: 27/11/2020 16:04
-Chesterfield- wrote: 27/11/2020 10:44

Znaš li možda razliku između Samsung 50TU7072 i Samsung 50TU7172
TU7000 serija ima malo losiji panel od TU7100 serije. To je jedina razlika.
Koliko lošiji?
Da li se to šta primjeti na gledanju HD kanala? Ili je kvalitet panela lošiji, pa se brže kvari..?
Ma ne kvari se brze, malo losija slika ali ti to vjerovatno ne bi ni primjetio osim da ti stave oba ta televizora jedan do drugog.
CooK

#16037 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by CooK »

ifus wrote: 28/11/2020 15:53
CooK wrote: 27/11/2020 18:20 Posto planiras gledati filmove i sadrzaj preko Netflix-a onda ti ne bih preporucio TV sa IPS panelom a posto planiras gledati i sport isto tako ti ne bih preporucio ni TV sa 50Hz panelom. Takodje zbog toga sto planiras uzimati PS5 onda bi TV trebao imati HDMI 2.1 zbog "future proofinga" pa da ne pozelis opet kroz par godina mijenjati TV.
Mislim, sve ti to mozes gledati i igrati i na 50Hz, IPS, HDMI 2.0 televizoru ali ako vec imas kesh da uzmes televizor sa 100Hz, VA, HDMI 2.1 onda se strpi i kupi TV koji to ima a najjeftiniji od njih koji sve to imaju su bas 55Q70T i 55XH9000.
Ugrabih 55XH9096 na ekupi! Nakon što sam procitao i pogledao nekoliko recenzija, poslušao sam tvoj savjet, odlučio sam ne kupovati TV osim ovaj model i tako i bi.
darktheme wrote: 28/11/2020 10:49 55XH9077SAEP košta 1444 KM uz popust i plaćanje RF karticom na ekupi..znam da je Sonyeva XH90 serija solidna pa ovo djeluje kao dobar deal. Zanima me vaše mišljenje, i ako može neko odgovoriti šta predstavlja ovaj ostatak naziva "77SAEP"? Hvala.
Koliko sam mogao vidjeti u specifikacijama na Sonyjevoj stranici, jedina razlika između 9096 i 9077 je u boji rama - crna/siva.
Pa naravno da ces poslusati ako si pametan. Ne moze se porediti Sony-jev TV serije 9 i Philipsov serije 8 a razlika u cijeni veoma mala. Mogao si samo poslusati ili ispasti budala. :)
arnes_king

#16038 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by arnes_king »

Evo moj novi setup :D Samo jos neke sitnice i detalje doraditi ali to je to otprilike.

Image

Image

Image
CooK

#16039 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by CooK »

Lijepo izgleda kutak. Cosy sto bi rekli braca ameri. :) A sto TV ne fotografisa upaljen?
arnes_king

#16040 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by arnes_king »

CooK wrote: 28/11/2020 18:26 Lijepo izgleda kutak. Cosy sto bi rekli braca ameri. :) A sto TV ne fotografisa upaljen?
Nije mi naumpalo :D Tek sve namjestio pa reko da uslikam fino :lol: Sinoc sam malo slikao dok sam igrao na njemu, najgore je sto kad uslikam neku igru to ne ispadne na slici ni priblizno kao uzivo :lol: Slikao sam u mraku a HDR jako zabljesti pa vjerovatno to degradira sliku pa cu vidjeti kako je kad slikam s upaljenim svjetlom.
CooK

#16041 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by CooK »

Ma hajde lagano, nije zurba. Uzivaj u novom TV-u i PS5. :thumbup:
arnes_king

#16042 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by arnes_king »

Hvala druze i hvala svima koji su pomogli kod izbora :thumbup:

Nego CooK, ti svima dajes savjete i pomazes pri odabiru a bas me zanima kakav TV ti imas i koristis? :D
CooK

#16043 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by CooK »

Srednju klasu trenutno. Imam stariji H6400 sa 100Hz panelom za sport i MU6172 za filmove. Izmedju ta dva sam imao W755C ali sam ga se morao rijesiti. Ko me poznaje duze vremena ovdje zna da ja vec skoro 2 godine neobavezno ostavljam kesh za OLED i cekam da mu opadne cijena ali pocesto mi zafali kesha pa uzmem iz te "gomilice". :mrgreen:
Sljedeci moj TV bi po planovima trebao biti neki dobar LG-ov OLED ali ako ovako nastavim skupljati i vaditi kesh moguce i da cu izgubi strpljenje i kupiti neki Samsungov QLED ili Sony-jev TV serije 9 jer su znatno jeftiniji od dobrog OLED-a.
-Chesterfield-

#16044 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by -Chesterfield- »

CooK wrote: 28/11/2020 19:13 Srednju klasu trenutno. Imam stariji H6400 sa 100Hz panelom za sport i MU6172 za filmove. Izmedju ta dva sam imao W755C ali sam ga se morao rijesiti. Ko me poznaje duze vremena ovdje zna da ja vec skoro 2 godine neobavezno ostavljam kesh za OLED i cekam da mu opadne cijena ali pocesto mi zafali kesha pa uzmem iz te "gomilice". :mrgreen:
Sljedeci moj TV bi po planovima trebao biti neki dobar LG-ov OLED ali ako ovako nastavim skupljati i vaditi kesh moguce i da cu izgubi strpljenje i kupiti neki Samsungov QLED ili Sony-jev TV serije 9 jer su znatno jeftiniji od dobrog OLED-a.
Ma kupi ti sebi QLED. :D

Evo kod mene na dva Samsung mobitela burn in. Obično se pojavi nakon 2 - 3 godine korištenja.
CooK

#16045 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by CooK »

Ma ne brine to mene. Imaju detaljni testovi a i znam ljude koji i nakon 5 godina koristenja OLED-a i AMOLED-a nemaju burn in. Previse je to prenapuhan problem.
arnes_king

#16046 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by arnes_king »

Tako sam ja prosle godine kupio kasicu i poceo sakupljati za PS5 i et sakupio tako :D Samo nisam vadio iz nje jer inace ne bih uspio :lol:

Evo par slika dok je upaljen, jedna od najljepsih igara. Samo opet kazem, ne moze mobitel to ni blizu uslikati kako fenomenalno uzivo izgleda :D Na slikama izgledaju boje uvrnuto i previse svijetlo, uzivo je prikaz savrsen :-D

Image

Image

Sto se tice OLED ekrana, imao sam mozda 4 mobitela sa OLED ekranima i nikada nisam imao burn-in, dok kod porodice i poznanika se uvijek desi. Zavisi kako se koristi uredjaj, ja zbog toga za igre ne bih smio uzeti OLED jer dugo na ekranu budu staticni UI elementi pa bi to moglo biti rizik za burn-in.
CooK

#16047 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by CooK »

Vrh. :thumbup:
A zavisi u kojem je modu TV i kako je podesena kamerica na mobitelu, mogu te fotke TV-a izgledati i prilicno realno(mada nikad isto kao sto TV izgleda uzivo).
Sto se tice skupljanja kesha, moras priznati da nije isto skupiti 900 ili 1100KM koliko je kostao PS5 u preprodaji i preko 2500KM koliko kosta jedan solidan OLED TV. :)
Sto se tice burn in-a na OLED-u, to vise necu ni da citam. Na netu se uglavnom javi 10% ljudi koji imaju problema sa burn inom a 90% ljudi nemaju nikakvih problema a i najdugorocniji Rtingsov OLED burn in test je pokazao da sa normalnom upotrebom nece nikad doci do burn ina. Razumijem ja strah ljudi od burn ina ali je on fakat neopravdan.
NecuVise

#16048 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by NecuVise »

CooK wrote: 28/11/2020 19:54 Vrh. :thumbup:
A zavisi u kojem je modu TV i kako je podesena kamerica na mobitelu, mogu te fotke TV-a izgledati i prilicno realno(mada nikad isto kao sto TV izgleda uzivo).
Sto se tice skupljanja kesha, moras priznati da nije isto skupiti 900 ili 1100KM koliko je kostao PS5 u preprodaji i preko 2500KM koliko kosta jedan solidan OLED TV. :)
Sto se tice burn in-a na OLED-u, to vise necu ni da citam. Na netu se uglavnom javi 10% ljudi koji imaju problema sa burn inom a 90% ljudi nemaju nikakvih problema a i najdugorocniji Rtingsov OLED burn in test je pokazao da sa normalnom upotrebom nece nikad doci do burn ina. Razumijem ja strah ljudi od burn ina ali je on fakat neopravdan.

Ne znam jesi li gledao na HDTV test oled burn in test, nakon pola godine, 20 sati na dan nikakav burn in. Tako da se ja ne bih toga bojao, samo da je para. Meni je također OLED san, ali kad pogledam recimo xh900 i Q70T, nekako mi ne vrijedi preko 1000 KM više. Bio je prošle godine B9 2400 KM u technoshopu, to je najjeftinije što sam vidio LG oled kod nas.
NecuVise

#16049 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by NecuVise »

BTW Anese odlično to sve izgleda :thumbup:
muxa

#16050 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by muxa »

Ima jeftinije :)
Na Imel shopu 2.275,50 KM LG 55BX
Post Reply