BHTelecom All About

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
friskyoreo

#16001 Re: BHTelecom All About

Post by friskyoreo »

Vozdra mala raja. :)
Treba mi pomoc, radi se o sljedecem. Trenutno sam korisnik mtela (prepaid), ali kontam da predjem na pretplatu. Kod njih nema flat interneta za 15 KM pretplate, tako da mi oni nisu opcija. Sad se dvoumim izmedju BHT i eroneta i onih njihovih postpaid paketa za 15 km. Znam da je sve to u 5 deka ali eto... Uglavnom, na mtelu sam trosio oko 20-25 km na dopune, ne zelim da potpisujem ugovor sa obaveznim trajanjem i flat internet mi je jako bitan, neovisno o brzini. :) Vecina brojeva koje cesto zovem su isto na bht.
Hvala unaprijed.
seoBIH

#16002 Re: BHTelecom All About

Post by seoBIH »

Jesil' student slucajno !? Ako jesti studnet plus 2 paket se za tebe ubio :D
friskyoreo

#16003 Re: BHTelecom All About

Post by friskyoreo »

123456789 wrote:Jesil' student slucajno !? Ako jesti studnet plus 2 paket se za tebe ubio :D
Nisam. :( Ali sam razmisljao o tome da "vrbujem" nekog studenta, samo sto ne poznajem nikog ko bi mi to odradio. :D
seoBIH

#16004 Re: BHTelecom All About

Post by seoBIH »

Steta, trazi nekog studentica :D Njemu ni u dzep ni iz dzepa ako koristi npr emtel :D Jos mu das cenera na kafu ;)
escobar__

#16005 Re: BHTelecom All About

Post by escobar__ »

friskyoreo wrote:Vozdra mala raja. :)
Treba mi pomoc, radi se o sljedecem. Trenutno sam korisnik mtela (prepaid), ali kontam da predjem na pretplatu. Kod njih nema flat interneta za 15 KM pretplate, tako da mi oni nisu opcija. Sad se dvoumim izmedju BHT i eroneta i onih njihovih postpaid paketa za 15 km. Znam da je sve to u 5 deka ali eto... Uglavnom, na mtelu sam trosio oko 20-25 km na dopune, ne zelim da potpisujem ugovor sa obaveznim trajanjem i flat internet mi je jako bitan, neovisno o brzini. :) Vecina brojeva koje cesto zovem su isto na bht.
Hvala unaprijed.
Uzmeš Mini 15 tarifni model (mjesečna naknada je 17,55 KM sa porezom) + jedan od mSurf paketa za Internet koje možeš vidjeti na ovom linku. Dakle uz mjesečnu naknadu ćeš plaćati i naknadu za jedan od paketa koje izabereš. Razlika je u cijeni i uključenim megabajtima ali i kada potrošiš te uključene, i dalje imaš flat s tim što brzina neće prijeći 128 Kbit/s.

Što se cijena poziva tiče, ovakve su:

Unutar mreže BH Mobile: 0,23 KM
Prema fiksnim mrežama u BiH: 0,22 KM
Prema drugim mobilnim mrežama u BiH: 0,28 KM

Poziv prema F&F broju/brojevima (do dva broja iz BH Mobile mreže): 0,07 KM

SMS (unutar BiH): 0,07 KM
SMS (prema inozemstvu): 0,16 KM
SMS (prema F&F brojevima): 0,04 KM

Obračunska jedinica je 10 sekundi.

Cijene su sa uključenim porezom.
friskyoreo

#16006 Re: BHTelecom All About

Post by friskyoreo »

123456789 wrote:Steta, trazi nekog studentica :D Njemu ni u dzep ni iz dzepa ako koristi npr emtel :D Jos mu das cenera na kafu ;)
Sve su sanse da ce tako i biti. :D 8)
friskyoreo

#16007 Re: BHTelecom All About

Post by friskyoreo »

escobar__ wrote:
Hvala unaprijed.
Uzmeš Mini 15 tarifni model (mjesečna naknada je 17,55 KM sa porezom) + jedan od mSurf paketa za Internet koje možeš vidjeti na ovom linku. Dakle uz mjesečnu naknadu ćeš plaćati i naknadu za jedan od paketa koje izabereš. Razlika je u cijeni i uključenim megabajtima ali i kada potrošiš te uključene, i dalje imaš flat s tim što brzina neće prijeći 128 Kbit/s.

Što se cijena poziva tiče, ovakve su:

Unutar mreže BH Mobile: 0,23 KM
Prema fiksnim mrežama u BiH: 0,22 KM
Prema drugim mobilnim mrežama u BiH: 0,28 KM

Poziv prema F&F broju/brojevima (do dva broja iz BH Mobile mreže): 0,07 KM

SMS (unutar BiH): 0,07 KM
SMS (prema inozemstvu): 0,16 KM
SMS (prema F&F brojevima): 0,04 KM

Obračunska jedinica je 10 sekundi.

Cijene su sa uključenim porezom.
Hvala na odgovoru. :) Znaci sve kad se sabere, opet necu proci ispod 20 KM mjesecno, a cijene poziva su slicne kao i na mtel prepaid, tako da mi opet isto dodje ako predjem na mtel pretplatu. :-) :-) :-)
Izgleda da je najbolja opcija upisati fax neki, pa onda uzeti ovu student tarifu na BHT :D Ili naci susretljivog/u studenta/icu :) :)
escobar__

#16008 Re: BHTelecom All About

Post by escobar__ »

friskyoreo wrote:Hvala na odgovoru. :) Znaci sve kad se sabere, opet necu proci ispod 20 KM mjesecno, a cijene poziva su slicne kao i na mtel prepaid, tako da mi opet isto dodje ako predjem na mtel pretplatu. :-) :-) :-)
Izgleda da je najbolja opcija upisati fax neki, pa onda uzeti ovu student tarifu na BHT :D Ili naci susretljivog/u studenta/icu :) :)
Poslao sam ti nekih detalja u PP.
friskyoreo

#16009 Re: BHTelecom All About

Post by friskyoreo »

Cijene su sa uključenim porezom.[/quote]

Hvala na odgovoru. :) Znaci sve kad se sabere, opet necu proci ispod 20 KM mjesecno, a cijene poziva su slicne kao i na mtel prepaid, tako da mi opet isto dodje ako predjem na mtel pretplatu. :-) :-) :-)
Izgleda da je najbolja opcija upisati fax neki, pa onda uzeti ovu student tarifu na BHT :D Ili naci susretljivog/u studenta/icu :) :)[/quote]
Ako potpišeš akciju "200% više" na 2 godine onda su ti svi pozivi u pola cijene tj. minut razgovora je oko 11 feninga a sms 3 feninga. Prema nabrojevima ti je opet duplo jeftinije tj. razgovori 6 feninga a poruka 1.5 feninga ;)[/quote]

Vidio sam i to, ali biti vezan ugovorom mi trenutno nije opcija. :( :(
friskyoreo

#16010 Re: BHTelecom All About

Post by friskyoreo »

escobar__ wrote:
friskyoreo wrote:Hvala na odgovoru. :) Znaci sve kad se sabere, opet necu proci ispod 20 KM mjesecno, a cijene poziva su slicne kao i na mtel prepaid, tako da mi opet isto dodje ako predjem na mtel pretplatu. :-) :-) :-)
Poslao sam ti nekih detalja u PP.
Hvala lijepo. :thumbup: :)
escobar__

#16011 Re: BHTelecom All About

Post by escobar__ »

Ništa onda, ganjaj ili studentske tarife na BH Mobile mreži ili Eronetove Super tarife.
Madrid

#16012 Re: BHTelecom All About

Post by Madrid »

Jel ovo sad znaci da moja tv se moze koristit bez neta (sve isto, sam ne koristis net)?

http://www.mojatv.ba/5575.html

Kontao sam ih davno odhebat zbog neta, al ukucani nasjeli na one pink kanale, ako moze bez neta njima ostavim moja tv, a sebi uzmem konacno posten net :D
fortaleza

#16013 Re: BHTelecom All About

Post by fortaleza »

Hvala unaprijed.
Eronet ima lošiju 3G pokrivenost u Bosni od BHT-a, to ti može biti presudan faktor. Prepaid "savršena" tarifa kod Eroneta nije loša, a postpaid idi na BHT, u eroneta su žara telefoni.

Kod eroneta za 10 KM kredita "savršena" tarifa

60 minuta prema svim mobilnim (obračunska je 60+1 s tako da minute ne traju previše), 150 poruka prema svima i 150 MB.
seoBIH

#16014 Re: BHTelecom All About

Post by seoBIH »

Madrid wrote:Jel ovo sad znaci da moja tv se moze koristit bez neta (sve isto, sam ne koristis net)?

Kontao sam ih davno odhebat zbog neta, al ukucani nasjeli na one pink kanale, ako moze bez neta njima ostavim moja tv, a sebi uzmem konacno posten net :D
Naravno da moze. MojaTV ne radi preko interneta :)
Madrid

#16015 Re: BHTelecom All About

Post by Madrid »

Pa oni ce samo izgubit sa ovim paketima, dosta ljudi je trpilo njihov net samo zbog moje tv...
I ne mislim tu da je mala brzina, otkad su povecali ove brzine, meni svako malo net po zivcima radi, a kad su bile manje sve bilo ok :-)
Maharadza

#16016 Re: BHTelecom All About

Post by Maharadza »

Madrid wrote:Pa oni ce samo izgubit sa ovim paketima, dosta ljudi je trpilo njihov net samo zbog moje tv...
I ne mislim tu da je mala brzina, otkad su povecali ove brzine, meni svako malo net po zivcima radi, a kad su bile manje sve bilo ok :-)
Toliko o onoj šupljoj "Ulažemo mi mnogo u postojeću infrastrukturu...bla-bla...nismo samo naslijedili od bivšeg ptt-a...". How-yes-no, baš se divi! Elem, šta očekivati od firme u kojoj je barem 80% uposleno preko neke rodbinsko-familijarne veze ili kešom kupljene štele?! A ono malo jadnika što je stvarno stručno obavlja mamutski posao i naravno ne može stići sve, pogotovu kada rade sa informatički polu-pismenim likovima i "pjevačicama"! :mrgreen:
escobar__

#16017 Re: BHTelecom All About

Post by escobar__ »

Je l' vi shvatate da je ljudima pun qratz vaših rasprava na relaciji BIHnet-Telemach i obratno?

Je l' ti koristiš usluge BIHnet-a? Ne koristiš? Koji qratz onda visiš na temi baljezgajući o uposlenim u Telekomu, infrastrukturi i uslugama sa kojima nemaš nikakve veze? Je l' to neki fetiš ili?
Cossack

#16018 Re: BHTelecom All About

Post by Cossack »

escobar__ wrote:Je l' vi shvatate da je ljudima pun qratz vaših rasprava na relaciji BIHnet-Telemach i obratno?

Je l' ti koristiš usluge BIHnet-a? Ne koristiš? Koji qratz onda visiš na temi baljezgajući o uposlenim u Telekomu, infrastrukturi i uslugama sa kojima nemaš nikakve veze? Je l' to neki fetiš ili?
:thumbup:
Maharadza

#16019 Re: BHTelecom All About

Post by Maharadza »

escobar__ wrote:Je l' vi shvatate da je ljudima pun qratz vaših rasprava na relaciji BIHnet-Telemach i obratno?

A tjeram li ja tebe da čitaš što ja tipkam?! Izgleda nisi čuo za riječ "ignorisanje"?! :vozdra:

Niti jednom riječju nisam spomenuo konkurenciju, već naveo činjenice - ispravi me ako je bilo šta šuplja! Elem, ako već moraš znati, bio sam dugogodišnji korisnik BIHnet usluga (ADSL 3G, 5G kasnije i 9G kratko) kao i fiksnog, trenutno samo BHMobile i IMAM jebeno pravo da ih kritikujem na svakome koraku (a što činim i sa konkurencijom ako je opravdano a JESTE - divi dotični podforum ako već čitaš sve što pišem) i to mi niko ne može uzeti! Tebi ako smeta, tvoj problem bruda, a kao što rekoh, informiši se malo, postoji opcija za "ignore" na forumu! :roll:
escobar__

#16020 Re: BHTelecom All About

Post by escobar__ »

Ejs, nemoj srat da postoji opcija 'ignore'? Kakvo otkriće, yebo te. :lol:

Kritikovat je jedno, svaki drugi dan pričati istu priču i srat na temi je nešto drugo. Ono što je radio Asiklar na temi Telemacha, ti radiš ovdje - redovna dežura, glupi komentari i neka kvazi-duhovitost.
Madrid

#16021 Re: BHTelecom All About

Post by Madrid »

Mene interesuje kako ih nije stid davat paket 40/1, a kad obicni korisnik (koji ne zivi u pri*izdini) ima problema sa netom izmisljaju toplu vodu...
Sve se moze, samo pare ...
escobar__

#16022 Re: BHTelecom All About

Post by escobar__ »

KvaziExpert wrote:Kako ce sad izgubiti kad je phone paket prisutan od pocetka?
Prije dvije-tri godine su citav TK prekopali i polozili optiku, vidjao sam ih na skoro svim magistralnim i regionalnim putevima kojima se krecem (ukljucujuci i put 20m od moje kuce). Ne znam sta je od toga pusteno u rad, ovo kod mene nije, nadam se da ce ubrzo, a ono sto hocu reci je da se ipak ulaze u infrastrukturu. Jbg. da su azurniji, ovi lokalni providercici bi nestali.
Spori su za medalju ali nije sve do njih. Recimo, u mom naselju su položili novu infrastrukturu još 2009. godine, a u rad su je pustili tek prošle godine. Dakle tri godine se čekala, pazi sad ovo, dozvola opštinske vlasti za puštanje u rad nove telefonske centrale. A čitava infrastruktura bila spremna.

Koliko je do njih i njihove sporosti, toliko je i do države i birokratije koja koči sve živo, ne samo Telekom.
iceman2010

#16023 Re: BHTelecom All About

Post by iceman2010 »

escobar__ wrote:
Spori su za medalju ali nije sve do njih. Recimo, u mom naselju su položili novu infrastrukturu još 2009. godine, a u rad su je pustili tek prošle godine. Dakle tri godine se čekala, pazi sad ovo, dozvola opštinske vlasti za puštanje u rad nove telefonske centrale. A čitava infrastruktura bila spremna.

Koliko je do njih i njihove sporosti, toliko je i do države i birokratije koja koči sve živo, ne samo Telekom.
Samo sto BHT ceka i pribavlja svu potrebnu dokumentaciju dok drugi pustaju uslugu bez ikakvog papira. Procedura bi trebala biti sljedeca:

Idejni projekat
Urbanisticka dozvola
Glavni projekat
Gradjevinksa dozvola
Pocetak radova
Zavrsetak radova
Tehnicki prijem
Upotrebna dozvola
pustanje u rad

Kod drugih izvodjenje radova pocinje prije i jednog papira ili nakon dobijanja urbanisticke dozvole. Signal se pusta odmah po izvodjenju radova sto ne bi smjelo prije upotrebne dozvole (cesto nema ni jednog papira ili postoji samo urbanisticka). Radovi se izvode i nakon upotrebne dozvole (ne radi se o popravkama i sl. vec o potpuno novoj mrezi) pod izgovorom da postoji gradjevinska dozvola. Ti radovi nikada nece biti tehnicki primljeni, a podvuce se pod postojecu upotrebnu dozvolu. Kabal ce se zakopati nepropisno i na nepropisnoj dubini. Cesto se citava procedura pokrene nakon zavrsenih radova. Dakle ljudi vec imaju signal, a ti tek ganjas urbanisticku dozvolu :lol: Gurnuce se clanovima komisije za teh.prijem na nekom rucku koverta, a ovi nece ni izaci na teren ili ce izaci samo formalno.......

Kada sve ovo kazes nekom od njih reci ce da mu nije to bitno i da njega kao krajnjeg korisnika zanima samo cijena usluge i usluga koju placa, ali ce u isto vrijeme sr...i kako BHT nabavlja neki model mobilnog telefona. Ocigledno dvostruki standardi.
ing-ecc

#16024 Re: BHTelecom All About

Post by ing-ecc »

Madrid wrote:Jel ovo sad znaci da moja tv se moze koristit bez neta (sve isto, sam ne koristis net)?

da, to je to. Od 15. avg. paket MojaTV Basic, samo IPTV komponenta. :thumbup:
ing-ecc

#16025 Re: BHTelecom All About

Post by ing-ecc »

123456789 wrote:

Naravno da moze. MojaTV ne radi preko interneta :)
ne radi preko interneta al je, do 15. avg. bila moguća kao komponenta za Phone, Net ili Full
A od 15.avg. samo IPTV komponenta, paket Basic. :thumbup:
Locked