Desavanja u Hrvatskoj

Post Reply
Cassius Longinus

#16001 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Cassius Longinus »

hizo ramidovic wrote:
Cassius Longinus wrote:
Di sam ja rekao da su B-H rat počeli Bošnjaci?! Jel možeš ti to meni rođo reći?
Ja sam rekao da nema smisla suditi o Hrvatima SAMO na temelju B-H rata uzevši u obzir cijeli tijek rat(ov)a. Na vašem pdf Istorija neko je zaključio, pobrojivši sve, da su Srbi počinili 90%, Hrvati 7% a Bošnjaci 3% zločina. I ja se otpr slažem sa tim omjerom.

A ovi milozvučni ad hominem detalji tipa Jaruga, pederčić, kozojeb(od drugih) su naprosto neodoljivi i doprinose kvaliteti rasprave.
Pa nemoj biti bukvalan, ja sam lepo napisao da teorije poput tvoje polaze sa te tocke.
Detaljno prouci presude uzp sestorci i ostalim osudjenim ratnim zlocincima, pregledaj koji film itd.
I lepo bi bilo kad bi naveo gdje se ovdje sudi Hrvatima kao narodu?
Bajdvej, "jarugo" nije nikakav ad homienem detalj...
Čitao sam i evo šta tužiteljstvo kaže;

In addition, the Appeals Chamber emphasises that findings of criminal responsibility made
in a case before the Tribunal are binding only on the accused in a specific case31 In this regard, the
Appeals Chamber observes that the Three Croatian Oftlcials(Tuđman, Bobetko, Šušak) were not indicted or charged in the
present case. Furthermore, the Trial Chamber made no explicit findings concerning their
participation in the JCE and did not find them guilty of any crime
s.

Thus, the Trial Judgement is binding
only on the Six Accused, and the presumption of innocence of the Three Croatian Officials is not
impacted. The Appeals Chamber further observes that the Tribunal's jurisdiction is restricted to
"natural persons" and the Tribunal does not have the competency to make findings on state
responsibility. Accordingly, the Appeals Chamber emphasises that the findings in the Trial
Judgement regarding the Three Croatian Officials in no way constitute findings of responsibility on
the part of the state of Croatia.

http://www.icty.org/x/cases/prlic/acdec/en/160718.pdf

A što se tiče suđenja Hrvatima, svakako se demonizira Hrvate koji glasaju za HDZ, jer oni su eto UZP-ovci i rade na rastakanju BiH. A jbg, među onim koji su izašli na izbore takvih je valjda 90%.
seln

#16002 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by seln »

Cassius Longinus wrote:
Ne znam kako ovo što si ti napisao ima veze sa onim što sam ja rekao. Dapače, donekle ide meni u prilog, da ste zauzeli nešto kasarni vjerojatno bi imali i više slobodne teritorije.
Ooooo, bog te jebo, s kim ja gubim vrijeme... :-) :-) :-)
seln

#16003 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by seln »

Cassius Longinus wrote: svakako se demonizira Hrvate koji glasaju za HDZ, jer oni su eto UZP-ovci i rade na rastakanju BiH. A jbg, među onim koji su izašli na izbore takvih je valjda 90%.
I sad im je neko drugi kriv? :D
hizo ramidovic

#16004 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by hizo ramidovic »

Cassius Longinus wrote: Čitao sam i evo šta tužiteljstvo kaže;

In addition, the Appeals Chamber emphasises that findings of criminal responsibility made
in a case before the Tribunal are binding only on the accused in a specific case31 In this regard, the
Appeals Chamber observes that the Three Croatian Oftlcials(Tuđman, Bobetko, Šušak) were not indicted or charged in the
present case. Furthermore, the Trial Chamber made no explicit findings concerning their
s.

only on the Six Accused, and the presumption of innocence of the Three Croatian Officials is not
impacted. The Appeals Chamber further observes that the Tribunal's jurisdiction is restricted to
"natural persons" and the Tribunal does not have the competency to make findings on state
responsibility. Accordingly, the Appeals Chamber emphasises that the findings in the Trial
Judgement regarding the Three Croatian Officials in no way constitute findings of responsibility on

A što se tiče suđenja Hrvatima, svakako se demonizira Hrvate koji glasaju za HDZ, jer oni su eto UZP-ovci i rade na rastakanju BiH. A jbg, među onim koji su izašli na izbore takvih je valjda 90%.
Slabo citas, jarugo... Trebas citati ono sta je rekao sud a ne tuziteljstvo.
I opet pogresna premisa: ne demonizira se niko zbog svog politckog izbora kao takvog vec zbog velicanja osudjenih ratnih zlocinaca i njihovih djela.
Haj ti jos malo precesljaj ovaj forum, svasta tu ima za procitati i nauciti...
Cassius Longinus

#16005 Re: Desavanja u Hrvatskoj

seln wrote:
Cassius Longinus wrote:
Ne znam kako ovo što si ti napisao ima veze sa onim što sam ja rekao. Dapače, donekle ide meni u prilog, da ste zauzeli nešto kasarni vjerojatno bi imali i više slobodne teritorije.
Dobro, a ko te tjera da se opetovano fataš na ono što ja napišem?
Zaobiđi, ignoriraj ako nemaš živaca. Bolje to nego ove šanerske fore, psovanje, vrijeđanje i slično.

I ne, ne mislim da ima smisla to što si napisao, da su i Hrvatska i Slovenija imale "slobodnu teritoriju" a Bosna nije. Zašto? Zato jer sam ja govorio o razdoblju prije nego li su linije povučene i prije nego li je Bosna uopće došla u situaciju da joj četnički top dobaci dokle oće. I mislim da bi imala kudikamo veće šanse za obranu od Srba i VRS da se blokiralo kasarne u momentu prvih ratnih djelovanja po Sloveniji i Hrvatskoj bez obzira na konfiguraciju njenog teritorija.
zposao

#16006 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by zposao »

hizo ramidovic wrote: Slabo citas, jarugo... Trebas citati ono sta je rekao sud a ne tuziteljstvo.
I opet pogresna premisa: ne demonizira se niko zbog svog politckog izbora kao takvog vec zbog velicanja osudjenih ratnih zlocinaca i njihovih djela.
Jučer bila obljetnica generalu Rasimu Deliću.
http://--- NO LINKS ---/mobile/clanak/BiH/493157
"Predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Bakir Izetbegović izjavio je u obraćanju da je velika nepravda što je Delić osuđen za ratne zločine jer se lično suprotstavio nekima koji su počeli da vrše osvetu nad Srbima u Sarajevu, zbog čega mu je sin zamalo poginuo.

Naglasio je da je Delić bio blag, ali hrabar i ustrajan čovjek koji je na svaki način ličio na svoj narod."
Image

I šta kažeš zbog veličanja osuđenih ratnih zločinaca?
Cassius Longinus

#16007 Re: Desavanja u Hrvatskoj

hizo ramidovic wrote:
Cassius Longinus wrote: Čitao sam i evo šta tužiteljstvo kaže;

s.

Slabo citas, jarugo... Trebas citati ono sta je rekao sud a ne tuziteljstvo.

Appeals Chamber bi bilo žalbeno vijeće, oćereć sud a ne tužiteljstvo. Moja greška. :)
hizo ramidovic

#16008 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by hizo ramidovic »

zposao wrote:
hizo ramidovic wrote: Slabo citas, jarugo... Trebas citati ono sta je rekao sud a ne tuziteljstvo.
"Predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Bakir Izetbegović izjavio je u obraćanju da je velika nepravda što je Delić osuđen za ratne zločine jer se lično suprotstavio nekima koji su počeli da vrše osvetu nad Srbima u Sarajevu, zbog čega mu je sin zamalo poginuo.

Naglasio je da je Delić bio blag, ali hrabar i ustrajan čovjek koji je na svaki način ličio na svoj narod."
Image

Sta hoces da kazes, rodzo?
mO k3

#16009 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by mO k3 »

zposao wrote:

Image

malo si fulno temu??
prije nego sto ti post prijavim objasni kakve ovo veze ima sa Hrvatskom?
zposao

#16010 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by zposao »

hizo ramidovic wrote: Sta hoces kazes, rodzo?
Ništa ja ne kažem, rodžo.
Ti si sve reko, rodžo:
hizo ramidovic wrote: "ne demonizira se niko zbog svog politckog izbora kao takvog vec zbog velicanja osudjenih ratnih zlocinaca i njihovih djela."
:bih:
hizo ramidovic

#16011 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by hizo ramidovic »

zposao wrote:
hizo ramidovic wrote: Sta hoces kazes, rodzo?
Ništa ja ne kažem, rodžo.
Ti si sve reko, rodžo:
hizo ramidovic wrote: "ne demonizira se niko zbog svog politckog izbora kao takvog vec zbog velicanja osudjenih ratnih zlocinaca i njihovih djela."
:bih:
Ali kakve veze ima delic sa ovom raspravom?
Osim toga, presuda mu je bila nepravomocna pa su mu je nakon smrti, bez sanse da se brani, opravosnazili...valjda toliko znas
zposao

#16012 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by zposao »

mO k3 wrote: malo si fulno temu??
Prijavi slobodno :bih:
Ja se samo nadovezujem na priče o slavljenju zločinaca.

A tema je "dešavanja u Hrvatskoj", više od pola topika je potrošeno na pisanje o zločinima i zločincima Hrvata iz BiH.

Ništa ja fulno nisam, nego tebi očito nije svejedno vidjeti ovu sliku :wink:

Haj navali :kiss:
mO k3

#16013 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by mO k3 »

zposao wrote:

Image

trolanje je to zestoko ... deder smiri se
seln

#16014 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by seln »

Cassius Longinus wrote:
seln wrote:
Cassius Longinus wrote:
Dobro, a ko te tjera da se opetovano fataš na ono što ja napišem?
Zaobiđi, ignoriraj ako nemaš živaca. Bolje to nego ove šanerske fore, psovanje, vrijeđanje i slično.

I ne, ne mislim da ima smisla to što si napisao, da su i Hrvatska i Slovenija imale "slobodnu teritoriju" a Bosna nije. Zašto? Zato jer sam ja govorio o razdoblju prije nego li su linije povučene i prije nego li je Bosna uopće došla u situaciju da joj četnički top dobaci dokle oće. I mislim da bi imala kudikamo veće šanse za obranu od Srba i VRS da se blokiralo kasarne u momentu prvih ratnih djelovanja po Sloveniji i Hrvatskoj bez obzira na konfiguraciju njenog teritorija.
Pametni! Genije! Sultane! Padisahu!

Pogledaj malo etnicku kartu BiH po popisu iz 1991. Srbi su bili naseljeni sirom BiH, sa izuzetkom zapadne Hercegovine.
Tamo gdje ih je bilo vise od 5%, imali su vec naoruzane i organizovane grupe. Naoruzala ih je JNA i srpski prpadnici tadasnje milicije.
Koje jebene linije? Ukljuci mozak prije nego sto nesto napises.

Jebo me pas kad se spustam na nivo ufuranih naci-klinaca.
seln

#16015 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by seln »

zposao wrote:

A tema je "dešavanja u Hrvatskoj", više od pola topika je potrošeno na pisanje o zločinima i zločincima Hrvata iz BiH.

Majstore, hoces da kazes da je ovo isto kao i slavljenje onih pet 'iljada srBskih zlocinaca, od kojih su mnogi zajebali Pol Pota? :-)
zposao

#16016 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by zposao »

seln wrote:
zposao wrote:

Majstore, hoces da kazes da je ovo isto kao i slavljenje onih pet 'iljada srBskih zlocinaca, od kojih su mnogi zajebali Pol Pota? :-)
"Majstore" ništa ja neću da kažem. Samo onda treba fino napisati u zakonima da je zabranjeno samo Srbima slaviti ratne zločince. Svima ostalima je dozvoljeno. Majstore.. :wink:
seln

#16017 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by seln »

zposao wrote:
"Majstore" ništa ja neću da kažem. Samo onda treba fino napisati u zakonima da je zabranjeno samo Srbima slaviti ratne zločince. Svima ostalima je dozvoljeno. Majstore.. :wink:
Majstore, te srpske fore iznesi na pijacu u Derventi, tamo ce ih mozda neko i kupiti.
Ako vec hoces, ima daleko vecih zlocinaca (ako je nesretni i nespretni rahmetlija uopste bio zlocinac) koji nisu osudjeni.
Eto, Rasim Delic zlocinac, jer je osudjen, a Sloba i Momcilo Perisic nisu?
Nije ni Caco osudjen... nije ni Alispago (ili bar jos nije), a znamo da su obojica zlocinci.
Tako da... fakat bi bilo vrijeme da srpstvo pocne slati malo kvalitetnije trolove na ovaj forum.
zposao

#16018 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by zposao »

seln wrote:
zposao wrote:
Majstore, te srpske fore iznesi na pijacu u Derventi, tamo ce ih mozda neko i kupiti.
Ako vec hoces, ima daleko vecih zlocinaca (ako je nesretni i nespretni rahmetlija uopste bio zlocinac) koji nisu osudjeni.
Nije ni Caco osudjen... nije ni Alispago (ili bar jos nije), a znamo da su obojica zlocinci.
Tako da... fakat bi bilo vrijeme da srpstvo pocne slati malo kvalitetnije trolove na ovaj forum.
Znači po tebi, sudske presude su relativne?

P.S. ovo već prelazi u blagi offtopic pa neću više o ovome.
džakailibu

#16019 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by džakailibu »

I ne, ne mislim da ima smisla to što si napisao, da su i Hrvatska i Slovenija imale "slobodnu teritoriju" a Bosna nije. Zašto? Zato jer sam ja govorio o razdoblju prije nego li su linije povučene i prije nego li je Bosna uopće došla u situaciju da joj četnički top dobaci dokle oće. I mislim da bi imala kudikamo veće šanse za obranu od Srba i VRS da se blokiralo kasarne u momentu prvih ratnih djelovanja po Sloveniji i Hrvatskoj bez obzira na konfiguraciju njenog teritorija.[/quote]

Ajde malo razmisli. Sve republike koje su htjele otcepljenje su radile po ustavu- ustav im je dao mogucnost da provedu referendum da parlamenti nakon reezultata objave nezavisnost drzave itd itd. Dakle sve po ustavu sto im je i priznato vecenijanskom komisijom. I to je razlog sto je recimo referendum ipak priznat a plebiscit srpskog naroda u BiH ili u Hrvatskoj nije , jer sustinski nisu bili ustavni i po zakonu. I zanimljivo je da koliko god rat bio gadan i pun nevjerovantih zvjerstava sve republike su se drzale ustava i zakona pri otcjepljenju.e sada, ni u hrvatskoj nije bilo organizovanih akcija prema JNA prije referenduma- pa ni opkoljavanja kasarni- jer bi to bio napad na jedinu legalnu i oruzanu silu u tom trenutku. Legalno nemoguce. Ta prica kako se trebalo nekada ranije opkoliti kasarne je suluda prica i potpuno neutemeljena (da ne kazem djecja) koja bi dovela do potpunog sloma bilo kakvog pokusaja otcjepljenja. A ovo sto je rekao prethodnik oko rasporeda naroda na odredjenim teritorijama lako ces uvidjeti da je Hrvatska imala kakvu takvu dubinu dok u BiH je to bilo mnogo teze postici. A i prica nece biti rata, kako ce nas podijeliti kada smo izmjesani imala je svoj uticaj na cjelokupnu situaciju. BiH je bila okupirana potpuno osim mozda zapadne Hercegovina ali kao sto covjek rece tamo je 95% hrvatsko stanovnsitvo pa se i moglo nesto uraditi a da se sakrije.
seln

#16020 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by seln »

zposao wrote:
seln wrote:
zposao wrote:
Znači po tebi, sudske presude su relativne?

P.S. ovo već prelazi u blagi offtopic pa neću više o ovome.
Nisu relativne presude, vec zlocinci.
Ako ti neko opsuje mrtvu majku, pa mu ti klepis samar, vjerovatno ces dospjeti na sud.
I bices osudjeni prestupnik.
A ako neki uhljup u mracnoj ulici prebije neku babu i otme joj penziju, pa ne bude uhvacen... nije osudjeni prestupnik.
Ali ti si ovo vec znao, zar ne?
Samo se malo pravis srbin.
Cassius Longinus

#16021 Re: Desavanja u Hrvatskoj

džakailibu wrote:I ne, ne mislim da ima smisla to što si napisao, da su i Hrvatska i Slovenija imale "slobodnu teritoriju" a Bosna nije. Zašto? Zato jer sam ja govorio o razdoblju prije nego li su linije povučene i prije nego li je Bosna uopće došla u situaciju da joj četnički top dobaci dokle oće. I mislim da bi imala kudikamo veće šanse za obranu od Srba i VRS da se blokiralo kasarne u momentu prvih ratnih djelovanja po Sloveniji i Hrvatskoj bez obzira na konfiguraciju njenog teritorija.
Ajde malo razmisli. Sve republike koje su htjele otcepljenje su radile po ustavu- ustav im je dao mogucnost da provedu referendum da parlamenti nakon reezultata objave nezavisnost drzave itd itd. Dakle sve po ustavu sto im je i priznato vecenijanskom komisijom. I to je razlog sto je recimo referendum ipak priznat a plebiscit srpskog naroda u BiH ili u Hrvatskoj nije , jer sustinski nisu bili ustavni i po zakonu. I zanimljivo je da koliko god rat bio gadan i pun nevjerovantih zvjerstava sve republike su se drzale ustava i zakona pri otcjepljenju.e sada, ni u hrvatskoj nije bilo organizovanih akcija prema JNA prije referenduma- pa ni opkoljavanja kasarni- jer bi to bio napad na jedinu legalnu i oruzanu silu u tom trenutku. Legalno nemoguce. Ta prica kako se trebalo nekada ranije opkoliti kasarne je suluda prica i potpuno neutemeljena (da ne kazem djecja) koja bi dovela do potpunog sloma bilo kakvog pokusaja otcjepljenja. A ovo sto je rekao prethodnik oko rasporeda naroda na odredjenim teritorijama lako ces uvidjeti da je Hrvatska imala kakvu takvu dubinu dok u BiH je to bilo mnogo teze postici. A i prica nece biti rata, kako ce nas podijeliti kada smo izmjesani imala je svoj uticaj na cjelokupnu situaciju. BiH je bila okupirana potpuno osim mozda zapadne Hercegovina ali kao sto covjek rece tamo je 95% hrvatsko stanovnsitvo pa se i moglo nesto uraditi a da se sakrije.[/quote]

Pa i mislio sam da se trebalo provesti referendum prije. A što se tiče same ustavnosti otcijepljenja republika, ustav SFRJ je tu namjerno nedorečen, pa se "daje" republikama pravo na samoodređenje do otcijepljenja a onda se čl.5 federalnog ustava sere na to govoreći kako se granice mogu mjenjati suglasnošću svih republika. Mada se to vjerojatno odnosi na situaciju oko Italije i osimskog sporazuma.
Na fakultetu(pravnom) smo još učili kako nije bilo jasno jesu li republike imale suštinski to pravo ili je to pravo već bilo "konzumirano" sastavljanjem federacije. U tom smislu ustav SSSR je bio puno određeniji i tu su eksplicitno sve republike imale to pravo bez suvišnog vrdanja. Svatko je tumačio taj ustav SFRJ kako je htio.

Dakle, bez obzira na to što govoriš, politika vodstva BiH, u uvjetima rata u Sloveniji, i potom rata u Hrvatskoj je bila krajnje zakašnjela, nije jasno čemu se Alija nadao u momentu kad je Vukovar npr sravnjen do temelja i u momentu kad JNA nema više nikakav legitimitet(jer djeluje bez dozvole Predsjedništva SFRJ). Nikakav legalizam i čekanje tu više nije imao smisla.
džakailibu

#16022 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by džakailibu »

Pa i mislio sam da se trebalo provesti referendum prije. A što se tiče same ustavnosti otcijepljenja republika, ustav SFRJ je tu namjerno nedorečen, pa se "daje" republikama pravo na samoodređenje do otcijepljenja a onda se čl.5 federalnog ustava sere na to govoreći kako se granice mogu mjenjati suglasnošću svih republika. Mada se to vjerojatno odnosi na situaciju oko Italije i osimskog sporazuma.
Na fakultetu(pravnom) smo još učili kako nije bilo jasno jesu li republike imale suštinski to pravo ili je to pravo već bilo "konzumirano" sastavljanjem federacije. U tom smislu ustav SSSR je bio puno određeniji i tu su eksplicitno sve republike imale to pravo bez suvišnog vrdanja. Svatko je tumačio taj ustav SFRJ kako je htio.

Dakle, bez obzira na to što govoriš, politika vodstva BiH, u uvjetima rata u Sloveniji, i potom rata u Hrvatskoj je bila krajnje zakašnjela, nije jasno čemu se Alija nadao u momentu kad je Vukovar npr sravnjen do temelja i u momentu kad JNA nema više nikakav legitimitet(jer djeluje bez dozvole Predsjedništva SFRJ). Nikakav legalizam i čekanje tu više nije imao smisla.[/quote]

Lako je biti general poslije bitke- radi se o tome da je stav bio da ce se ici na otcjepljenje ako isto urade Hrvatska i Slovenija. Nije postojala mogucnost da se to uradi ranije a pri tome se pokusavalo naci rjesenje izmedju tri partije pa se to oduzilo do nekog januara kada je odluceno da se ide na referendum. Ne mozes analogno gledati sloveniju hrvatsku i BiH, potpuno razlicita situacija. prica trebalo je, trebalo je mnogo stosta. no ukupno za bosnjake, muslimane je najoptimalnija situacija bila opstanak jugoslavije.
Cassius Longinus

#16023 Re: Desavanja u Hrvatskoj

džakailibu wrote:
Lako je biti general poslije bitke- radi se o tome da je stav bio da ce se ici na otcjepljenje ako isto urade Hrvatska i Slovenija. Nije postojala mogucnost da se to uradi ranije a pri tome se pokusavalo naci rjesenje izmedju tri partije pa se to oduzilo do nekog januara kada je odluceno da se ide na referendum. Ne mozes analogno gledati sloveniju hrvatsku i BiH, potpuno razlicita situacija. prica trebalo je, trebalo je mnogo stosta. no ukupno za bosnjake, muslimane je najoptimalnija situacija bila opstanak jugoslavije.
Naravno da je lako biti general poslije bitke, i naravno da je za BiH najoptimalnija situacija bila opstanak Jugoslavije.
Međutim, u jesen 1991. Jugoslavije više nema, barem ne SFRJ, iako su se Srbi upinjali kreirati neku skraćenu Jugoslaviju od "naroda koji su za ostanak".

Moje mišljenje je da JNA nije postojala od momenta kada je izašla iz kasarni u 6.mj 91. jer Predsjedništvo nije dalo dozvolu za to. "Trebalo je" da se u tom momentu JNA raspusti po republikama, da vojnici odu kući i da se oprema i objekti razdjele sukcesijom. Ono što je uslijedilo svodi se na šaradu. Jbg ako je Crvena Armija to manje više civilizirano riješila a komotno je mogla potaracati cijelu Europu. Jbg trebalo je štošta. Zato mi nisu jasni ljudi koji su do 92.imali iluziju o Jugoslaviji.
Banksy

#16024 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Banksy »

Krasne priče pred turističku sezonu...

http://www.index.hr/vijesti/clanak/u-sp ... 80359.aspx

„TO je potpuno nadrealno i paranoično ponašanje“, rekao nam je Leo Nikolić, povjesničar umjetnosti iz Splita, s petnaestogodišnjim iskustvom u vođenju turista, komentirajući postupak građana koji su jučer policiji prijavili skupinu turista iz Azije, misleći da je riječ o migrantima.

„Kao prvo, 99,9 posto gostiju u našoj zemlji imaju bolji ili, u najmanju ruku, isti standard kao i Hrvati. Osim toga, gosti s Dalekog istoka su, u pravilu, obrazovaniji i pristojniji, kao što su i Amerikanci bitno tolerantniji od Europljana u političkom i etničkom smislu. A i gosti s Dalekog istoka i oni iz SAD-a imaju dnevni budžet između 500 i tisuću eura. Na odmoru potroše godišnju zaradu Hrvata. Naravno, govorim o prosječnim gostima, srednjoj klasi. Ima ih i kudikamo bogatijih iz Indije, Meksika, Brazila, Indonezije, Singapura... Oni troše i tri puta više“, veli Nikolić.

I nastavlja: „Mislim da u cijeloj državi postoji ozbiljan problem s ksenofobijom te etničkom, spolnom i vjerskom netolerancijom. U Splitu to nije bilo toliko izraženo do nedavno. Točno pratim pogoršanje u posljednjem desetljeću“, informira nas sugovornik.

....

„Da, postoji negativni odnos lokalnog stanovništva prema turizmu, jer se hrvatskim turizmom, osobito u Splitu, ne upravlja na adekvatan način. Na terenu su kaos, stihija i predatorski turizam. A imamo i generalno nazadovanje populacije, ksenofobne, zapuštene i izmanipulirane. Imamo takav trend u svim segmentima društva, pa ni turizam ne može ostati izoliran. Kada društvo njeguje neofašizam, posljedica su rasizam i ksenofobija“, zaključuje Nikolić.

http://www.index.hr/vijesti/clanak/ritu ... 80472.aspx

PUNA dva dana prije nego što su uspaničeni Splićani na Uskrsni ponedjeljak pozivali policiju jer su im se od grupe turista na bezbrižnom izletu uz rijeku Žrnovnicu pričinili migranti, Splitom su se orile ustaške pjesme. Ne krikovi koje domovinska industrija povijesnog revizionizma pokušava pretvoriti u stare hrvatske pozdrave, nego prave, koljačke pjesme, s "crncima" Francetića Jure i Neretvom koja odnosi mnogo Srba, dopirale su sunčanog subotnjeg jutra, a kako čujemo i u petak, iz prostorija Kluba navijača Hajduka, odmah pored Starog placa.

Svi su čuli, nitko nije nazvao policiju

Momcima koji su to urlali može se osporiti štošta, od elementarnog poznavanja povijesti do zdravog razuma, jer zašto bi pribrana osoba izgovarala stihove o koljačima i likvidiranju Srba, ali jedno je neupitno – nisu bili tihi. Neosporno je i da su se glasali pored otvorenih prozora, pa i da je oko prostorija Kluba navijača bilo dosta ljudi: od gostiju u obližnjim kafićima do prolaznika. Ali baš nitko, kako tvrde iz splitske policije, nije okrenuo njihov broj da bi prijavio organizirani i vrlo glasni ustašluk u centru Splita, grada koji je ustaški režim prodao Italiji. Ili, ako hoćete, grada koji živi od stranaca, a umirao je zbog ustaša.

....
istra_hr

#16025 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by istra_hr »

Banksy wrote:Krasne priče pred turističku sezonu...
„Da, postoji negativni odnos lokalnog stanovništva prema turizmu, jer se hrvatskim turizmom, osobito u Splitu, ne upravlja na adekvatan način.

Na terenu su kaos, stihija i predatorski turizam.
Drago mi je da je ciljano spomenut tj."osobito" jedan dio HR turizma

ovdje u Istri, za Uskršnje praznike bilo 100% više gostiju nego prošle godine u isto vrijeme

Nismo svi isti. Image
Post Reply