KID 22, kod mene super
EDIT: ISP Telemach vec nekoliko dana i test na server naravno Telemach
Moderator: anex
AMC u Lola ima i srpski titl sve je onda na cirilici, a TLC ima i hrvatski titl. Nikakvo "hvaljenje" samo komentar da AMC i TLC ima srpski i hrvatski titl. Ostalo na Lolu je sve isto kao sto si naveo za ove kanale.crnivrag wrote: Ovo je potrebno ako baš želiš da na svim kanalima imaš titl, jer npr. na kanalu Fine Living, AMC, Food Network HD i National Geographic HD ide samo hrvatski titl, dok na kanalima Universal, TLC, Discovery Science i Discovery Science HD ide samo srpski titl.
hrasno38 wrote:Ukratko ne prelazite na TM ni pod prijetnjom oruzjem. Nikad vise na jednom mjestu nisam cuo i vidio vise lazova i nesposobnijih ljudi. HS je gromada od firme za ove indijance vjerujte mi. Prvo imaju ljude na salterima koji ne znaju da saberu 1+1 i recimo vi im kazete da hocete tu i tu uslugu i oni klimaju glavom i kazu OK a kada dodje do realizacije potpisanog ugovora fali pola stvari.
Drugo na 1360 vam danima obecavaju sarene laze i vi im npr. fino napomenete da niste kuci ujutro i da je moguce da ljudi iz TM-a dodju samo poslije 17 i oni kazu nema problema nasi ljudi rade do 20.00. Onda mrtvo hladno vam se ljudi pojave na vratima ujutro kad izlazite iz kuce a predhodno se najave na telefon koji niste ostavili kao kontaktni.
POSEBNO NAPOMINJEM DA AKO PRELAZITE SA HS NA TM I IMATE FIKSNU TELEFONIJU DA CE VAM SE SJEBATI POSTOJECI BROJ I MORATE PONOVO U HS-u TRAZITI PRENOS BROJA TJ. NA TM. TO BI VAM TREBALA DA ODRADI TETA NA SLATERU U BBI ALI OCITO NA ZALOST ONE SVOJ POSAO RADE KATASTROFALNO. Napominjem da kada sam htio da uvedem telefon od HS-a ljudi u HS-u su mi odmah rekli da necu imati svoj dosadasnji broj i da ako hocu da imam moram izvrsiti prenos iz BH Telecoma.
Dalje za ovih 10-tak godina ljudi iz HS-a me nisu ama bas nikada izradili i kada su rekli da ce doci tada su i dosli.
Ja zaista prihvatam sve djecije bolesti nastale spajanjem provajdera ali zaista ne mogu da prihvatim da oni smatraju da smo mi svi tehnicki inferiorni i ne razumijemo kako sta funkcionise.
E da i postoje dvije ekipe. Jedna dodje i postavi vam nove uredjaje i ako vam nesto ne radi oni nemaju nista sa tim nego morate opet cekati drugu ekipu koja ce vam otkloniti kvarove. U HS-u je bilo All in One!!!!
Sad mi je tek postalo nepojmljivo koliki je gigant bio HS i to "DOMACI" gigant....ali jok nama je sladje tudje govno nego domaca cokolada.
I jos jedna stvar koja se zove "SEF" to u TM-u ne postoji i naravno cvrsto na prve linije su isturili ljude na informacijama i montere kojima ni krivim ni duznim komitenti jebu sta stignu.
I da na kraju da ponovim da apsolutno ne kriv ni one sto se javljaju na 1360, ni montere nego iskljucivo i samo iskljcivo glavonje koji se sakrivaju iza njih.
hrasno38 wrote:Ukratko ne prelazite na TM ni pod prijetnjom oruzjem. Nikad vise na jednom mjestu nisam cuo i vidio vise lazova i nesposobnijih ljudi. HS je gromada od firme za ove indijance vjerujte mi. Prvo imaju ljude na salterima koji ne znaju da saberu 1+1 i recimo vi im kazete da hocete tu i tu uslugu i oni klimaju glavom i kazu OK a kada dodje do realizacije potpisanog ugovora fali pola stvari.
Drugo na 1360 vam danima obecavaju sarene laze i vi im npr. fino napomenete da niste kuci ujutro i da je moguce da ljudi iz TM-a dodju samo poslije 17 i oni kazu nema problema nasi ljudi rade do 20.00. Onda mrtvo hladno vam se ljudi pojave na vratima ujutro kad izlazite iz kuce a predhodno se najave na telefon koji niste ostavili kao kontaktni.
POSEBNO NAPOMINJEM DA AKO PRELAZITE SA HS NA TM I IMATE FIKSNU TELEFONIJU DA CE VAM SE SJEBATI POSTOJECI BROJ I MORATE PONOVO U HS-u TRAZITI PRENOS BROJA TJ. NA TM. TO BI VAM TREBALA DA ODRADI TETA NA SLATERU U BBI ALI OCITO NA ZALOST ONE SVOJ POSAO RADE KATASTROFALNO. Napominjem da kada sam htio da uvedem telefon od HS-a ljudi u HS-u su mi odmah rekli da necu imati svoj dosadasnji broj i da ako hocu da imam moram izvrsiti prenos iz BH Telecoma.
Dalje za ovih 10-tak godina ljudi iz HS-a me nisu ama bas nikada izradili i kada su rekli da ce doci tada su i dosli.
Ja zaista prihvatam sve djecije bolesti nastale spajanjem provajdera ali zaista ne mogu da prihvatim da oni smatraju da smo mi svi tehnicki inferiorni i ne razumijemo kako sta funkcionise.
E da i postoje dvije ekipe. Jedna dodje i postavi vam nove uredjaje i ako vam nesto ne radi oni nemaju nista sa tim nego morate opet cekati drugu ekipu koja ce vam otkloniti kvarove. U HS-u je bilo All in One!!!!
Sad mi je tek postalo nepojmljivo koliki je gigant bio HS i to "DOMACI" gigant....ali jok nama je sladje tudje govno nego domaca cokolada.
I jos jedna stvar koja se zove "SEF" to u TM-u ne postoji i naravno cvrsto na prve linije su isturili ljude na informacijama i montere kojima ni krivim ni duznim komitenti jebu sta stignu.
I da na kraju da ponovim da apsolutno ne kriv ni one sto se javljaju na 1360, ni montere nego iskljucivo i samo iskljcivo glavonje koji se sakrivaju iza njih.
Koliko sam ja shvatio postoji M&H I HKB udruzeni sa Telemachom i ko nece ne mora uopste mijenjati provajdera nego ostaje na "HS-u" s tim da je ponuda novih usluga potpuno ista kao i cijene s tim da ako ostanete na HS-u vjerovatno nece biti zajebancije sa telefonima a skoro pa da sam siguran ni sa svim ostalim.operacija labrador wrote:hrasno38 wrote:Ukratko ne prelazite na TM ni pod prijetnjom oruzjem. Nikad vise na jednom mjestu nisam cuo i vidio vise lazova i nesposobnijih ljudi. HS je gromada od firme za ove indijance vjerujte mi. Prvo imaju ljude na salterima koji ne znaju da saberu 1+1 i recimo vi im kazete da hocete tu i tu uslugu i oni klimaju glavom i kazu OK a kada dodje do realizacije potpisanog ugovora fali pola stvari.
Slazem se a evo i pozivam ljude da ostanu na HS iako HS postoji samo kao pravno lice _ profit ide TMu .Ako vec morate i hoćete da se selite imate Moja tv ili Logosoft.
Moji ukućani su navalili da potpišemo ugovor sa Tm - ma niti u snovima takvu bahatost tesko je svariti
Ja sam samo prenio moje dogodovstine sa HS-om i TM i nemam apsolutno nikakvu privilegiju ni kod jedne kuce da ih nesto favorizujem samo ono sto sam dobijao do sada i na sta sam sad naletio. Ne vidim kakav je problem imati dva racuna pogotovo sto su TV i internet fiksne kategorije a telefon nije i najnormalnije je da budu dva racuna. Sto se tice toga mjesec unaprijed i meni to nije bilo jasno ali bez obzira HS je makar sto se mene tice pruzao uslugu koju sam potpisao sa vrlo vrlo malo mojih poziva prema njima u kako sam naveo 10-godina tj. od kada su se i pojavili.Zux wrote:hrasno38 wrote:Ukratko ne prelazite na TM ni pod prijetnjom oruzjem. Nikad vise na jednom mjestu nisam cuo i vidio vise lazova i nesposobnijih ljudi. HS je gromada od firme za ove indijance vjerujte mi. Prvo imaju ljude na salterima koji ne znaju da saberu 1+1 i recimo vi im kazete da hocete tu i tu uslugu i oni klimaju glavom i kazu OK a kada dodje do realizacije potpisanog ugovora fali pola stvari.
Evo i ja sam se prijavio da predjem na Telemach, i iskreno se nadam da nece ovako biti. Za otprilike isto ili manje love bih trebao dobiti brzi internet i malo manje kanala, sto mi i nije neka tragedija ionako se slabo sta ima pogledati na TV-u. Sto se tice ovog boldiranog, u mom slučaju to apsolutno nije tačno bilo. Lično mi je monter iz HS-a rekao da je on samo monter, a da drugi rjesavaju potencijalne probleme, njegovo je da instalira i da razguli preko vrata. Kod HS-a sam recimo bio nezadovoljan sto za jedan paket usluga tj, TV, internet i telefon (kao paket) dobijam dva racuna, s tim da jedan dolazi mjesec dana unaprijed sto je nevidjena nebuloza, a drugi naravno nakon obracuna tog mjeseca i listinga. Moje iskustvo s Telemachom na drugoj adresi je uvijek bilo pozitivno, kao i uslugom u smislu uptime-a kao i odnosom prema meni kao korisniku.
Da je neki turbo folkaški, parvi i slicno, vec bi bio u ponudu...chakany wrote:http://www.klix.ba/magazin/film-tv/sevd ... /160210016
Ne bi bilo loše imati ga u ponudi
Zdravo hoggarr,hoggarr wrote:Moja iskustva sa davateljem usluga
Registrovan sam na mojtelemach.ba od decembra 2015. godine, pročitam na stranici telemach-a (čitaj ovdje) - "Aktivirajte elektronski račun i prvih 6 mjeseci plaćajte 1 KM manje!" Obzirom da koristim e-ba rekoh, hajde da aktiviram, što i učinih krajem januara, nije neka pljačka, ali ako ništa dobro dođe da pokrije bankarsku proviziju.
Kad ono, "Prc Milojka", dođe meni račun na e-mail za Januar - puni iznos 47,30 BAM. Razmišljam, sad im je ludilo oko ovih prelazaka sa jedne mreže na drugu, nazovem 1360, da to isprave, a usput da se raspitam oko dogovora iz "Inbox"-a sa MH i HS kablovska, javi se meni ljubazna Sanela sa druge strane "žice".
Ispričam Saneli hronološki sve kako navedoh u tekstu, izdeklamujem broj Ugovora, sačekam momenat, potom nakon momenta mi zbunjeno odgovori: -"Vidim Vi ste se interesovali za potpisivanje Ugovora."
-Odgovorih joj, da jesam se interesovao, ali za potpisivanje Ugovora uz akciju 132 KM ušteda za šest mjeseci.
-Kaže Sanela: "Javite nam se iza petnaestog februara da se dogovorimo oko potpisivanja Ugovora."
-Upitah je, pa hoću li dobiti popust i manje ovih 1 BAM šest mjeseci za aktivaciju elektronskog računa?
-Sanela: "Samo nazovite iza petnaestog februara, tada će biti sve jasnije za korisnike MH kablovske!"
@ MH i HS kablovska
Do sada sam bio tolerantan, ali sada sam baš ljut i zbunjen. Blago rečeno, očekujte trajni raskid Pretplatničkog ugovora.
Pitam Vas:
Jesam li (ne)postojeći korisnik Telemacha?
Koje akcije (ne)važe za mene?
Paradoksalno je da plaćam HS-u, a dajete mi slobodan pristup Telemach-ovim uslugama, koje se nude preko mojtelemach.ba - Zašto, ako nemam nikakve koristi od toga?
Ako nemam pravo na vaše usluge, zašto mi šaljete elektronski račun, a ne dopuštate da korisitim akcije? Objeručke prihvatate sve što ide Vama u prilog, a ignorišete korisnika.
Dajte budite malo od koristi korisnicima!!! Barem toliko zaslužujemo.
Unaprijed hvala na odgovoru!
Poenta je da ja zaista nikada nisam psovao HS jer nisam imao razloga za to. Jesam svojevremeno bio kivan sto nismo imali mogucnost imati SK ali kasnije je otkriveno da je bilo u pitanju cisto spletkaranje TM-a sto je i sud presudio. Ma nemam ja generalno problem sa TM ali ne volim kad me ljudi pokusavaju folirati i lagati i sto njihove nedostatke i greske opet ja moram da istrpim. Evo mjesec dana od kada mi je pusten novi signal svaka 3 sata mi puca internet i to sam na 1360 do sada rekao najmanje 10 puta i zaboli njih sto ja nemem uslugu koju placam. Jutros su mi postavili tu novu skalameriju i opet ista stvar....restartuj modem svaka tri sata. Jedino korektno od cijelog paketa sto sam dobio je digitalna TV sa HD kanalima mada i to nisam jos uvijek stigao sve da provjerim. BH Telecom zaista ne zelim da uvozim u ovu pricu jer rekao sam da njih ne bi uzeo po cijenu da se moram vratiti na "riblju kost". I vjeruj mi da je toliko nezadovoljnih da oni uopste nemaju realnu sliku koliko je to.Zux wrote:Da ne citiram... Ma jasno mi je, i ja sam samo prenio moje iskustvo, poenta je da su iskustva razlicita. Neka radi svako kako mu odgovara, mene nerviraju dva racuna i to je tako. Ako tebi tako odgovara, super, nemam nista s timAli generalno sad, nevezano za ovaj tvoj post hrasno, ovdje je cirkus od price. Do neki dan su svi psovali HS, drvlje i kamenje, molili Boga da dodje Telemach i Sport Klubovi. Sad je HS bio najbolji (i dalje postoje), ovi nista ne valjaju, jebes SK, Arena je zakon... A sve je to u "5 deka". Potpuno mi je svejedno ko mi je provider sve dok mi pruza uslugu koju plaćam. Nema providera u gradu kojeg nisam koristio, od Telecoma, preko Logosofta, pa Europroneta, pa opet Telecoma, pa Elob, nakon toga Telemach, sad HS, pa opet Telemach i sa svima je uglavnom slicna prica, dok je ipak Bh Telecom bio najbezobrazniji sa svojom kradjom u vrijeme pocetaka ADSL-a ili odgovorom na zahtjev za prikljuckom nakon ravno 9 mjeseci. Pri tome da imaju najbolje tehničke uslove da pruze ubjedljivo najbolju uslugu. Čini se da ovdje uglavnom pišu nezadovoljnici sto je u neku ruku i normalno, ali ipak donekle stvara iskrivljenu sliku.
Evo ponovo ista stvar, ovo mi se nikad nije ranije na HS-u dešavalo.kemox wrote:Novi dan i novo redenje kanala, ponovo se sami poredali po frekvencijama
evo danas bio u BBI i jojjjjjhrasno38 wrote:Ukratko ne prelazite na TM ni pod prijetnjom oruzjem. Nikad vise na jednom mjestu nisam cuo i vidio vise lazova i nesposobnijih ljudi. HS je gromada od firme za ove indijance vjerujte mi. Prvo imaju ljude na salterima koji ne znaju da saberu 1+1 i recimo vi im kazete da hocete tu i tu uslugu i oni klimaju glavom i kazu OK a kada dodje do realizacije potpisanog ugovora fali pola stvari.
Može ako se uzme usluga D3 Kuća, sa dodatnim modulom se plaćaju svi programski paketi koje želiš gledati na drugom TV-u.r_faruk wrote:pici@,
moze li ovaj grande family na sve televizore bez dodatnog placanja modula?
Ajde posto vidim da si upucen dobio sam TM modul umjesto HS-ovog i pusten mi je digitalni paket koji sam trazio ali kad skeniram kanale recimo nemam RTS1 a vjerovatno i jos neke koji su razlika izmedju HS-a i TM. Inace u pitanju je Trio Grande Family + HD sto znaci da trebam da imam sve osim HBU i Cinemaxa.crnivrag wrote:Može ako se uzme usluga D3 Kuća, sa dodatnim modulom se plaćaju svi programski paketi koje želiš gledati na drugom TV-u.r_faruk wrote:pici@,
Telemach ne uključuje dodatne module u Duo i Trio pakete.
HS korisnici nemaju RTS1, Saudi Qu'ran, TV Visoko, TV Vinet, B92 Info i Jasmin TV.hrasno38 wrote:
Ajde posto vidim da si upucen dobio sam TM modul umjesto HS-ovog i pusten mi je digitalni paket koji sam trazio ali kad skeniram kanale recimo nemam RTS1 a vjerovatno i jos neke koji su razlika izmedju HS-a i TM. Inace u pitanju je Trio Grande Family + HD sto znaci da trebam da imam sve osim HBU i Cinemaxa.
Podesio sam po uputstvu sa TM za module:
610000
256Qam
6956ks
Obzirom da nemamo podatke kako bismo provjerili, predpostavljamo da je Vaša brzina u testnoj fazi te da će nakon 24-48 h nakon priključenja biti aktivna brzina predviđena Ugovorom.hrasno38 wrote:Ajde posto vidim da si upucen dobio sam TM modul umjesto HS-ovog i pusten mi je digitalni paket koji sam trazio ali kad skeniram kanale recimo nemam RTS1 a vjerovatno i jos neke koji su razlika izmedju HS-a i TM. Inace u pitanju je Trio Grande Family + HD sto znaci da trebam da imam sve osim HBU i Cinemaxa.crnivrag wrote:Može ako se uzme usluga D3 Kuća, sa dodatnim modulom se plaćaju svi programski paketi koje želiš gledati na drugom TV-u.r_faruk wrote:pici@,
Telemach ne uključuje dodatne module u Duo i Trio pakete.
610000
256Qam
6956ks
I da internet mi je i dalje 10Mb:) a trebao bi da bude 50 pa mi rekose da bi kao do sutra to trebalo da bude u redu. Inace moram zaista pohvaliti momka iz HS-a Edina u Radnickoj koji je pravi profesionalac i nema kod njega da nesto ne moze dok sve ne pokusa.
Obzirom da nemamo podatke kako bismo provjerili, predpostavljamo da je Vaša brzina u testnoj fazi te da će nakon 24-48 h nakon priključenja biti aktivna brzina predviđena Ugovorom.[/quote]hrasno38 wrote:Ajde posto vidim da si upucen dobio sam TM modul umjesto HS-ovog i pusten mi je digitalni paket koji sam trazio ali kad skeniram kanale recimo nemam RTS1 a vjerovatno i jos neke koji su razlika izmedju HS-a i TM. Inace u pitanju je Trio Grande Family + HD sto znaci da trebam da imam sve osim HBU i Cinemaxa.
610000
256Qam
6956ks
I da internet mi je i dalje 10Mb:) a trebao bi da bude 50 pa mi rekose da bi kao do sutra to trebalo da bude u redu. Inace moram zaista pohvaliti momka iz HS-a Edina u Radnickoj koji je pravi profesionalac i nema kod njega da nesto ne moze dok sve ne pokusa.