SMINKA oliti MAKE-UP

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
Ujedam

#16001 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Ujedam »

BJB wrote:Ima li iko od vas iskustva sa prodajom kozmetike koja vam ne odgovara/ne treba i sl. preko foruma.hr ili nekog drugog site-a? Imam nekih stvarcica koje bih prodala jer mi ne stoje, ne trebaju, ne odgovara mi nijansa a, iskreno, zao mi poklanjati jer sam ih skupo platila..
@Ductus Holeductus, meni trenutno LaRoche-posay Effaclar duo pashe ili ovahttp://www.feelunique.com/p/La-Roche-Po ... Light-50ml -ove nema vise. :roll:
Treba li ti nesto lagano ili masno?

Šta je u pitanju, koja vrsta proizvoda, možeš li to navesti? I ako je tamnija nijansa, možeš i na pp. :)
lavorpunvode

#16002 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by lavorpunvode »

Hmmm... Stvarno moze na crtu sa Revlonovim? Ja koristim colorstay ali nisam nasla savrsenu nijansu.. Ova 220 mi je svijetla, a sljedeca u ovoj prodavnici je 330 i pretamna mi je... Kao zamjenu kupila sam 2 puta drugi puder, 2 neuspjela pokusaja. Poslije revlonovog, s ostalim puderima lice mi se bljak sjaji na vrucinama.. jedino mi on nekako odrzava onaj mat izgled. Ne bih da opet bacim pare pa bih bila zahvalna da me neka uputi gdje mogu naci vise nijansi revlonovog pudera ili da mi preporuci neki koji mu stvarno moze parirati... Ako je to ovaj.... :D
AAmilaAA

#16003 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by AAmilaAA »

Ima li neko iskustava sa Misslyn kozmetikom,evo vidim u CM-u puder i korektor snizeni 40%,zna li neko jesu li cemu? :)
amiliana

#16004 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by amiliana »

Djevojke moze neka preporuka za tecni puder koji dobro prekriva ali bas dobro,znam za Max Factor Facefinity ali on mi je nekako tezak,nije za svakodnevnu varijantu,treba mi neki koji moze i preko dana ali da dobro prekriva.

Neznam nekako mi najbolje odgovaraju takvi.
emmahill

#16005 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by emmahill »

amiliana wrote:Djevojke moze neka preporuka za tecni puder koji dobro prekriva ali bas dobro,znam za Max Factor Facefinity ali on mi je nekako tezak,nije za svakodnevnu varijantu,treba mi neki koji moze i preko dana ali da dobro prekriva.

Neznam nekako mi najbolje odgovaraju takvi.
Koliko znam, Facefinity srednje prekriva i jedan je od laganijih MF pudera. Od pudera kod nas, što se prekrivanja tiče preporučujem Vichy Dermablend i Farmasi Natural Serum.
Loulou

#16006 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Loulou »

sigmabh wrote: Ja jucer kupih puder Rimmel 25h u nijansi 103..
Sve preporuke za ovaj puder, tako se lijepo nanosi, pokrivenost srednja...nije tezak na licu..teza mi BB cream od Garniera. Dosta cura ga stavljaju rame uz rame s Revlon ColorStay..(ja imam i ColorStay...ovaj mi je vise leg*o) samo sto je ovaj Rimmel 3puta jeftiniji.
Image
Imam i ja ovaj tekući puder, upravo u ovoj, istoj nijansi i meni nije ni blizu Revlonovog ColorStay. Zapravo sam nezadovoljna ovim Rimmelovim.

Jedini ekvivalent koji promoviraju i s čim se u potpunosti slažem je Revlon ColorStay <-> Estee Lauder DW (Light).

Taj (EL DW Light) bih i preporučila @amiliani s tim da jeste skup.
amiliana

#16007 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by amiliana »

Loulou wrote:
sigmabh wrote: Ja jucer kupih puder Rimmel 25h u nijansi 103..
Sve preporuke za ovaj puder, tako se lijepo nanosi, pokrivenost srednja...nije tezak na licu..teza mi BB cream od Garniera. Dosta cura ga stavljaju rame uz rame s Revlon ColorStay..(ja imam i ColorStay...ovaj mi je vise leg*o) samo sto je ovaj Rimmel 3puta jeftiniji.
Image
Imam i ja ovaj tekući puder, upravo u ovoj, istoj nijansi i meni nije ni blizu Revlonovog ColorStay. Zapravo sam nezadovoljna ovim Rimmelovim.

Jedini ekvivalent koji promoviraju i s čim se u potpunosti slažem je Revlon ColorStay <-> Estee Lauder DW (Light).

Taj (EL DW Light) bih i preporučila @amiliani s tim da jeste skup.

Neki u slobodnoj prodaji ??? :D
Loulou

#16008 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Loulou »

amiliana wrote:Neki u slobodnoj prodaji ??? :D
Ako misliš na Estee Lauder Double Wear (Light), da, ima ga u parfimerijama u BiH. Mislim da je 78 KM, tako nešto (DW Light)

Image

Image
amiliana

#16009 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by amiliana »

Loulou wrote:
amiliana wrote:Neki u slobodnoj prodaji ??? :D
Ako misliš na Estee Lauder Double Wear (Light), da, ima ga u parfimerijama u BiH. Mislim da je 78 KM, tako nešto (DW Light)

Image

Image
Ma ne mislim ono obicno Cm,Dm neda mi se sad tolike pare davati na puder.Ne mora upotpunosti prekrivati,
NoaLada

#16010 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by NoaLada »

Drage moje,
znate li gdje u Sarajevu se ima kupiti ovo cudo (sudeci po nekim reviews doista jeste cudo)?
Image
NoaLada

#16011 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by NoaLada »

Upravo sam pronasla i da postoji jeftinija verzija KIKO Tan Intensifier, ali mislim da to u Bosni nema ako se ne varam... Ima li ikakva solucija online narucivanja? :ruza:
Michun

#16012 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Michun »

Lancaster imas u importane. Da li ovo ima, nisam sigurna. Kiko milano nema on line...ako imas koga u njemackoj ili negdje u dijaspori okolo.
amiliana

#16013 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by amiliana »

Jeli neko imao iskustva sa Rimmel Wake me up i Catrice Photo Finish tekucim puderima i kakvi su ???
soraya93

#16014 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by soraya93 »

zna li neko gdje se mogu kupiti profesionalni afroditini proizvodi?
šatirana_ljubičica

#16015 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by šatirana_ljubičica »

NoaLada wrote:Drage moje,
znate li gdje u Sarajevu se ima kupiti ovo cudo (sudeci po nekim reviews doista jeste cudo)?
Image

šta je ovo :shock:
Krizzia

#16016 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Krizzia »

amiliana wrote:Jeli neko imao iskustva sa Rimmel Wake me up i Catrice Photo Finish tekucim puderima i kakvi su ???
Imam ja Wake me up, meni skroz dobat puder. Ne izaziva nered na licu, fino ujednaci i lice ima neki sjaj kad se nanese. Ne onaj masni sjaj :mrgreen:
Ja ga ne bih sad po ovim vrucinama nosila. Jedina mana su mu nijanse, nema bas izbora kod nas.

Sent from my HTC Desire HD A9191
švrljo

#16017 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by švrljo »

Gdje kupiti Revlon Colorstay puder i cijena koja je ?
NoaLada

#16018 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by NoaLada »

šatirana_ljubičica wrote:
Image

http://www.lancaster-beauty.com/suncare ... -1705.html
Mislim da je tu sazeto objasnjeno :-D
Loulou

#16019 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Loulou »

amiliana wrote:Ma ne mislim ono obicno Cm,Dm neda mi se sad tolike pare davati na puder.Ne mora upotpunosti prekrivati,
Onda pokušaj s Bourjois Healthy Mix Serum. Pored Revlonovog ColorStay ovaj mi je omiljeni drogerijski puder (s tim da je moć prekrivanja znatno drukčija).

@švrljo, u kojem gradu tražiš? :mrgreen:
švrljo

#16020 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by švrljo »

Loulou wrote:
amiliana wrote:Ma ne mislim ono obicno Cm,Dm neda mi se sad tolike pare davati na puder.Ne mora upotpunosti prekrivati,
Onda pokušaj s Bourjois Healthy Mix Serum. Pored Revlonovog ColorStay ovaj mi je omiljeni drogerijski puder (s tim da je moć prekrivanja znatno drukčija).

Sarajevo :D
Loulou

#16021 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Loulou »

švrljo wrote:
Loulou wrote:@švrljo, u kojem gradu tražiš? :mrgreen:
Sarajevo :D
1. Preko puta Narodnog pozorišta (mislim da se ulica zove Kulovića), mala, ja bih rekla jedva primjetna parfimerija.
2. Parfimerija u Bezistanu, blizu izlaza iz Bezistana, prema hotelu "Europa".
3. "Herbalis" apoteka, tržni centar Merkur, Otoka (oni su distributeri, tamo je vjerovatno najveći izbor).

Cijena je 23 KM ili 26 KM, ne sjećam se tačno.
AAmilaAA

#16022 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by AAmilaAA »

Loulou wrote:

Kakva je razlika u prekrivanju?
šatirana_ljubičica

#16023 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by šatirana_ljubičica »

NoaLada wrote:
Image

ok to, ali na toj slici koju si ti postavila je otvorena kutija pa šta je to unutra, jel to samo ja vidim :D, ne liči na kremu...meni to nešto strašno :skoljka:
nia3

#16024 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by nia3 »

Ima li neko iskustva sa narucivanjem sa www.esteelauder.com?
nia3

#16025 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by nia3 »

NoaLada wrote:
Image

Koja je cijena, jesi li pronašla negdje za kupiti?
Post Reply