PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post Reply

Šta su za vas najbitniji ciljevi protesta poput ovog u Tuzli?

Smanjenje troškova administracije na sve moguće načine a posebno kroz smanjenje plata političarima, te ukidanje svih povlastica (paušala, naknada, itd)
204
26%
Postavljanje stručnih i odgovornih, a ne podobnih kadrova na odgovorne funkcije (ukidanje stranačke raspodjele)
124
16%
Oduzimanje nelegalno stečene imovine i revizija privatizacije, te prodaja oduzete imovine radi namirivanja radničkih potraživanja
159
21%
Sudski progon i kažnjavanje odgovornih za privatizacijski kriminal, te procesuiranje i kažnjavanje svih slučajeva nepotizma i korupcije
89
11%
Efikasnije sudstvo u službi građana (a ne političara i tajkuna)
36
5%
Ukidanje kantona i jačanje države, uz puno uvažavanje etničkih prava
49
6%
Ravnomjerno a ne proporcionalno povećanje penzija i socijalnih davanja
19
2%
Ostavke onih prema kojima su protesti usmjereni (kantonalne vlade, ministri)
18
2%
Uvođenje prijevremenih izbora kao opcije za promjenu vlasti, te objedinjavanje općih i općinskih izbora
22
3%
Nasilne smjene vlasti s ciljem dokazivanja vlastodršcima da su oni u službi građana, a ne obrnuto
54
7%

Total votes: 774

Havatar

#16001 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Havatar »

goran16v wrote:
ali da su naciljali dan da miniraju nesto sto je simbol necega sto nemas veze sa aktuelnom sutuacijom - ne mogu da prihvatim
:thumbup:
Jos uvijek ima u Bosni dosta onih kojima smeta to sto je Bosna nezavisna drzava
weredsf

#16002 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by weredsf »

KatarinaKosaca wrote:
weredsf wrote:
KatarinaKosaca wrote:Dirljivo je vidjeti režimlije svih vjera i nacija, svih političkih i drugih svetonazora, kako brane do posljednje kapi krvi tezu da je Bakir obranio grad, Semiha napravila Vijećnicu, da se Vijećnica branila :-) :-) :-) (kandiat za provalu godine), i jako je emotivno to multi-kulti šarenilo gdje se ljude koji su bez posla naziva luzerima i teroristima, pokazujući pri tom jako nizak stupanj pismenosti, pa samim tim i potvrđujući tezu o korupciji. Dakle, slika i prilika.. samo vam Dodik i Ceca nedostaju u tom šarenom veselju i dobrobiti.
Sta heroina sa Skenderije radi za racunarom, zasto nije sa ekipom ispred Vijecnice???
Ja nisam sa Skenderije ;-)
A šta radim za računarom, pa radim, pišem projekat, kad imam posla to moram iskoristiti, jer moram platiti poreze da budžetlije imaju sovju guzovaču, pa da mogu rahat braniti to što ne rade, a primaju plaću.
I ranija sam primjetio da imas problema sa razumjevanjem stvari koje drugi pisu, nisam ni rekao da si sa Skenderije nego da si Herina sa Skenderije ( 07.02).
Neces vjerovati i ja isto pisem slicnu stvar, dobio sam neki posao na Rumunskim zeljeznicama, ne trebam ni napominjati da sam na budgetu :D :D
weredsf

#16003 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by weredsf »

Gledam neki snimak ispred skupstine gdje ovi plenumasi traze da vlada narod a ne oni:-) :-) :-) :-) :-)
Alfons Kauders

#16004 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Alfons Kauders »

weredsf wrote:
pitanje za vjecitog, posto znam da voli racunati isplativost svega i svacega

zamolio bih odgovor na par jednostavnih pitanja

koliko uposlenih ima gradska uprava?

koliko kvadrata ima vijecnica?

hvala
Odgovor:

Ti si Bakirov, budgetlija koji su uvlaci u guzu politicarima i sigurno si u strahu da ne izgubis pozociju :D :D :D :D
stani da to dodam u potpis, ako skontam kako se to radi

tako cu revolucinarima ustediti pun kurac vremena, jer mimo toga manje vise nista i znaju reci...
UltrasNaBaterije
Location: Grbavica-zgrade u nizu, u kopu-jedan drugom uvijek blizu

#16005 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by UltrasNaBaterije »

Katarina trebi treba jedan dobar :izet: (bar u pauzi dok taj projekt ne bude gotov) :)

:kiss:
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#16007 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by KatarinaKosaca »

Genije wrote:
goran16v wrote:Plenumasima bi se moglo desiti da se onim gradjanima, kojima je cin otvaranja Vijecnice jako bitan i kojih bi moglo bii mnogo, ne svidi ideja da blokiraju ceremoniju i svecanost otvaranja.
Sto se mene licno tice, da su se okupili jucer, da su se okupili sutra, da su se okupili u ponedjeljak imao bih razumjevanja, ali da su naciljali dan da miniraju nesto sto je simbol necega sto nemas veze sa aktuelnom sutuacijom - ne mogu da prihvatim!
Onome ko podrzava da je cin otvaranja Vijecnice, kao simbola grada i opsade, vrijedan da se upropasti zbog opstenarodnom plenuma i "slucajne" odluke da bas ispred Vijecnice, i bas na dan njegog otvaranja, razgovara sa predstavicima vlasti, zelim da mu se nesto usere u sve i jedan bitan dan u zivotu, od svadbe svoje i najmilijih do rodjena djece!
Tako je, jadno i bijedno.
Upravo tako, jadan i bijedan je post kojeg si citirao jer je cinizam do plus beskonačno što nije neobično za onog ko ga je napisao. Meni je pisao cinične pp kako ja nemam posla, i kako zavidim ljudima koji kao imaju likujući tako što on kao ima posao. Dakle, cinizam, laž, mašta je odlika , a svaki njegov post na ovoj temi dokazuje i pokazuje da nikakvog razumjevanja ne bi imao ni da su u ponoć na dalekoj livadi prosvjedi.
goran16v

#16008 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by goran16v »

Ja zivim za dan kad ce Vjecnica biti otvorena i kad cu bivsim komsijama i bivsim sarajlijama moci napisati: dzaba ste je zapalili i pobjegli iz grada u sume, izgradili smo je opet, a vi ostadoste u sumama, i sa da mi fahrici i kojekakvi plenumski placenici upropaste taj dan!? :evil:
Meni to sve nekako vuce da onima koji se deklarativno bore za bolje drustvi i bolje sutra zapravno zarad licnih interesa nista nije sveto. Paljevinu Skupste grada i Predsjednistva su mogi u jednoj minimalnoj mjeri i opravdati, ali ako upropaste ceremoniju otvaranja Vijecnice onda dileme nema.
goran16v

#16009 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by goran16v »

KatarinaKosaca wrote:
Genije wrote:
goran16v wrote:Plenumasima bi se moglo desiti da se onim gradjanima, kojima je cin otvaranja Vijecnice jako bitan i kojih bi moglo bii mnogo, ne svidi ideja da blokiraju ceremoniju i svecanost otvaranja.
Sto se mene licno tice, da su se okupili jucer, da su se okupili sutra, da su se okupili u ponedjeljak imao bih razumjevanja, ali da su naciljali dan da miniraju nesto sto je simbol necega sto nemas veze sa aktuelnom sutuacijom - ne mogu da prihvatim!
Onome ko podrzava da je cin otvaranja Vijecnice, kao simbola grada i opsade, vrijedan da se upropasti zbog opstenarodnom plenuma i "slucajne" odluke da bas ispred Vijecnice, i bas na dan njegog otvaranja, razgovara sa predstavicima vlasti, zelim da mu se nesto usere u sve i jedan bitan dan u zivotu, od svadbe svoje i najmilijih do rodjena djece!
Tako je, jadno i bijedno.
Upravo tako, jadan i bijedan je post kojeg si citirao jer je cinizam do plus beskonačno što nije neobično za onog ko ga je napisao. Meni je pisao cinične pp kako ja nemam posla, i kako zavidim ljudima koji kao imaju likujući tako što on kao ima posao. Dakle, cinizam, laž, mašta je odlika , a svaki njegov post na ovoj temi dokazuje i pokazuje da nikakvog razumjevanja ne bi imao ni da su u ponoć na dalekoj livadi prosvjedi.
Dakle tebi takvoj isfrustriranoj i zavidnoj ispraznog zivota, zelim da ti se neko posere i upropasti sve ijedan vazan dan u zivotu i da ih bude jako malo. Dovidjenja...
kamen spoticanja

#16010 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by kamen spoticanja »

Plenumasi mogli ste i Vijećnicu ponovo zapalit hebo vas fahro izmanipulirane, nehljebi neradnicki
Cherry-Cherry

#16011 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Cherry-Cherry »

KatarinaKosaca wrote:
A šta radim za računarom, pa radim, pišem projekat, kad imam posla to moram iskoristiti, jer moram platiti poreze da budžetlije imaju sovju guzovaču, pa da mogu rahat braniti to što ne rade, a primaju plaću.
Pa sigurno ti je tesko, kad vidis kako neko uziva, a ti mu moras zaraditi platu, kao u robovlasnistvu. :oops:
A neko je cijeli dan na poslu igrao igrice i otisao kuci oko 13 sati. :-D
UltrasNaBaterije
Location: Grbavica-zgrade u nizu, u kopu-jedan drugom uvijek blizu

#16012 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by UltrasNaBaterije »

sto mi je poznat ovaj fol sa mirnim protestvovanjem, još samo što nisu cvijece policiji dali. Neka tuci bagru seljacku nepismenu.
Alfons Kauders

#16013 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Alfons Kauders »

goran16v wrote:Ja zivim za dan kad ce Vjecnica biti otvorena i kad cu bivsim komsijama i bivsim sarajlijama moci napisati: dzaba ste je zapalili i pobjegli iz grada u sume, izgradili smo je opet, a vi ostadoste u sumama, i sa da mi fahrici i kojekakvi plenumski placenici upropaste taj dan!? :evil:
Meni to sve nekako vuce da onima koji se deklarativno bore za bolje drustvi i bolje sutra zapravno zarad licnih interesa nista nije sveto. Paljevinu Skupste grada i Predsjednistva su mogi u jednoj minimalnoj mjeri i opravdati, ali ako upropaste ceremoniju otvaranja Vijecnice onda dileme nema.

dileme za mene nema od 7.2.

btw, evo novi potpis, Kato ne moras vise u svakom postu ponoviti da sam budzetlija, rezimlija itd.

molim te daj jos koji prijedlog, mada je prostor ogranicen
Cherry-Cherry

#16014 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Cherry-Cherry »

UltrasNaBaterije wrote:sto mi je poznat ovaj fol sa mirnim protestvovanjem, još samo što nisu cvijece policiji dali. Neka tuci bagru seljacku nepismenu.
simonese

#16015 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by simonese »

kamen spoticanja wrote:Plenumasi mogli ste i Vijećnicu ponovo zapalit hebo vas fahro izmanipulirane, nehljebi neradnicki
sto da ne,nismo je od svojih para ponovo izgradili
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#16016 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by KatarinaKosaca »

Cherry-Cherry wrote:
KatarinaKosaca wrote:
Pa sigurno ti je tesko, kad vidis kako neko uziva, a ti mu moras zaraditi platu, kao u robovlasnistvu. :oops:
A neko je cijeli dan na poslu igrao igrice i otisao kuci oko 13 sati. :-D
Naravno da mi je teško, naročito što ovakvima dajem plaću
Dakle tebi takvoj isfrustriranoj i zavidnoj ispraznog zivota, zelim da ti se neko posere i upropasti sve ijedan vazan dan u zivotu i da ih bude jako malo. Dovidjenja...
To niti u jednoj normalnoj zemlji nema i zato uvijek podržavam i uvijek ću podržavti da ovakvi i njihove mecene kojima su samo Monika Levinski siđu sa scene.
Alfons Kauders

#16017 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Alfons Kauders »

Šef misije USAID-a David Barth razgovara s predstavnicima plenuma, no snimanje nije dozvoljeno, jer je riječ o neformalnom razgovoru. Plenumaši su zamolili za pomoć naglasivši da su političari koji dolaze na otvorenje lopovi i da oni ne mogu više podnositi da su im djeca gladna. Barth je kazao da USAID radi sve što je moguće kako bi u BiH privukli što više investicija.
Zvanice su počele stizati na svečanost otvorenja Vijećnice, a demonstranti su ih dočekali zvižducima i povicima "Lopovi, lopovi"!
daj nam sadake

lopove

:D
HordeCarsija

#16018 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by HordeCarsija »

Ukoliko se pokusaju pribliziti Vijecnici ili ukoliko pokusaju prekinuti ceremoniju otvaranja- ocekujem koristenje bojeve municije po petokolonasima!

Sent from my ST18i using Tapatalk 2
PeppermintSA

#16019 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by PeppermintSA »

sve ljiga do ljige na ovom forumu
weredsf

#16020 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by weredsf »

Alfons Kauders wrote:
goran16v wrote:Ja zivim za dan kad ce Vjecnica biti otvorena i kad cu bivsim komsijama i bivsim sarajlijama moci napisati: dzaba ste je zapalili i pobjegli iz grada u sume, izgradili smo je opet, a vi ostadoste u sumama, i sa da mi fahrici i kojekakvi plenumski placenici upropaste taj dan!? :evil:

dileme za mene nema od 7.2.

btw, evo novi potpis, Kato ne moras vise u svakom postu ponoviti da sam budzetlija, rezimlija itd.

molim te daj jos koji prijedlog, mada je prostor ogranicen
Alfons vidi ovih batina :D :D

https://www.youtube.com/watch?v=Nnt1kt0AmiI
Cherry-Cherry

#16021 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Cherry-Cherry »

daj nam sadake

lopove

da, da, bas to :mrgreen: :mrgreen:
weredsf

#16022 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by weredsf »

Cherry-Cherry wrote:
daj nam sadake

lopove

da, da, bas to :mrgreen: :mrgreen:
Lopovi uvedite nas u pravo, lopovi :D
Cherry-Cherry

#16023 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Cherry-Cherry »

stoka seljacka. joj da ih hoce policija nalupati, voljela bih vise neg ista.
simonese

#16024 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by simonese »

PeppermintSA wrote:sve ljiga do ljige na ovom forumu
Eskort Dame
co211

#16025 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by co211 »

Ima li gdje ovo na TV-u pratiti?
Post Reply