goran16v wrote:ali da su naciljali dan da miniraju nesto sto je simbol necega sto nemas veze sa aktuelnom sutuacijom - ne mogu da prihvatim
Jos uvijek ima u Bosni dosta onih kojima smeta to sto je Bosna nezavisna drzava
goran16v wrote:ali da su naciljali dan da miniraju nesto sto je simbol necega sto nemas veze sa aktuelnom sutuacijom - ne mogu da prihvatim
I ranija sam primjetio da imas problema sa razumjevanjem stvari koje drugi pisu, nisam ni rekao da si sa Skenderije nego da si Herina sa Skenderije ( 07.02).KatarinaKosaca wrote:Ja nisam sa Skenderijeweredsf wrote:Sta heroina sa Skenderije radi za racunarom, zasto nije sa ekipom ispred Vijecnice???KatarinaKosaca wrote:Dirljivo je vidjeti režimlije svih vjera i nacija, svih političkih i drugih svetonazora, kako brane do posljednje kapi krvi tezu da je Bakir obranio grad, Semiha napravila Vijećnicu, da se Vijećnica branila![]()
![]()
(kandiat za provalu godine), i jako je emotivno to multi-kulti šarenilo gdje se ljude koji su bez posla naziva luzerima i teroristima, pokazujući pri tom jako nizak stupanj pismenosti, pa samim tim i potvrđujući tezu o korupciji. Dakle, slika i prilika.. samo vam Dodik i Ceca nedostaju u tom šarenom veselju i dobrobiti.
![]()
A šta radim za računarom, pa radim, pišem projekat, kad imam posla to moram iskoristiti, jer moram platiti poreze da budžetlije imaju sovju guzovaču, pa da mogu rahat braniti to što ne rade, a primaju plaću.
stani da to dodam u potpis, ako skontam kako se to radiweredsf wrote:Odgovor:pitanje za vjecitog, posto znam da voli racunati isplativost svega i svacega
zamolio bih odgovor na par jednostavnih pitanja
koliko uposlenih ima gradska uprava?
koliko kvadrata ima vijecnica?
hvala
Ti si Bakirov, budgetlija koji su uvlaci u guzu politicarima i sigurno si u strahu da ne izgubis pozociju![]()
![]()
![]()
Upravo tako, jadan i bijedan je post kojeg si citirao jer je cinizam do plus beskonačno što nije neobično za onog ko ga je napisao. Meni je pisao cinične pp kako ja nemam posla, i kako zavidim ljudima koji kao imaju likujući tako što on kao ima posao. Dakle, cinizam, laž, mašta je odlika , a svaki njegov post na ovoj temi dokazuje i pokazuje da nikakvog razumjevanja ne bi imao ni da su u ponoć na dalekoj livadi prosvjedi.Genije wrote:Tako je, jadno i bijedno.goran16v wrote:Plenumasima bi se moglo desiti da se onim gradjanima, kojima je cin otvaranja Vijecnice jako bitan i kojih bi moglo bii mnogo, ne svidi ideja da blokiraju ceremoniju i svecanost otvaranja.
Sto se mene licno tice, da su se okupili jucer, da su se okupili sutra, da su se okupili u ponedjeljak imao bih razumjevanja, ali da su naciljali dan da miniraju nesto sto je simbol necega sto nemas veze sa aktuelnom sutuacijom - ne mogu da prihvatim!
Onome ko podrzava da je cin otvaranja Vijecnice, kao simbola grada i opsade, vrijedan da se upropasti zbog opstenarodnom plenuma i "slucajne" odluke da bas ispred Vijecnice, i bas na dan njegog otvaranja, razgovara sa predstavicima vlasti, zelim da mu se nesto usere u sve i jedan bitan dan u zivotu, od svadbe svoje i najmilijih do rodjena djece!
Dakle tebi takvoj isfrustriranoj i zavidnoj ispraznog zivota, zelim da ti se neko posere i upropasti sve ijedan vazan dan u zivotu i da ih bude jako malo. Dovidjenja...KatarinaKosaca wrote:Upravo tako, jadan i bijedan je post kojeg si citirao jer je cinizam do plus beskonačno što nije neobično za onog ko ga je napisao. Meni je pisao cinične pp kako ja nemam posla, i kako zavidim ljudima koji kao imaju likujući tako što on kao ima posao. Dakle, cinizam, laž, mašta je odlika , a svaki njegov post na ovoj temi dokazuje i pokazuje da nikakvog razumjevanja ne bi imao ni da su u ponoć na dalekoj livadi prosvjedi.Genije wrote:Tako je, jadno i bijedno.goran16v wrote:Plenumasima bi se moglo desiti da se onim gradjanima, kojima je cin otvaranja Vijecnice jako bitan i kojih bi moglo bii mnogo, ne svidi ideja da blokiraju ceremoniju i svecanost otvaranja.
Sto se mene licno tice, da su se okupili jucer, da su se okupili sutra, da su se okupili u ponedjeljak imao bih razumjevanja, ali da su naciljali dan da miniraju nesto sto je simbol necega sto nemas veze sa aktuelnom sutuacijom - ne mogu da prihvatim!
Onome ko podrzava da je cin otvaranja Vijecnice, kao simbola grada i opsade, vrijedan da se upropasti zbog opstenarodnom plenuma i "slucajne" odluke da bas ispred Vijecnice, i bas na dan njegog otvaranja, razgovara sa predstavicima vlasti, zelim da mu se nesto usere u sve i jedan bitan dan u zivotu, od svadbe svoje i najmilijih do rodjena djece!
Pa sigurno ti je tesko, kad vidis kako neko uziva, a ti mu moras zaraditi platu, kao u robovlasnistvu.KatarinaKosaca wrote:
A šta radim za računarom, pa radim, pišem projekat, kad imam posla to moram iskoristiti, jer moram platiti poreze da budžetlije imaju sovju guzovaču, pa da mogu rahat braniti to što ne rade, a primaju plaću.
goran16v wrote:Ja zivim za dan kad ce Vjecnica biti otvorena i kad cu bivsim komsijama i bivsim sarajlijama moci napisati: dzaba ste je zapalili i pobjegli iz grada u sume, izgradili smo je opet, a vi ostadoste u sumama, i sa da mi fahrici i kojekakvi plenumski placenici upropaste taj dan!?![]()
Meni to sve nekako vuce da onima koji se deklarativno bore za bolje drustvi i bolje sutra zapravno zarad licnih interesa nista nije sveto. Paljevinu Skupste grada i Predsjednistva su mogi u jednoj minimalnoj mjeri i opravdati, ali ako upropaste ceremoniju otvaranja Vijecnice onda dileme nema.
UltrasNaBaterije wrote:sto mi je poznat ovaj fol sa mirnim protestvovanjem, još samo što nisu cvijece policiji dali. Neka tuci bagru seljacku nepismenu.
sto da ne,nismo je od svojih para ponovo izgradilikamen spoticanja wrote:Plenumasi mogli ste i Vijećnicu ponovo zapalit hebo vas fahro izmanipulirane, nehljebi neradnicki
Naravno da mi je teško, naročito što ovakvima dajem plaćuCherry-Cherry wrote:Pa sigurno ti je tesko, kad vidis kako neko uziva, a ti mu moras zaraditi platu, kao u robovlasnistvu.KatarinaKosaca wrote:
A šta radim za računarom, pa radim, pišem projekat, kad imam posla to moram iskoristiti, jer moram platiti poreze da budžetlije imaju sovju guzovaču, pa da mogu rahat braniti to što ne rade, a primaju plaću.![]()
A neko je cijeli dan na poslu igrao igrice i otisao kuci oko 13 sati.
To niti u jednoj normalnoj zemlji nema i zato uvijek podržavam i uvijek ću podržavti da ovakvi i njihove mecene kojima su samo Monika Levinski siđu sa scene.Dakle tebi takvoj isfrustriranoj i zavidnoj ispraznog zivota, zelim da ti se neko posere i upropasti sve ijedan vazan dan u zivotu i da ih bude jako malo. Dovidjenja...
Šef misije USAID-a David Barth razgovara s predstavnicima plenuma, no snimanje nije dozvoljeno, jer je riječ o neformalnom razgovoru. Plenumaši su zamolili za pomoć naglasivši da su političari koji dolaze na otvorenje lopovi i da oni ne mogu više podnositi da su im djeca gladna. Barth je kazao da USAID radi sve što je moguće kako bi u BiH privukli što više investicija.
daj nam sadakeZvanice su počele stizati na svečanost otvorenja Vijećnice, a demonstranti su ih dočekali zvižducima i povicima "Lopovi, lopovi"!
Alfons vidi ovih batinaAlfons Kauders wrote:goran16v wrote:Ja zivim za dan kad ce Vjecnica biti otvorena i kad cu bivsim komsijama i bivsim sarajlijama moci napisati: dzaba ste je zapalili i pobjegli iz grada u sume, izgradili smo je opet, a vi ostadoste u sumama, i sa da mi fahrici i kojekakvi plenumski placenici upropaste taj dan!?![]()
Meni to sve nekako vuce da onima koji se deklarativno bore za bolje drustvi i bolje sutra zapravno zarad licnih interesa nista nije sveto. Paljevinu Skupste grada i Predsjednistva su mogi u jednoj minimalnoj mjeri i opravdati, ali ako upropaste ceremoniju otvaranja Vijecnice onda dileme nema.![]()
dileme za mene nema od 7.2.
btw, evo novi potpis, Kato ne moras vise u svakom postu ponoviti da sam budzetlija, rezimlija itd.
molim te daj jos koji prijedlog, mada je prostor ogranicen
da, da, bas todaj nam sadake
lopove
Lopovi uvedite nas u pravo, lopoviCherry-Cherry wrote:da, da, bas todaj nam sadake
lopove
![]()
Eskort DamePeppermintSA wrote:sve ljiga do ljige na ovom forumu