Demokratska fronta Željko Komšić

Post Reply
sumirprimus

#16001 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by sumirprimus »

znaci izbacit fotelje iz jednacine,a ubacit tvrde skolske klupe... :D
Opetja033

#16002 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Opetja033 »

JoseMujica wrote:niti će se desiti DF u nekoj vladajućoj koaliciji...osim u slučaju da SDA ostane potpuno izolovana za što su male šanse pored DJL SDP
Hoces da se i sa tobom kladim? Sa @Madnerom sam u mjesec dana odmora u Banovicima.

DF je prva stranka sa kojom ce SDA sjesti (ako vec nisu sjeli nakon izbora), prvi izbor. I jedni i drugi su jedva docekali. DF ulazi u vlast.
biske

#16003 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by biske »

Opetja033 wrote:
JoseMujica wrote:niti će se desiti DF u nekoj vladajućoj koaliciji...osim u slučaju da SDA ostane potpuno izolovana za što su male šanse pored DJL SDP
Hoces da se i sa tobom kladim? Sa @Madnerom sam u mjesec dana odmora u Banovicima.

DF je prva stranka sa kojom ce SDA sjesti (ako vec nisu sjeli nakon izbora), prvi izbor. I jedni i drugi su jedva docekali. DF ulazi u vlast.
:dosadno:
Banksy

#16004 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Banksy »

JoseMujica wrote:
a niti će se desiti ujedinjenje pseudoljevičara....prvo shvatite da se ovi ljudi nisu pojebali zbog ideja već zbog fotelja...
To nije tačno. Svi su već bili u foteljama i na pozicijama.
Izaći iz sigurnosti i zaklona stranke kroz koju možeš kriminalnim radnjama ostvariti finansijsku dobit, što su učinili svi iz vrha SDP-a, i izaći svojevoljno sam, na ledinu, s neizvjesnom budućnošću, može samo moralna osoba.
Komšić može biti svakakav, ali to podmetanje nije ni tačno ni korektno.
Zatamnjena stakla

#16005 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Zatamnjena stakla »

Nek znaju, glasao sam za DF!

Sa mooooog!
sumirprimus

#16006 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by sumirprimus »

Banksy wrote:
JoseMujica wrote:
a niti će se desiti ujedinjenje pseudoljevičara....prvo shvatite da se ovi ljudi nisu pojebali zbog ideja već zbog fotelja...
Izaći iz sigurnosti i zaklona stranke kroz koju možeš kriminalnim radnjama ostvariti finansijsku dobit, što su učinili svi iz vrha SDP-a, i izaći svojevoljno sam, na ledinu, s neizvjesnom budućnošću, može samo moralna osoba.
90% i kusur stanovnistva bih se ne bi slozilo s tobom..
vezano za ovaj dio o neizvjesnoj buducnosti...
joint union

#16007 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by joint union »

VjecitiStudent wrote:
joint union wrote:
VjecitiStudent wrote:To što ih je tri nije ni na koji način obavezivalo Komšića da se svo vrijeme i u svemu ponaša kao druga dvojica

Mislis zaposlio rodbinu u javna preduzeca kao Radmanovic i Bakir?

I Jose da je vozao 60-ih bubu po Urugvaju, ne vjerujem da bi dozivio da je voza danas.
Sekretarijat Predsjedništva BiH pripremio je Prijedlog Odluke o novoj organizaciji ove institucije koja predviđa preko 20 novih pozicija. Odluka je usvojena u maju, na samom kraju mandata generalnog sekretara, a dva mjeseca nakon toga raspisan je natječaj za samostalnog izvršioca.

Istim natječajem tražio se i novi generalni sekretar i njegova dva zamjenika. U vrijeme Ninkovićevog mandata na pozicije zamjenika niko nije bio imenovan.

Sve četiri funkcije su dobro plaćene. Osnovna plaća generalnog sekretara iznosi 3.092 KM, njegovog zamjenika 2.621 KM, dok je za samostalnog izvršioca za pitanja odbrane planirano 1.998 KM.

Na konkurs se ukupno prijavilo 36 kandidata, od kojih su četverica već radila u Predsjedništvu. Upravo oni su dobili najbolje ocjene.

Na najvišu funkciju u Sekretarijatu izabran je Boris Buha, a za njegove zamjenike Dženan Selimbegović i Mato Zeko. Njih trojica bili su zaposleni u uredima članova Predsjedništva BiH po osnovu privremenih ugovora.

Buha je prethodno bio savjetnik za ustavnopravna pitanja člana Predsjedništva BiH Nebojše Radmanovića, Zeko savjetnik za pitanja dijaspore i demobilisanih pripadnika Oružanih snaga BiH Željka Komšića, a Selimbegović saradnik za odnose s javnošću u Uredu Bakira Izetbegovića.

http://www.cin.ba/posao-u-predsjednistv ... nenadenja/
http://zurnal.ba/novost/17256/predsjedn ... luzbenika-

U dlaku iste diskusije sam imao prije šest godina o SDP-u i na kraju se ispostavilo da sam 1000% bio u pravu.
Kada ćete konačno prestati navijati za pojedine opcije i početi se držati principa?
Pazi, ja ne navijam za bilo koju opciju, DF ako pogazi svoje principe, ja im mogu uskratiti jedino sto sam im i dao, glas.
Isto kao sto sam uradio u slucaju SDP-a.
Nego mi se ne cini bas posteno gurati ZK nazor u isti kos sa drugim samo da bi se nesto kao dokazalo, gdje je tu princip?
Zasto mislis da ce DF biti isto kao i SDP, ako su pametni (nabac za Corta :D ) valjda ce nauciti nesto iz gresaka SDP-a. Cak mislim da je DF jedini lijek za SDP i da bez DF-a nema ozdravljenja SDP-a.
Nego reci ti meni ima li ikakve alternative DF-u i/ili SDP-u, Nasa Stranka?
Hipotetski, da ugasimo DF kao sto smo ugasili SDP, sta onda?
Banksy

#16008 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Banksy »

sumirprimus wrote:
Banksy wrote:
JoseMujica wrote:
90% i kusur stanovnistva bih se ne bi slozilo s tobom..
vezano za ovaj dio o neizvjesnoj buducnosti...
Ne razumijem. Kakvu je sigurnost imao kad je izlazio iz sigurnosti, šta ga je to i gdje čekalo?
madner

#16009 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by madner »

VjecitiStudent wrote:
madner wrote:
-LIBERO- wrote: Da cekamo da se slegne atmosfera. Koliko sam skontao, to je Vjeciti odgovorio.

Cekamo, zar mozemo nesto vise :D . Stim sto ja u startu navijam, i to vatreno, za okrupnjavanje ljevice...jer sta mozemo izgubiti od tog procesa, a ako se 'posreci' mozemo puno dobiti.

Pomno pratim situaciju u SDP, i prizeljkujem da se sto vise iscisti. A nastavak ciscenja moze se prolongirati i kroz neke buduce organe, buduce stranke. :skoljka: :mrgreen:

Drugog plana B ja ne vidim. Coravam sam il kratkovid, moguce. :lol:
On ocekuje tektonske promjene. :D

Samo zaboravlja da je ovakav SDP pomeo 190 drugih stranaka.
Ne radi se o tome da stranka za koju navijamo pobijedi, već da stranka ili stranke koje pobijede urade posao kojim će poboljšati živote većine građana u ovoj zemlji.
Pa to sam ja rekao. Izmedju stranki koje mogu poboljsati zivot gradjana biras najbolju opciju. Ili najmanje zlo ako to preferiras. Jer nije poenta glasati za ispravnu stranku koja nema uticaja, nego promjeniti stanje za sve nas.

Sportskim zargonom, nema fajde od kritikovanja Dzeke kada nema alternative. Znam i ja da bi mogao bolje primiti loptu. :D
madner

#16010 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by madner »

Opetja033 wrote:Kada sam prije vise od godinu dana govorio da je koalicija SDA - DF gotova stvar ovi dezurni DF ublehari ovdje su govorili kako lazem (ili nisu bili upoznati ili su svjesno lagali a prije ce biti ovo prvo, u njihovu odbranu) a dezurni salonski ljevicari na forumu (@Libero pronadji se :D ) nisu zeljeli da vjeruju. Pa sam to isto ponavljao koju sedmicu prije izbora i opet nevjerica.
@Madner, nasa opklada jos uvijek vazi nadam se? :mrgreen:

Kako fino Zeljko izmedju redova kaze da nece u koaliciju bez SDA ("ne pristajemo na matematicke koalicije"). Bice samo interesantne reakcije ublehara poput Brkana i Bajrovica, Suljaginih guznih havera. Hoce li krme debelo opet nosati zlatnu kasiku kroz grad? :)
Opklada naravno vazi, ja sam covjek od casti.

:D
sumirprimus

#16011 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by sumirprimus »

Banksy wrote:
Ne razumijem. Kakvu je sigurnost imao kad je izlazio iz sigurnosti, šta ga je to i gdje čekalo?
problem i je sto u ovoj drzavi niko nikog ne razumije, i sto sit gladnom ne vjeruje...
kakva ba prica o neizvjesnoj buducnosti,moralnim vertikalama a vec 20 ak godina na teretu svih nas s platama od 3 4 5 6 10 x K maraka...
neizvjesna buducnost je kad ti je plata 5 6 7 stoja,u kreditu si bar 3 4 stoje,imas djecu,zena ne radi i ostanes bez posla...
a sve ostalo je prodavanje magle,ubleha,demagogija,suplja...
komsic lijepo prica,... vecina njih,pricaju sto mi zelimo da cujemo ...
konkretna djela...nula bodova..krompircina...
po tom pitanju zk nije nista bolji ili gori od vecine politicara...
uostalom vrijeme ce pokazati...ima 4 god da pokaze sta zna...od price se ne zivi...
Opetja033

#16012 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Opetja033 »

madner wrote:
Opetja033 wrote:Kada sam prije vise od godinu dana govorio da je koalicija SDA - DF gotova stvar ovi dezurni DF ublehari ovdje su govorili kako lazem (ili nisu bili upoznati ili su svjesno lagali a prije ce biti ovo prvo, u njihovu odbranu) a dezurni salonski ljevicari na forumu (@Libero pronadji se :D ) nisu zeljeli da vjeruju. Pa sam to isto ponavljao koju sedmicu prije izbora i opet nevjerica.
@Madner, nasa opklada jos uvijek vazi nadam se? :mrgreen:

Kako fino Zeljko izmedju redova kaze da nece u koaliciju bez SDA ("ne pristajemo na matematicke koalicije"). Bice samo interesantne reakcije ublehara poput Brkana i Bajrovica, Suljaginih guznih havera. Hoce li krme debelo opet nosati zlatnu kasiku kroz grad? :)
Opklada naravno vazi, ja sam covjek od casti.

:D
Nisam ni sumnjao u tebe. :mrgreen:
VjecitiStudent

#16013 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by VjecitiStudent »

Može li posebna tema za opklade, ne mere se sve upratiti :oops:
madner

#16014 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by madner »

Jako je jednostavno, uglavnom ja dobijam jer imam insajderske informacije. :D
sumirprimus

#16015 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by sumirprimus »

ha,neko ce s nekim morat u koaliciju...
hdz i sda..i trazi se treci jeli?
daddy-kool

#16016 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by daddy-kool »

ima i varijanta bez sda.
MOSALJOZE

#16017 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by MOSALJOZE »

daddy-kool wrote:ima i varijanta bez sda.
Postoji,ali svaka koalicija sa 3+ stranaka je loša
Opetja033

#16018 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Opetja033 »

madner wrote:Jako je jednostavno, uglavnom ja dobijam jer imam insajderske informacije. :D
Imam i ja iz obje stranke. Lazu tebe ili mene vidjecemo. :mrgreen:

Nema jer je Komsic sam rekao da ga ne interesuju matematicke koalicije jer je drzavi potrebna stabilna i jaka vlada. Drugim rijecima: ne idemo u vlast bez SDA.

A ni matematicki se ne moze napraviti koalicija bez i SDA i DF-a.
joint union

#16019 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by joint union »

Opetja033 wrote:
madner wrote:Jako je jednostavno, uglavnom ja dobijam jer imam insajderske informacije. :D

Nema jer je Komsic sam rekao da ga ne interesuju matematicke koalicije jer je drzavi potrebna stabilna i jaka vlada. Drugim rijecima: ne idemo u vlast bez SDA.

Ti vjerujes SDA-u i DF-u istovremeno? :D
Opetja033

#16020 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Opetja033 »

joint union wrote:
Opetja033 wrote:

Ti vjerujes SDA-u i DF-u istovremeno? :D
Vjerujem svojim insajderima iz obje stranke. :)
Sitni privatnik, jbg... Valja biti dobar sa svima. :mrgreen:
Mister Yes

#16021 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Mister Yes »

sumirprimus wrote:ha,neko ce s nekim morat u koaliciju...
hdz i sda..i trazi se treci jeli?
Treći može biti i HDZ90.

Treba 50 ruku u Federalnom parlamentu
SDA 30
HDZ 15
HDZ90 5
=50
daddy-kool

#16022 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by daddy-kool »

[quote="Opetja033"

A ni matematicki se ne moze napraviti koalicija bez i SDA i DF-a.[/quote]

Tako sam nekako i ja pročitao situaciju, ali postoje problemi sa HDZ-DF odnosima i insistiranjem na donošenju zakona prije formiranja vlade. Postoji i guranje široke koalicije sda hdz sbb df, iz mz.
lua

#16023 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by lua »

"Pozivam DF i Željka Komšića da vidimo na koji način i kako možemo objediniti ideju socijaldemokratije u ovoj zemlji. Ali, imam samo jedan uslov: nemoj bit narandžast. Il si crven ili nisi!"

Dnevna doza Lagumdžijinih dubioza <3
madner

#16024 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by madner »

Necemo matamatiku koaliciju ne znaci da bilo koja koalicija koja ne skupi glasove nije validna, nego da program mora biti na prvom mjestu u svakom slucaju.

SDA je svakako na potezu.
Dino_noDi

#16025 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Dino_noDi »

Ako komsic misli glumiti ljevicu onda je pogrijesio naziv stranke. Moj glas je izdao jer ja nisam glasao za ljevicu, ja sam glasao za novu stranku nove promjene stranku centra
Post Reply