SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
- insomnia78
#16001 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Pa evo uhapsili su vec dvojicu povezanih sa ubistvom, uhapsili su osumnjicenog za ubistvo u Bihacu
Problem nije, toliko, u policiji nego u tuzilastvu i sudu
Uhapse oni ove sitne kriminalcice po sto puta al sta vrijedi kad ih tuzilac pusti isti dan a sud jedva osudi
Ove sitne kradje, pljacke, dzeparenje, razbojnistva se desavaju po citavom svijetu i nije ih uopste lako sprijeciti jos kad uzmes u obzir blage kazne za ove "nase"...
Uhapse oni ove sitne kriminalcice po sto puta al sta vrijedi kad ih tuzilac pusti isti dan a sud jedva osudi
Ove sitne kradje, pljacke, dzeparenje, razbojnistva se desavaju po citavom svijetu i nije ih uopste lako sprijeciti jos kad uzmes u obzir blage kazne za ove "nase"...
- japin_mutapi
- Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#16002 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Mafija i država i njeni razni nivoi vlasti su u simbiozi tj. potpomažu jedni druge.
Prioritetni zadatak policije je da štiti vlast od naroda, i da joj omoguči funkcionisanje bez problema ili sa što manje problema. Policija ne štiti narod od mafije, i sigurnost građana nije posao policije. To ako i kada rade, rade jer bi pogoršanje sigurnosne situacije i nedostatak reda i discipline, dovelo do anarhije i pobuna, koje bi ugrozile funkcionisanje vlasti, i njen opstanak.
Između mafije i vlasti postoje razni paktovi, prečutni dogovori i pravila ponašanja jednih prema drugima. Vlast i policija če krenuti na mafiju, tek onda kada mafija pređe crvenu liniju, kada počne da preuzima ovlasti i ingerencije države i time ugrozi funkcionisanje i postojanje vlasti.
Mafija uvijek teži da preraste okvire u kojima joj vlasti dozvoljavaju djelovanje, a vlast budno pazi da se to ne desi i reaguje kada ocijeni da je potrebno, tako da građanstvo i javnost imaju utisak da se vlasti bore protiv kriminala i brinu o njihovoj sigurnosti.Putem medija i propagande vlasti stvaraju privid sigurnosti i borbe protiv kriminala, a institucije vlasti, policija i sudstvo se bave posljedicama a ne uzrocima problema.
Imajuči sve ovo u vidu, ne treba da čudi što se vlast ponaša prema narodu kao prema neprijatelju, a prema mafiji blagonaklono. Oni su potrebni jedni drugima zbog lakše kontrole i manipulacije onima od kojih žive.
Oni su ujedinjeni i nastupaju zajedno, u jedinstvenom frontu protiv svojih neprijatelja, protiv građana i javnosti, protiv ljudi poštenih i radnih, protiv ČOVJEKA.
Prioritetni zadatak policije je da štiti vlast od naroda, i da joj omoguči funkcionisanje bez problema ili sa što manje problema. Policija ne štiti narod od mafije, i sigurnost građana nije posao policije. To ako i kada rade, rade jer bi pogoršanje sigurnosne situacije i nedostatak reda i discipline, dovelo do anarhije i pobuna, koje bi ugrozile funkcionisanje vlasti, i njen opstanak.
Između mafije i vlasti postoje razni paktovi, prečutni dogovori i pravila ponašanja jednih prema drugima. Vlast i policija če krenuti na mafiju, tek onda kada mafija pređe crvenu liniju, kada počne da preuzima ovlasti i ingerencije države i time ugrozi funkcionisanje i postojanje vlasti.
Mafija uvijek teži da preraste okvire u kojima joj vlasti dozvoljavaju djelovanje, a vlast budno pazi da se to ne desi i reaguje kada ocijeni da je potrebno, tako da građanstvo i javnost imaju utisak da se vlasti bore protiv kriminala i brinu o njihovoj sigurnosti.Putem medija i propagande vlasti stvaraju privid sigurnosti i borbe protiv kriminala, a institucije vlasti, policija i sudstvo se bave posljedicama a ne uzrocima problema.
Imajuči sve ovo u vidu, ne treba da čudi što se vlast ponaša prema narodu kao prema neprijatelju, a prema mafiji blagonaklono. Oni su potrebni jedni drugima zbog lakše kontrole i manipulacije onima od kojih žive.
Oni su ujedinjeni i nastupaju zajedno, u jedinstvenom frontu protiv svojih neprijatelja, protiv građana i javnosti, protiv ljudi poštenih i radnih, protiv ČOVJEKA.
- vješalica
#16003 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
insomnia78 wrote:Pa evo uhapsili su vec dvojicu povezanih sa ubistvom, uhapsili su osumnjicenog za ubistvo u Bihacu
i pušteni su nakon saslušanja
-
mg
#16004 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Bez drakonskog kaznjavanja povratnika u vršenju krivičnih djela, što se mene tiče policija ih ne mora ni hapsiti. Lično znam osobe koje imaju uslovne kazne, pa budu ponovno osuđene na uslov i tako 9 puta. Čovjek ima 9 uslova! I nikom ništa, hoda sa berettom za pasom ko dok holidej. I sad on napravi sranje, policija ga hapsi, ali se kroz pravosudje provlači. I nakon nekog vremena neće ni policija da se kači s njim, jer vide da samo sebi u stomak skaču. Bolje je u miru jesti čevape, i pisat kazne za parkiranja.
- salik79
#16005 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
japin_mutapi wrote:Mafija i država i njeni razni nivoi vlasti su u simbiozi tj. potpomažu jedni druge.
-
emko1234
#16006 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Neki dan u Avazu izašlo kako će one balave karine što su se popucale ispred Peoples-a dobiti mjesec dana istražnog dok se ne utvrdi krivica i dok tužilaštvo ne digne optužnicu. Ja danas u autu u Kulovića u pola 5, kad onaj jedan balavac s nekakvom ofajlom hoda Ferhadijom najnormalnije.insomnia78 wrote:Pa evo uhapsili su vec dvojicu povezanih sa ubistvom, uhapsili su osumnjicenog za ubistvo u Bihacu
Dok god je sudija košto je Azra Miletić, ništa se ovdje neće promjeniti.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#16007 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
ja sam vidio rastodera danas kod kastela cevabdzinice
bi mi lose nesto
bi mi lose nesto
- salik79
#16008 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Cojk nije kriv dok se ne dokaze drugacije

- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#16009 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
mene bi psiha unistila da sam to napravio
ne bih imao snage hodati po gradu
izgleda kome je vise dato od njega se vise i ocekuje
ne bih imao snage hodati po gradu
izgleda kome je vise dato od njega se vise i ocekuje
- salik79
#16010 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Sjecam se onog starijeg gospodina prije par godina sto je s Peugeotom 404, ili 405, pregazio curicu na Stupu. Covjek ni kriv ni duzan, optuznica nije ni podignuta - jer je bilo 0% njegove krivice, nije mogao zivjeti s tim i sebi je, na kraju, oduzeo zivot
A ove lole ko da su kera zgazile. 
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#16011 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
404 je bio ,sjecam se i ja toga....stariji covjek .....
- seoBIH
#16012 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Ma šta bi me uništilo. Danas deda od 100 godina na DEBELO CRVENO pješacima prelazi pješački. SREĆA da je vidljivost bila koliko toliko dobra pa smo se u sve tri trake svi uspjeli zaustaviti. Kako sam ga ja zadnji vidio, jer je dolazio sa lijeve strane a bio zaklonjen vozilima koja su bila ispred mene, zahvaljujuci refleksima i pracenju situacije uspio sam zakociti. DEBIL MI JE UZEO PAR GODINA ZIVOTA! Kada sam se ohladio, bilo bi mi zao samo jebenog auta, a njega ne! Šta da sam na sekundu spustio pogled, pogledao u reztrovizor i slicno?
Sto je najgore, na kraju ni da digne glavu, vec samo prelazi. Da me pece savjest? NE BI SIGURNO! Govno staro kojm je zivot na izmaku svjesno pokusava samouvbistvo.
Toliko na tu temu.
Sto je najgore, na kraju ni da digne glavu, vec samo prelazi. Da me pece savjest? NE BI SIGURNO! Govno staro kojm je zivot na izmaku svjesno pokusava samouvbistvo.
Toliko na tu temu.
-
Sociolog
#16013 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
mozda malo off, moderatori Izvinite.
Kakvu ljudi da ocekuju sliku, evo pocecu primjer, sa svojom generacijom..88-89... lik isao s nama u Medicinsku skolu, onda imao 2-3 pokusaja ubistva..kradje droga..radi u Operacionom bloku na Klinickom centru...ja koji sam se citav zivot trudio.. ne mogu da nadjem ni da konobarisem..a takvih je hiljade, i hiljade ljudi, i situacija...gadi mi se život ovdje, jednostavno...+ u pravu su ovi ljudi za pješački prelaz 80% ljudi kad prelazi ne gleda jel zeleno ili crveno.... kazu da je od 2007 povećan broj opojnih sredstava u Sarajevu za 20-25 %... hiljade hiljade ljudi su socijalni slučajevi...
nedavno, prije desetak dana Opština Centar raspisala konkurs za volontere 6 volontera...preko 80 ljudi se prijavilo

Kakvu ljudi da ocekuju sliku, evo pocecu primjer, sa svojom generacijom..88-89... lik isao s nama u Medicinsku skolu, onda imao 2-3 pokusaja ubistva..kradje droga..radi u Operacionom bloku na Klinickom centru...ja koji sam se citav zivot trudio.. ne mogu da nadjem ni da konobarisem..a takvih je hiljade, i hiljade ljudi, i situacija...gadi mi se život ovdje, jednostavno...+ u pravu su ovi ljudi za pješački prelaz 80% ljudi kad prelazi ne gleda jel zeleno ili crveno.... kazu da je od 2007 povećan broj opojnih sredstava u Sarajevu za 20-25 %... hiljade hiljade ljudi su socijalni slučajevi...
nedavno, prije desetak dana Opština Centar raspisala konkurs za volontere 6 volontera...preko 80 ljudi se prijavilo
- gnjev
#16014 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Ma govna smo mi ko ljudi . Prelijepa drzava naseljena kretenima .
- jao_situacije
#16015 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Vidio ga ja prošle sedmice hoda Ferhadijom mrtav hladan i priča sam sa sobom... i to je drugi ili treći put da ga vidim kako sam sa sobom pričaBlack swan wrote:ja sam vidio rastodera danas kod kastela cevabdzinice
bi mi lose nesto
pokušava se izvući da je lud ?!
- Ljakan
#16016 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Kako znas da ne prica na mobitel preko slusalica?jao_situacije wrote:Vidio ga ja prošle sedmice hoda Ferhadijom mrtav hladan i priča sam sa sobom... i to je drugi ili treći put da ga vidim kako sam sa sobom pričaBlack swan wrote:ja sam vidio rastodera danas kod kastela cevabdzinice
bi mi lose nesto
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#16017 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Meni je jedno dijete tako oduzelo par godina života. Hamša se zapričala sa jaranicom i kutijom drine u ruci ispred haustora, dijete se za sekundu našlo pod autom. Ja sam išla cca. 40 na sat, ali su me spasile kočnice auta, jer mi auto koči, nema dalje. Da je ne dao Bog bilo drugačije, bez obzira na malu brzinu, dijete bi bilo, u najmanju ruku, ozbiljno povrijeđeno, a ja ne znam kako bih sa tim živjela. Onda se kao prepala, pa kao drhti i šuti i gleda me. NIsam imala snage u tom šoku ništa da joj kažem.seoBIH wrote: DEBIL MI JE UZEO PAR GODINA ZIVOTA! Kada sam se ohladio, bilo bi mi zao samo jebenog auta, a njega ne! Šta da sam na sekundu spustio pogled, pogledao u reztrovizor i slicno?![]()
Toliko na tu temu.
- jao_situacije
#16018 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Najviše volim kad ovako postave pitanjeLjakan wrote:Kako znas da ne prica na mobitel preko slusalica?jao_situacije wrote:Vidio ga ja prošle sedmice hoda Ferhadijom mrtav hladan i priča sam sa sobom... i to je drugi ili treći put da ga vidim kako sam sa sobom pričaBlack swan wrote:ja sam vidio rastodera danas kod kastela cevabdzinice
bi mi lose nesto
Jel ti to kockoglavi jaran pa ga braniš po forumu
Jebem ga ja kad moram crtati sve...
Hodam ulicom Ferhadija (broj ne znam), bilo je kasno popodne, puhao je blagi vjetar smjer S-I u trenutku približavanja vjerskom objektu Katedrala u blizini Centrotours prodajnog mjesta prošao sam pored lica S.R. na udaljenosti od 15 cm pri čemu sam se zagledao u vrhunski primjer teleće glave tupavog pogleda. U datom trenutku sam čuo nekakvo mrmljanje lica S.R. koji mi je uputio pogled koji se na ulici u žargonu tumači "šta hoš ?!". Nastavio sam svojim putem u pravcu J-Z sa blagim osjećajem čuđenja i žalosti zbog činjenice da sa takvim kretenoidima dijelim životni prostor poznatiji kao Sarajevo.
- supercali
#16019 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
samo sto nisu probali na balavcu u bmw-u nego u zujevini u restoranu u kome su bile valjda i neke glavesine i onih silnih undptf policija europehrasno38 wrote:Probali pa ostali bez posla prije puno godina....hebi ga demokratski odnos prema kriminalcima!!!Ridjobrki wrote:Znate šta mene čudi?
Čudi me da policajci tako mirno ovo sve prihvataju i da nema nikakvog artikuliranog glasa koji bi tražio malo veća ovlaštenja u postupanju sa prekršiteljima zakona. Okej, ljudska prava, cvijeće-drveće ali u slučaju kao što je ovaj iz primjera sa balavcem u E46 ja sam totalno za to da se policajcu da ovlaštenje da mamlazu razvali žvalje u ime zaštite digniteta pravne države.
U momentu kad odbiješ suradnju sa policijskim službenikom, kad mu uputiš psovku ili šta slično - momentalna suspenzija određenih ljudskih prava i Bog te veselio.
- Ljakan
#16020 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Pricas na pamet, nisi siguran a govoris ko da si 1000% siguran.Doticni mi nije prijatelj a sve i da jest i da je napravio to sto je ovaj napravio bi osudio i ne samo prijatelja nego i brata rođenog.I ako ti neko postavi pitanje ne moras ko bik na crveno da letis,udahni dobro,opusti se necu ti nista,samo pitam.jao_situacije wrote: Jebem ga ja kad moram crtati sve...
Hodam ulicom Ferhadija (broj ne znam), bilo je kasno popodne, puhao je blagi vjetar smjer S-I u trenutku približavanja vjerskom objektu Katedrala u blizini Centrotours prodajnog mjesta prošao sam pored lica S.R. na udaljenosti od 15 cm pri čemu sam se zagledao u vrhunski primjer teleće glave tupavog pogleda. U datom trenutku sam čuo nekakvo mrmljanje lica S.R. koji mi je uputio pogled koji se na ulici u žargonu tumači "šta hoš ?!". Nastavio sam svojim putem u pravcu J-Z sa blagim osjećajem čuđenja i žalosti zbog činjenice da sa takvim kretenoidima dijelim životni prostor poznatiji kao Sarajevo.
- jao_situacije
#16021 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Prošao sam 15 cm od njega vidio bi slušalice, gledao sam u njega barem 30 sekundi jer me zanimalo da li je to baš on..Ljakan wrote:Pricas na pamet, nisi siguran a govoris ko da si 1000% siguran.Doticni mi nije prijatelj a sve i da jest i da je napravio to sto je ovaj napravio bi osudio i ne samo prijatelja nego i brata rođenog.I ako ti neko postavi pitanje ne moras ko bik na crveno da letis,udahni dobro,opusti se necu ti nista,samo pitam.jao_situacije wrote: Jebem ga ja kad moram crtati sve...
Sad što to tebi smeta nije moj problem, drugi put ga vidim u gradu da mrmlja nešto i zijeva ustima dok hoda Ferhadijom, baš me briga šta radi... ali ako pokušava da izlevati sud može mu se obiti o glavu ako sudija zatraži dodatno vještačenje čisto informativno
- seoBIH
#16022 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Djecu mogu inekako razumjeti i sigurno mi ne bi bilo svejedno, te sam uvijek oprezan kada ih ugledam, jer njihovi potezi su nepredvidljivi. No problem nastane kada prdonja sa 80 i kusur godina ne obraca paznju na druge, SVJESNO! Ako svi stoje vec 5-6 sekundi, zasto on mora da prelazi? Totalno izazivanje srece.KatarinaKosaca wrote:Meni je jedno dijete tako oduzelo par godina života. Hamša se zapričala sa jaranicom i kutijom drine u ruci ispred haustora, dijete se za sekundu našlo pod autom. Ja sam išla cca. 40 na sat, ali su me spasile kočnice auta, jer mi auto koči, nema dalje. Da je ne dao Bog bilo drugačije, bez obzira na malu brzinu, dijete bi bilo, u najmanju ruku, ozbiljno povrijeđeno, a ja ne znam kako bih sa tim živjela. Onda se kao prepala, pa kao drhti i šuti i gleda me. NIsam imala snage u tom šoku ništa da joj kažem.seoBIH wrote: DEBIL MI JE UZEO PAR GODINA ZIVOTA! Kada sam se ohladio, bilo bi mi zao samo jebenog auta, a njega ne! Šta da sam na sekundu spustio pogled, pogledao u reztrovizor i slicno?![]()
Toliko na tu temu.
- Mračajski proto
#16023 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
ŽELIMO OKUPACIJU I SPAS
- Ljakan
#16024 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Sta mi bolan smeta pitam te normalno pitanje jer sam i sam milion puta konto da neko sam sa sobom a kad priđem na metar vidim malu jel na blutut slusalicu u uhujao_situacije wrote:Prošao sam 15 cm od njega vidio bi slušalice, gledao sam u njega barem 30 sekundi jer me zanimalo da li je to baš on..Ljakan wrote:Pricas na pamet, nisi siguran a govoris ko da si 1000% siguran.Doticni mi nije prijatelj a sve i da jest i da je napravio to sto je ovaj napravio bi osudio i ne samo prijatelja nego i brata rođenog.I ako ti neko postavi pitanje ne moras ko bik na crveno da letis,udahni dobro,opusti se necu ti nista,samo pitam.jao_situacije wrote: Jebem ga ja kad moram crtati sve...
Sad što to tebi smeta nije moj problem, drugi put ga vidim u gradu da mrmlja nešto i zijeva ustima dok hoda Ferhadijom, baš me briga šta radi... ali ako pokušava da izlevati sud može mu se obiti o glavu ako sudija zatraži dodatno vještačenje čisto informativno
- jao_situacije
#16025 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Nije imao slušalicu, prvi put je mahao i rukomLjakan wrote: Sta mi bolan smeta pitam te normalno pitanje jer sam i sam milion puta konto da neko sam sa sobom a kad priđem na metar vidim malu jel na blutut slusalicu u uhu