Fudbalski klubovi iz BiH - stare sezone

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
JOINT_1921
Vozim: odlično

#1601 Re: Fudbal u BiH od 1992. godine

Post by JOINT_1921 »

burek_in_space wrote:
Da bi bio relevantan sagovornik, morash shvatiti da inspekciju treba da zaboli ona stvar koliko ko ima na rachunu, jer ako mogu jedni na rate da placaju, mogu i drugi. To je stvar ekonomisanja unutar kluba/firme, i da li se isplati odjednom iskeshirati 2, 3, 50 hiljada ili uplacivati na rate, a sa ostalim parama raditi i zaradjivati dalje.
Daj ne budi smijesan, niko ovdje nije relevantan sagovornik jer svi pisemo iza nickova... ;) Drugo, nije inspekcija nego savez... Trece, JThomas je to fino objasnio i ja se slazem s tim, pa evo:
Kao što ti i sud u krivičnom postupku može odobriti odgođeno i obročno plaćanje novčane kazne s obzirom na imovno stanje, k'o što ti može i odrediti novčanu kaznu u skladu sa imovnim stanjem, k'o što ti može dodijeliti advokata ako si lošeg imovnog stanja, a ne može ako si dobrog, k'o što te može osloboditi paušala na kraju postupka ako si lošeg imovnog stanja a ne može ako si dobrog...i sve je to tako u cijelom svijetu. samo za vas je normalno da se kurčite milionima, pripremama, pojačanjima, spuštate drugima da nemaju za vode, "pišate po sirotinji" sa avatara, a ovamo tražite obročnu otplatu par desetina hiljada. džaba milioni ako ostaneš fukara u duši.
LSD

#1602 Re: Fudbal u BiH od 1992. godine

Post by LSD »

dno_selimovic wrote:
todd_smith wrote:te]

Daj izjave za ovo.Ne bi bilo tesko naci posto je na sva zvona.
http://www.klix.ba/sport/nogomet/edis-k ... /140303071
ili u prevodu : Kmee kmeee, samo nas kontrolišu, a druge ništa :lol: :lol:

Sad se ispostavlja da je ovaj klovn Kusta veci pateticar nego sam Dino.
burek_in_space

#1603 Re: Fudbal u BiH od 1992. godine

Post by burek_in_space »

JOINT_1921 wrote:
burek_in_space wrote:
Da bi bio relevantan sagovornik, morash shvatiti da inspekciju treba da zaboli ona stvar koliko ko ima na rachunu, jer ako mogu jedni na rate da placaju, mogu i drugi. To je stvar ekonomisanja unutar kluba/firme, i da li se isplati odjednom iskeshirati 2, 3, 50 hiljada ili uplacivati na rate, a sa ostalim parama raditi i zaradjivati dalje.
Daj ne budi smijesan, niko ovdje nije relevantan sagovornik jer svi pisemo iza nickova... ;) Drugo, nije inspekcija nego savez... Trece, JThomas je to fino objasnio i ja se slazem s tim, pa evo:
Kao što ti i sud u krivičnom postupku može odobriti odgođeno i obročno plaćanje novčane kazne s obzirom na imovno stanje, k'o što ti može i odrediti novčanu kaznu u skladu sa imovnim stanjem, k'o što ti može dodijeliti advokata ako si lošeg imovnog stanja, a ne može ako si dobrog, k'o što te može osloboditi paušala na kraju postupka ako si lošeg imovnog stanja a ne može ako si dobrog...i sve je to tako u cijelom svijetu. samo za vas je normalno da se kurčite milionima, pripremama, pojačanjima, spuštate drugima da nemaju za vode, "pišate po sirotinji" sa avatara, a ovamo tražite obročnu otplatu par desetina hiljada. džaba milioni ako ostaneš fukara u duši.
Shta navijachi rade, tj. da li "pishaju po sirotinji" ili ne, nije stvar ni Suda ni Saveza, Klub odnosno firma je jedno, a oni su drugo.
Uostalom - dabogda i vama doshao investitor finansijski jak, pa da vidim kako cete podrzhavati ove duple arshine. Od srca vam zhelim, majke mi.
Kemal Malovčić

#1604 Re: Fudbal u BiH od 1992. godine

Post by Kemal Malovčić »

Ja im želim da im marka više nikad u klub ne uđe.
JOINT_1921

#1605 Re: Fudbal u BiH od 1992. godine

Post by JOINT_1921 »

Vasa "firma" je likvidna sa znacajnim financijskim sredstvima tako da ne vidim zasto bi vam bilo odobreno obrocno placanje...

Kemice uci ce vec u subotu hiljade maraka... :kiss:
burek_in_space

#1606 Re: Fudbal u BiH od 1992. godine

Post by burek_in_space »

JOINT_1921 wrote:Vasa "firma" je likvidna sa znacajnim financijskim sredstvima tako da ne vidim zasto bi vam bilo odobreno obrocno placanje...

Kemice uci ce vec u subotu hiljade maraka... :kiss:
Taman da ima 100 miliona na rachunu, opet nije stvar Saveza na koji nachin zheli FK Sarajevo da plati kaznu, jer mozhda vishe odgovara obrochna otplata u odnosu na otplatu odjednom.
Sve je to stvar finansija i rachunovodstva, ali poshto ti ostrashcenost ne dozvoljava da vidish dalje od svog nosa, necu dalje nastavljati ovu besmislenu polemiku.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#1607 Re: Fudbal u BiH od 1992. godine

Post by Velkoski »

Kemal Malovčić wrote:Ja im želim da im marka više nikad u klub ne uđe.
Da se raspadnu. Amin.

Vraća im se sve polahko kol'ko ja vidim ionako, karma je jebena stvar. 8-)
Max Bunker

#1608 Re: Fudbal u BiH od 1992. godine

Post by Max Bunker »

JThomas wrote:
lerdi wrote:
Pa ovaj član je sam po sebi apsurdan. Kako će se uopšte izdati radna dozvola ako u članu 79. tog istog zakona piše da se radna dozvola izdaje:
"e) profesionalnim sportistima ili sportskim radnicima koji na osnovu valjano zaključenog ugovora rade u BiH;"
a u članu 81. piše:
"(1) Ugovor o radu ili drugi odgovarajući ugovor sa strancem poslodavac ne može zakljuĉiti prije nego što je strancu odobren privremeni boravak."

Ti kažeš da je zakonom sve tačno precizirano jel tako? E pa ja tebe pitam kako će se dati strancu radna dozvola ako ugovor na osnovu kojeg mu se daje ta ista radna dozvola nije valjan jer nema odobren privremeni boravak. Valjda je služba morala ukazati na to prilikom traženja radne dozvole. Dakle predaš ugovor od Jarnija u svrhu dobijanja radne dozvole, a oni ti vrate i kažu da se vratiš tek kad predaš za privremeni boravak.

Mislim ti si prvi rekao da je zakonom tačno precizirano, a evo vidimo da se u tom istom zakone ne zna ko pije a ko plača. Uz to dodaj malo javašluka u radu institucija i dobijemo to što smo dobili.
član 79. samo govori da se taj osnov ne računa u kvotu radnih dozvola, tj. da ti ne mogu odbiti izdati radnu dozvolu za fudbalera stranca zato što ih je te godine već namirena kvota. a za druge poslove mogu.

inače ni uz zahtjev za radnu ni uz zahtjev za boravišnu se zaista ne prilaže ugovor o radu.
Druze @JThomas bez ikakve zelje da govorim o konkretnom slucaju koji se nama desio u Zenici, znajuci da si ti zavrsio pravo (a i ja sam), zelim samo da kazem da, haman, pa niko ziv ne zna sta se prvo vadi boravisna ili radna. Znam kada sam isao na sud da vadim uvjerenje za jarana da su mi tada rekli da ide prvo boravisna pa radna. Onda kada sam to rekao jaranu, on je u mom prisustvu nazvao Ministarstvo gdje su rekli da ide radna pa boravisna pa kada je otisao da preda svu potrebnu dokumentaciju, rekli su mu da ide prvo boravisna pa radna :-)
Ja koliko se sjecam zakona (nemam sada vremena da ga trazim), procedura je negdje na "pola puta" tj., donosis dokaze da si preda jedno, da bi mogao dobiti drugo.
Po logici, valjda prvo prijavim svoj boravak pa onda trazim posao (odnosno, radnu dozvolu).
JOINT_1921

#1609 Re: Fudbal u BiH od 1992. godine

Post by JOINT_1921 »

Woole Triwunovich wrote:
Da se raspadnu. Amin.

Nakon ovog kola padate na 5 mjesto i do kraja ce biti borba za Evropu... Amin

Image
ultima_palabra

#1610 Re: Fudbal u BiH od 1992. godine

Post by ultima_palabra »

Woole Triwunovich wrote:
Da se raspadnu. Amin.

Pa prema raji sa infa, raspadamo se svake godine po 5 puta :D

A vi ste tek najebali ako ima karme :)
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#1611 Re: Fudbal u BiH od 1992. godine

Post by Velkoski »

ultima_palabra wrote:A vi ste tek najebali ako ima karme :)
Svakako, svakako. 8-)
Charuga
Globalni moderator

#1612 Re: Fudbal u BiH od 1992. godine

Post by Charuga »

Trajno je banovan forumas sa nickom @dino_selimovic. Neću dozvoliti da, radi jednog forumaša, koji je uz to još i frišak sa nickom tema ode u neku stvar.

Nađi novi nick pa se vrati.
JOINT_1921

#1613 Re: Fudbal u BiH od 1992. godine

Post by JOINT_1921 »

Ja ne smijem pisati, da me ovaj ciji je nick ne skonta... :D Ne vadi se, pacijenti su to vasi...
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#1614 Re: Fudbal u BiH od 1992. godine

Post by mali_milojica »

Novi nadimak
PRavnici sa Koseva
:D
Havatar

#1615 Re: Fudbal u BiH od 1992. godine

Post by Havatar »

.
Alkos

#1616 Re: Fudbal u BiH od 1992. godine

Post by Alkos »

ultima_palabra wrote:
Alkos wrote:Vi ste tu ispali kolateralna šteta, jer se potrefilo da ste baš tada igrali sa nama. Meta se znala! Onaj ko je poslao inspekciju slao je s namjerom da nas sjebe.
CIA, snajka, CIA... upropastili su pola sveta :izet:

Šta kažete, gledali imate li grb u prostorijama... vama i još nekih 10.000 pravnih lica u državi :D
Hej, "rodjeni" Sarajlija :mrgreen:, iskreno, misliš li da bi ovi igrači Čelika najebali da se po medijima nije digla onakva frka? Bi, al' u kurcu!!

Koliko je stranaca igralo u ovoj ligi bez ikakvih jebenih papira, ovo je prvi slučaj gdje je izrečena ovakva vrsta kazne. Jašta su nego kolateralna šteta. :wink:
JThomas

#1617 Re: Fudbal u BiH od 1992. godine

Post by JThomas »

lerdi wrote:
JThomas wrote:zašto bi to neko radio, plaćao silne takse ako to ne namjerava zaključiti ugovor o radu? i ako neko to uradi pa ga otkriju, biće kažnjen. ali zaista nema smisla. ako neko hoće neku mutnu radnju - svakako mu nije u interesu da dvjema državnim službama dostavi sve moguće podatke za tu osobu (u ministarstvo sigurnosti moraš i otići da te vide, ne može predati neko drugi za tebe).

a ovo sad ode već u imigracijsku politiku države. savršenog zakona nema, ali svakako nije nejasan u dijelu da li se uopšte pribavlja boravišna dozvola, a vi niste nikako bili predali. onaj ko se time bavi bi trebao znati kako stvari idu. a ako ne zna - okrene tri telefona za 10 minuta i sazna. ali ne, lakše je bombati da je cijeli svijet protiv vas.
Pa zašto bi neko dobio dozvolu za rad ako bez boravišne ne može raditi? To je nonsens. Uzimaš pare i daješ dozvolu sa kojom se ne može ništa uraditi. Valjda je logično da prekontrolišeš da li postoji odobrenje o privremnom boravku za lice kojem se traži radna dozvola te ukoliko ne postoji obavjestiš onoga ko je tražio radnu dozvolu da mora završiti prvo boravišnu. Ili završavaš i jedno i drugo paralelno. Za šta primaju platu u tim službama? Ako je ovdje sve regulisano onako kako treba, po tebi, onda se pitam kako je u onim poljima gdje nije regulisano. Ovdje se ipak radi o javašluku i namjeri da se uzmu pare što je slučaj u mnogim službama diljem naše lijepe države. Čak me ne bi čudilo da oni i nemaju bazu stranaca koji im borave ovdje jer me više ništa ne čudi.
prva varijanta ti je bila da nije bilo propusta na vašoj strani. onda si vidio da vaš direktor priznaje da jeste, bilo je da u zakonu nigdje ne piše da se mora vaditi i boravišna. kad si vidio da ipak piše, sad smo na terenu u kojem bi smjeru trebalo izmijeniti zakon. ista taktika k'o i kod dine - ništa nije ostalo od originalnog saopštenja da nije vjerodostojno demantovano, a on samo to ignoriše, mijenja patke i ponaša se k'o da je sve vrijeme sve u pravu.

i još mi stavljaš u usta da ja govorim da je zakon dobar. ti meni pričaš da ne valja, danas se upoznaješ s ovom problematikom i to iz jednog jedinog razloga - što ti je bezgrešni idol uhvaćen u propustu i laži. a ja s njom deveram non stop.
jeza u ledja

#1618 Re: Fudbal u BiH od 1992. godine

Post by jeza u ledja »

Bogami si u pravu. Dino se provalio samo tako, prikrivajuci vlastitu gresku, tj. ljudi koji su vec za to zaduzeni, mada sad kruzi prica kako ovo ima veze sa ne-udarenim pecatima u pasose prilikom povratka iz Tr. Osim ako ovo nije dijabolicna taktika da se pritisak na igrace zbog poraza prebaci na savez, drzavu i komplikovanu birokraciju.

No to ne mijenja cinjenicu da se zakon sprovodi selektivno, i da su odredjeni klubovi sa vecim uticajem zasticeni od ovakvih "inspekcija". Povjerovacu da to nije tako ako bi neko naveo da se ova inspekcija ikada desila recimo Zeljeznicaru. A da je Premijerka puna igraca sa nesredjenim papirima govori upravo ova situacija sa Celikovim igracima.
ultima_palabra

#1619 Re: Fudbal u BiH od 1992. godine

Post by ultima_palabra »

Pa to ja govorim od početka.

Uprava FK Sarajevo optužuje nadležne da ne rade svoj posao... a zanimljivo je da su eksplodirali upravo kada su službe radile svoj posao, a oni nisu :-)
ultima_palabra

#1620 Re: Fudbal u BiH od 1992. godine

Post by ultima_palabra »

Alkos wrote:
ultima_palabra wrote:
Alkos wrote:Vi ste tu ispali kolateralna šteta, jer se potrefilo da ste baš tada igrali sa nama. Meta se znala! Onaj ko je poslao inspekciju slao je s namjerom da nas sjebe.
CIA, snajka, CIA... upropastili su pola sveta :izet:

Šta kažete, gledali imate li grb u prostorijama... vama i još nekih 10.000 pravnih lica u državi :D
Hej, "rodjeni" Sarajlija :mrgreen:, iskreno, misliš li da bi ovi igrači Čelika najebali da se po medijima nije digla onakva frka? Bi, al' u kurcu!!

Koliko je stranaca igralo u ovoj ligi bez ikakvih jebenih papira, ovo je prvi slučaj gdje je izrečena ovakva vrsta kazne. Jašta su nego kolateralna šteta. :wink:
Pa maloprije ljudi iz Zenice govore da je ovo redovna pojava kod njih, da su već najebali neki rukometaši i košarkašice... ali jebat ga, lakše je vjerovati da je sve zavjera ;-)
jeza u ledja

#1621 Re: Fudbal u BiH od 1992. godine

Post by jeza u ledja »

ultima_palabra wrote:Pa maloprije ljudi iz Zenice govore da je ovo redovna pojava kod njih, da su već najebali neki rukometaši i košarkašice.. ali jebat ga, lakše je vjerovati da je sve zavjera ;-)
Da li su ikad na ovaj nacin legitimisani igraci Zeljeznicara?
Charuga
Globalni moderator

#1622 Re: Fudbal u BiH od 1992. godine

Post by Charuga »

To morate pitati nekoga iz kluba, sumnjam da iko od navijača može odgovoriti na to pitanje.
JThomas

#1623 Re: Fudbal u BiH od 1992. godine

Post by JThomas »

Max Bunker wrote:
Druze @JThomas bez ikakve zelje da govorim o konkretnom slucaju koji se nama desio u Zenici, znajuci da si ti zavrsio pravo (a i ja sam), zelim samo da kazem da, haman, pa niko ziv ne zna sta se prvo vadi boravisna ili radna. Znam kada sam isao na sud da vadim uvjerenje za jarana da su mi tada rekli da ide prvo boravisna pa radna. Onda kada sam to rekao jaranu, on je u mom prisustvu nazvao Ministarstvo gdje su rekli da ide radna pa boravisna pa kada je otisao da preda svu potrebnu dokumentaciju, rekli su mu da ide prvo boravisna pa radna :-)
Ja koliko se sjecam zakona (nemam sada vremena da ga trazim), procedura je negdje na "pola puta" tj., donosis dokaze da si preda jedno, da bi mogao dobiti drugo.
Po logici, valjda prvo prijavim svoj boravak pa onda trazim posao (odnosno, radnu dozvolu).
prvo radna, pa boravišna.

ima jedan moj post od prije jedno 4 godine (naravno nevezan za želju i sarajevo) u kojem sam baš napisao da se to iz teksta tada važećih zakona ne može skontati, ali praksa je i tad bila takva. od tad je to malo novelirano i pojašnjeno. radnu vadiš dok si na bezviznom boravku, ustvari vadi je poslodavac jer ona glasi, osim na čovjeka i na konkretnog poslodavca i konkretno radno mjesto. sa radnom (i još 10ak papira) ideš u ministarstvo sigurnosti da vadiš boravišnu.
lerdi

#1624 Re: Fudbal u BiH od 1992. godine

Post by lerdi »

JThomas wrote:
lerdi wrote:
JThomas wrote:zašto bi to neko radio, plaćao silne takse ako to ne namjerava zaključiti ugovor o radu? i ako neko to uradi pa ga otkriju, biće kažnjen. ali zaista nema smisla. ako neko hoće neku mutnu radnju - svakako mu nije u interesu da dvjema državnim službama dostavi sve moguće podatke za tu osobu (u ministarstvo sigurnosti moraš i otići da te vide, ne može predati neko drugi za tebe).

a ovo sad ode već u imigracijsku politiku države. savršenog zakona nema, ali svakako nije nejasan u dijelu da li se uopšte pribavlja boravišna dozvola, a vi niste nikako bili predali. onaj ko se time bavi bi trebao znati kako stvari idu. a ako ne zna - okrene tri telefona za 10 minuta i sazna. ali ne, lakše je bombati da je cijeli svijet protiv vas.
Pa zašto bi neko dobio dozvolu za rad ako bez boravišne ne može raditi? To je nonsens. Uzimaš pare i daješ dozvolu sa kojom se ne može ništa uraditi. Valjda je logično da prekontrolišeš da li postoji odobrenje o privremnom boravku za lice kojem se traži radna dozvola te ukoliko ne postoji obavjestiš onoga ko je tražio radnu dozvolu da mora završiti prvo boravišnu. Ili završavaš i jedno i drugo paralelno. Za šta primaju platu u tim službama? Ako je ovdje sve regulisano onako kako treba, po tebi, onda se pitam kako je u onim poljima gdje nije regulisano. Ovdje se ipak radi o javašluku i namjeri da se uzmu pare što je slučaj u mnogim službama diljem naše lijepe države. Čak me ne bi čudilo da oni i nemaju bazu stranaca koji im borave ovdje jer me više ništa ne čudi.
prva varijanta ti je bila da nije bilo propusta na vašoj strani. onda si vidio da vaš direktor priznaje da jeste, bilo je da u zakonu nigdje ne piše da se mora vaditi i boravišna. kad si vidio da ipak piše, sad smo na terenu u kojem bi smjeru trebalo izmijeniti zakon. ista taktika k'o i kod dine - ništa nije ostalo od originalnog saopštenja da nije vjerodostojno demantovano, a on samo to ignoriše, mijenja patke i ponaša se k'o da je sve vrijeme sve u pravu.

i još mi stavljaš u usta da ja govorim da je zakon dobar. ti meni pričaš da ne valja, danas se upoznaješ s ovom problematikom i to iz jednog jedinog razloga - što ti je bezgrešni idol uhvaćen u propustu i laži. a ja s njom deveram non stop.
O čemu ti pričaš? Ja propusta na našoj strani ne vidim. Ako normalno razmišljaš, a ne ostraščeno, onda dođeš do zaključka da je neko u tom jebenom ministarstvu morao pogledati i primjetiti da osoba za koje se traži radna dozvola nema odobren privremeni boravak. Kako je propust bilo koga u klubu to što su im izdali dozvole sa kojim ovi mogu obrisati guzicu? Pa valjda u tom ministarstvu neko prima platu da zaprimi zahtjev, prekontroliše sve vezano za tog čovjeka i firmu, te ukoliko nešto fali obavjesti stranku o tome. Bar bi trebalo da prilikom izdavanja kažu "Gospodo evo vam ove dozvole ali vam one ništa ne vrijede dok ne završite boravišne dozvole". Posebno jer te dozvole dobro koštaju.

Ti si rekao da nema idealnog zakona, sa čim se mogu složiti čisto jer ništa idealno ne postoji, ali postoje zakoni koji jako dobro definišu određene oblasti i gdje nema mogučnosti za proizvoljno tumačenje istih. Dalje tvrdiš da nije nejasan, a zakon je u najmanju ruku konfuzan. Pa dovoljno ti je to što nigdje ne piše da za izdavanje radne treba imati boravišnu, a bez boravišne ti radna po tom istom zakonu ne vrijedi. Izvlačiš neke priče o kvotama a u zakonu uopšte nije tako definisano već se ugovor spominje kao uslov za izdavanje vize profesionalnim sportistima koji opet da bi potpisali taj ugovor moraju imati boravišnu dozvolu.

Ja nikog ne ideliziram, jer bezgrešnih nema i nikad ih neće biti, već mi je puna kapa javašluka u čitavoj ovoj državi. Brate neko dadne 15000 KM za radne dozvole a ti mu ne kažeš da sa njima ne može ništa. Pa to je vrhunac bezubrazluka i javašluka.
Max Bunker

#1625 Re: Fudbal u BiH od 1992. godine

Post by Max Bunker »

JThomas wrote:
Max Bunker wrote:
prvo radna, pa boravišna.

ima jedan moj post od prije jedno 4 godine (naravno nevezan za želju i sarajevo) u kojem sam baš napisao da se to iz teksta tada važećih zakona ne može skontati, ali praksa je i tad bila takva. od tad je to malo novelirano i pojašnjeno. radnu vadiš dok si na bezviznom boravku, ustvari vadi je poslodavac jer ona glasi, osim na čovjeka i na konkretnog poslodavca i konkretno radno mjesto. sa radnom (i još 10ak papira) ideš u ministarstvo sigurnosti da vadiš boravišnu.
:thumbup:
Nije da mi treba ali fino je imati i tu informaciju. Znam da je bilo totalna konfuzija sta prvo ide (pa cak ni ovi u administraciji nisu bas bili sigurni) a meni bas nesto ni na kraj pameti nije bilo da sam dalje trazim i istarzujem. Uglavnom, hvala ti :)
Post Reply