ne jebu mene pretpostavke nikakve, ti si rekao da covjek nema cime kontati, jer da ima ne bi radio kao dostavljac. sta reci o tvojoj glupoj izjavi? a ja nisam rekao da si ti glup lik, imas dosta znanja o nekim stvarima al brate dragi imati takve izljeve kompleksa il cega vec, mozda je i zajebancija al daj onda da se svi nasmijemo . ne vodim raspravesorcerer wrote:ne ljutim se ja uopste ,pogotovo na pixele, jer su nestvarni....opet te jebu prepostavke...pretpostavka je majka svih zajeba .
nemam se ja cim pohvaliti niti se hvalim .nisam nikad rekao da sam pametan ,ima pametnijih od mene dosta ,ja sam samo realan i iskren i ginem uvijek za ono sto znam da sam u pravu.citiraj mi gdje sam se hvalio necim ili rekao da sam pametan molim te .
Sta vas najvise nervira kod vozaca
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- Matijevic_Vlado
- Location: Da sam prazna glava, potpuno zdrava, ne bih više ništa učio za badava..
#1601 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
- sorcerer
#1602 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
ja sam to rekao u sali ,ali izjava nije glupa vec na zalost istina....promisli malo u cemu smo pricali pa ti mozda bude jasnije zasto sam to napisao.a stoc sam spomenuo jednom ranije jer se pricalo da treba nekome izgrebat auto i slicno,a posto je auto stvar i nije kriv ako papak parkira negdje ili zagradi nekoga onda treba vozaca upozoriti ,ali posto to ne pali ,stoc u glavu pali sigurno.i da ,nerviraju me misevi koji me ne poznaju ili me povrsno poznaju kroz neke price pa se jave na forumu da mi kazu kako ja imam komplekse ili sam glup,seljak i slicno,a uzivo su manji od makovog zrna.
- Matijevic_Vlado
- Location: Da sam prazna glava, potpuno zdrava, ne bih više ništa učio za badava..
#1603 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ma ja, upravu si. tebe nerviraju jer te ne poznaju a uzivo su manji od makovog zrna.
- sorcerer
-
goran16v
#1605 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ne znam gdje da postavim sta sam primjetio, nije bas za ovu temu ali nije daleko od nje.
U nekoliko navrata navecer vidim auta tipa Audi A6, A8 i sl, cak i benzince na plin i sl koje voze mladji momci sa taksi firmom, naravno divljaci bez TA tabli. Jednog sam cak vidio po danu na sinama u Titovoj kako vreba mahanje ali kako cvika od inspekcije i drugih taksista bez firme sa malim Taxi kartoncicem na prednoj sajbi. Izgleda da su glumcima otanjili prihodi, a ljute masine ne idu na havu, pa su se sjetili kako da namaknu koju markicu.
U nekoliko navrata navecer vidim auta tipa Audi A6, A8 i sl, cak i benzince na plin i sl koje voze mladji momci sa taksi firmom, naravno divljaci bez TA tabli. Jednog sam cak vidio po danu na sinama u Titovoj kako vreba mahanje ali kako cvika od inspekcije i drugih taksista bez firme sa malim Taxi kartoncicem na prednoj sajbi. Izgleda da su glumcima otanjili prihodi, a ljute masine ne idu na havu, pa su se sjetili kako da namaknu koju markicu.
- muha_sa
#1607 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
nerviraju me ovi što prate kojekakve parlamentarce pa upale rotacije kao da Klintona voze 
- insomnia78
#1608 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ovi sto se vuku po cesti jbt
-
Great Cornholio
#1609 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Da, i oni koji idu 30 na sat, i oni koji idu 80, a ograničenje je 50, prave probleme normalnim vozačima koji voze u skladu sa dozvoljenom brzinom kretanja. Ako je ograničenje 50, vozi brate 50, ako je 80 vozi 80, tako niko nikog neće nervirati i dovoditi u opasnost kad nekog mora preticati ili kad ga pretiču, jer svako preticanje, pogotovo na ovim našim cestama, je jako rizično.insomnia78 wrote:Ovi sto se vuku po cesti jbt
- Bakir1
#1610 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
u zadnje vrijeme posebno iritirajuca navika vozaca je kada se lijepi u "guzicu" posebno izrazeno na relaciji od recimo travnika do lasve ili od zenice do lasve, ogranicenja na tim putevima od 60 do 80 kako gdje, more policije, more kamera i radara, ako nekim slucajem se vozis po ogranicenju ili malo preko obavezno neki grob iz sredine 80 tih na karambolci jase ili ga pola viri iza tebe u susjednu traku.
kada se oslobodi autoput gdje je ocekivati da ce ici barem 130 koliko je dozvoljeno opet ti isti guslaju 80
kada se oslobodi autoput gdje je ocekivati da ce ici barem 130 koliko je dozvoljeno opet ti isti guslaju 80
-
Great Cornholio
#1611 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Neku noć ja vozim, ograničenje je 50, ja vozim 52, za mene se zalijepila nekakva budala, bukvalno metar od karambolke, ja ne želim da ubrzavam i idemo tako neko vrijeme, može me preteći ali ne želi, i onda naiđemo na nekog penzionera koji ide 30, a ne možeš ga preteći zato što ide kolona auta iz suprotnog smjera. I šta reći osim " I ovo je Bosna i Hercegovina"Bakir1 wrote:u zadnje vrijeme posebno iritirajuca navika vozaca je kada se lijepi u "guzicu" posebno izrazeno na relaciji od recimo travnika do lasve ili od zenice do lasve, ogranicenja na tim putevima od 60 do 80 kako gdje, more policije, more kamera i radara, ako nekim slucajem se vozis po ogranicenju ili malo preko obavezno neki grob iz sredine 80 tih na karambolci jase ili ga pola viri iza tebe u susjednu traku.
- kockica_kockica
#1612 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
ja imam recept za te "guzicave", samo malo prikocis ako ne upali prvi put onda ponovis par puta istu radnju... obavezno se "guzicavi" prestane lijepiti ....Bakir1 wrote:u zadnje vrijeme posebno iritirajuca navika vozaca je kada se lijepi u "guzicu" posebno izrazeno na relaciji od recimo travnika do lasve ili od zenice do lasve, ogranicenja na tim putevima od 60 do 80 kako gdje, more policije, more kamera i radara, ako nekim slucajem se vozis po ogranicenju ili malo preko obavezno neki grob iz sredine 80 tih na karambolci jase ili ga pola viri iza tebe u susjednu traku.
- Bakir1
#1613 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
probavao i radio pa kada me je udario takav jedan, doduse ne puno, neispravan i neregistrovan, sizifove muke sam vidio.
nema inata kod mene vise prema drugim vozacima, ne ispravljao ja krive drine, radije skrenem na prvo prosirenje i pustim debile da odleprsaju
nema inata kod mene vise prema drugim vozacima, ne ispravljao ja krive drine, radije skrenem na prvo prosirenje i pustim debile da odleprsaju
-
Great Cornholio
#1614 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Bolje bi bilo da se u potpunosti zaustaviš, i pustiš budalu da prođe, to je malo previše rizično ponašanje, jer jeste on, po zakonu, kriv ako te udari, ali cilj je izbjeći udes.kockica_kockica wrote:ja imam recept za te "guzicave", samo malo prikocis ako ne upali prvi put onda ponovis par puta istu radnju... obavezno se "guzicavi" prestane lijepiti ....Bakir1 wrote:u zadnje vrijeme posebno iritirajuca navika vozaca je kada se lijepi u "guzicu" posebno izrazeno na relaciji od recimo travnika do lasve ili od zenice do lasve, ogranicenja na tim putevima od 60 do 80 kako gdje, more policije, more kamera i radara, ako nekim slucajem se vozis po ogranicenju ili malo preko obavezno neki grob iz sredine 80 tih na karambolci jase ili ga pola viri iza tebe u susjednu traku.
- kockica_kockica
#1615 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ma samo par puta dotaknes kocnicu (znam da bi bilo rizicno bas kociti pa jako pazim na to)....Great Cornholio wrote:Bolje bi bilo da se u potpunosti zaustaviš, i pustiš budalu da prođe, to je malo previše rizično ponašanje, jer jeste on, po zakonu, kriv ako te udari, ali cilj je izbjeći udes.kockica_kockica wrote:ja imam recept za te "guzicave", samo malo prikocis ako ne upali prvi put onda ponovis par puta istu radnju... obavezno se "guzicavi" prestane lijepiti ....Bakir1 wrote:u zadnje vrijeme posebno iritirajuca navika vozaca je kada se lijepi u "guzicu" posebno izrazeno na relaciji od recimo travnika do lasve ili od zenice do lasve, ogranicenja na tim putevima od 60 do 80 kako gdje, more policije, more kamera i radara, ako nekim slucajem se vozis po ogranicenju ili malo preko obavezno neki grob iz sredine 80 tih na karambolci jase ili ga pola viri iza tebe u susjednu traku.
-
Great Cornholio
#1616 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Pa dobro, to nije previše rizično, i možda se time možeš riješiti neke budale, ali ako nije baš neka velika budala.kockica_kockica wrote:
Ma samo par puta dotaknes kocnicu (znam da bi bilo rizicno bas kociti pa jako pazim na to)....
Ja se nekad zapitam, i stanem iščuđivati, nije mi jasno kako dnevno ne bude barem stotinu mrtvih, s obzirom kako ljudi voze.
- eluna
#1617 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
uredno vozim jednom rukom ali i uredno dajem žmigavce UVIJEK ........dakle - u pitanju je samo bahatost pojedinacaEmir92 wrote:O'zone wrote:Ako ti crkne sijalica na jednom faru nemoj majmune na drugom da pališ dugo svjetlo i voziš tako nego zamjeni jebenu sijalicu![]()
I mala napomena koja se već milion puta provukla kroz temu:
Žmigavac, stručno nazvat pokazivač pravca služi da ukoliko Vam padne na pamet da skrenete lijevo ili desno upozorite ostale učesnike u sabraćaju da Vam je to palo na pamet a ne kao ukras na vozilu. Korištenjem žmigavca ne trošite više goriva, ne gubite aerodinamiku niti KS kao ni Vaš Mojo. Zato slobodno kad pomislite skrenuti ima mala ručica iza volana sa lijeve strane za aktiviranje žmigavaca i to na principu:
-Prema gore ako ste zamislili skrenuti desno.
-Prema dole ako ste zamislili skrenuti lijevo
Nakon obavljene procedure skretanja ručica se sama vrati u svoj početni položaj kad izravnate volan.
Probajte jednostavno je!
e onda se ne bi moglo jednom rukom voziti jer valja i drugu ruku onda na volan staviti![]()
-
iceman2010
#1618 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ma ja imam malo dijete u autu. Kad mi se neko tako zaljepi sacekam pravu priliku usporim i upalim desni zmigavac. Takve volim dalje od sebe nego da se nesto naduravam s njima. Da se razumijemo ne vozim sporo. Uvijek sam negdje na onih dozvoljenih +10 preko ogranicenja. Strasno me nervira kada neko tamo gdje je ogranicenje 60 gusla 40.kockica_kockica wrote:Ma samo par puta dotaknes kocnicu (znam da bi bilo rizicno bas kociti pa jako pazim na to)....Great Cornholio wrote:Bolje bi bilo da se u potpunosti zaustaviš, i pustiš budalu da prođe, to je malo previše rizično ponašanje, jer jeste on, po zakonu, kriv ako te udari, ali cilj je izbjeći udes.kockica_kockica wrote: ja imam recept za te "guzicave", samo malo prikocis ako ne upali prvi put onda ponovis par puta istu radnju... obavezno se "guzicavi" prestane lijepiti ....
Sent from my LT18i using Tapatalk 2
- kockica_kockica
#1619 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Dakle ovo mogu uraditi kad nema nikog sa mnom i ne postoji opasnost da ugrozim bilo ciji zivot... i jako cesto se sklanjam budalama na cesti jer ne zelim da budem zrtva necijeg obijesa i imaginarne zurbe... uvijek vozim po ogranicenju i ne osjecam krivicu zbog toga... 
- Bakir1
#1620 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
ma ja vozim uvijek iznad ogranicenja, ne previse ali uvijek iznad, jasno mi je da neko fata prikljucak, ali brate 30 cm od karambolke voziti nema smisla, i onda udjes na autoput, ocekujes sad ce 200 odmah voziti kad ono opet 80-90
- sema911s
#1621 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
bakir1 neznam koji avto vozis,.,ja dok sam g4 vozi bio dizlo,., a znas kako dizle cade na 3500rpm,., kada ti taj pridje auspuh bio sa lijeve strane i usis vecini auta je na lijevoj strani i odatle ide i zrak za kabinu,.,malo napatis motor al zato guzicaru posaljes 5kila cadji, 0,5litara nesagorenog dizela, i jos mnogo stetnih materija za njegova pluca,.,
tadasnji avto je cadio ko lud i vjeruj odustajali ko veliki kada se nagutaju dobro sagorelog dizela
tadasnji avto je cadio ko lud i vjeruj odustajali ko veliki kada se nagutaju dobro sagorelog dizela
- eluna
#1622 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
upališ maglenke ..... isto radim kada im svjetla nisu naštimana ..... začas nestanu iza meneGreat Cornholio wrote:Bolje bi bilo da se u potpunosti zaustaviš, i pustiš budalu da prođe, to je malo previše rizično ponašanje, jer jeste on, po zakonu, kriv ako te udari, ali cilj je izbjeći udes.kockica_kockica wrote:ja imam recept za te "guzicave", samo malo prikocis ako ne upali prvi put onda ponovis par puta istu radnju... obavezno se "guzicavi" prestane lijepiti ....Bakir1 wrote:u zadnje vrijeme posebno iritirajuca navika vozaca je kada se lijepi u "guzicu" posebno izrazeno na relaciji od recimo travnika do lasve ili od zenice do lasve, ogranicenja na tim putevima od 60 do 80 kako gdje, more policije, more kamera i radara, ako nekim slucajem se vozis po ogranicenju ili malo preko obavezno neki grob iz sredine 80 tih na karambolci jase ili ga pola viri iza tebe u susjednu traku.
-
quarterback
#1623 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
haha i ja sam to radio dok sam vozio G2D, bilo vrijeme za zamjenu karika, i peglam ja uz Breku lagano jer vidim ide iza mene tip pa da mu ne dimim, u neko doba pocne tip da blica jer idem kao presporo, ja u drugu i po gasu, u par sekundi je nestao u dimusema911s wrote:bakir1 neznam koji avto vozis,.,ja dok sam g4 vozi bio dizlo,., a znas kako dizle cade na 3500rpm,., kada ti taj pridje auspuh bio sa lijeve strane i usis vecini auta je na lijevoj strani i odatle ide i zrak za kabinu,.,malo napatis motor al zato guzicaru posaljes 5kila cadji, 0,5litara nesagorenog dizela, i jos mnogo stetnih materija za njegova pluca,.,
-
quarterback
#1624 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
jebiga valja gorivo stediti, to su oni trkaci naspi mi za ceneraBakir1 wrote:ma ja vozim uvijek iznad ogranicenja, ne previse ali uvijek iznad, jasno mi je da neko fata prikljucak, ali brate 30 cm od karambolke voziti nema smisla, i onda udjes na autoput, ocekujes sad ce 200 odmah voziti kad ono opet 80-90
- JOINT_1921
- Vozim: odlično
#1625 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Mene nerviraju ovi sto pocnu caditi k'o smukovi cim malo gasa dodaju, sa prestarim autima, ne znam ni kako tehnicki prodju...