Novogradnja u Sarajevu?

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Hadzi Lojo

#1601 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by Hadzi Lojo »

Ko li projektuje ove nove stambene zgrade, pa ovako sterilnu arhitekturu tipa ruskih gulaga su samo stari komunisticki arhitekti projektovali.
BadCopy

#1602 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by BadCopy »

Hadzi Lojo wrote:Ko li projektuje ove nove stambene zgrade, pa ovako sterilnu arhitekturu tipa ruskih gulaga su samo stari komunisticki arhitekti projektovali.
Projektuje ti je investitor.Arhitekta samo upravlja misem u auto-cadu
Hadzi Lojo

#1603 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by Hadzi Lojo »

Onda im je bolje da promjene profesiju, zavrsili fakultet da budu obicni crtaci! :run:
BadCopy

#1604 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by BadCopy »

Hadzi Lojo wrote:Onda im je bolje da promjene profesiju, zavrsili fakultet da budu obicni crtaci! :run:
Razmisljanje na zavidnom nivou
drndalo

#1605 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by drndalo »

Mislis "misevi u AUTO-CAD-u"?
Pozitivna_geografija

#1606 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by Pozitivna_geografija »

I ja da sam se zajebo pa dao 2k/m2 za trosni stan u nekoj trosnoj zgradi vjerovatno bih imao pravo ovdje od muke da trollam drugima... Ili da mi je krivo sto nemam svoj stan....

Sent from my Lumia 520 using Tapatalk
pop_corn

#1607 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by pop_corn »

Uskoro se i mi upisujemo u "Tibrine stanovnike" pa bih da pitam buduće komšije kakva je situacija sa zvučnom izolacijom, parking mjestima, strukturom stanovništva, gdje vam djeca idu u školu, komplet dojam?
Hvala!
drndalo

#1608 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by drndalo »

Sta ce djeca u skoli uopste ? Skola je svakako precijenjena... :wink:
P308

#1609 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by P308 »

pop_corn wrote:Uskoro se i mi upisujemo u "Tibrine stanovnike" pa bih da pitam buduće komšije kakva je situacija sa zvučnom izolacijom, parking mjestima, strukturom stanovništva, gdje vam djeca idu u školu, komplet dojam?
Hvala!
Sad ce se javiti neko da kaze da je zzvucna izloacija savrsena, da na svako auto dolaze 3 parking mjesta, da je u toku izgradnja skole, da tu zivi elita :P :D Salim se malo.
Mislim da je najveci problem upravo parking. Kao sto sam ranije vec govorio, moja sestra ima stan u Tibri, i svaki put kad joj dodjem imam problem sa pronalaskom mjesta, ali uspije se nekako naci. Za strukturu stanovnistva...hmm, ima svega ko i svugdje, izolacija onako, nije za pohavlu ali eto moglo je i gore biti, a za skolu ne bih znao reci.
StupskaBitanga

#1610 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by StupskaBitanga »

Škola prekoputa na Stupu KŠC idu djeca svih vjera i nacija
pop_corn

#1611 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by pop_corn »

Hvala za odgovore.

Kako sam čula, generalno predviđena je, navodno, izgradnja škole. Iz Tibre su mi iskreno odgovorili da ne znaju kad će to biti ali da u naredne 2 godine sigurno ne. E sad, šta ako svi upišemo djecu u neku od postojećih škola, recimo KŠC, Nedžarići, Ilidža..... koliko će se te škole opteretiti? Ok, mogli bi neći neki način za naredne 2 godine, ali šta dalje? Poslala sam upit načelniku Ilidže. Ako ikad odgovori javim ovdje.
johntra

#1612 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by johntra »

Ja kad uvijek odem dole, nađem parking mjesto odmah...vidim, uklonjene su i one bašte sa parkinga, vjerovatno radi zime, ali sad ih nema...
pop_corn

#1613 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by pop_corn »

Eh da, zaboravih napisati.
U onim zgradama, Tibra Nedžarići, zvučna izolacija je savršena. Makar u ovoj zgradi gdje nam žive prijatelji. Ili se potrefilo da su baš mirni stanari ili je fkt zvučna izolacija dobra. Parking je bitan ali ne baš presudan. Parking u ovom gradu je, svakako, katastrofa, navikli smo da kružimo :D
holowey

#1614 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by holowey »

StupskaBitanga wrote:Škola prekoputa na Stupu KŠC idu djeca svih vjera i nacija
nije bitno "vjera i nacija" nego lokacija... da li bi imao muda da svoje dijete od recimo 7 godina (8,9, svejedno), pustis da samo ide u skolu preko tako frekventne saobracajnice?
StupskaBitanga

#1615 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by StupskaBitanga »

Ne nikada ali bliže nema bar da ja znam za nju
holowey

#1616 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by holowey »

StupskaBitanga wrote:Ne nikada ali bliže nema bar da ja znam za nju
sta je sa onom skolom na vojnickom? jeli mnogo dalje od ksc-a? kakogod okrenes, iako se te tibrine zgrade predstavljaju kao idealne za mlade parove, definitivno nisu za porodice sa djecom (ili one koji planiraju djecu)
StupskaBitanga

#1617 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by StupskaBitanga »

Znam ja to a ove ublehe oko građenjaa škole mogu mačku o rep
pop_corn

#1618 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by pop_corn »

holowey wrote:
StupskaBitanga wrote:Škola prekoputa na Stupu KŠC idu djeca svih vjera i nacija
nije bitno "vjera i nacija" nego lokacija... da li bi imao muda da svoje dijete od recimo 7 godina (8,9, svejedno), pustis da samo ide u skolu preko tako frekventne saobracajnice?
Upravo tako.....
Radije ću voziti negdje do posla, prema gradu i plaćati produženi boravak nego ih pustiti u ovaj saobraćaj gdje se i odrasla osoba izgubi.
No ni to nije riješenje na duže staze. U ovolikom naselju, gdje je plan još i još da se širi i gradi, škola je prijeko potrebna!
StupskaBitanga

#1619 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by StupskaBitanga »

pa pravice i kaže prema energopetrolu zgrade a škole nigdje
Svicko

#1620 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by Svicko »

Škole će biti to je sto posto. Doduše, nije isto kada je naprave sada i za 3 godine, ali će biti. :!:
Di Canio

#1621 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by Di Canio »

Hadzi Lojo wrote:Onda im je bolje da promjene profesiju, zavrsili fakultet da budu obicni crtaci! :run:
Klasičan primjer kad čovjek izgubi kontakt sa stvarnošću...
una_bo

#1622 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by una_bo »

ne znam jesam li na pravoj temi, ali treba mi savjet:

dakle, javim se u prostor.ba agenciju jer hoću da kupim stan. onaj na malti. rekoše mi, kao što na stranici piše da je lamela 2 sa onim finim velikim stanovima rasprodata (SVI STANOVI). dobro. kažem njemu, onda daj taj pored, lamela 2, ovi od 53 kvadrata, jer ne želim lamelu 1, ona nije po mom mišljenju osvijetljena dovoljno (a i arhitekta mi je preporučio te stanove) kad reče on meni da su SVI stanovi REZERVISANI! i da će me staviti na spisak, pa ako neko odustane, da će me staviti na spisak za kupovinu. i da se ja njemu češće javljam da vidim dokle je taj spisak!

dakle, trebaju mi sljedeće informacije:
1. kako ja mogu provjeriti da li su ti stanvoi prodati kao što kažu, i kako ja mogu vidjeti tj oni meni dokazati da su rezervisano skoro 30 stanova, jer ja mislim da ovdje neko muti i laže.

2. ako ima iko na forumu da je rezervisao ili kupio stan neka se javi ovdje, baš me zanima
kockica_kockica

#1623 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by kockica_kockica »

una_bo wrote:ne znam jesam li na pravoj temi, ali treba mi savjet:

dakle, javim se u prostor.ba agenciju jer hoću da kupim stan. onaj na malti. rekoše mi, kao što na stranici piše da je lamela 2 sa onim finim velikim stanovima rasprodata (SVI STANOVI). dobro. kažem njemu, onda daj taj pored, lamela 2, ovi od 53 kvadrata, jer ne želim lamelu 1, ona nije po mom mišljenju osvijetljena dovoljno (a i arhitekta mi je preporučio te stanove) kad reče on meni da su SVI stanovi REZERVISANI! i da će me staviti na spisak, pa ako neko odustane, da će me staviti na spisak za kupovinu. i da se ja njemu češće javljam da vidim dokle je taj spisak!

1. kako ja mogu provjeriti da li su ti stanvoi prodati kao što kažu, i kako ja mogu vidjeti tj oni meni dokazati da su rezervisano skoro 30 stanova, jer ja mislim da ovdje neko muti i laže.

2. ako ima iko na forumu da je rezervisao ili kupio stan neka se javi ovdje, baš me zanima
Sto te navelo da pomislis da te lazu?

Ne znam zasto bi uopce to slagali jer je njima u interesu da prodaju stanove, te da nemaju razloga lagati da je prodano ili rezervisano ako nije.
Mozda mozes provjeriti kod izvodjaca radova, ili dati nekome drugom da nazove i pita slicna pitanja.
una_bo

#1624 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by una_bo »

kockica_kockica wrote:
una_bo wrote:ne znam jesam li na pravoj temi, ali treba mi savjet:

Sto te navelo da pomislis da te lazu?

Ne znam zasto bi uopce to slagali jer je njima u interesu da prodaju stanove, te da nemaju razloga lagati da je prodano ili rezervisano ako nije.
Mozda mozes provjeriti kod izvodjaca radova, ili dati nekome drugom da nazove i pita slicna pitanja.
gdje ti živiš, ovo je bosna, hoćeš da kažeš da su svi stanovi prodati (ovi veliki) ali da su svih 30 stanova od 53 kvadrata rezervisani ali ne i prodati?

pogledaj malo na stranici šta piše.
Čudna sorta

#1625 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by Čudna sorta »

Ni meni nema ama baš nikakve logike da ne govore istinu, mada ko zna... Do sad sam gledala i raspitivala se za neke novogradnje, pa znam da odmah ti kažu koji su već kupljeni-rezervisani. Dosta stanova se rezerviše (napravi predugovor) još dok je zgrada u izgradnji, obzirom da je cijena kvadrata u tom periodu povoljnija.

A kad vide da si zaista zainteresovan za stan, još oni tebe zovu a ne da govore da je prodato ako nije. Ali sve je moguće...
Post Reply