Snijeg sirom BiH

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
antimobbing
Location: Gdje je percepcija Dženeta za 2% Koruptokracije, Džehenem za 98% BiH populacije.

#1601 Re: Snijeg sirom BiH

Post by antimobbing »

U današnjem Oslobođenju:

Na 4-toj strani tekst:
''Srčani udari i kod mladih'' - 279 pacijenta dnevno u hitnoj!!!

Odmah zatim ... na 5-toj strani tekst:
''Vojska čisti trasu od šest kilometara'', slika rumenog Lulića i ispod njegov komentar:
Lulić: Stanje zadovoljavajuće.

Umjesto da angažuje i plati u ovom vanrednom stanju alternativni prevoz za građane da se građani ovako ne umaraju do smrti po ovim minusima, plati mašine da non-stop rade kao što je to uradio Hadžibajrić i HITNO smijeni sve odgovorne zato što je pruga zatrpana, Lulić sav rumen u licu govori kako je sve uredu i da je stanje zadovoljavajuće!

Nema veza što nam mladi ljudi, prvenstveno naši sugrađani umiru od srčanih udara!

Sreća im je, što smo kolektivno kao narod od 2 miliona ljudi nabijenih na samo 14.000 kilometara kvadratnih, totalno prolupali i razvučene pameti (PTSP iz rata + PTSP poslije rata = Burnout sindrom), pa se niko od nas uopće ne buni.

Uopće ne živimo normalan život već samo preživljavamo dan za danom jer ništa više ne osjećamo ...

U nama više nema osjećaja ljudskosti i ponosa.

Svi osjećaji u nama su izumrli ...

Umorni smo do smrti i totalno pregorjeli za ovo dvadeset godina.

Zbog toga se niko od nas ne i buni jer nismo više normalni ljudi, a to je već zabrinjavajuće!?

Ko je sljedeći kandidat za hitnu, evo od nas koji na ovom forumu pišemo i čitamo!?
Last edited by antimobbing on 08/02/2012 13:36, edited 1 time in total.
ArmandoSA

#1602 Re: Snijeg sirom BiH

Post by ArmandoSA »

Image

Uploaded with ImageShack.us
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#1603 Re: Snijeg sirom BiH

Post by plain vanilla »

Norveška ambasada angažovala Adisa za čišćenje snijega

Adis Imširović iz Kaknja, otac jednogodišnjih blizanaca, dobio je podršku sa svih strana, nakon što smo jučer objavili da je autostopom došao u Sarajevo čistiti snijeg kako bi prehranio porodicu.

Našu redakciju su zvali jučer i danas brojni čitatelji, čak i iz Švedske, ali i iz cijele BiH, želeći angažovati Adisa, ili mu pomoći donirajući novac i hranu. Ova priča dobila je i svoj sretni epilog, jutros smo dobili informaciju da je Adisa za čišćenje snijega angažovala i Norveška ambasada u Sarajevu te da je moguće da će ga i ubuduće angažovati za određene poslove.

Adis je u razgovoru s novinarima našeg portala rekao da on ne želi prositi, već mu je prvenstveni cilj da radi i ima osiguranu platu, ma kolika ona bila. Njegova supruga je bolesna, a bebama neko mora osigurati hranu i druge potrepštine.

"Hvala vam puno, svi me zovu da radim, žele da pomognu. Zvali su me i iz Švedske i Holandije, a upravo se spremam ići u Norvešku ambasadu, jer su me zvali da kod njih čistim snijeg. Presretan sam. Moj je cilj da imam posao i da odgojim svoju djecu", rekao je Adis za Sarajevo-x.com.

Tokom jučerašnjeg dana radnici kompanije Centrotrans su došli do Adisa i uručili mu besplatnu kartu za povratak u Kakanj, ali i ponovni dolazak u Sarajevo, ako on to želi. Adis je jutros, naravno, došao u Sarajevo, gdje će, za početak, očistiti snijeg ispred Norveške ambasade.
(Sa-x)
:thumbup:
SaPnA

#1604 Re: Snijeg sirom BiH

Post by SaPnA »

Imali sta od lopatanja u tuzli?
neo7

#1605 Re: Snijeg sirom BiH

Post by neo7 »

Jebo ga sve, pa nama ne treba da ti da zivimo! Mi smo stoka svi, citav nas narod na ovim prostorima! Zgadi mi se sve na nekim primjerima...

Evo sada sjedim sa porodicom i gledamo TV, u pitanju je RTV Visoko i njihovo ukljucivanje nadzorne kamere sa raskrsnice u Visokom. Neki lik sa dzipom se parkirao na raskrsnici i hajd komentarisemo mi njegovu nekulturu i ugrozavanje drugih, kad otvaraju se zadnja vrata i izbaci poveliku kesu smeca na snijeg. Pa jebo te koliki debil moras biti da to uradis ? Kakva je to pamet ?

Jest malo offtopic ali nemojte zamjerit... :D

EDIT: zna li moze li se kome prijaviti ?* Znam opis dzipa i vrijeme kada se desilo...
Toto
Grijem se na: solarno
Vozim: EJ

#1606 Re: Snijeg sirom BiH

Post by Toto »

neo7 wrote:Jebo ga sve, pa nama ne treba da ti da zivimo! Mi smo stoka svi, citav nas narod na ovim prostorima! Zgadi mi se sve na nekim primjerima...

Evo sada sjedim sa porodicom i gledamo TV, u pitanju je RTV Visoko i njihovo ukljucivanje nadzorne kamere sa raskrsnice u Visokom. Neki lik sa dzipom se parkirao na raskrsnici i hajd komentarisemo mi njegovu nekulturu i ugrozavanje drugih, kad otvaraju se zadnja vrata i izbaci poveliku kesu smeca na snijeg. Pa jebo te koliki debil moras biti da to uradis ? Kakva je to pamet ?

Jest malo offtopic ali nemojte zamjerit... :D

EDIT: zna li moze li se kome prijaviti ?* Znam opis dzipa i vrijeme kada se desilo...
a jes Visoko plaho veliko da se ne zna ciji je djip
nek mu gradsko komunalno istrese kamion smetljaru u dvoriste pa onda naplate uslugu ciscenja :D
antimobbing
Location: Gdje je percepcija Dženeta za 2% Koruptokracije, Džehenem za 98% BiH populacije.

#1607 Re: Snijeg sirom BiH

Post by antimobbing »

Može li neko od vas uputiti hitni apel studentima da malo ubrzaju sa čišćenjem tramvajske saobraćajnice? Naime, revizori su postali pravo neurozni, dosađuju se ne znaju šta će od sebe, a svaki mrcina preko sto kilograma. Valja se boriti sam sa sobom. Da imalo imamo pameti k'o što nemamo okrenuli bi one lopate naopako umjesto što čistimo ovaj nered i javašluk za njima.
karanana

#1608 Re: Snijeg sirom BiH

Post by karanana »

ide trambonja vec do nedjarica.
hvala studentima i hvo-u i armiji bih i turskom bataljonu.
6.april

#1609 Re: Snijeg sirom BiH

Post by 6.april »

ultima_palabra

#1610 Re: Snijeg sirom BiH

Post by ultima_palabra »

6.april wrote:http://danas.net.hr/hrvatska/page/2012/ ... tml?pos=n0

Dakle, kod nas u petak.
Koliko vidim na prognozama, ovaj udar neće biti toliko jak u Bosni, za Hercegovinu ne garantujem.
starii

#1611 Re: Snijeg sirom BiH

Post by starii »

ultima_palabra wrote:

Dakle, kod nas u petak.
Koliko vidim na prognozama, ovaj udar neće biti toliko jak u Bosni, za Hercegovinu ne garantujem.
do čekrčića ce padati snijeg a dalje nece :)
kamen spoticanja

#1612 Re: Snijeg sirom BiH

Post by kamen spoticanja »

plain vanilla wrote:
Norveška ambasada angažovala Adisa za čišćenje snijega

Adis Imširović iz Kaknja, otac jednogodišnjih blizanaca, dobio je podršku sa svih strana, nakon što smo jučer objavili da je autostopom došao u Sarajevo čistiti snijeg kako bi prehranio porodicu.

Našu redakciju su zvali jučer i danas brojni čitatelji, čak i iz Švedske, ali i iz cijele BiH, želeći angažovati Adisa, ili mu pomoći donirajući novac i hranu. Ova priča dobila je i svoj sretni epilog, jutros smo dobili informaciju da je Adisa za čišćenje snijega angažovala i Norveška ambasada u Sarajevu te da je moguće da će ga i ubuduće angažovati za određene poslove.

Adis je u razgovoru s novinarima našeg portala rekao da on ne želi prositi, već mu je prvenstveni cilj da radi i ima osiguranu platu, ma kolika ona bila. Njegova supruga je bolesna, a bebama neko mora osigurati hranu i druge potrepštine.

"Hvala vam puno, svi me zovu da radim, žele da pomognu. Zvali su me i iz Švedske i Holandije, a upravo se spremam ići u Norvešku ambasadu, jer su me zvali da kod njih čistim snijeg. Presretan sam. Moj je cilj da imam posao i da odgojim svoju djecu", rekao je Adis za Sarajevo-x.com.

Tokom jučerašnjeg dana radnici kompanije Centrotrans su došli do Adisa i uručili mu besplatnu kartu za povratak u Kakanj, ali i ponovni dolazak u Sarajevo, ako on to želi. Adis je jutros, naravno, došao u Sarajevo, gdje će, za početak, očistiti snijeg ispred Norveške ambasade.
(Sa-x)
6.april

#1613 Re: Snijeg sirom BiH

Post by 6.april »

http://www.sarajevo-x.com/bih/ne-odlazi ... /120208087
"Sinoptičari su potvrdili da u petak poslije podne ili navečer možemo očekivati nove snježne padavine koje će trajati dva dana. Za sada nije poznat njihov intenzitet, ali će javnost biti na vrijeme obaviještena. Snijeg će padati do ponedjeljka, a onda će doći do razvedravanja. Promjene u temperaturama neće biti sve do treće dekade ovog mjeseca, ali ni tada neće biti veće razlike u odnosu na ovaj period", izjavio je Majstorović za portal Sarajevo-x.com.

Federalni štab Civilne zaštite uputio je apel svim pravnim i fizičkim osobama, kao i upraviteljima stambenih zgrada, da s krovova svih objekata što prije uklone postojeći snijeg.

Na ovaj način će se izbjeći da nove količine snijega dodatno opterete već opterećene krovne konstrukcije.
Dr.Cuddy

#1614 Re: Snijeg sirom BiH

Post by Dr.Cuddy »

ultima_palabra wrote:

Dakle, kod nas u petak.
prema kojim prognozama?
6.april

#1615 Re: Snijeg sirom BiH

Post by 6.april »

Mene brine dio Za sada nije poznat njihov intenzitet.
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#1616 Re: Snijeg sirom BiH

Post by plain vanilla »

6.april wrote:Mene brine dio Za sada nije poznat njihov intenzitet.
ma gotovo je, sad ce proljece :)
dječak sa šibicama

#1617 Re: Snijeg sirom BiH

Post by dječak sa šibicama »

Image

subota ujutro
nookey

#1618 Re: Snijeg sirom BiH

Post by nookey »

Evo stranica najpouzdanija trenutno:
http://www.yr.no

po njenoj prognozi ne piše nam se dobro :( za vikend
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#1619 Re: Snijeg sirom BiH

Post by ladyblue18 »

plain vanilla wrote:
6.april wrote:Mene brine dio Za sada nije poznat njihov intenzitet.
ma gotovo je, sad ce proljece :)
:lol: ti ko moj brat, on od decembra govori "sa'ce proljece" :lol:
antimobbing

#1620 Re: Snijeg sirom BiH

Post by antimobbing »

http://widgets.hotelscombined.com/City/ ... elsius=Yes

Od petka 10.02 do utorka 14.02 - snijeg u Sarajevu ...

Nova 4 dana spavanja za Rumenige-e od sto kila, zatim slijede apeli građanima, studentima, turcima i inim da im čiste 24 kilometra pruge ...
kokuz_sa

#1621 Re: Snijeg sirom BiH

Post by kokuz_sa »

maloprije prodjoh ulicom envera sehovica..lik izlopatao svoje auto napravio mjesto za parkiranje..i donio onaj sol tj dasku za peglanje..rastvorio i ostavio kao rezervaciju :D :D
semso_bonaparte

#1622 Re: Snijeg sirom BiH

Post by semso_bonaparte »

kokuz_sa wrote:maloprije prodjoh ulicom envera sehovica..lik izlopatao svoje auto napravio mjesto za parkiranje..i donio onaj sol tj dasku za peglanje..rastvorio i ostavio kao rezervaciju :D :D
Uslikaj to obavezno, ako mozes.
hljebarnik

#1623 Re: Snijeg sirom BiH

Post by hljebarnik »

Ma jebo prognoze..
kokuz_sa

#1624 Re: Snijeg sirom BiH

Post by kokuz_sa »

semso_bonaparte wrote:
kokuz_sa wrote:maloprije prodjoh ulicom envera sehovica..lik izlopatao svoje auto napravio mjesto za parkiranje..i donio onaj sol tj dasku za peglanje..rastvorio i ostavio kao rezervaciju :D :D
Uslikaj to obavezno, ako mozes.
nisam se sjetio..ali eto ko blizu zivi to je odmah pored tj prekoputa dosadnog prozora(ko zivi tamo zna gdje je to)
Kaćunak

#1625 Re: Snijeg sirom BiH

Post by Kaćunak »

SaPnA wrote:Imali sta od lopatanja u tuzli?
Kako da ne...
Jasminovi anđeli ciste oko klizalista, da bi se pare lakse mogle ubirati..
Cudi me da nisu dosli ovi izREVOLTirani..a mozda i jesu... nisam se plaho obaziro...
ma 5-6 ljudi glumata na trgu..
Tuzla, druga Norveška...
Post Reply