Raiffeisen banka - sve o tome

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
Saka

#1601 Re: Raiffeisen banka

Post by Saka »

bach wrote:Ja cu ovih dana da zatvorim sve kartice i sve račune na RF banci i da im nakon 11 godina " ljubavi" kažem ćao.

Najgora banka u državi, neprofesionalni do bola.

Najgora banka za poslovati. Treva im vječnost da prebace nvac sa jednog računa na drugi. Kasne sa uplatama plata, starom na RF banKi kasne sa penzijom po sedam i više dana.
Eh kad sam ih se ja davno kotariso. Zatvorio 4 računa, 2 internet bankarstva i sve kod njih. Lakše se diše kad sa njima nemaš posla. :)
All Apologies

#1602 Re: Raiffeisen banka

Post by All Apologies »

Ja sam prosle godine namjeravala prebaciti racun kod njih dok nisam cula za njihove agente koji zivkaju u svako doba dana i noci. Ne znam kako sebi jedna banka moze dopustiti takvo zivkanje klijenata pa taman da su duzni milione.
holowey

#1603 Re: Raiffeisen banka

Post by holowey »

All Apologies wrote:Ja sam prosle godine namjeravala prebaciti racun kod njih dok nisam cula za njihove agente koji zivkaju u svako doba dana i noci. Ne znam kako sebi jedna banka moze dopustiti takvo zivkanje klijenata pa taman da su duzni milione.
ne zivka te banka nego uposlenik neke agencije koji radi na proviziju... zato ti idioti koji zovu u bilo koje doba nemaju pojma kada su dugovi zbog kojih zovu izmireni... pa nekad i sedmicu nakon izmirenja duga oni opet vrse presing da se plati... :-)
Walther

#1604 Re: Raiffeisen banka

Post by Walther »

holowey wrote:
All Apologies wrote:Ja sam prosle godine namjeravala prebaciti racun kod njih dok nisam cula za njihove agente koji zivkaju u svako doba dana i noci. Ne znam kako sebi jedna banka moze dopustiti takvo zivkanje klijenata pa taman da su duzni milione.
ne zivka te banka nego uposlenik neke agencije koji radi na proviziju... zato ti idioti koji zovu u bilo koje doba nemaju pojma kada su dugovi zbog kojih zovu izmireni... pa nekad i sedmicu nakon izmirenja duga oni opet vrse presing da se plati... :-)
Agencija radi za banku sto znaci te zove banka... Oni rade u ime i na racun banke. Dogovor izmedju agencije&banke nije stvar klienta.
holowey

#1605 Re: Raiffeisen banka

Post by holowey »

Walther wrote:
holowey wrote:
Agencija radi za banku sto znaci te zove banka... Oni rade u ime i na racun banke. Dogovor izmedju agencije&banke nije stvar klienta.
jelde, ja garant radim za rzb :evil:
ti sve svoje frustracije istresi na jadniku koji ima normu da obavi 100 poziva dnevno, i nemoj slucajno da si se usudio da svoje obaveze izmiris na vrijeme :evil:
Walther

#1606 Re: Raiffeisen banka

Post by Walther »

holowey wrote:ti sve svoje frustracije istresi na jadniku koji ima normu da obavi 100 poziva dnevno, i nemoj slucajno da si se usudio da svoje obaveze izmiris na vrijeme :evil:
1. nisam klient
2. nemam dugova
3. pomenuta banka je u drzavi gdje zivim, neslavno propala...

Znaci odnosi radnika u call centru, agenciji ili do qurca palca nemaju veze sa klientom. Generalno su takvi pozivi neprihvatljiv nacin poslovne komunikacije. Bio neko duznik ili ne...
holowey

#1607 Re: Raiffeisen banka

Post by holowey »

Walther wrote:
holowey wrote:ti sve svoje frustracije istresi na jadniku koji ima normu da obavi 100 poziva dnevno, i nemoj slucajno da si se usudio da svoje obaveze izmiris na vrijeme :evil:
1. nisam klient
2. nemam dugova
3. pomenuta banka je u drzavi gdje zivim, neslavno propala...

Znaci odnosi radnika u call centru, agenciji ili do qurca palca nemaju veze sa klientom. Generalno su takvi pozivi neprihvatljiv nacin poslovne komunikacije. Bio neko duznik ili ne...
tell me, kako je to kod vas u danskoj rijeseno, sta kaze vasa kraljica kako to treba biti? hoce li se trava sisati na 3cm ili na 3.5cm i hoce li izbiti parlamentarna kriza zbog toga? :evil:
All Apologies

#1608 Re: Raiffeisen banka

Post by All Apologies »

Potpuno se slazem s Waltherom oko toga. Meni to jednostavno nije prihvatljivo, zapravo jos mi je gore.
eeeeeee

#1609 Re: Raiffeisen banka

Post by eeeeeee »

Evo i definitivne potvrde od 01.02.

https://raiffeisenbank.ba/templates/def ... _01.02.pdf

Samo mi nije jasno kako će godišnji članarinu naplaćivati unaprijed ili na kraju godine. I da li smiju promijeniti ugovor sami od sebe, niko od nas nije pristao na dodatne naknade kao što je ova godišnja članarina...
Dozer

#1610 Re: Raiffeisen banka

Post by Dozer »

Mislim da je RZB trenutno najnepovoljnija banka u BiH...
Pravi lihvari.
probook

#1611 Re: Raiffeisen banka

Post by probook »

Da nisu koga zvali da nude Šoping karticu :)
bach

#1612 Re: Raiffeisen banka

Post by bach »

Katastrofalno loš odnos prema korisnicima. Korisnici veoma nezadovoljni...

https://www.facebook.com/RaiffeisenBankBiH/reviews/
Posljednji pozdrav !!!

Moj posljednji dan u Raiffeisen Banci ...
Čekam ...
i dalje čekam onako zbunjeno ne znajuci sta čekam
U međuvremenu dok čekam onako razgledam od saltera do saltera i pratim sta NErade iza istih ...
Jedna gdjica igra pasijans na kompu,
druga lakira nokte ,
treca broji 200-300 KM ( novcanice od 10 i 20 KM ) pa najmanje 20 puta ...
Ostale mogu misliti sta rade iza zatvorenih vrata
Ja i dalje cekam ...
I nakon 7 - 8 minuta ( bespotrebnog ) čekanja obraca se meni neka osoba i pita sta ste trebali ???
Rekoh trebao sam uplatiti neki novac na racun...
Opet veli samo malo sacekaj ,,,
ja opet cekam (naucio kad god dođem u ovu banku)
al ovaj put je bilo stvarno malo nekih 10-ak sec. ( plus onih 7-8 od prije ).
Uputi me "gospodin" na salter prvi od ulaznih vrata ( broj ne znam a da se i to provjeriti )...
Za salterom gdjica koja je brojala 200-300 KM nekih 7-8 minuta i pita mene ( PREKO NEKE STVARI ):
- Šta ste trebali ???
Ja onako zbunjen ne znam dal sam doso ili sam poso
"puko mi film" i velim trebao sam odjaviti racun ( op.a)!!!
Gleda u mene zbunjeno i veli pa zar niste trebali uplatiti neki novac ???
- Jesam, al sam se predomislio ...
P a sta sad - veli ona???
-Pa nista, da odjavim racun !!!
Gospodine morat cete sacekati ?!?!?!
Ni to nije problem , kod vas sam i naucio da uvijek cekam (bespotrebno)...
... al morat cete sacekati 20- 30 min - dok kolegica zavrsi sa klijentima jer mjenja ovu drugu ...
Ok, nije problem ako treba i sat cekati !!!
Dok cekam tih 20-30 minuta citam razne letke i ponude "povoljnih kredita " gdje je kamata 3,4,5,6 ... % a ljudi koji vracaju kredite ne mogu kraj sa krajem spojiti i pricaju o kamati od 200 % !!!
...i konacno dođem na red i uđem u "ordinaciju" .
Dobar dan ?!?!?!
-Dobar dan !!!
Veli sjedi...
Sjedam i tresem se od hladnoce (na polju je nekih +40°C , dok je kod njih tu oko +10 / +15°C )
Moze li licna i kartica ???
Moze nije problem ...
Kuca po kompjuteru ne zna ni ona sta kuca , i kaze nece moci danas morat ces sacekati dok kolegica dođe
(dal sa godisnjeg ili trudnickog nisam razumio sta rece jer me nije interesovalo )...
Kaze dođi u Ponedjeljak !!!
-Velim , hocu jedva ČEKAM da ponovo čekam ...
Katastrofa ste!!!! Niste u stanju ni 15 dana poslije da podijelite penziju ljudima,a uplacivanje racuna preko vas ravno je suicidu.Treba sedmica da legne novac primatelju! Kad god udjem,osoblje me gleda kao potencijalnog lopova i svugdje su arogantni i odvratni.Nikad nisam vidjela osmijeh na ljudima,cak vam i zastitari prevrcu ocima,valjda i njih bude stid.
Lose lose poslovnice su uzas ljudi koji rade su neljubazni spori i 90% svog vremena nerade redovi su ogromni bankomati nerade zaposlenici nisu informaticki obrazovani sta reci evo upravo sjedim i cekam da mi razmjene 100eura ona tamo broji vec 6 put pare halo gospodjo pa nisam ti dao milijun ukratko otvaram racun na unikredic caooo rajfajzen
iceman ze

#1613 Re: Raiffeisen banka

Post by iceman ze »

probook wrote:Da nisu koga zvali da nude Šoping karticu :)

Jesu moje ukucane....
probook

#1614 Re: Raiffeisen banka

Post by probook »

iceman ze wrote:

Jesu moje ukucane....
I mene nedavno! Extra mega giga ponuda samo za mene :D Doci sa licnom kartom i gotovo sve, a ona odmah salje pin na adresu :) Rekoh hvala - ne treba :D
Dozer

#1615 Re: Raiffeisen banka

Post by Dozer »

I mene su, da mi utrpaju nekakav XXL kredit, kao, ober povoljan za mene. Nije mi trebao, ali ja onako, iz zajebancije, hajd', reko', da vidim sta se to toliko povoljno nudi (inace, banke imaju toliko para koje nemaju gdje plasirati, da je to komedija).
I pitam ja sta podrazumijeva taj extra hiper ober povoljni XXL kredit, recimo od 50.000. Kaze mladica - kamata bez depozita 6% godisnje, obrada kredita 2000.
Reko' - a s depozitom od 25, 50,100%?
Kaze - e, tu je onda kamata nesto manja, zavisno od visine depozita, i obrada kredita je jeftinija :D (sto je naravno, i logicki, nigdje veze s pamecu - da isprintaju 5-6 papira, to kosta do 2000 KM :D).

Elem, ja kad sve sabrah i oduzeh, od 50.000 bez depozita (jer, koji ce mi klinac kredit od 50.000 ako vec imam tih 50.000, ili ako mi fali 50.000 do 100, a njima dam 50 za depozit, onda mi opet fali 50 :D), bi mi u startu uzeli dvicu za famoznu "obradu kredita" (za koji mi je vec receno da je odobren, i da samo dodjem s licnom), i onda jos kamate (ne sjecam se vise tacno) nekih 6000 na dvije godine (koliko ofrlje rekoh da bi bio rok).
Znaci, taj ober povoljni kredit bi me kostao oko 8000 na dvije godine. :D
Dzontra_Volta

#1616 Re: Raiffeisen banka

Post by Dzontra_Volta »

Jbg jarane, da ga malo ne pretjeruješ. Kamata bude nešto više od 3 hiljade KM (i to bez depozita, po stopi od 6%). I odvadi malo te naknade za obradu kredita. :D

Image
holowey

#1617 Re: Raiffeisen banka

Post by holowey »

Dzontra_Volta wrote:Jbg jarane, da ga malo ne pretjeruješ. Kamata bude nešto više od 3 hiljade KM (i to bez depozita, po stopi od 6%). I odvadi malo te naknade za obradu kredita. :D

Image
mozda mu je nudjen kredit sa nominalnom kamatom od 6%? meni su nudili slican kredit, navodno vec odobren iako nisam podnosio nikakav zahtjev, samo da dodjem da podignem pare sa "ekstra" kamatom od 6 i nesto %, koja sa obradom i nacinom kamacenja izadje skoro 10% efektivne :-) hvala, ali ne hvala
Dzontra_Volta

#1618 Re: Raiffeisen banka

Post by Dzontra_Volta »

holowey wrote:
Dzontra_Volta wrote:Jbg jarane, da ga malo ne pretjeruješ. Kamata bude nešto više od 3 hiljade KM (i to bez depozita, po stopi od 6%). I odvadi malo te naknade za obradu kredita. :D

Image
mozda mu je nudjen kredit sa nominalnom kamatom od 6%? meni su nudili slican kredit, navodno vec odobren iako nisam podnosio nikakav zahtjev, samo da dodjem da podignem pare sa "ekstra" kamatom od 6 i nesto %, koja sa obradom i nacinom kamacenja izadje skoro 10% efektivne :-) hvala, ali ne hvala
Ma shvatam ja, ali efektivnu kamatnu stopu i dobiješ kad na nominalnu nađiđaš ove razne troškove, ali lik reče da je kod njega 6000 + 2000 za obradu.
U stvarnosti je negdje 3100 plus max. 2% naknada za obradu kredita (znači max. 1000 KM) plus naknada za vođenje računa koja ne bi trebala biti nešto velika jer se radi samo o 24 mjeseca. Na to možda ide i osiguranje kredita, mjenice i sl. ali to danas traže gotovo sve banke.
Ne branim RB, samo kažem. ;)
Ja sam kod njih stambenim kreditom još duuugo vezan, tako da se iskreno nadam da nikad neću doživjeti sva ova "iskustva" nezadovoljnih klijenata. :skoljka:
iceman ze

#1619 Re: Raiffeisen banka

Post by iceman ze »

probook wrote:
iceman ze wrote:

Jesu moje ukucane....
I mene nedavno! Extra mega giga ponuda samo za mene :D Doci sa licnom kartom i gotovo sve, a ona odmah salje pin na adresu :) Rekoh hvala - ne treba :D
Mene su na onom salteru drive in...nekad mi s autom bude na ruku stati...kaze ona meni, mogu li da vam nesto predlozim neki paket...bla,bla....samo recite moje ime da sam vas ja preporucila bla,bla.... :skoljka: :run:
Sodom1

#1620 Re: Raiffeisen banka

Post by Sodom1 »

Image
Ima tu skrivenih troskova koliko hoces oni ti samo nakaleme pa se ti pusi
Dozer

#1621 Re: Raiffeisen banka

Post by Dozer »

Image
Pusti taj online kalkulator ba, to je 100% netacno.
Fino rekoh kako mi zena izracuna.
numizmatic

#1622 Re: Raiffeisen banka

Post by numizmatic »

Ja sam izvrsila uplatu na svoj racun, medjutim nakon dvije sedmice ona jos nije legla. Nemam naloga. Moze li se vidjeti sta je sa parama?
statixx

#1623 Re: Raiffeisen banka

Post by statixx »

Dozer wrote:

Image
Pusti taj online kalkulator ba, to je 100% netacno.
Fino rekoh kako mi zena izracuna.
Tvoja zena je vjerovatno racunala kamatu na ukupan kredit i dobila 250*24=6000, a oni vjerovatno racunaju kamatu na ostatak duga.
seoBIH

#1624 Re: Raiffeisen banka

Post by seoBIH »

numizmatic wrote:Ja sam izvrsila uplatu na svoj racun, medjutim nakon dvije sedmice ona jos nije legla. Nemam naloga. Moze li se vidjeti sta je sa parama?
Sta cekas 2 sedmice? Idi na mjesto gdje si platila i raspitaj se. Ako nije novac na racunu, onda je na mjestu gdje si uplatila.
numizmatic

#1625 Re: Raiffeisen banka

Post by numizmatic »

Pa rekli su mi da ne mogu ništa bez naloga. Zato pitam da vidim moram li halaliti pare. A čekala sam jer nisam ni skontala da pare nisu legle.
Post Reply