GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
homar

#1601 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by homar »

demetra22 wrote:Autobuski saobracaj je u qurcu. Jos od prije strajka jednu su liniju ukinuli a drugu prepolovili. I tako reduciranu je zadrzali. :x Da sam znala da cu svaki put pjesaciti, ne bih kartu ni kupovala.
Znaci, bukvalno, raspored voznje ne postoji. Onaj regularni se drzi vazecim, mada se provodi onaj reducirani koji nema objavljen NIGDJE. :x I svako sacekivanje busa mi budi osjecaj odvratnosti prema ovome gradu. J. im mater da im j. :x :x :x
Postavlja se pitanje, ako je autobuski saobraćaj smanjen za više od 50%, a jeste, da li je otpušten višak vozača, da li je smanjena administracija. Sigurno da ta lica uredno primaju plaće za nerad. Radnici/neradnici u Grasu će se ponovo pobuniti kada ne budu dobili regres na vrijeme, do tada "ala mi se sviđa ovaj režim, plata ide a ja ležim". Najviše krivice za ovakvu čamotinju snosi ministar Lulić, jer mora se početi miješati u svoj posao, izbori su prošli, kongres je prošao-PROBUDI SE ČOVJEČE!
dzeno123

#1602 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by dzeno123 »

Ljudi koji koriste minibuske linije su na teskim mukama, ide zima, a svaka prestupna linija se odveze. :(
addem

#1603 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by addem »

Autobuski saobracaj je na ivici kolapsa. Mozda dodje mozda ne dodje, ne znam zasto ne stave neki normalan plan voznje posto ovaj koji imaju nikako ne slijede. Vlada KS je direktno odgovorna. Dokle vise. Jedino je kerovima dobro u ovom gradu, oni mogu da hodaju i rade sta hoce. :x :x :x :x :x :x :x
Richard Wagner

#1604 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Richard Wagner »

GRASOVCI, UMRITE! SVI, DIREKTORI, PREDSJEDNICI, RADNICI, SVI!
demetra22

#1605 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by demetra22 »

Nije ni kerovima dobro u ovome gradu. Kad padne snijeg bice im lose, a nama sa GRASom jos gore! :x
suspect_zero

#1606 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by suspect_zero »

dzeno123 wrote:Ljudi koji koriste minibuske linije su na teskim mukama, ide zima, a svaka prestupna linija se odveze. :(

Joj fakat :twisted: :cry: :cry: ......ista stvar i sa autobusima :twisted:
gonz0

#1607 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by gonz0 »

danas mom starom negdje na stanici neki frajer, valjda nadrogiran, zapuco se u tramvaj tik na onu kuku pozadi gdje se slepa ciganija, i moj stari izadje da izvidi, kad ima sta i viditi, vozac spava za volanom, kad ga je probudio i skonto da ne moze uspostaviti komunikaciju zbog njegovog stanja pozvao je policiju, nekako su odvojili auto od tramvaja, i sad sta da je taj frajer imo kod sebe utoku i bum bum, niko to ne uzima u obzir, niti ostale rizike vozaca javnog prevoza. pa dajte nije ni njima lako sa svakakvim budalama 8-)
vade_mecum

#1608 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by vade_mecum »

gonz0 wrote:danas mom starom negdje na stanici neki frajer, valjda nadrogiran, zapuco se u tramvaj tik na onu kuku pozadi gdje se slepa ciganija, i moj stari izadje da izvidi, kad ima sta i viditi, vozac spava za volanom, kad ga je probudio i skonto da ne moze uspostaviti komunikaciju zbog njegovog stanja pozvao je policiju, nekako su odvojili auto od tramvaja, i sad sta da je taj frajer imo kod sebe utoku i bum bum, niko to ne uzima u obzir, niti ostale rizike vozaca javnog prevoza. pa dajte nije ni njima lako sa svakakvim budalama 8-)
mislim da je cijelom forumu suza krenula niz oko zobg ovog dogadjaja.
gonz0

#1609 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by gonz0 »

poenta posta i nije da nekome suza krene na oko, vec ovim takozvanim pobunjenicima protiv grasa eto koliko toliko da se stave u glavu opasnosti sa kojima se oni susrecu na dnevnoj bazi.
gonz0

#1610 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by gonz0 »

i ne znam sta vi uopste imate protiv vozaca i obicnih radnika, ne postavljaju oni linije autobuske i ne kontrolisu oni saobracaj
suspect_zero

#1611 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by suspect_zero »

gonz0 wrote:i ne znam sta vi uopste imate protiv vozaca i obicnih radnika, ne postavljaju oni linije autobuske i ne kontrolisu oni saobracaj

Imam dosta toga baš protiv njih. :twisted:

Konkretan primjer na liniji koju ja koristim svaki dan, minibuska 56....gotovo svakodnevno nam sami vozači ukradu liniju, ne bude kvar kombija, ili dženaza, saobraćajna nesreća itd., nego se vozač ''zapriča'' u kafani gore u Jarčedolima, a sve u dogovoru sa taksistima sa štanda Latinske Ćuprije.....oni njemu cvaju, on fuli turu i svi zadovoljni :x :x
gonz0

#1612 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by gonz0 »

suspect_zero wrote:
gonz0 wrote:i ne znam sta vi uopste imate protiv vozaca i obicnih radnika, ne postavljaju oni linije autobuske i ne kontrolisu oni saobracaj

Konkretan primjer na liniji koju ja koristim svaki dan, minibuska 56....gotovo svakodnevno nam sami vozači ukradu liniju, ne bude kvar kombija, ili dženaza, saobraćajna nesreća itd., nego se vozač ''zapriča'' u kafani gore u Jarčedolima, a sve u dogovoru sa taksistima sa štanda Latinske Ćuprije.....oni njemu cvaju, on fuli turu i svi zadovoljni :x :x
dobro te autobuske i minibuske linije, stvarno ima neprijatnih vozaca, danas sam u boljakovom potoku moro vozacu reci da otvori srednja iako se to podrazumijevalo na stajalistu, šibonja neki, ali njihov staž opet vuče neke psihološke posljedice, i mene zaista nekad nerviraju vozaci, ali sta cu boze, sta je tu je. jebi ga drug, stoke ima svugdje
dzeno123

#1613 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by dzeno123 »

suspect_zero wrote:

Ja kolko znam zbog tih kvarova na toj liniji par vozaca sa putnicima umalo nije izgubilo glavu usljed otkazivanja kocnica i sl. Specijalno losi su mini busevi na toj relaciji.
StupskaBitanga

#1614 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by StupskaBitanga »

Da imamo Vladu a nemamo već odavno bi nešto poduzela u ovom preduzeću
I onaj nezakoniti štrajk im ništa nije značio da počnu čistiti ovo preduzeće :x :x :x :x :x :x
gonz0

#1615 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by gonz0 »

vlada je dosta dobro uradila, i sami ste se uvjerili u cifre koje je gras navodno izgubio tokom strajka, eh sad te cifre zamislite u mjesecnoj bazi, par mjeseci, i razmislite kako i odakle dug ? neko se puno dobar pravi od grasovskog budžeta
vade_mecum

#1616 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by vade_mecum »

gonz0 wrote:vlada je dosta dobro uradila, i sami ste se uvjerili u cifre koje je gras navodno izgubio tokom strajka, eh sad te cifre zamislite u mjesecnoj bazi, par mjeseci, i razmislite kako i odakle dug ? neko se puno dobar pravi od grasovskog budžeta
budi objektivan pa reci da li su realne plate grasovih radnika. ako jedan hirurg u drzavnoj bolnici ima platu plafon 1.800 KM (poslije godina studiranja, staziranja i specijalizacije) ne moze jedan vozac autobusa imati 1.200. pa covjece, likovi koji na ciglanama u kosom liftu bukvalno (ali bukvalno) pritiscu dugmad imaju po 800 km svaki mjesec. poenta svega je da ti ljudi ne zarade platu u ovom obimu.
StupskaBitanga

#1617 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by StupskaBitanga »

a tek brojka od 1900 zaposlenih :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-)
drndalo

#1618 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by drndalo »

Da ne pricamo o tome da je bolje da se taj "uspavanko" zabio u tramvaj (koji je tudji, tj. nije niciji privatno) na kuku, nego u bilo ciji auto od bilo koga od nas, "obicnih" vozaca... Prije svega, nije nikome drugom razvalio auto, a svoj je kvalitetno razvalio udarcem u tramvaj pa jos na kuku jos vise nego da je udario nekog normalnog... Dakle jedan auto jednog kretena, manje... Utoka je ista i za tvog tatu, i za mene, i za tebe... Mada bih ja prije rekao da je bio u nesvjesti, nego da je spavao, jer ako se zabio u tramvaj, onda je poljubio volan samo tako... Da nije mozda bio vezan ??? :lol:
Last edited by drndalo on 08/11/2011 14:34, edited 1 time in total.
gonz0

#1619 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by gonz0 »

drndalo wrote:Da ne pricamo o tome da je bolje da se taj "uspavanko" zabio u tramvaj (koji je tudji, tj. nije niciji privatno) na kuku, nego u bilo ciji auto od bilo koga od nas, "obicnih" vozaca... Prije svega, nije nikome drugom razvalio auto, a svoj je kvalitetno razvalio udarcem u tramvaj pa jos na kuku jos vise nego da je udario nekog normalnog... Dakle jedan auto jednog kretena, manje... Utoka je ista i za tvog tatu, i za mene, i za tebe... Mada bih ja prije rekao da je bio u nesvjesti, nego da je spavao, jer ako se zabiou u tramvaj, onda je poljubio volan samo tako... Da nije mozda bio vezan ??? :lol:
on se probudio cim mu je stari pokucao, tramvaju nista, dok se za auto ne moze tako reci :Đ
drndalo

#1620 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by drndalo »

Ne mogu reci da mi je krivo, za auto, ne za tramvaj... :mrgreen:
gonz0

#1621 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by gonz0 »

vade_mecum wrote:
gonz0 wrote:vlada je dosta dobro uradila, i sami ste se uvjerili u cifre koje je gras navodno izgubio tokom strajka, eh sad te cifre zamislite u mjesecnoj bazi, par mjeseci, i razmislite kako i odakle dug ? neko se puno dobar pravi od grasovskog budžeta
budi objektivan pa reci da li su realne plate grasovih radnika. ako jedan hirurg u drzavnoj bolnici ima platu plafon 1.800 KM (poslije godina studiranja, staziranja i specijalizacije) ne moze jedan vozac autobusa imati 1.200. pa covjece, likovi koji na ciglanama u kosom liftu bukvalno (ali bukvalno) pritiscu dugmad imaju po 800 km svaki mjesec. poenta svega je da ti ljudi ne zarade platu u ovom obimu.
to za kosi lift je druga stvar, opet, vozaci grasa na sebi nose neku odgovornost, naravno ne toliku kao hirurg ili neko slično lice, ali opet imaju odgovornost. i ja kazem da plate bas i nisu za stepen obrazovanja koji vecina radnika ima, al bitno je da politicari imaju realnu platu, koja odgovara njihovom obrazovanju
ultima_palabra

#1622 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by ultima_palabra »

Jutros drajver puši sve u 16, u prepunoj dvojci :lol:
gonz0

#1623 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by gonz0 »

ultima_palabra wrote:Jutros drajver puši sve u 16, u prepunoj dvojci :lol:
ja mislim da je strogo zabranjeno pušenje, barem je tako u tramvajima. to bi se trebalo prijaviti
ultima_palabra

#1624 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by ultima_palabra »

gonz0 wrote:
ultima_palabra wrote:Jutros drajver puši sve u 16, u prepunoj dvojci :lol:
ja mislim da je strogo zabranjeno pušenje, barem je tako u tramvajima. to bi se trebalo prijaviti
Pa prijavi ga... jutros vozio dvojku, u 7:40 krenuo sa Čvile :|
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#1625 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Truba »

počeli su puštati šabanske narodnjake i u komercijalama
Post Reply