Miralem Pjanić

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
vodoprovodčik

#1601 Re: Miralem Pjanić

Post by vodoprovodčik »

vjerovatno najveći fudbaler u povijesti Luxemburga
Tomahawk11
Globalni moderator

#1602 Re: Miralem Pjanić

Post by Tomahawk11 »

vodoprovodčik wrote:vjerovatno najveći fudbaler u povijesti Luxemburga
Koji li si ti ''lik iz proslosti''?! Nesto mi poznat ovaj sarkazam..... 8-)
just principe

#1603 Re: Miralem Pjanić

Post by just principe »

steta, u Lyonu bi imao uspjesnost 100%, da ne spominjem da bi igrao ligu prvaka..jbga :-?

Miralem Pjanić je u utakmici između Rome i Intera (pobjeda Vučice 4:0) imao, pazite sad, 96 odsto tačnih dodavanja
just principe

#1604 Re: Miralem Pjanić

Post by just principe »

Image
vodoprovodčik

#1605 Re: Miralem Pjanić

Post by vodoprovodčik »

Odličan. U Romi je počeo i mnogo više trčat. Osjetiće se to u repki.
ganjeta

#1606 Re: Miralem Pjanić

Post by ganjeta »

Pjaniću jedino nedostaje duel igra, sa tim segmentom bi postao svjetska klasa, nadam se da će i to nadoći sa vremenom.
BHF_Manijak

#1607 Re: Miralem Pjanić

Post by BHF_Manijak »

ganjeta wrote:Pjaniću jedino nedostaje duel igra, sa tim segmentom bi postao svjetska klasa, nadam se da će i to nadoći sa vremenom.
Ma e mora ni to znaciti, mislim bi bila prednost ali nece mu biti recimo prepreka karijere ako ne ojaca u duelima. Imas primjer Modrica koji je jos lohotniji od Pjanketa pa hara u engleskoj koja je fizicki itekako zahtjevna, pa usudit cu se spomenuti i Messia, pa zamisli u duelu Messia sa Yayom recimo ili Dzekom, siguran sam da bi bio donji, ali zato mali ima brzinu i tehniku koja mu daje prednost u duelu i pegla taj nedostatak jacine. :)
ganjeta

#1608 Re: Miralem Pjanić

Post by ganjeta »

Modrić lohotniji od Pjanića? Po meni nikad, Modrić ima upravo to što fali Miretu, duel igra, sve ostale karakteristike su bara-bara ili su na strani Pjanića, možda je samo Mire lošiji još u defanzivi.
Zavatoni

#1609 Re: Miralem Pjanić

Post by Zavatoni »

Pjanić možda zbog fizičkih predispozicija nije duel igrač, ali je defanzivno kvalitetniji igrač od Modrića. U ligaškoj utakmici protiv Juventusa (1:1), je Pirla uštopao da se ovaj nije vidio 90 minuta. Hoću reći, Pjanić kad dobije defanzivni zadatak on ga zna i ispuniti.
Ipak trošiti Pjanića u defanzivi je grehota. Roma na toj poziciji ima ponajboljeg defanzivca na svijetu, tako da samo u njegovom odsustvu Pjanić dolazi u poziciju da obavezno pomaže Simpliciu ili Grecu u zatvaranju prilaza ka golu...

Po meni je Pjanića uputnije porediti sa Xavijem nego sa Modrićem, jer je Modrić bliži protivničkom golu (klasična desetka), a Pjanić u Romi najbolje igra playmakera...iako ga Enrique gura nekad i na tu poziciju trequartiste (klasične 10-ke), koju u Romi Totti ipak igra najbolje.
Warashii

#1610 Re: Miralem Pjanić

Post by Warashii »

Al ja ne volim poredjenja ovako nekih igraca.
Cuj Modric i Mire, Dzeko i Ibrahimovic, Mandzo i Dzeko i sl.
Mire je Mire i nema tu ovaj onaj.
Madrid

#1611 Re: Miralem Pjanić

Post by Madrid »

Zavatoni wrote:Pjanić možda zbog fizičkih predispozicija nije duel igrač, ali je defanzivno kvalitetniji igrač od Modrića. U ligaškoj utakmici protiv Juventusa (1:1), je Pirla uštopao da se ovaj nije vidio 90 minuta. Hoću reći, Pjanić kad dobije defanzivni zadatak on ga zna i ispuniti.
Ipak trošiti Pjanića u defanzivi je grehota. Roma na toj poziciji ima ponajboljeg defanzivca na svijetu, tako da samo u njegovom odsustvu Pjanić dolazi u poziciju da obavezno pomaže Simpliciu ili Grecu u zatvaranju prilaza ka golu...

Po meni je Pjanića uputnije porediti sa Xavijem nego sa Modrićem, jer je Modrić bliži protivničkom golu (klasična desetka), a Pjanić u Romi najbolje igra playmakera...iako ga Enrique gura nekad i na tu poziciju trequartiste (klasične 10-ke), koju u Romi Totti ipak igra najbolje.
Ljudi uozbiljite se... Kad je Modric vozao Snajdera (dok je inter jos necemu vrijedio), toga se ne sjecas ?
I Modric blizi golu? Modric je igrac tipa Xavi Alonsa, ako je Alonso blizu golu onda je i Modric...
Baudelaire

#1612 Re: Miralem Pjanić

Post by Baudelaire »

Madrid wrote:
Zavatoni wrote:Pjanić možda zbog fizičkih predispozicija nije duel igrač, ali je defanzivno kvalitetniji igrač od Modrića. U ligaškoj utakmici protiv Juventusa (1:1), je Pirla uštopao da se ovaj nije vidio 90 minuta. Hoću reći, Pjanić kad dobije defanzivni zadatak on ga zna i ispuniti.

Ljudi uozbiljite se... Kad je Modric vozao Snajdera (dok je inter jos necemu vrijedio), toga se ne sjecas ?
I Modric blizi golu? Modric je igrac tipa Xavi Alonsa, ako je Alonso blizu golu onda je i Modric...
Mogu i ja vozati Sneijdera, to je nikakvo mjerilo. Inače, smatram da je Modrić igračina, samo pogledaj šta je Pjanić dosad napravio u karijeri, a ima tek 21 godinu, pa pogledaj gdje je bio Modrić u njegovim godinama.
Madrid

#1613 Re: Miralem Pjanić

Post by Madrid »

Baudelaire wrote:
Madrid wrote:

Mogu i ja vozati Sneijdera, to je nikakvo mjerilo. Inače, smatram da je Modrić igračina, samo pogledaj šta je Pjanić dosad napravio u karijeri, a ima tek 21 godinu, pa pogledaj gdje je bio Modrić u njegovim godinama.
Ma bmk za Modrica inace, ali reci da je Pjanic bolji u defanzivi od Modrica, te da Modric igra blize protivnickom golu je glupost...
Zavatoni

#1614 Re: Miralem Pjanić

Post by Zavatoni »

Madrid wrote:
Ma bmk za Modrica inace, ali reci da je Pjanic bolji u defanzivi od Modrica, te da Modric igra blize protivnickom golu je glupost...
Ima veceras utakmica Tottenhama, pa obrati paznju da li Modric igra iza Adebayora (pozicija klasicne desetke) ili igra destruktivca ispred svoje odbrane (pozicija Xabi Alonsa).
U ovoj drugoj varijanti, pretpostavljam da bi onda Sandro i Parker trebali biti ispred njega.

Posto ovo je otislo u off...

Uvjeren sam da ce Mire postati veliki igrac, jer takve kreativnosti i nema puno u Evropi.
Vec je nas najbolji igrac...
Richard Wagner

#1615 Re: Miralem Pjanić

Post by Richard Wagner »

šta će modrić šišmiš, pjanke zidan za njeg
vodoprovodčik

#1616 Re: Miralem Pjanić

Post by vodoprovodčik »

Richard Wagner wrote:šta će modrić šišmiš, pjanke zidan za njeg
nije, nego je pustinjski skočimiš :P
Richard Wagner

#1617 Re: Miralem Pjanić

Post by Richard Wagner »

vodoprovodčik wrote:
Richard Wagner wrote:šta će modrić šišmiš, pjanke zidan za njeg
nije, nego je pustinjski skočimiš :P
toga nema u hrvatskoj :mrgreen:
legionar2010

#1618 Re: Miralem Pjanić

Post by legionar2010 »

Pjanic assisst :: Lulic fauled for penalty :: Salihovic goal & assisst :: Ermin Zec goal - 720p (.ZIP)

ImageImage
ImageImage

:: Pjanic assisst Vs Inter - 720p ::
Format: HD - 1280x720p
Audio: AAC - 256kpbs
Source: DIRECTV SPORTS HD
Language: Spanish
File Format: MKV file
Birate: 6.000 kbps
File Size: 59,90 MB

:: Lulic fauled for penalty - 720p ::
Source: SPORTS 1 HD
Language: Russian
File Size: 38,40 MB

:: Salihovic goal + assisst - 720p ::
Source: SKY SPORT HD
Language: German
File Size: 45,80 MB

:: Ermin Zec goal - 720p ::
Source: TRT HD
Language: Turkish
File Size: 27,70 MB

https://rapidshare.com/files/1222351643 ... D-720p.zip

za kolekcionare... videos by Legionar :bih: :thumbup:
horion_bosona

#1619 Re: Miralem Pjanić

Post by horion_bosona »

Mire i danas standardno dobar, ucestvovao je u akciji kod gola, zamjenjen oko 70. i neke minute... ono sto me je prijatno iznenadilo njegov stalni pomak u defanzivnoj igri, odmah bi po izgubljenoj lopti od strane igraca Rome vrsio pritisak i tako oduzeo par lopti ili natjerao igrace Parme na gresku... Enrike pokusava primjeniti Barcin model odbrane vec na protivnickoj polovini, danas je to izgledalo pristojno, dok su proslo kolo protiv Siene dobro prosli samo sa 0:1...
asbosanac76

#1620 Re: Miralem Pjanić

Post by asbosanac76 »

miralem odlican sinoc,svaka cast :bih: :bih: :bih:
Baltazar_khan

#1621 Re: Miralem Pjanić

Post by Baltazar_khan »

šta ovo bi sa miralemom, izmjena zbog povrede :(
Mali_Vuk

#1622 Re: Miralem Pjanić

Post by Mali_Vuk »

Krenulo naše, u pm :x Ko ratna bolnica. I Spahić sinoć izađe zbog povrede.
and

#1623 Re: Miralem Pjanić

Post by and »

ovo ko i lulić.mjesec pauze
Manic Psycho

#1624 Re: Miralem Pjanić

Post by Manic Psycho »

jbg, stisno zube i prc. eto ti ga sad. stiskaj ih mjesec dana dok se ne oporavis :roll:
Zgec Lezda

#1625 Re: Miralem Pjanić

Post by Zgec Lezda »

E jbg, nek se sto prije oporavi.. Ali samo se nadam da Miralem ne bude jedan od onih igraca koji je vjecito polupovrijeden. Non stop ove sezone imao nekakve povrijede, nezna se hocel igrat, ovo ono... :(
Post Reply