Vidim fantastično brojiš do 5.
Kako sam ti rekao odgovor ti je dat na 60. stranici, poštujem da se neslažeš, ali ne očekuj da dalje elaboriram.
Za mene Nikšićev brat uopšte nije sporan, jer smatram da rodbinski odnosi uz nivo profesionalizma unaprijed nemoraju značiti loš potez, niti da bi neko bio bolji. Pošto čovjeka neznam, i nisam čuo za njega ne bih se usudio niti komentarisati je li dobar, a kamoli loš, vrijeme će pokazati, ali držim da je primitivizam unaprijed nekoga diskvalifikovati. Da li bih opet glasao za SDP: Ne bih. A evo i zašto:hercegovac_pravi wrote:Naravno da moraju raditi. To bola nosara niko ne dovodi u pitanje. Jedna je stvar zahtjevati od vladajuće koalicije da radi i da se satare radeći, dok je nešto sasvim drugo njihov rad validirati na osnovu toga "koliko su popustili Dodiku ili Čoviću". E vidiš ta jedinica mjere kod mene ne prolazi. Evo konkretno, koliko je forumaša ovdje uopšte pokušalo opravdati Nikšićev potez zapošljavanja buraza? Niko živ već su mu svi hebali sve po spisku. A hajmo sada pogledati sa druge strane...koliko je forumaša popljuvalo SDP zbog ne popuštanja onda HDZ-u a danas Dodiku? Veliki broj...o tome se radi.nosara wrote:Pa, u najmanju ruku, da sam zlaja, ne bih bas racunao bjanko na ovo... Naprotiv... Ima da se sataru od rada da bi dobili moje glasove...hercegovac_pravi wrote: Oni koji su glasali za SDP ponovo ce glasati za istu stranku. Oni koji nisu preseravat ce se o tome kako ih zaboli uho sto je HDZ blokirao imenovanje kantonalinh poslanika i to blokiranje pripisivati ...pogodi kome?
Uostalom, to su i htjeli... Vlast, ovlasti, poziciju... Dadoh... E, to kosta, a cijena je njihova krv i teski rad, ono, da se rezultati vide sa Mjeseca... Inace, popuslic...
A hajmo sada sagledati realne okvire, jer je to jedina konkretna stvar koju imamo i ti i ja. Evo pitanja, kada bi danas bili izbori, da li bi ponovo glasao za SDP? Ako bi, zašto bi a ako nebi zašto nebi?
Ne znam sta je smijesno. Ko to drugi moze da uradi nesto u ekonomiji kao sto se sad krenulo, ko?udrch wrote:BH BiH wrote:Ma raja bezveze kukaju nekad. Ovo od kad je SDP dosao ipak je bolje.![]()
![]()
Naravno da je bolje..
znaci, onda mozda nije prvenstveno do politicara nego do drustva?VjecitiStudent wrote:
Mozda niste primijetili, ali drzavni sudbinski dogovori su svo vrijeme izvanredan izgovor da se stvarni poslovi nikada ne urade. Osim kradje drzave naravno, tu sve radi ko podmazano.
Pa uvijek je do društva, ali ne onaj način na koji društvo misli. Političke opcije se ponašaju onako kako i društvo u nekim drugim tipovima organizovanja: mahale, opštine, sela, škole, bolnice ... Sve talovi, prevare, korupcija i nedostatak etike i morala. Rijetki su oni koji se odupru tome, svjesno pogotovo.vee-jay wrote:znaci, onda mozda nije prvenstveno do politicara nego do drustva?VjecitiStudent wrote:
Mozda niste primijetili, ali drzavni sudbinski dogovori su svo vrijeme izvanredan izgovor da se stvarni poslovi nikada ne urade. Osim kradje drzave naravno, tu sve radi ko podmazano.
ja se btw. ne slazem sa tvojim misljenjem stavljanja sve u isti kos...
Predlazes da prvo malo istrazimo i davne misli Velikog Vodje, prije no sto olako uputimo u protest zbog zaposljavanje rodbine i prijatelja?quasar wrote:Ja se sjecam jedne Zlatkove predizborne emisije otprilike sa kraja 90-tih, kad su bili marginalci. Jasno je rekao da onaj koji preuzme vlast mora povuci jako bolne poteze zbog kojih ce izgubiti naredne izbore. Ili ih ne povuci i pokusati kozmeticki nesto uraditi, pa dobiti sljedece izbore sa pripremljenim terenom za bolne poteze.
Rekao je nesto kao (parafraziram): SDP garantuje samo to da ce biti rada, krvi i znoja, i da ce biti svima tesko, ali da ce poslije biti svima bolje.
Jel to - to, ili se tek nesto sprema, ili nema nista od svega toga, vidjet cemo. Znam da ne treba sada obarati vladu i podmetati joj klipove, naprotiv, treba pomoci makar i samo pohvalama za dobro i kritikom za lose. Ne treba se odmah postavljati na pozicije "mi i oni". U vremenu i situaciji kakvoj jesmo, "mi i oni" bi trebali da smo na istoj strani.
Odmah da kazem, da me ne razapinju, podrzavam SDP, ocekujem rezultate. Ne budu li na ocekivanom nivou, slijedi kazna.
odakle odma' iskacete? ono, pratim ovu temu k'o i sve druge, kad mi padne na pamet pogledam sta se piskara, ako imam sta rec'-kazem, onda se malo zakuha, pa malo polemisem, i laganeze. ali, vidim ovdje zaista nekoliko dezurnih likova, jesi li nesto rek'o o Vodji ili Partiji, odma' iskacu i rafalaju.madner wrote:Pa da, kada dodju automobilima onda je bahato, kada uzmu autobus populisticki.
Najbolje im je da se ne micu iz Sarajeva
Pa vidis koliko je sati, vrijeme za popodnevnu kafustochar wrote:odakle odma' iskacete? ono, pratim ovu temu k'o i sve druge, kad mi padne na pamet pogledam sta se piskara, ako imam sta rec'-kazem, onda se malo zakuha, pa malo polemisem, i laganeze. ali, vidim ovdje zaista nekoliko dezurnih likova, jesi li nesto rek'o o Vodji ili Partiji, odma' iskacu i rafalaju.madner wrote:Pa da, kada dodju automobilima onda je bahato, kada uzmu autobus populisticki.
Najbolje im je da se ne micu iz Sarajeva
ma jašta radi. Nakon ove vožnje će čak i izvr. dir. u Direkcijama ceste će raditi kao najveći stručnjak iz te oblasti (iako nema nikakvog iskustva)...stochar wrote:bio sam izgubio nadu, ali kad sam vidio da je Vlada AUTOBUSOM otisla na sjednicu u Tuzlu (ne znam hoce li se busom i vratiti), vjera mi je definitivno vracena i na iducim izborima SDP ima moj glas, garant! svaka cast! jedna vozhnja busom spashava drzhavu! bravo nashi!
ma ja, isto k'o sto su isti tipovi koji uvijek iskacu neko jutro do 3h bili na uobicajenoj kahvi pred rani sabah. ok, ja im'o nesto raditi, usput 'cijedio' koju pivu i kenjo po forumu, i sasvim slucajno, to isto radili i 'slucajni forumasi'... mozda je fakat slucajno, ali sta god da sam napisao, uvijek idu napadi nekoliko likova i to stalno po istoj matrici. presmijeshno, k'o da ce ova rasprava nesto promijeniti... hehemadner wrote:Pa vidis koliko je sati, vrijeme za popodnevnu kafustochar wrote:odakle odma' iskacete? ono, pratim ovu temu k'o i sve druge, kad mi padne na pamet pogledam sta se piskara, ako imam sta rec'-kazem, onda se malo zakuha, pa malo polemisem, i laganeze. ali, vidim ovdje zaista nekoliko dezurnih likova, jesi li nesto rek'o o Vodji ili Partiji, odma' iskacu i rafalaju.madner wrote:Pa da, kada dodju automobilima onda je bahato, kada uzmu autobus populisticki.
Najbolje im je da se ne micu iz Sarajeva![]()
Ti isto da sam te licno napao, a ja samo primjetio kako su ih kritikovali kada su otisli u Gorazde sa autima
Jel ti vidis neki prijedlog ovdje? Samo konstatacija. Onaj ko hoce da se svadja i u neutralnom tekstu nadje nesto da se uhvati.VjecitiStudent wrote:Predlazes da prvo malo istrazimo i davne misli Velikog Vodje, prije no sto olako uputimo u protest zbog zaposljavanje rodbine i prijatelja?quasar wrote:Ja se sjecam jedne Zlatkove predizborne emisije otprilike sa kraja 90-tih, kad su bili marginalci. Jasno je rekao da onaj koji preuzme vlast mora povuci jako bolne poteze zbog kojih ce izgubiti naredne izbore. Ili ih ne povuci i pokusati kozmeticki nesto uraditi, pa dobiti sljedece izbore sa pripremljenim terenom za bolne poteze.
Rekao je nesto kao (parafraziram): SDP garantuje samo to da ce biti rada, krvi i znoja, i da ce biti svima tesko, ali da ce poslije biti svima bolje.
Jel to - to, ili se tek nesto sprema, ili nema nista od svega toga, vidjet cemo. Znam da ne treba sada obarati vladu i podmetati joj klipove, naprotiv, treba pomoci makar i samo pohvalama za dobro i kritikom za lose. Ne treba se odmah postavljati na pozicije "mi i oni". U vremenu i situaciji kakvoj jesmo, "mi i oni" bi trebali da smo na istoj strani.
Odmah da kazem, da me ne razapinju, podrzavam SDP, ocekujem rezultate. Ne budu li na ocekivanom nivou, slijedi kazna.
Nemoj onda pisati stvari na koje se mora reagovati. Jedno je pokušati dokazati da SDP griješi u vezi sa određenim pitanjem, drugo je pokušati dokazati da je SDP isti kao i SDA ili SNSD, ako ne i gori. Za ovo prvo imaš podršku a zbog ovog drugog gubiš kredibilitet.stochar wrote:ali sta god da sam napisao, uvijek idu napadi nekoliko likova i to stalno po istoj matrici. presmijeshno
Duhovito. Umjesto da pozdraviš odluku da se ne ide karavanom limuzina, ti našao način i tu da kritikuješ Nikšićevu Vladu. I onda se čudiš kao zašto drugi odbijaju prihvatiti tvoje stavove.stochar wrote:
(Federalna vlada stize na sastanak)
SDP grijesi u vezi sa mnogo pitanja, u mnogim stvarima je isti, a u sve vise njih nazalost jos gori od prosle vlasti. (ovo sa SDA ne kontam, valjda su koalicioni partneri, ili sam ja nesto prespav'o?Skijaš wrote:Nemoj onda pisati stvari na koje se mora reagovati. Jedno je pokušati dokazati da SDP griješi u vezi sa određenim pitanjem, drugo je pokušati dokazati da je SDP isti kao i SDA ili SNSD, ako ne i gori. Za ovo prvo imaš podršku a zbog ovog drugog gubiš kredibilitet.stochar wrote:ali sta god da sam napisao, uvijek idu napadi nekoliko likova i to stalno po istoj matrici. presmijeshno
znaci, u novom sistemu humor zabranjen. ma ja, i Meša je otiš'o na službeni put jer se nasmij'o karikaturi...Skijaš wrote:Duhovito. Umjesto da pozdraviš odluku da se ne ide karavanom limuzina, ti našao način i tu da kritikuješ Nikšićevu Vladu. I onda se čudiš kao zašto drugi odbijaju prihvatiti tvoje stavove.stochar wrote:
A koji si ti demagog, bog te vidio...stochar wrote:znaci, u novom sistemu humor zabranjen. ma ja, i Meša je otiš'o na službeni put jer se nasmij'o karikaturi...Skijaš wrote:Duhovito. Umjesto da pozdraviš odluku da se ne ide karavanom limuzina, ti našao način i tu da kritikuješ Nikšićevu Vladu. I onda se čudiš kao zašto drugi odbijaju prihvatiti tvoje stavove.stochar wrote: