Senad Lulić

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply

Od sljedece sezone Lulica vidim u ???

Poll ended at 21/07/2011 21:07

Bundesligi
24
35%
Seriji A
34
50%
Spanskoj Primeri
0
No votes
Engleskoj Premier ligi
5
7%
Francuskoj ligi
2
3%
Nekoj drugoj ligi
0
No votes
Ostaje u YB
3
4%

Total votes: 68

L u c i f e r

#1601 Re: Senad Lulić

Post by L u c i f e r »

jeza u ledja wrote:
L u c i f e r wrote: Ma daj ba vise ga i i vi ultraliberalni americani proseravate s tim umisljenim rasizmom preko svake mjere.
Po vama mogu jebat muslimane jal bosnje, al ne do bog i u sali kako dotaci crnca jal jevreja, jer smo svi ravnopravni al et oni su malo ravnopravniji od drugih.
Ispran vam je mozak ultraliberalnom propagandom.
Nisam rasista niti nacionalista, volim sve ljude, g.o.p. su mi hajvani, ali de brate vise popustite sa tom supljom, pretjeraste.
Znaci po tebi su crnci ravnopravniji od drugih? Bravo legendo! :thumbup: :lol:

Cuj ispran mozak ultraliberalnom propagandom. :lol: Kakvom propagandom? Propaganda ti nesto sto propagira jednakost rasa, nacija i vjera? Cuj mogu jebat muslimane, jal Bosnje? WTF? :-) Gdje si to procitao, i kako si to shvatio?
Jao kakva propaganda, sve protiv bijelog, hetero covjeka. Sramota! :lol:

Smijesno.
Ugrozeni ovi, ugrozeni oni, do kad cemo to slusati? :lala:
Tesko ljudima cut da su privilegovani jer jebiga onda ispada da su trebali vise postic u zivotu. :wink:
Ej.

Da sprijecimo svako dalje proseravanje:

rasista sam i ponosim se tim, ok?

:zzzz:
Tomahawk11
Globalni moderator

#1602 Re: Senad Lulić

Post by Tomahawk11 »

Jezu, ne mislim i tvrdim da nije bullshit.
Sverceri su i bijeli ljudi, tako da konstatacija (u smislu rasisticke uvrede) ne stoji.
Nista ja sebe ne uvjeravam. Samo mislim da ne treba gledati na stvari u smislu: ruzno me pogledao - rasisticki uvrijedio!
Nije bas da Lulic nema priliku dolaziti u dodir sa ljudima druge boje koze. Je li dosad imao slicnih incidenata? Ne bih rekao.
Ovo sto je rekao, rekao je u afektu. Dokaz zasto izjava nije rasisticka je i taj sto nije odmah htio povuci izjavu (sto mu je otezavajuca okolnost, nazalost). Nije covjek uopste mislio u kontekstu ''crnac prodaje carape na ulici, svercuje''. Ali ti to neces da vidis i vodeci se tom logikom, pod pritiskom javnosti i medija, mogu i Lulica kazniti za rasisticko vrijedjanje, sto bi bila potpuno nepravedna kazna.

Mislio sam i na to da, ako je naucio sta je rasizam i sta znace rasisticki komentari, onda bi kao trebao i na toj osnovi uvrijediti protivnika. Ispade tako. Naucio i vrijedja rasisticki.
Tito_i_Partija

#1603 Re: Senad Lulić

Post by Tito_i_Partija »

jeza u ledja wrote:
Tito_i_Partija wrote:
jeza u ledja wrote: Znaci Mandzukic se ufurao da sve zna, provaljuje se iz recenice u recenicu, raja mu se kolektivno smije, i to? :lol:
Ne znas ni smisliti dobar suk, ali ti bi nesto da provaljujes. :wink:
Suk? WTF? :-)

Zasto smisljat' suk nekome ko se iz dana u dan dokazuje k'o forumska luda sa svojim mentalnim proljevima? Jarane, ja ne mogu da te uzmem ozbiljno, a kamoli da sjedim i da ti smisljam "suk". :lol:
jeza u ledja wrote:Ma tvoj komentar je samo jos jedna rasisticka, priprosta bljuvotina. Nista vise od toga. :wink:

Eh da ne zaboravim. :wink:
Image

:wink:
Nastavljas da briljiras, daj jos. :meza1:
Polako, de prvo progutaj to sto ti drugi forumasi daju. :D
zlajapravaraja

#1604 Re: Senad Lulić

Post by zlajapravaraja »

Senad Lulić nije rasista. Senad Lulić je samo malo rasista. :oops:
jeza u ledja

#1605 Re: Senad Lulić

Post by jeza u ledja »

Tomahawk11 wrote:Jezu, ne mislim i tvrdim da nije bullshit.
Sverceri su i bijeli ljudi, tako da konstatacija (u smislu rasisticke uvrede) ne stoji.
Nista ja sebe ne uvjeravam. Samo mislim da ne treba gledati na stvari u smislu: ruzno me pogledao - rasisticki uvrijedio!
Nije bas da Lulic nema priliku dolaziti u dodir sa ljudima druge boje koze. Je li dosad imao slicnih incidenata? Ne bih rekao.
Ovo sto je rekao, rekao je u afektu. Dokaz zasto izjava nije rasisticka je i taj sto nije odmah htio povuci izjavu (sto mu je otezavajuca okolnost, nazalost). Nije covjek uopste mislio u kontekstu ''crnac prodaje carape na ulici, svercuje''. Ali ti to neces da vidis i vodeci se tom logikom, pod pritiskom javnosti i medija, mogu i Lulica kazniti za rasisticko vrijedjanje, sto bi bila potpuno nepravedna kazna.

Mislio sam i na to da, ako je naucio sta je rasizam i sta znace rasisticki komentari, onda bi kao trebao i na toj osnovi uvrijediti protivnika. Ispade tako. Naucio i vrijedja rasisticki.
Sverceri su u i bijeli ljudi, ali su uglavnom siromasni Afrikanci. No nebitno, i ti koji su bijelci su u 99% slucajeva imigranti. Je li tako? Sto bi znacilo da da bilo kog igraca za kojeg bi upotrijebio takvu uvredu - to bi bilo povezano sa njegovim porijeklom, bilo da se radi o boji koze ili imenu. U bilo kom od tih slucajeva bi Lulic mogao biti optuzen za rasizam. Stoga ne vidim kakav je argument u tome da i "bijelci prodaju carape na ulici"? Ne bi to rekao Hummelsu, sto neko napisa ranije. Razlog je vrlo jasan.

Ne povezujem to u vezi gdje je Lulic odrastao nikako? Ja kazem da je odrastao u zemlji gdje bi trebao znati bolje sta je u redu, sta ne. Upravo zbog toga mi je lakse okarakterisati ovo sto je izjavio kao namjernu rasisticku uvredu. Znao je sta govori.

To "ruzno me pogledao - rasisticki uvrijedio", jednostavno ne stoji. Jer nije ga ruzno pogledao, vec dao uvrjedljiv komentar na osnovu njegovog porijekla.
jeza u ledja

#1606 Re: Senad Lulić

Post by jeza u ledja »

Tito_i_Partija wrote:
jeza u ledja wrote: Nastavljas da briljiras, daj jos. :meza1:
Polako, de prvo progutaj to sto ti drugi forumasi daju. :D
Sad vec razocaravas. :sad:
De probaj ponovo, mozes ti to. :thumbup:
Tomahawk11
Globalni moderator

#1608 Re: Senad Lulić

Post by Tomahawk11 »

jeza u ledja wrote:

Sverceri su u i bijeli ljudi, ali su uglavnom siromasni Afrikanci. No nebitno, i ti koji su bijelci su u 99% slucajeva imigranti. Je li tako? Sto bi znacilo da da bilo kog igraca za kojeg bi upotrijebio takvu uvredu - to bi bilo povezano sa njegovim porijeklom, bilo da se radi o boji koze ili imenu. U bilo kom od tih slucajeva bi Lulic mogao biti optuzen za rasizam. Stoga ne vidim kakav je argument u tome da i "bijelci prodaju carape na ulici"? Ne bi to rekao Hummelsu, sto neko napisa ranije. Razlog je vrlo jasan.

Ne povezujem to u vezi gdje je Lulic odrastao nikako? Ja kazem da je odrastao u zemlji gdje bi trebao znati bolje sta je u redu, sta ne. Upravo zbog toga mi je lakse okarakterisati ovo sto je izjavio kao namjernu rasisticku uvredu. Znao je sta govori.

To "ruzno me pogledao - rasisticki uvrijedio", jednostavno ne stoji. Jer nije ga ruzno pogledao, vec dao uvrjedljiv komentar na osnovu njegovog porijekla.
Znaci, dosao imigrant iz Srbije, Lulic mu ovo kaze i rasisticka uvreda?! Tako ispade.

Evo ja sam odrastao u Bosni i sasvim jasno znam sta je u redu, sta ne. Znam sta je rasisticka uvreda, sta nije. Upravo zato ovo ne smatram rasistickom uvredom, jer je znao sta govori. Iz tog se razloga i nije odmah izvinuo. Nije shvatao da moze biti okarakterisano kao rasisticka izjava, jer nije ni mislio tako. Mislio mu je spustiti, odgovoriti na provokaciju. A odrastao covjek u drustvu gdje sigurno ima vise dodira od mene sa crncima. Da ne govorim otkad igra u Laziu.

Aha, znaci ja dodjem sa Kosova i kazem Sandzaklijama: ''koji q vi radite u Sa, voz na sverc cigara i kafe!'' Jesam li ih rasisticki uvrijedio?
Kakvo crno porijeklo, nigdje se ne spominje porijeklo. Ne identificira se osoba crne boje koze sa svercom carapa i kaisa kao sto bi to bio slucaj sa npr. branjem pamuka. E, to je rasisticka uvreda! To je nesto sto mozes reci da je vezano za porijeklo, u ovom slucaju crnaca.
Je li u Americi uvreda ako kazes crncu da je do juce valjao heroin i koku?
Muhamed Đakmić

#1609 Re: Senad Lulić

Post by Muhamed Đakmić »

Tomahawk11 wrote:
jeza u ledja wrote:

Znaci, dosao imigrant iz Srbije, Lulic mu ovo kaze i rasisticka uvreda?! Tako ispade.

Evo ja sam odrastao u Bosni i sasvim jasno znam sta je u redu, sta ne. Znam sta je rasisticka uvreda, sta nije. Upravo zato ovo ne smatram rasistickom uvredom, jer je znao sta govori. Iz tog se razloga i nije odmah izvinuo. Nije shvatao da moze biti okarakterisano kao rasisticka izjava, jer nije ni mislio tako. Mislio mu je spustiti, odgovoriti na provokaciju. A odrastao covjek u drustvu gdje sigurno ima vise dodira od mene sa crncima. Da ne govorim otkad igra u Laziu.

Aha, znaci ja dodjem sa Kosova i kazem Sandzaklijama: ''koji q vi radite u Sa, voz na sverc cigara i kafe!'' Jesam li ih rasisticki uvrijedio?
Kakvo crno porijeklo, nigdje se ne spominje porijeklo. Ne identificira se osoba crne boje koze sa svercom carapa i kaisa kao sto bi to bio slucaj sa npr. branjem pamuka. E, to je rasisticka uvreda! To je nesto sto mozes reci da je vezano za porijeklo, u ovom slucaju crnaca.
Je li u Americi uvreda ako kazes crncu da je do juce valjao heroin i koku?
Odgovori direktno na ova pitanja. Da li bi istu rečenicu iskoristio da je situacija bila sa Matsom Hummelsom?

Ako ne bi, što ne bi?

Eto ti cijeli odgovor, i ja sam se opet uhvatio Hummelsa, ali mi ostade kao dobar primjer. I nemoj nešto okolo, nego direktno na ova pitanja :D
Tomahawk11
Globalni moderator

#1610 Re: Senad Lulić

Post by Tomahawk11 »

Muhamed Đakmić wrote:
Odgovori direktno na ova pitanja. Da li bi istu rečenicu iskoristio da je situacija bila sa Matsom Hummelsom?

Ako ne bi, što ne bi?

Eto ti cijeli odgovor, i ja sam se opet uhvatio Hummelsa, ali mi ostade kao dobar primjer. I nemoj nešto okolo, nego direktno na ova pitanja :D
Ne bi sa Matsom Hummelsom, jer to nije adekvatan primjer. Mats je Nijemac, zato ne bih.
Sto ne bi Lewandovskog uzeli za primjer? Ono, Poljak dosao u Njemacku, nije imao za kifle, prodavao carape i te stvari. Rasizam? Aha :mrgreen:
Muhamed Đakmić

#1611 Re: Senad Lulić

Post by Muhamed Đakmić »

Tomahawk11 wrote:
Muhamed Đakmić wrote:

Ako ne bi, što ne bi?

Ne bi sa Matsom Hummelsom, jer to nije adekvatan primjer. Mats je Nijemac, zato ne bih.
Sto ne bi Lewandovskog uzeli za primjer? Ono, Poljak dosao u Njemacku, nije imao za kifle, prodavao carape i te stvari. Rasizam? Aha :mrgreen:
Jebiga jarane, ispade i ti totalni rasista :D Pa i Rudiger je Nijemac, rođen u Berlinu :D
Tomahawk11
Globalni moderator

#1612 Re: Senad Lulić

Post by Tomahawk11 »

Muhamed Đakmić wrote:
Tomahawk11 wrote:
Muhamed Đakmić wrote:

Ako ne bi, što ne bi?

Jebiga jarane, ispade i ti totalni rasista :D Pa i Rudiger je Nijemac, rođen u Berlinu :D
Eh sad, hajd dobro, 1-1 :mrgreen:
Nisam guglao, jbg :P
NIje to poenta. Poenta je prica o prodaji carapa, a to isto mozes reci i za bijelog i crnog covjeka.
Mozemo sad to reci i u kontekstu njemackih reprezentativaca Klosea ili Podolskog (istina, rodjenih u Poljskoj).

A ako je vec Rudinger rodjeni Nijemac, o kakvom to onda porijeklu pricamo?! Kako onda prica o carapama vuce na rasizam, u kom smislu? Nije li Rudinger, kao i Podolski ili Klose biti klosar koji prodaje carape na ulici?!
Na kraju krajeva, eto kad vec pricamo i o Matsu, nije li i on mogao biti svercer carapa? Sto da ne?
Visi ste vi rasisti od mene :D zagledate svaku sitnicu. Rudinger prodavao carape zato sto je crnac. Jah.
LSD

#1613 Re: Senad Lulić

Post by LSD »

sjooo jeste udrobili ovu temu :mrgreen: :-)

Jel Rudonja prodavao čarape po Štutgartu, mora se naci ta slika :mrgreen: ....ja vjerujem Luliću da jest :P
Ako jest, onda ne znam onda šta je Lulić pogrešno rekao :izet:

Uostalom, Savez Italije je rekao da nije rasista, nije ga kaznio po tom osnovu i završena prica :skoljka:
jeza u ledja

#1614 Re: Senad Lulić

Post by jeza u ledja »

Jebiga ti na svom primeru zorno pokaza sta znaci rasizam, a da nisi ni svjestan istoga.

Mats Hummels je Njemac, dzeces njemu to reci. A Rudiger (sa umlautom, bez n) je valjda lazni Njemac, sta li. Kako nisi skonto do sad da je Njemac kad igra u njemackoj reprezentaciji, ima cak njemacko ime. Nebitno je li rodjen u Njemackoj ili u Kini.

Ti si na svom primjeru sam dokazao, jebiga.
Muhamed Đakmić

#1615 Re: Senad Lulić

Post by Muhamed Đakmić »

Rudiger nije prodavao čarape nikad u životu, naročito ne prije dvije godine.

Ali radi se o tome da mu je to Lulić rekao samo zato jer je crnac i jer je prema Lulićevom svjetonazoru normalno da to radi jedan crnac, nema veze što je rođen u Njemačkoj i što je čitav život proveo u Njemačkoj.

Znači frajer je stopostotni Nijemac, baš kao što je i Hummels stopostotni Nijemac. I to isto ne bi iskoristio za Hummelsa, ili kad si to naveo, ni za Klosea i Podolskog. S jednim od njih se već družio dok su igrali skupa u Laziju. Poenta: Lulić ne misli da je to prikladno za bijelca, samo za crnca.

Ako si ikad bio u Italiji turistički, pogotovo na ekskurziji, vidio bi koliko je to izraženo. Crnci koji se bave uličnom prodajom u Veroni znaju i neku verziju jugoslovenskog miješanog jezika, znaju italijanski, engleski, sve jezike, prodaju na ulici. U cijeloj Veroni nisam vidio nijednog bijelca da to radi, u Veneciji isto tako.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#1616 Re: Senad Lulić

Post by Velkoski »

Tačno me ova priča o raznoraznim diskriminacijama tjera da postanem rasista :( :mrgreen:
Tomahawk11
Globalni moderator

#1617 Re: Senad Lulić

Post by Tomahawk11 »

jeza u ledja wrote:Jebiga ti na svom primeru zorno pokaza sta znaci rasizam, a da nisi ni svjestan istoga.

Mats Hummels je Njemac, dzeces njemu to reci. A Rudiger (sa umlautom, bez n) je valjda lazni Njemac, sta li. Kako nisi skonto do sad da je Njemac kad igra u njemackoj reprezentaciji, ima cak njemacko ime. Nebitno je li rodjen u Njemackoj ili u Kini.

Ti si na svom primjeru sam dokazao, jebiga.
Jasta sam.
Ne dao Bog da se ti i pojedinci pitate (nadam se da ne odlucuju ovakvi ljudi) po pitanju Luliceve sudbine.
Sta Mats Hummels nijemac, gdje ces njemu to reci. Nije, bolan, bitno je li Nijemac ili Japanac, Poljak, Srbin, stajaznam....je li ja pisem nekim nerazumnim jezikom ili sta. Cuj ja sam pokazao na svom primjeru?
Sta je nejasno u ovome: Lulic suknuo Rudingeru da je prodavao carape, gace, kaiseve po Njemackoj do prije dvije godine....isto ko sto je mogao suknuti nekom Lewandowskom, Podolskom, Suboticu, kome ne vec....pa i toliko pominjanom Matsu. Sta ako je, recimo, Mats prodavao gace prije 5 godina u Dortmundu? I dodje Spahic i nesto ljut, kaze 'ta ce on, prodavao gace prije toliko godina u Dortmundu. Rasizam, jelde?
Dajte, ljudi, uozbiljite se. Vi klasicno shukanje nazivate rasizmom. Ako je tako, jeste, rasisti smo.
Samo ne znam sta ste vi. Ne zvucite mi kao osobe s ovih prostora. Neki hibridi, sta li.
Najgore je izgubiti svoj identitet i nazor htjeti biti neko drugi.
LSD

#1618 Re: Senad Lulić

Post by LSD »

Muhamed Đakmić wrote:Rudiger nije prodavao čarape nikad u životu, naročito ne prije dvije godine.
To mi ne znamo :gunjastajl: jedino da si se družio sa njim, pa znaš :P

Frajer je garant valjao po pijacama gaće, čarape, kaiševe, Lula ga negdje upratio :per:
Tomahawk11
Globalni moderator

#1619 Re: Senad Lulić

Post by Tomahawk11 »

Velkoski wrote:Tačno me ova priča o raznoraznim diskriminacijama tjera da postanem rasista :( :mrgreen:
rasist all over Baznia....neJma druge :oops:
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure

#1620 Re: Senad Lulić

Post by Velkoski »

Možda i jesmo rasisti, pogotovo mi koji volimo crni humor :zoka:
Tomahawk11
Globalni moderator

#1621 Re: Senad Lulić

Post by Tomahawk11 »

Muhamed Đakmić wrote:Rudiger nije prodavao čarape nikad u životu, naročito ne prije dvije godine.

Ali radi se o tome da mu je to Lulić rekao samo zato jer je crnac i jer je prema Lulićevom svjetonazoru normalno da to radi jedan crnac, nema veze što je rođen u Njemačkoj i što je čitav život proveo u Njemačkoj.

Znači frajer je stopostotni Nijemac, baš kao što je i Hummels stopostotni Nijemac. I to isto ne bi iskoristio za Hummelsa, ili kad si to naveo, ni za Klosea i Podolskog. S jednim od njih se već družio dok su igrali skupa u Laziju. Poenta: Lulić ne misli da je to prikladno za bijelca, samo za crnca.

Ako si ikad bio u Italiji turistički, pogotovo na ekskurziji, vidio bi koliko je to izraženo. Crnci koji se bave uličnom prodajom u Veroni znaju i neku verziju jugoslovenskog miješanog jezika, znaju italijanski, engleski, sve jezike, prodaju na ulici. U cijeloj Veroni nisam vidio nijednog bijelca da to radi, u Veneciji isto tako.
Ma gdje pise i po osnovu cega tvrdis?
Tvoje misljenje i nista drugo.
Kako poenta? Je li covjek sam rekao: sto, to bijelci ne mogu prodavati gace? :-)
No dobro, zarad sveopceg dobra, radi zadovoljstine, hajmo razapeti Lulica i udariti mu zig rasiste.
Sve ok, samo da je to Lulic rekao da je Rudinger radio u Veroni, Veneciji, Torinu, Rimu, al jok, rekao covjek u Njemackoj, a znamo da tamo svercuju i crnci i bijelci. Dakle, s te strane prica je suplja.
jeza u ledja

#1622 Re: Senad Lulić

Post by jeza u ledja »

Tomahawk11 wrote: Znaci, dosao imigrant iz Srbije, Lulic mu ovo kaze i rasisticka uvreda?! Tako ispade.
Uvreda na rasnoj, uvreda na etnickoj osnovi, nazovi kako hoces. Kad malo dublje udjes u taj problem, saznao bi i shvatio da je sam pojam "rase" rastezljiv i besmislen. U Americi su s pocetkom 20og vijeka nazivali Italijane i Irce drugim rasama i na osnovu toga htjeli zabraniti odredjene stvari, ukljucujuci imigraciju.
Muhamed Đakmić

#1623 Re: Senad Lulić

Post by Muhamed Đakmić »

Hajde neću dalje, nebitno je. Nadam se da će ovo ostati izolovan incident, samo to.
ganjeta

#1624 Re: Senad Lulić

Post by ganjeta »

Image
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure

#1625 Re: Senad Lulić

Post by Velkoski »

jeza u ledja wrote:
Tomahawk11 wrote: Znaci, dosao imigrant iz Srbije, Lulic mu ovo kaze i rasisticka uvreda?! Tako ispade.
Uvreda na rasnoj, uvreda na etnickoj osnovi, nazovi kako hoces. Kad malo dublje udjes u taj problem, saznao bi i shvatio da je sam pojam "rase" rastezljiv i besmislen. U Americi su s pocetkom 20og vijeka nazivali Italijane i Irce drugim rasama i na osnovu toga htjeli zabraniti odredjene stvari, ukljucujuci imigraciju.
šta da mu je lulić na terenu rek'o "jebem ti mater mrtvu rahljavu", da li bi to bila gora uvreda od 'rasističke' ili 'etničke'? :mrgreen:

mislim da ne bi, ne bi se ni dramilo ovoliko... :mrgreen: te je sva poenta napornih 'diskriminacija'. NAPORNE su :mrgreen:
Post Reply