Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
FOČANSKI PROPISI

#1601 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by FOČANSKI PROPISI »

Superhik_ wrote:
FOČANSKI PROPISI wrote:[q
Znam da sam naporan,svakom loncu poklopac,;znam da sam se pokakio na ovu temu,ali te ipak moram ispraviti.
Ne radi se o Bijednoj stranci nego o Bosanskohercegovačkoj narodnoj stranci, a za lika, za kojeg ti nisi nikad čuo,mogu ti reći da je 20 godina predsjednik mjesnog odbora SDA Sok.kolonije.
zar to nije ona bosanskopodrinjska, alijina (budnje, da ne bude zabune) stranka? nije zar da ste vec promijenili ruho.......
Alija Beg Budnjo je po rođenju SDA i nikad nije bio ,niti će biti, član BNS-a
FOČANSKI PROPISI

#1602 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

PipiDugaDevetka wrote:@Pedja Kojović, molim te da zamoliš Elvisa Vretu da se ovdje ulogira pod svojim pravim imenom i, kao što i ti odgovaraš na pitanja budućih glasača, da i on to radi.
Ako ima hrabrosti javno odgovoriti i na neka nezgodna pitanja.
Sve ćemo razumjeti, pa ljudi smo, nismo načelnici općina.
E,moj Pipi,
zar stvarno misliš da jedan piljar može proći rešeto Palamude, Pipija, Redsa,,,?
JohnnyS.

#1603 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by JohnnyS. »

Evo u zadnjem biltenu opštine Ilidza slika sa vijeća. U redu sa SDA sjedi i Elvis Vreto član Naše stranke.
Ako hocete mogu vam slikati i okaciti ovdje. Ali posto sam ja starija generacija trebao bi mi neko i objasniti kako se to radi :-D
Ili jednostavno mozete u općini uzeti bilten džaba.
_Reds_

#1604 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by _Reds_ »

JohnnyS. wrote:Evo u zadnjem biltenu opštine Ilidza slika sa vijeća. U redu sa SDA sjedi i Elvis Vreto član Naše stranke.
Ako hocete mogu vam slikati i okaciti ovdje. Ali posto sam ja starija generacija trebao bi mi neko i objasniti kako se to radi :-D
Ma nema potrebe druze, cisto sumnjam da ce NS uci u vijece na narendim izborima, sem ako Vreto na nebavi 600 glasova.
FOČANSKI PROPISI

#1605 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

junkers wrote:
Admir_1984 wrote:da recimo fikro, huso, senaid, budnjo...neki cudom predju u sdp dal bi se onda pricalo da je sdp slab sa kadrovima :roll:

fakat ne kontam to kada kažete sdp nema koga ponuditi, pa koga god ponude mislim da gori ne moze biti od gore pomenutih, bar za covjeka koji iole normalno razmišlja :roll:
a hajd jedan argument što Fikret nije dobar i kako ga uopšte stavi u istu ravan sa ovim gurbetima(znam da su u istoj stranci)
Molim te da nam citiraš neku mudru izreku,dobar potez,ideju ili bilo šta što ovog gore tipa svrstava u red intelektualaca ili nekog vrijednog pažnje.
(Pa,čovječe,on ne zna sastaviti prostu rečenicu)
JohnnyS.

#1606 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by JohnnyS. »

_Reds_ wrote:
JohnnyS. wrote:Evo u zadnjem biltenu opštine Ilidza slika sa vijeća. U redu sa SDA sjedi i Elvis Vreto član Naše stranke.
Ma nema potrebe druze, cisto sumnjam da ce NS uci u vijece na narendim izborima, sem ako Vreto na nebavi 600 glasova.
Prosle izbore su usli na fakor nove stranke jer su bili interesantni. A ove, ne vjerujem.
FOČANSKI PROPISI

#1607 Re: Ilidža

PipiDugaDevetka wrote:
frngla wrote:terminal isto hong kong kad nagrnu oni vukovici, rakovica, ivan sedlo :lol:
ilidza je jedan veliki odron, bio par puta dole i nikad vise nakon sto sam vidio kako ljudi "igraju kolo" u onom kaficu s crvenom tendom iznad tropikane, lagano harmonika, kolo i izlaze neki likovi i razbijaju flase i krigle ispred na onaj trg kod gimnazije... isto divljaci, ja ono :shock: :shock: :shock: :shock: od tada izbjegavam i zaobilazim ilidzu samo tako... fkt mi zao sta uradise od relativno finog predgradja...
Moj prijatelj je svako veče išao pred kćerke koje su pohađale gimnaziju. Čim su završile školovanje vratio se u Germaniju jer nije uspio sa nekim privatnim biznisom, a i zbog straha za svoje tri ženskinje.

Inače, nemam ništa protiv ''igranja narodnog kola'', ali na pravom mjestu i u pravo vrijeme bez srče!
Eto,na zapadu će ostati čestite!
junkers

#1608 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by junkers »

FOČANSKI PROPISI wrote:
junkers wrote:
Admir_1984 wrote:da recimo fikro, huso, senaid, budnjo...neki cudom predju u sdp dal bi se onda pricalo da je sdp slab sa kadrovima :roll:

fakat ne kontam to kada kažete sdp nema koga ponuditi, pa koga god ponude mislim da gori ne moze biti od gore pomenutih, bar za covjeka koji iole normalno razmišlja :roll:
a hajd jedan argument što Fikret nije dobar i kako ga uopšte stavi u istu ravan sa ovim gurbetima(znam da su u istoj stranci)
Molim te da nam citiraš neku mudru izreku,dobar potez,ideju ili bilo šta što ovog gore tipa svrstava u red intelektualaca ili nekog vrijednog pažnje.
(Pa,čovječe,on ne zna sastaviti prostu rečenicu)
gdje je ono izvor večerice? :run:
_Alcatraz_

#1609 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by _Alcatraz_ »

_Reds_ wrote: Jesi to ti postao glavni haver sa Senaidom.

btw, bjese li na dzumi danas, bila je tema amanet, da ti nije onda sta nacelnik u amanet ostavio.
Sminka je ici sa Senaidom na dzumu :lol:

U amanet mi je ostavio da gospon @FOČANSKI PROPISI premuntam da predje u SDA stranku s porukom "Ima focaka za izvoz i u SDA" i ostavi se reklamiranja tih nekih sitnih strankica.
FOČANSKI PROPISI

#1610 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Čini mi se da sam jednom prilikom rekao da živim u Buničkom potoku,blizu Faruka,a
Večerica valjda izvire "u večeri rane",neće u sabah.
_Alcatraz_

#1611 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by _Alcatraz_ »

Navodno je Mahir Lokvancic kandidat za nacelnika ispred SDP-a (nije provjereno, ali je glasina, a gdje ima vatre ima i dima)!
_Reds_

#1612 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by _Reds_ »

FOČANSKI PROPISI wrote:Čini mi se da sam jednom prilikom rekao da živim u Buničkom potoku,blizu Faruka,a
Hm... Koliko ja znam Bunički potok se zove po potoku koji izvire kod Famosova stadiona, mjesto se tacno zove nesto sa M...., a ne u Lasici kako sti ti rekao. dalje negdje dolje ispod spajanjem sa Uzunovica izvorem valjda nastaje Vecerica.

Uglavnom sigurno ne izvire u Lasici ;).
_Alcatraz_ wrote:Navodno je Mahir Lokvancic kandidat za nacelnika ispred SDP-a (nije provjereno, ali je glasina, a gdje ima vatre ima i dima)!
Hehe, kao da si mi poceo raditi za nacelnika i SDA iz sjene :D

Moze li mi neko reci kakv je ono objekat zapocet da se pravi pa ostavljeno tamo kod Ganicevog faksa, iza RVI bazena.
JohnnyS.

#1613 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by JohnnyS. »

_Reds_ wrote:
FOČANSKI PROPISI wrote:Čini mi se da sam jednom prilikom rekao da živim u Buničkom potoku,blizu Faruka,a
Hm... Koliko ja znam Bunički potok se zove po potoku koji izvire kod Famosova stadiona, mjesto se tacno zove nesto sa M...., a ne u Lasici kako sti ti rekao. dalje negdje dolje ispod spajanjem sa Uzunovica izvorem valjda nastaje Vecerica.

_Alcatraz_ wrote:Navodno je Mahir Lokvancic kandidat za nacelnika ispred SDP-a (nije provjereno, ali je glasina, a gdje ima vatre ima i dima)!

Moze li mi neko reci kakv je ono objekat zapocet da se pravi pa ostavljeno tamo kod Ganicevog faksa, iza RVI bazena.
Izbija SDA iza svakog ćoška :-) :-)

A znate li da Ganić prodaje onu zgradu? Odustao je od fakulteta. Ustvari to mu nikad nije ni bio cilj. Nego samo da jeftinije dobije zemlju da gradi zgradu koju će poslije skupo prodati.
_Alcatraz_

#1614 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by _Alcatraz_ »

_Reds_ wrote: Hehe, kao da si mi poceo raditi za nacelnika i SDA iz sjene :D
I to kao memicev savjetnik za focake i njihove propise :lol: ukljucucjuci sve podrinjske stranke.
Izmedju ostalog zadatak je da @Focanski propisi nagovorim da pocne ici na dzumu i da predje sa Ducicem u SDA. :lol:

Nisam ja toliki lopov da mogu da budem clan SDA. :mrgreen:
_Reds_

#1615 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by _Reds_ »

Ne prodaje je Ganic, ja danas bio kod te zgrade, pitao radnike, kaze radi se, ali ima ponestalo para, nadaju se da ce do oktobra biti gotovo, takodje studentima je receno da ce od nove akademske godine ici dolje.

IUS takodje gradi drugu veliku svoju zgradu (od tri planirane, centralne zgrade, jedna gotova, jedna se pravi, i jedna nije poceta).

I kruzni tok koliko vidim napreduje, samo mi nije jasno sta bi sa onim stadionom sto se napravio tamo preko puta, danas gledam zaraslo to sve, ne odrzava se.
junkers

#1616 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by junkers »

_Reds_ wrote:

tako je, megara.kod đamije se uljeva u drugi potok,pa se već tu može nazvati večerica.
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#1617 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by PipiDugaDevetka »

Uzunovića vrelo-vještački napravljen izvor, a bliže Igmanu je prirodni izvor. U vrijeme snimanja bilo nepristupačno prići tom prirodnom izvoru.
Image
Nakon uljevanja ovih vrela u Bunjički potok, valjda tu nastaje Večerica kojoj je promijenjen tok, pa se uljeva u Željeznicu kod RVI bazena.

Nažalost, voda na ovom vještačkom vrelu nije baš za piće iako mještani piju ne obazirući se na upozorenje iz 2010.g.
Image
FOČANSKI PROPISI

#1618 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

_Reds_ wrote:

Bila je zamišljena velika sala,gospodin koji je započeo gradnju davno bankrotirao,sad je na prodaju.
Last edited by FOČANSKI PROPISI on 12/05/2012 16:22, edited 1 time in total.
FOČANSKI PROPISI

#1619 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

_Alcatraz_ wrote:
I to kao memicev savjetnik za focake i njihove propise :lol: ukljucucjuci sve podrinjske stranke.
Izmedju ostalog zadatak je da @Focanski propisi nagovorim da pocne ici na dzumu i da predje sa Ducicem u SDA. :lol:

Je li ti stvarno misliš da je Fikro pokrao neke novce.
Lopovi su ,valjda, inteligentni ljudi,on je jedino mogao oteti.
FOČANSKI PROPISI

#1620 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

_Alcatraz_ wrote:

Vidi se da si još zelen,Senaid Memić je pobrao svu pamet svijeta i njemu ne trebaju savjetnici za propise.
On donosi propise i one koji su isplativi provodi.
Nažalost,ni fočaci nisu ono što su bili.
Neke su kupili,a neki su se prodali,jedino se, još, ja borim i zato pomozi!
Last edited by FOČANSKI PROPISI on 12/05/2012 18:01, edited 1 time in total.
kneginjica Mery

#1621 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by kneginjica Mery »

Registovah se radi ove teme :D Ja neću o izborima i politici :) Samo da kažem da je meni ovo omiljeni dio grada, bez obzira na dešavanja, negativnu sliku koja se stvara o ovoj općini :cry: Možda jer sam se pomirila sa temperamentom naroda na ovom prostoru, ili ih ipak dovoljno poznajem i ne zapadam u brojne probleme o kojima se priča i koji se '' kao '' dešavaju u ovoj općini. Hmm drago mi je da je neko spomenuo i Lasicu kao dio općine Ilidža :D ii šta reći :P Bez obzira na okruženje gimnazija na Ilidži je jedna od boljih, sudeći po rezultatima brojnih takmičenja, a i ličnom utisku, unazad nekoliko godina.. Pozdrav svima :)
FOČANSKI PROPISI

#1622 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

kneginjica Mery wrote:Registovah se radi ove teme :D Ja neću o izborima i politici :) Samo da kažem da je meni ovo omiljeni dio grada, bez obzira na dešavanja, negativnu sliku koja se stvara o ovoj općini :cry: Možda jer sam se pomirila sa temperamentom naroda na ovom prostoru, ili ih ipak dovoljno poznajem i ne zapadam u brojne probleme o kojima se priča i koji se '' kao '' dešavaju u ovoj općini. Hmm drago mi je da je neko spomenuo i Lasicu kao dio općine Ilidža :D ii šta reći :P Bez obzira na okruženje gimnazija na Ilidži je jedna od boljih, sudeći po rezultatima brojnih takmičenja, a i ličnom utisku, unazad nekoliko godina.. Pozdrav svima :)
Šta misliš o turcima,je li to dobro za Ilidžu? (Obrazovni turizam)
kneginjica Mery

#1623 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by kneginjica Mery »

FOČANSKI PROPISI wrote:
kneginjica Mery wrote:Registovah se radi ove teme :D Ja neću o izborima i politici :) Samo da kažem da je meni ovo omiljeni dio grada, bez obzira na dešavanja, negativnu sliku koja se stvara o ovoj općini :cry: Možda jer sam se pomirila sa temperamentom naroda na ovom prostoru, ili ih ipak dovoljno poznajem i ne zapadam u brojne probleme o kojima se priča i koji se '' kao '' dešavaju u ovoj općini. Hmm drago mi je da je neko spomenuo i Lasicu kao dio općine Ilidža :D ii šta reći :P Bez obzira na okruženje gimnazija na Ilidži je jedna od boljih, sudeći po rezultatima brojnih takmičenja, a i ličnom utisku, unazad nekoliko godina.. Pozdrav svima :)
Šta misliš o turcima,je li to dobro za Ilidžu? (Obrazovni turizam)
Zašto ne, da nije njih možda danas ne bi postojala nijedna visokoobrazovana institucija na Ilidži. Možda jedino da im se sredi prevoz, ili nešto slično. Uvijek su u nekoj panici, em od straha da ne profuraju :P stanicu, em da ih ko ne opljačka Uglavnom njima je potrebna sigurnost, a i pozitivna je stvar što oni jednim dijelom stipendiraju naše učenike, studente, pa ukoliko to ovi iskoriste, dobro jeste :D . Naravno biće nas manje na birou :roll:
_Reds_

#1624 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by _Reds_ »

Turci vecinom ne poznaju osnove saobracajne kulture, ne znam da li postoje semafori tamo odakle su dosli, ali neko ih treba poduciti. Redovno prelaze ulicu kako hoce, krajem ulice idu jednom pored drugog, umjesto jedno iza drugog i sl. Generalno su takodje jako losi vozaci.
FOČANSKI PROPISI

#1625 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

_Reds_ wrote:Turci vecinom ne poznaju osnove saobracajne kulture, ne znam da li postoje semafori tamo odakle su dosli, ali neko ih treba poduciti. Redovno prelaze ulicu kako hoce, krajem ulice idu jednom pored drugog, umjesto jedno iza drugog i sl. Generalno su takodje jako losi vozaci.
Prošle godine sam vidio tri pokrivene turkinje u ulici Francuske revolucije, uče da voze bicikl,a malo poslije u onoj njihovoj kafani blizu Panere četiri,isto pokrivene,puše cigare.
Ko su,šta su,odakle su,samo bog zna.
(ovi su gori seljaci i od nas fočaka)
Locked