a da vam kazem sto su mi prisjele cipele iz Dorothy-ja moram platiti 50 KM carine...pih
Cipelice, cipelice..
Moderator: anex
- Irm@
#1601 Re: Cipelice, cipelice..
i mene je leptri srusio sa stolice
a da vam kazem sto su mi prisjele cipele iz Dorothy-ja moram platiti 50 KM carine...pih
-
Gospoda Ministarka
#1602 Re: Cipelice, cipelice..
Zezas?Irm@ wrote:i mene je leptri srusio sa stolice![]()
Ja sad napunila kosaricu sa 8 artikala za 25 funti.
- Irm@
#1603 Re: Cipelice, cipelice..
eh sve sto predje 100 KM mora biti ocarinjeno..i postoje neke carinske zone a VB je 50 KM 
- Miss D
#1604 Re: Cipelice, cipelice..
Ma ministarko gdje to ti shoppingujes???

- vjesticanametli
#1605 Re: Cipelice, cipelice..
ako je cipela velika za pola broja moze se odnijeti obucaru na kalup jel tako da smanji
nasla jedne u cipelicima za 10 KM a ljepeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee al nema br. 35 
- Irm@
#1606 Re: Cipelice, cipelice..
imas kupiti u dm-u ulozak koji sluzi za zastitu od zuljeva pozadi..ja sam ih stavila u cipele koje su im isto bilo malo velike i odlicno je
jer obucar moze rasiriti cipelu ali ne i "skupiti"

- vjesticanametli
#1607 Re: Cipelice, cipelice..
ma nece ici nako bas su mi povelike hahahahahhahah a imala bi ih rado al sta cu
hvala
- Irm@
#1608 Re: Cipelice, cipelice..
pa nije to onda pola broja
a jbg nisu ti sudjene 
- vjesticanametli
#1609 Re: Cipelice, cipelice..
pa po zenskom racunanju pola broja
ej 10 KM ma cirkus a slatkeeeeeeeeeeeeee

- Michun
#1610 Re: Cipelice, cipelice..
Ja bila u Portugalu pa tamo kupila - to je brend koji drzi grupacija koja je vlasnik Zare.AkashaSa wrote:Michun, gdje ovo ima kupiti???
Pala sam u nesvijest od leptira
spanija, portugal, francuska, njemacka, s. arabija, UK, belgija
- madnessa
#1611 Re: Cipelice, cipelice..
Vi ste krive što ste me navukle da razmišljam o ženskoj obući!
Do ovog ljeta sam samo u starkama hodala, a zimi u martama, a nakon čitanja ove teme sada imam Tamaris baletankice i cipelice sa majušnom peticom. Sad za sad se držim podalje od viših peta, ali se ponekad u grad vinem u visine u starim cipelicama za posebne prilike. Eto... Šta mi uradiste!!!

Do ovog ljeta sam samo u starkama hodala, a zimi u martama, a nakon čitanja ove teme sada imam Tamaris baletankice i cipelice sa majušnom peticom. Sad za sad se držim podalje od viših peta, ali se ponekad u grad vinem u visine u starim cipelicama za posebne prilike. Eto... Šta mi uradiste!!!
-
Gospoda Ministarka
#1612 Re: Cipelice, cipelice..
U toku radnog vremena na ASOSU, Dorothy Perkins i Miss SelfridgeMiss D wrote:Ma ministarko gdje to ti shoppingujes???
- Miss D
#1613 Re: Cipelice, cipelice..
a nema izleta na ebay ha?
- Nadinka
#1614 Re: Cipelice, cipelice..
hocu ja one sto su ti bile povisoke, alaj su dobreMichun wrote:Ja bila u Portugalu pa tamo kupila - to je brend koji drzi grupacija koja je vlasnik Zare.AkashaSa wrote:Michun, gdje ovo ima kupiti???
- Nadinka
#1615 Re: Cipelice, cipelice..
Ministarko, za razliku od Alice, ti bas hranis svoju ovisnost, meni sreca pa nemogu po vazdan hodat po buticima, ako se navucem na ove online, jadna ti majka otici ce mi stan pod hipotekuGospoda Ministarka wrote:U toku radnog vremena na ASOSU, Dorothy Perkins i Miss SelfridgeMiss D wrote:Ma ministarko gdje to ti shoppingujes???
![]()
- swirl
#1616 Re: Cipelice, cipelice..
Daaaa, super radnjaMichun wrote:Ja bila u Portugalu pa tamo kupila - to je brend koji drzi grupacija koja je vlasnik Zare.AkashaSa wrote:Michun, gdje ovo ima kupiti???
- Nadinka
#1617 Re: Cipelice, cipelice..
evo malo trenodva za cipelice za ovu jesen, pa da vidimo kako vam se svidjaju
http://malezensketeme.com/post/4617
http://malezensketeme.com/post/4617
-
Gospoda Ministarka
#1618 Re: Cipelice, cipelice..
Nadinka wrote:Ministarko, za razliku od Alice, ti bas hranis svoju ovisnost, meni sreca pa nemogu po vazdan hodat po buticima, ako se navucem na ove online, jadna ti majka otici ce mi stan pod hipotekuGospoda Ministarka wrote:U toku radnog vremena na ASOSU, Dorothy Perkins i Miss SelfridgeMiss D wrote:Ma ministarko gdje to ti shoppingujes???
![]()
A meni su vec rekli da hodaju kao ja ducanima da bi gladni ostali
Trosim li? Trosim ali racionalno, kad mi nesto nije neophodno,a kad mi nesto treba tad bas ne znam reci skupo je.
- Nadinka
#1619 Re: Cipelice, cipelice..
Ma nisma ja vjeruj mi nista boljaGospoda Ministarka wrote:
Nekad mi je dovoljno hodati po ducanima, ne moram nista kupiti samo da vidim sta ima
A, toliko sam se izvjestila u to lutanje ducanima da bez problema mogi isetati i kad mi se nesto totalno svidi (valjda zato sto sam shvatila da ako mi se svida ne znaci i da mi treba
).
A meni su vec rekli da hodaju kao ja ducanima da bi gladni ostali![]()
![]()
Trosim li? Trosim ali racionalno, kad mi nesto nije neophodno,a kad mi nesto treba tad bas ne znam reci skupo je.
- Michun
#1620 Re: Cipelice, cipelice..
kaze moja drugarica sinoc - slozila garderobu po bojama i skontala da ima sve, a i previse.
mozda nije losa ideja, sloziti po bojama pa da covjek odn. zena zna sta i koliko cega ima
mozda nije losa ideja, sloziti po bojama pa da covjek odn. zena zna sta i koliko cega ima
- Irm@
#1621 Re: Cipelice, cipelice..
ja sam to pokusala..ali nije bilo prakticno..
zato sto ako imas sve crveno onda moras svaki put prevrnuti sve da nadjes majicu kratkih rukava..
ja odjecu slazem po vrstama..kratki rukav, bretelice, kimono rukav, hlace, suknje, haljine itd..
potpuno prakticno
zato sto ako imas sve crveno onda moras svaki put prevrnuti sve da nadjes majicu kratkih rukava..
ja odjecu slazem po vrstama..kratki rukav, bretelice, kimono rukav, hlace, suknje, haljine itd..
potpuno prakticno
-
inspire_me
#1622 Re: Cipelice, cipelice..
Ista sam, po bojama kod mene isto ne bi islo. Npr. veeeeliki sam fan crne i bez (sve nijanse) boje, e valjalo bi u toj hrpi naci bas tu crnu majicu trofrtaljnih nabranih rukava, tanku, na okrugli izrez.Irm@ wrote:ja sam to pokusala..ali nije bilo prakticno..
potpuno prakticno
- Michun
#1623 Re: Cipelice, cipelice..
ja ne znam kako ali ja se ne snalazim nikako - ni po modelima ni po bojama. vazda haos kad trazim bas bas nesto odredjeno. to je uvijek ispod necega na nekom ofingeruinspire_me wrote:Ista sam, po bojama kod mene isto ne bi islo. Npr. veeeeliki sam fan crne i bez (sve nijanse) boje, e valjalo bi u toj hrpi naci bas tu crnu majicu trofrtaljnih nabranih rukava, tanku, na okrugli izrez.Irm@ wrote:ja sam to pokusala..ali nije bilo prakticno..
potpuno prakticno
- Irm@
#1624 Re: Cipelice, cipelice..
ma ne vjerujem ti
vidi..ovako ja idem..stavim na dno npr plavu majicu kratkih rukava, pa crvenu, pa bijelu..ako ide jos jedna bijela onda stavim izmedju neku majicu druge boje da bih izbjegla svaku zabunu
i tako za svaku vrstu odjece..imam doduse malih problema s jaknama, mantilima i kaputima..ali samo zato sto nemam dovoljno veliki ormar da stavim na svaki ofinger posebno..ali dobro nije to veliki problem..ja kad sam odjecu po bojama slagala dok bih nesto nasla sve bih morala "raskupusati" i onda sam dzabe slagala

vidi..ovako ja idem..stavim na dno npr plavu majicu kratkih rukava, pa crvenu, pa bijelu..ako ide jos jedna bijela onda stavim izmedju neku majicu druge boje da bih izbjegla svaku zabunu
-
inspire_me
#1625 Re: Cipelice, cipelice..
Ofingeri su posebna prica, ali i to slazem prema vrsti odjece: dugi dzemperi na duge dzempere, kratki na kratke, ljetne kosulje, kosulje dugih rukava, prsluci... Sve to bude dobro, sve se ja toga pridrzavam i uredno vracam na svoje mjesto, dok negdje ne zurim, a nesto k'o u inat ne mogu da nadjem, eh onda sve prevrnem naopacke. Desavalo se da se nekad i u tom haosu najbolje snadjemMichun wrote:ja ne znam kako ali ja se ne snalazim nikako - ni po modelima ni po bojama. vazda haos kad trazim bas bas nesto odredjeno. to je uvijek ispod necega na nekom ofingeruinspire_me wrote:Ista sam, po bojama kod mene isto ne bi islo. Npr. veeeeliki sam fan crne i bez (sve nijanse) boje, e valjalo bi u toj hrpi naci bas tu crnu majicu trofrtaljnih nabranih rukava, tanku, na okrugli izrez.Irm@ wrote:ja sam to pokusala..ali nije bilo prakticno..
potpuno prakticno